Musik i Nordjylland - December 2018

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

1 15 - 18 skagen bryghus back, larsen & thrane
1 20 Vendelbohus, Nørregade, Hjørring MAGTENS KORRIDORER

arrangør: Spar Event

www.Ticketmaster.dk 

1 20 Skråen, nordkraft, aalborg Saveus (udsolgt)

Martin Hedegaard er i løbet af det seneste halvandet år braget ind på den danske musikscene med sit ambitiøse projekt, SAVEUS. Ført an af en særdeles overbevisende liveoptræden på P3 Guld, hvor den tidligere X-Factor vinder, vendte tilbage til spotlyset med debutsinglen, 'Levitate Me', har SAVEUS siden markeret sig med P3-hittet, ’Everchanging’, en anmelderrost debut-EP og i særdeleshed, som et ekstremt anmelderrost livenavn.

Nu er han klar med en ny single - det yderst dansable nummer “Time Can Heal a Man”. Det er 3. gang han besøger Skråen, og Martin Hedegaard leverer noget helt specielt live.

Der var udsolgt til koncerten i marts på Skråen. Her kommer ekstrakoncerten

2 13 huset, hasserisgade 10, aalborg BRUNCH: 3 Fiddlers - 3 Traditions

Hvirvlende valse, glade polkaer, groovy jigs, fyrige reels og hæsblæsende hopsaer, nykomponerede numre og gamle dansemelodier. Det er nogle af ingredienserne du vil opleve til koncert med den internationale violintrio ”3 Fiddlers, 3 Traditions”, bestående af Ruthie Dornfeld, Jamie Fox og Kristian Bugge.

Ruthie Dornfeld er expert på amerikansk old time og spiller ligeledes et stort repertoire af keltisk og skandinavisk musik. Hun har optrådt og undervist i over fyrre år i hele USA samt i Danmark, Irland, Frankrig, Ungarn, Finland, Brasilien og på Cuba. Hun har været gæstelærer på Sibelius Akademiet i Helsinki og folkemusik-uddannelsen i Odense og er kendt fra grupper som American Café Orchestra, The Poodles o.m.a. Se mere på www.ruthiedornfeld.com

Jamie Fox er en af de mest aktive yngre violinspillere indenfor Métis traditionen, som er en del af de nordamerikanske indianeres folkemusik. Métis musikken bygger på rødder fra Keltisk, Fransk og nordiske traditioner, blandet med indianske trommerytmer og stepdans. Jamie er vokset op med violinen og har spillet i og turneret med familiens gruppe “The Fox Family”.

Kristian Bugge har specialiseret sig i de danske folkemusik traditioner og er meget aktiv i Danmark, Skandinavien og Nordamerika både som musiker og underviser. Allerede i 2006 modtog han “Årets folk debut” og “Årets folk instrumentalist” ved DMA Folk. Siden er han blevet en af de mest prisbelønnede folkemusikere herhjemme, med ikke mindre end 9 DMA-priser for arbejdet med hans bands og projekter.

De tre har spillet en række koncerter i det vestlige USA og Canada. I februar 2017 var de på deres første turné i Danmark og udgav i den forbindelse deres første trio CD. 

Her kan du lytte nogle numre fra den: www.soundcloud.com/3fiddlers 

kristianbugge.com/3-fidders-3-traditions

2 14 Jammerbugt Kultur- og Erhvervscenter, aabybro Ann-Mette Elten duo - Julematiné

Læn dig tilbage, luk øjnene og glem alt om juletravlhed for en stund i selskab med en sangerinde, hvis repertoire spænder utrolig bredt.

Hygge og højtidelighed er indbegrebet af en julekoncert med Ann-Mette Elten. Med sin klare popstemme omfavner hun traditionens julesange og giver nyt liv til vore mest elskede julesalmer. Og luften sitrer, når hun giver sig i kast med nogle af de helt store klassiske sange fra sit album ”Adagio”.

Ann-Mette Elten har i mere end 30 år turneret landet rundt med På Slaget 12, og mange af bandets sange har for længst opnået status af evergreens. Nogle af disse og andre højdepunkter fra hendes efterhånden lange karriere har Ann-Mette valgt at tage med på denne jule-turné, hvor hun bakkes op af sin ægtemand og musikalske makker fra PS12, Niels Kirkegaard

Alle, der indtil nu har oplevet Ann-Mette synge de store klassiske sange, er blevet overvældede. At en sangerinde med så meget pop i bagagen også mestrer denne genre, var der ingen, der havde regnet med. Ann-Mette synger klassiske sange som ”O mio babbino caro” og ”Pie Jesu” med en følelsesfuld indlevelse, der vækker mindelser om de helt store internationale stjerner.

En julekoncert med Ann-Mette Elten er en oplevelse, du ikke lige glemmer.

ti 4 19,30 Sct. Catharinæ Kirke, Lille Kirkestræde 1 9800 Hjørring DRESDNER KREUTZCHOR

Hjørring Musikforening har i samarbejde med Vendsyssel Teater fået mulighed for at engagere Dresdner Kreutzchor (drenge og mandskor) til en koncert i Hjørring som det eneste sted i Danmark i forbindelse med en turne i december 2018. 

Koret er et af de absolut førende kor i Europa og består af 36 sangere. Det er korets julekoncert, og koncerten afholdes i Sct. Catharinæ Kirke, Hjørring den 4.december 2018. Billetsalg via Vendsyssel Teater (pris annonceres senere)

arrangeret af hjørring musikforening

ti 4 19,30 Folkekirkens Hus, Gammel Torv 4, Aalborg Koncert med Winther/Åman/Mogensen feat. Tim Hagans (DK/US)

Trompetisten Tim Hagans regnes for en af de vigtigste trompetister, siden ikonet Miles Davis døde i starten af 90’erne. Hans spil er virilt, sprudlende og kendetegnes ved en sjælden original kreativitet.

Han begyndte sin karriere som medlem af legendariske big bands som Stan Kentons bigband, Thad Jones’ bigband, Ernie Wilkins, Sahib Shihab, Radioens big band og det Svenske Radio big band.

Hagans har i en lang årrække været tilknyttet det navnkundige pladeselskab Blue Note, hvor han har udgivet nogle af de mest banebrydende cd’er i et mix af hard bop og elektronika. I denne konstellation teamer Hagans op med tre af den nordiske jazzscenes mest benyttede og eftertragtede rytmegrupper.

Winther/Åman/Mogensen regnes for en af de mest sammenspillede rytmegrupper og har turneret over det meste af verden, hvor de har akkompagneret musikere som David Liebman, Jerry Bergonzi, Jim Snidero og Dick Oatts. Ud over dette har de udgivet indtil flere cd’er.

on 5 20 AKKC, aalborghallerne Stig Rossen Julekoncert 

Varighed: Ca. 1 time og 50 min. inkl. pause

At julen hvert år skal synges ind med Stig Rossen Julekoncert, er for rigtig mange danskere blevet en vaskeægte juletradition.

Derfor tager Stig Rossen for intet mindre end 24. gang på juleturné og lader julestemningen sprede sig over publikum i Aalborg Kongres & Kultur Center.

Traditionen tro har Stig Rossen en gæstesolist med på scenen. Det bliver i år den 20-årige Andrea Lykke Oehlenschlæger fra Ringkøbing.

Det er ikke hvem som helst, den unge kvinde har sunget sammen med. Listen tæller nemlig både Simon Kvamm fra Nephew, The Antonelli Orchestra og Mads Langer, og hun har også optrådt for H.M. Dronning Margrethe.

Det bliver heller ikke helt nyt for hende at stå på scenen med Stig Rossen, da de to også tidligere har sunget sammen. Men denne gang står det altså i julens tegn.

Julekoncerten vil indeholde traditionelle og elskede danske julesange, krydret med de bedste fra udlandet. Scenen pyntes som den fineste julestue med ild i kaminen, dekorationer på træet, og med lænestolen stående klar til oplæsning af en hyggelig julehistorie. Publikum skal blot læne sig tilbage og lade julestemningen sive ind. Medvirkende:

Stig Rossen med orkester og kor under ledelse af Thomas Jaque

Gæstesolist: Andrea Lykke Oehlenschlæger

on og to 5 og 6 20 skråen, nordkraft, aalborg Jonah Blacksmith Filmkoncert (Udsolgt torsdag den 6.)

Hvad er en Jonah Blacksmith Filmkoncert? Det er mødet mellem den håndspillede live-musik og en dokumentarfilm om ophav, drømme og levet liv. Den symbiotiske vekselvirkning mellem filmmediet og den traditionelle, stående koncertform er et hjertegribende foretagende, der så at sige spiller på alle strenge. Er man til koncert, eller er man i biffen? Ja, hvis man ellers undlader biografmørkets bløde stole må det korte svar være: begge dele, og mere til; en Jonah Blacksmith Filmkoncert er ganske enkelt en audiovisuel oplevelse langt ud over det sædvanlige.

I filmen møder man historien om bedstefaren. De gamle jagtvenner og deres skæve fortællinger på kroen har med tiden bestemt ikke mistet hverken saft eller kraft. Og det umiskendelige glimt i deres øjne afspejler den store personlighed, som Johannes Smed var på egnen i Thy - både mens han levede, men i den grad også i de lune, humoristiske skildringer, som danner klangbunden i hans eftermæle.

Men filmen er mere og andet end det; Det er historien om at finde sig selv, sit afsæt og sit ståsted i et liv og i en tid, hvor forandringens og rodløshedens lunefulde vinde raser ustandselig.

Sangene fra bandets to studie-albums, binder de levende billeder sammen. Og de tager ligeså afsæt i det personlige og vedkommende, og kredser om de ting, man er rundet af, dem man elsker, og frygten for at miste hinanden og sig selv.

Jonah Blacksmith er et syvmandsensemble med hjerte og rod i Thy. Forkærligheden for de store vidder og den nordatlantiske horisont har sat sine spor i såvel musikken som i menneskene. Og disse mennesker er, ud over brødrene Thomas og Simon Alstrup, fætteren Lasse Alstrup, samt Søren Bigum, Jon Kjeldsen, Søren Poulsen og Thor Kortegaard.

to 6 20 det musiske hus, frederikshavn The Sound of Christmas

Her kommer et alternativ til de velkendte juleshows, nemlig julekoncerten Sound of Christmas med et ekvilibristisk hold af sangere og musikere. Der jongleres med de gamle julesange, og traditionen får et nyt skær, når holdet bag Sound of Christmas synger til de yngre generationer – uden at lade det ældre publikum i stikken.

Julesangene smelter sammen i fede vokalarrangementer og tilsættes dans, humor og gimmicks, der udfordrer publikum i et univers, som alle kan være med på. Holdet bag Sound of Christmas er Annette Heick, Mikkel Schrøder og Maria Lucia. Med sig har de Danmarks bedste juleshowband med blandt andre Andreas Lund (guitar) og Mikkel Riber (bas) fra DR’s symfoniorkester.

to 6 20 Vendelbohus, Nørregade, Hjørring ANDERS BLICHFELDT - JULEGOSPEL KONCERT

arrangør: Spar Event

www.Ticketmaster.dk 

fr 7 20 skråen, nordkraft, aalborg Johnny Deluxe

Februar 2015. Noam Halby står alene på scenen på RUC. Han har allerede ringet til resten af Johnny Deluxe og sagt det er på tide bandet gendannes. Men det er for sent. Foran ham står ca. 3000 studerende og skråler så højt med på Elskovspony, Drømmer jeg , Drenge som mig, og Vi vil ha’ mer’, at han ikke kan høre sin egen stemme.

Johnny Deluxe er midt i deres comeback hvor generationen der var småbørn, da de var store sidst har taget dem til sig og fester på gymnasier, universiteter, diskoteker og festivaler til dem. Og mere end 70 koncerter rundt om i Danmark i 2017 taler sit tydelige sprog.

Den nye single “Er du hos ham nu” har ligget top 50 på ariplaycharten i 5 uger nu og er en klassisk Johnny Deluxe med lidt mere melankoli end sædvanligt.

Upcoming instruktør Andrea Stief (24) står bag den nye video med Johnny Deluxe. Hun har vundet priser for sine kortfilm og stilen fra disse går igen i ER DU HOS HAM NU- videoen. Andrea Stief har fået helt frie tøjlet i videoen og den er heller ikke så tekstnær, som mange musikvideoer er, men fanger en overordnet stemning af ‘spildt tid’ eller ‘ting man aldrig fik lært eller sagt’ utroligt flot.

Johnny Deluxe består endnu engang af bassist Jakob Glæsner, guitarist Søren Itenov, trommeslager Morten Lynggaard og forsanger Noam Halby.

De står klar med en god forårs- og sommerturné og flere singler i det nye år.

fr 7 20 AKKC, aalborghallerne Sound of christmas Danmarksturné 2018

Varighed: Ca. 1 time og 50 min. inkl. pause

Sound of Christmas er en skøn julekoncert, hvor et ekvilibristisk hold bestående af sangere og musikere jonglerer med de traditionelle juleklassikere og tilsætter dem nye toner, dans og sjove gimmicks.

Annette Heick, Mikkel Schrøder og Maria Lucia er værterne bag showet. De tre kunstnere har til lejligheden sammensat Danmarks bedste juleshow-band, som blandt andet tæller Andreas Lund og Mikkel Riber fra DR’s symfoniorkester.

Sammen tager de publikum med på en eventyrlig rejse, der byder på et genhør med alle de velkendte julehits pakket ind i spændende nyfortolkninger.

Der er altså lagt op til en sand julefest i musikkens tegn for hele familien. 

Medvirkende

Annette Heick 
Mikkel Schrøder 
Maria Lucia

5-mands orkester

INSTRUKTION: Jan Hertz

fr 7 20 skråen, nordkraft, aalborg Magtens Korridorer

NYT ALBUM – ‘Halvt til Helt’ Hvordan mon et døgn ser ud for Magtens Korridorer, et af Danmarks bedste og mest rutinerede rockbands? Svaret kan man finde på gruppens syvende studiealbum, Halvt til Helt, hvor de varierede og lækkert lydende sange bevæger sig gennem 24 timer fra morgen til morgen for nogle navnløse personer i en by, der får lov at forblive anonym. En tematisk udfordring eller et dogme, Magtens Korridorer selv fandt på en tilfældig dag i turnebussen. Og som nu er blevet til en usædvanlig helstøbt og inspireret enhed af 11 friske og forskellige sange, produceret af henholdsvis Søren Mikkelsen, Jacob Hansen og bandet selv.

STADIG STOR SPILLEGLÆDE Godt 20 år inde i en karriere, der har formet sig som en stødt og rolig optur, siden gennembruddet med Lorteparforhold fra albummet Friværdi kom i 2005. Siden da har Magtens Korridorer igen og igen turneret land og rige tyndt og samlet en enorm erfaring til sig.

Til trods for de mange år og de mange koncerter, er glæden og inspirationen intakt i bandet. - At være med i det her orkester er som at sætte sig ind i et tog og køre for eksempel til Hamburg. Man skal hverken slå græs eller andre ting undervejs. Man kan lige så godt bare nyde turen, tage det som det kommer og få en fest. Det gør vi så, som Johan G. Olsen udtrykker det. Med Halvt til Helt kan den store, loyale fanskare stemple ind til en ny rejse med det hårdt arbejdende hold, som til trods for titlen har leveret endnu en serie helhjertede danske rocksange, lige til at tage til sig og synge med på.

8 20 skråen, nordkraft, aalborg Peter og De Andre Kopier 

(mulighed for julefrokostbuffet kl. 18)

Først tror du det er Gasolin - så tror du det er løgn. Siden den spæde start i 1993 har Peter og De Andre Kopier spillet tæt på 1.500 koncerter. Og vi sku' hilse og sige, at det stadig går med 100 km/t i deruda'. Trofast og taktfast!

Skråen har præsenteret Peter og De Andre Kopier utallige gange i utallige sammenhænge og de efterlader altid et begejstret publikum.

Peter og De Andre Kopier består af Henrik Berger (leadguitar), Peter Molzen (Sang & guitar), Jonas Pfeiffer (bas) og Kenni Andy Jørgensen (trommer) tilsammen et band, der faktisk lyder som om de selv tror, de er Gasolin'!

8 20 Halkær Kro & Kulturhus Halkærvej 59, Halkær, 9240 Nibe Burnin Red Ivanhoe

Kim Menzer og Karsten Vogel er som altid i front med både vokal og mange instrumenter. Med Assi Roar på bas og Klaus Menzer bag trommerne er én af landets stærkeste rytmegrupper på plads og med Jens Runge som guitarist og sanger er der sikkerhed for et nyt og meget energisk Burnin, men også et Burnin, der bygger på egne traditioner og hele musikalske væremåde. 

Lone Selmer, der som det nye sjette medlem både er vokalist og spiller keyboard, giver fylde og variation både i de musikalske arrangementer og i det til stadighed overraskende sceneshow.

8 22,30 skråen, nordkraft, aalborg The Raggedy Anns

The Raggedy Anns har sine rødder I Aalborg, men henter sin inspiration fra den amerikanske bluegrass, country og folk scene.

Aalborg-bandet er efterhånden blevet et af landets mest eftertragtede bands indenfor genren med bl.a. jobs på Tønder og Skagen Festival. Med de to frontfigurer Stine Flyvholm og Katrine Schmidt, fortolkes der både energiske bluegrassnumre og melankolske folk historier. De bakkes op af guitaristerne Anders Duus og Steffen Thomsen, og kontrabassist Mark Kühn.

ma 10 20 Jammerbugt Kultur- og Erhvervscenter, aabybro Harlem Spirit of Gospel (USA)

Fra selve det dybeste af Harlem, New York, får vi fornemt besøg af tidens måske mest velrenommerede gospelkor på de kanter, nemlig ingen ringere end det 8 mand store “The Harlem Spirit Of Gospel Choir”!

Kunne man forestille sig en mere vedkommende måde at komme julen i møde på, end at overvære en vaskeægte gospelkoncert med alt hvad dertil hører af lovprisninger, glæde, god musik og fantastiske sangere? Det bliver stort!

De fine sangere er nøje udvalgt af bandets leder Mr. Anthony Morgan og korets sangere har optrådt med en perlerække af de største Gospelkor i USA og med ligeså mange prominente navne i amerikansk musik, så som: Aretha Franklin, Diana Ross, Stevie Wonder, Lyle Lovett, Christina Aguilera, Gladys Night, Cindy Lauper, The Band m. fl. Kontroversielle, professionelle, energiske, inspirerende og åndsfyldte! Den lyd og det sanseindtryk som The Harlem Spirit of Gospel Choir møder en med, rammer med en kraft, der ikke lader sig standse. De “bevæger sig med englene”.

on 12 20 Vendelbohus, Nørregade, Hjørring Søs fenger - julekoncert

arrangør: Spar Event

www.Ticketmaster.dk 

on 12 20 skråen, nordkraft, aalborg Julie Berthelsen med band Nordstjerne - julekoncert

Julie byder indenfor til en Julekoncert, hvor vi skal nyde julestemningen og varmen omkring julen fra Danmark, Grønland og resten af verden.

En intim og smuk vokalbaseret julekoncert, akkompagneret af hendes dejlige orkester samt hendes dygtige korsanger. Julie vil synge julen ind med noget gammelt og velkendt, fortolket på en ny måde, samt med nogle mindre kendte, men særligt smukke julesange. Vi skal tættere på hinanden med varme personlige

historier og en julerød tråd, som får os alle i den rette julestemning.

Julie har længe drømt om at lave denne julekoncert – og med hendes store erfaring i at skabe en stemningsfuld ramme omkring julen, så er tiden nu inde.

For Julie er julen og juletiden særlig betydningsfuld, da den står for hende, som der hvor næstekærlighed, hjertevarme, og samling i familien er i højsædet. Julen er det tidspunkt på året hvor vi alle sammen kan få lov til at puste lidt ud, kigge hinanden dybt i øjnene og minde hinanden om, hvor meget vi holder af hinanden og hvor godt vi har det.

Med denne Julekoncert vil Julie bidrage til, at julemåneden bliver i den ånd og at vi i julen husker disse ting.

to 13 20 AKKC, aalborghallerne Sissels Jul - Stemningsfyldt julekoncert

"Sissel har en stemme som får floder til at flyde over." Sådan skrev en stor dansk avis sin anmeldelse af en af Sissels koncerter. I tillæg til stemmen har Sissel den unikke sceneudstråling, som gør, at du som tilhører føler hun synger direkte til dig, og bare dig.

Denne kombination af stemmepragt og formidlingsevne har gjort Sissel til en af de mest eftertragtede artister i verden, og ikke mindst en artist mange andre artister ønsker at samarbejde med, Diana Krall, Placido Domingo, Bryn Terfel, José Carreras for at nævne nogle stykker.

Sammen med Placido Domingo og José Carreras blev Sissel inviteret til at optræde til den aller første julekoncert i Moskva efter Sovjetunionens fald. Og jul har der været meget af for Sissel, både som plade – og koncertartist. Over 1 million har set hendes julekoncerter bare i Norden, en rekord der bliver vanskelig at slå.

Sissels jul 2017 blev en stor succes med udsolgte koncerter over hele Norden inklusiv 6 danske koncerter, heraf 5 udsolgte.

Årets juleturné bliver endnu større og Sissel kommer på besøg i Norge, Sverige, Danmark og Island med premiere i Hamar Norge 22. november og afslutning i Reykjavik 19. december.

Sammen vil de byde på en koncert, som spænder fra klassiske julesange til soul – og gospelperler, sange som får julestemningen til at sænke sig over publikum Norden rundt.

Bandet US: Tim Carmon – orgel, vokal, perc, mm (Eric Clapton, Paul McCartney, Stevie Wonder, Bob Dylan m.fl.) UK: Wayne Hernandez - vokal (Tina Turner, Tori Amos, Madonna, Yusuf Islam m.fl.) NO: Steffen Isaksen – piano og keyboard. NO: Håvard Bendiksen – gitarer, trekkspill mm. NO: Gjermund Silset – bass. NO: Lars Andreas Haug - trumpet, trombone, sax, tuba NO: Mai Elise Solberg - vokal perc, gitar mm NB! Forbehold for ændringer!

to 13 20 skråen, nordkraft, aalborg Jane & Shane

JULEKONCERT 2018 Kom i julestemning når Jane & Shane inviterer på en hjertevarm koncert med nye og traditionelle julesange fra Irland, England og Skandinavien. Jane & Shane hører til blandt de mest populære navne på den danske musikscene. En forrygende, velspillende og charmerende duo, der altid er garant for en god koncert, uanset hvor de spiller!

Til julekoncerterne har Jane & Shane håndplukket en række gamle og nye irske sange, som ”Miss Fogarty's Christmas Cake” (medhistorien om et tilfælde af julemads-forgiftning…), men spiller også en smuk vinter-klassiker af Vivaldi. Fortællinger om muntre irske juletraditioner, keltiske julesange og engelske ”Christmas carols” blandes med nordiske jule-valse og de danske favoritter er naturligvis også med, når violin-virtuosen Jane møder Shanes guitar, bodrán og stemme. Og resultatet? Et uimodståeligt ”Christmas-blend”! Engelske Jane Clark (violin) og irske Shane Donnelly (guitar, irsk tromme og vokal) har deres musikalske afsæt i den britiske folkemusik. En musiktradition, der har præget dem siden barnsben, og som derfor ligger dybt forankret i deres personlighed og musikalske stil. Når de går på scenen, er deres energi og ubetingede tilstedeværelse så overbevisende og intens, at det er umuligt ikke at lade sig rive med og føle musikkens energi forplante sig i krop og sjæl.

"Deres udstråling må gøre en koncert meningsfuld – selv for døve!” - Niels Hausgaard

fr 14 16,30 Folkekirkens Hus, Gammel Torv 4, Aalborg Koncert i Klosterkirken: John Høybye: Oratoriet Gabriel & Maria

Da John Høybye i 1985 udgave sit oratorium Gabriel og Maria, vakte det hurtigt berettiget opsigt. Korsatserne indeholdt stilarter som bossa, samba og jazzvals, og besætningen var kor, recitator, fløjte, saxofon ,rytmegruppe og orgel – alt dette var nyt, og ikke mindst Høybyes sans for at inddrage hele kirkerummet og tænke kreativt akustisk, lagde man mærke til. Siden er Gabriel og Maria blevet en klassiker, er oversat til svensk og engelsk og har mange opførelser bag sig.

Cecil Bødker har skrevet de fine tekster, der reciteres – de er alle taget fra bogen Marias barn.

fr 14 20 Hotel Hjallerup kro søs fenger - En julekoncert i særklasse

Søs Fenger nyder den helt særlige stemning når hun spiller julen ind og åbner nu derfor som noget helt nyt dørene til hendes helt private julerepertoire.

Til koncerten vil du kunne opleve Søs helt tæt på i både julesange og salmer sammen med hendes egne og kendte sange, som selvfølgelig også vil være med på repertoiret. Søs tilføjer sangene små anekdoter og tanker om Julen, traditionerne som hun kan lide dem, benytter anledningen til at summe op på livet, kærligheden, savn og afsavn, glæde og hendes egne erfaringer på kryds og tværs som det ser ud i juletiden og slutningen på året.

arrangeret af hjallerup musikforening

fr 14 20 skråen, nordkraft, aalborg Die Herren

Die Herren og ”U2-BigBang Teorien”:

Die Herren har fra det det første undseelige sekund - siden de i 1991, så et lille lysglimt i U2´s musik - været i bevægelse mod noget større!

Større forståelse for U2´s musik og for at skabe den bedste koncert. Større musikalsk spændvidde. Større indlevelse i hvad publikum ønsker – og for hver gang, at gøre en Die Herren-koncert til noget større – selv i de mindste sammenhænge!

Det er ikke nødvendigvis kun et spørgsmål om mange og store

højttalere, lamper og skærme – men i lige så høj grad et spørgsmål om nærvær og kontakt til publikum. Et spørgsmål om opfindsomhed, intuition - og om at gribe nuet, krydret med ydmyghed, humor, fandenivoldsk nerve - og så selvfølgelig – dygtighed og overskud.

Efter mere end et kvart århundrede med U2´s fantastiske sange har Die Herren fundet deres egen formel på at løfte sangene yderligere, så de opstår i en ny dimension i Die Herrens univers – men altid uden at miste deres særlige U2-kerne og -nerve!

Die Herren har den fordel, at de kan det med deres koncerter – som U2 ikke kan mere i kraft af deres størrelse og popularitet – nemlig lade publikum komme meget tæt på, og få musik og band helt ind under huden. Nærkontakten er essentiel for at skabe den bedste koncert!

Die Herren skaber selve braget - eksplosionen i spændingsfeltet mellem orkester og publikum - Et U2-BigBang! Og det gnistrer og brager, når Die Herren går scenen. De allerbedste U2-sange gennem snart 40 år sat sammen til et koncertforløb hvor publikum ikke på noget tidspunkt lades i stikken – men inkluderes og beriges! Livet er for kort til dårlige koncerter!

15 20 skråen, nordkraft, aalborg Rockmaskinen

I december måned slår følgende eminente musikere sig sammen: 

Malthe Nielsen på sang og guitar, 
Jakob Mygind på saxofon, 
Klaus Thrane på trommer, 
Michael Bundgaard på keyboard, 
Mikael Bach på bas og 
Poul Ewald på mundharpe.

Så kalder de sig Rockmaskinen og spiller helt eminente fortolkninger af bl.a. sange fra Ray Charles, Little Richard, Rolling Stones, The Kinks og Elvis Presley. Det har givet dem et stort og trofast publikum, der møder op hver år til december på Skråen.

For os og mange andre er det bare ikke jul før koncerten med Rockmaskinen.

16 16 Dorf Gl. Skole, Dorfgade 3, Dorf Kirkeby, Dronninglund Mathias Kjøller, klarinet 
Søren Rastogi, klaver

Mathias Kjøller er uddannet ved DJM og vinder af flere solistkonkurrencer, 2.soloklarinettist i DR 2011, modtager af Leonie Sonnings Musikstipendium og Victor Borge Prisen, aktiv som solist og kammermusiker, medlem af Aarhus Symfoniork. 

Søren Rastogi er uddannet ved KDMK med Tove Lønskov og Niklas Sivelöv som lærere og i Berlin hos Pascal Deveyon. Han har også vundet mange priser. Hans koncerter i Rundetårn med Johannes Weisser ( Schubert og Schumann) og en egen serie koncerter som Tårnmusiker vakte opsigt. Han har tidligere givet koncert i den gamle skole.

Program:

Robert Schumann: Romancer opus 94
Johs. Brahms: Intermezzo opus 118 nr. 2, Sonate nr. 1 Es dur
Claude Debussy: Première rhapsodie
Alban Berg: 4 stykker
Claude Debussy: 2 præludier for klaver
Fr. Poulenc: Sonate for klarinet og klaver

on 19 17 Folkekirkens Hus, Gammel Torv 4, Aalborg Fyraftens-jul med Mariagerfjord Pigekor

“De her piger leverer i verdensklasse”. Så anerkendende flot bedømmer en ekspert og international kapacitet på sit felt de kvaliteter, Mariagerfjord Pigekor rummer.

Nemlig ingen ringere end den svenske korleder og korsanger Peder Karlsson – grundlægger af og i 25 år sanger hos den internationalt berømte a cappella gruppe The Real Group med en kåring som verdens bedste vokalgruppe på cv’et. Og han fortsætter:

“Men derudover besidder de en helt enestående rytmisk formåen og evne til at kommunikere med publikum og levere musikken i en smuk kunstnerisk helhed”.

Ved denne koncert synger de en blanding af deres normale repertoire og en række sange med tilknytning til julen.

to 20 20 voergaard slot, Voergård 3, 9330 Dronninglund JULEKONCERT med JESPER LUNDGAARD og LENE SIEL

Slotskoncert i ridehallen

arrangør: Spar Event

www.Ticketmaster.dk 

fr 21 16 - 18 skagen bryghus mads toghøj (Julekoncert)
fr 21 20 Vendelbohus, Nørregade, Hjørring Julie Bertelsen - julekoncert

arrangør: Spar Event

www.Ticketmaster.dk 

22 20 Vendelbohus, Nørregade, Hjørring Led Zeppelin Jam (med Alex Nyborg Madsen) + Back In Black

Dobbelt koncert

arrangør: Spar Event

www.Ticketmaster.dk 

to 27 19 huset, hasserisgade 10, aalborg Big Butter

Et mix af traditionel jazz, swing og funky grooves fra New Orleans.

Nicholai Andersen: Trompet / vokal
Jens Kristian Kwella: Guitar
Peter Friis: Bas
Peter Lund Paulsen: Trommer

BEMÆRK: Husets Cafe er lukket denne dag.
Selv om Husets billetsystem melder “Udsolgt”, sælges der entre-billetter ved indgangen..!

jazzclub-satchmo-aalborg.dk

fr 28 15 - 18 skagen bryghus Chris Andersen, Olav Poulsen & Klaus Thrane (Blues & Boogie)
fr 28 20 skråen, nordkraft, aalborg Suspekt - Juleshow

Suspekt holder jul og nytår i aalleren

Hvordan holder Suspekt jul? Det glæder vi os også til at se.

Koncerten den 28. er en julefest (og koncerten den 29. december er en nytårsfest) - altså to forskellige koncerter, to megafester!

I februar 2017 udgav Suspekt deres sjette og yderst anmelderroste album ’100% Jesus’. Et album som endnu engang stadfæstede bandets dominerende rolle på den danske hip hop scene og ikke mindst evnen til stadig at kunne forny sig selv.

De besøgte Skråen på deres efterårstour og har siden bl.a. spillet Grøn Koncert

De har sat helt nye standarder for dansk hiphop, de er uhøjtideligt, ægte og med fuld knald på festen. Koncerterne på Skråen har altid været til 6 ud af 6 stjerner.

29 20 skråen, nordkraft, aalborg Suspekt - Nytårsshow

Suspekt holder jul og nytår i aalleren

Hvordan holder Suspekt jul? Det glæder vi os også til at se.

Koncerten den 28. er en julefest (og koncerten den 29. december er en nytårsfest) - altså to forskellige koncerter, to megafester!

I februar 2017 udgav Suspekt deres sjette og yderst anmelderroste album ’100% Jesus’. Et album som endnu engang stadfæstede bandets dominerende rolle på den danske hip hop scene og ikke mindst evnen til stadig at kunne forny sig selv.

De besøgte Skråen på deres efterårstour og har siden bl.a. spillet Grøn Koncert

De har sat helt nye standarder for dansk hiphop, de er uhøjtideligt, ægte og med fuld knald på festen. Koncerterne på Skråen har altid været til 6 ud af 6 stjerner.

         
         
       
   

tilmeld dit arrangement

Opdateret 30. september 2018 af Søren Berg Olesen