Musik i Nordjylland - November 2017

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

Pris

19 13,30 rådhuscentrer, frederikshavn 6 lokale harmonikavenner besøger søndagscafeen

Ældre sagen Arrangerer. 
Tilmelding senest 3 dage før arrangementet til Gitte Funch, 3024 1207 eller Palle Mølholt, 2819 6932.
Meld afbud hvis du bliver forhindret.

30
19 14 metodistkirken, strandby red hot four plus 2 - traditionel jazz ?
19 20 aalborghallerne Herbie Hancock

Koncert med den grammyvindende jazz- og funkmusiker Herbie Hancock.

Pris: A: 650,- B: 550,- C: 450,- D: 350,- 

<
ma 20 20 aalborghallerne Sarah Brightman

Verdens bedst sælgende sopran, Sarah Brightman, drager til på en ny juleturné, hvor hun synger traditionelle juleklassikere og sine største hits sammen med gruppen GREGORIAN og særligt udvalgte gæster på scenen.

Koncerten vil både indeholde soloer, duetter og fantasifulde samarbejder.

Med et stort orkester og band i ryggen, byder Sarah Brightman, der konstant imponerer med sin vokale rækkevidde på tre oktaver, indenfor til ROYAL CHRISTMAS GALA.

Sarah Brightman var i de tidlige år af sin karriere berømt for at medvirke i musicals på Londons West End. Blandt andet spillede hun med i Cats og var inspiration til hovedkarakteren Christine Daaé i The Phantom of the Opera – en rolle, som hun indtog i den første opsætning af Andrew Lloyd Webbers berømte musical i 1986.

I 1996 bragede hun ind på alle hitlister verden over med sangen Time To Say Goodbye sammen med Andrea Bocelli. Også Plácido Domingo, José Carreras, José Cura og Cliff Richard har Sarah Brightman sunget duet med. Alle sammen sangere, der tidligere har givet koncerter i Aalborg.

Gennem sin lange solokarriere har Sarah Brightman turneret verden rundt. I 2013 udgav hun sit 11. studiealbum, der fik titlen Dreamchaser. Og Sarah Brightman bliver ved med at opfylde sin drømme – nu med ROYAL CHRISTMAS GALA, hvor hun tager særlige gæster med på scenen.

Den tyske gruppe GREGORIAN, der optræder som et munkekor, har turneret i Danmark flere gange med deres Master of Chant albums, og både Sarah Brightman og hendes søster Amelia Brightman har flere gange sunget sammen med dem.

Udover GREGORIAN vil Sarah Brightman også have andre gæster med på scenen på sin nye juleturné, der tæller 18 spillesteder i Europa.

Udsolgt
ti 21 19,30 - 21,45 Vrejlev Kirke, Vrejlev Kirkevænge 3, Vrå Koncert med Stig Rossen.  200
ti 21   Musikkens Hus, Musikkens Plads 1, Aalborg Beth Hart

Fire On The Floor-tour

udsolgt
on 22 20 Skråen, nordkraft, aalborg Hanne Boel Akustisk Tour 

Den danske sangerinde har samlet en akustisk trio bestående af hende selv og de to guitarister Jens Runge og Jacob Funch, når hun senere på året gæster en række kirker, koncertsale og kulturhuse rundt om i landet.

Hanne er nyforelsket eller måske snarere genforelsket. Genforelsket i at gøre det, hun er god til og elsker, nemlig at synge sammen med dejlige musikere for et publikum som hun gerne vil give en god oplevelse og en lille smule at tænke over. Publikum kan forvente en kombination af det prøvede, det nye, det soulede, det bluesede og det jazzede - alt det, som Hanne Boel er gjort af. På sin akustiske tour i efteråret 2017 nyfortolker hun egne hits fra fortid såvel som nutid. Boel kombinerer eget bagkatalog med personlige og karakterfulde fortolkninger af sange, som står hendes hjerte nær.

Hanne Boel slog igennem som sanger i slutningen af 1980’erne og har siden da befundet sig på toppen af den danske soulpopscene med diverse priser og omkring 20 udgivelser bag sig. Senest blev hun inviteret til at dele ud af sin musikalske kunnen og erfaringer, da hun i efteråret 2016 deltog i den sjette udgave af TV2’s ’Toppen af Poppen’.

265
TO 23 20 Det Musiske Hus, Frederikshavn Keeping Legends Alive - Beatles Edition 

“Beatlesfortolkninger i topklasse. Smukke, raffinerede, overraskende, dejlige!” Per Wium (2016)

Keeping Legends Alive fortolker og omarrangerer store og små Beatles-klassiskere i medrivende folk/pop versioner. I et akustisk setup med guitarer, violin, en trækasse og masser af kor får numrene nyt liv og finder sin plads imellem nostalgisk genkendelsesglæde og facinationen af nye tilgange til et af musikhistoriens smukkeste sangkataloger. 

The Beatles har betydet ubeskriveligt meget for rigtig mange mennesker. Derfor er det med stor ydmyghed, at Keeping Legends Alive går på scenen. For hvordan tillader man sig, at lave om på numre som Penny Lane, Here Comes The Sun, She Loves You & Eight Days A Week uden at komme til at ligne et plagiat og uden at ødelægge de legendariske sange. Der venter publikum en oplevelse, hvor man hele tiden svæver mellem de velkendte melodier og tekster på den ene side, samtidig med at man overraskes og glædes over nye arrangementer og versioner af de selvsamme sange.

Orkestret består af 4 musikere Jens Jepsen (guitar & vokal) Alexander Kraglund (violin, bratch & mundharpe) Palle Klok (guitar & kor) Kristian Ødegaard (trækasse & kor)

140
to 23 20 freddy's bar, havnegade, frederikshavn nostalgi med face to face og mojo 50
to 23 20 Skråen, nordkraft, aalborg Scarlet Pleasure.
Scarlet Pleasure tager på efterårsturné med nye sange:

I efteråret, kunne man følge med i dokumentar-serien, 'Vi Er Scarlet Pleasure' - et personligt tilbageblik, på bandets helt store gennembrud i 2016.

215
fr 24 15,30 kirkeskoven, kirkepladsen, frederikshavn jette torp synger inden julebelysningen tændes kl. 16 0
fr 24 16 freddy's bar, havnegade, frederikshavn carsten dybdal solo ?
fr 24 19,30 herregården knivholt, hjørringvej 180, 9900 frederikshavn

Knivholts Venner har stiftet Knivholt Jazzklub som inviterer til 4 årlige koncerter.

BOURBON STREET JAZZBAND

Til alle musik-arrangementer kan man medbringe egen madkurv.
Øl, vand, vin og kaffe købes på stedet til meget fornuftige priser.

Du skal være medlem af Knivholts Venner samt melde dig til arrangementet hos: 
Mogens Nyeng Hansen, monyha2002@yahoo.dk eller Mobil: 40 76 56 00

Udsolgt
fr 24 20 Kulturcenter Jammerbugt,
Søparken 2, 9440 Aabybro
Johnny Logan & Friends

Der bliver ikke rigtig julestemning her på kultur¬centeret uden dette traditionsrige brag af en kon¬cert, så derfor byder vi igen i år på en forrygende julekoncert med irske Johnny Logan og hans sto¬re og veloplagte orkester. Det er ikke alle sangere man kan kalde ’excepti¬onelle’. Men det kan man roligt kalde Johnny Lo-gan! Stadig den dag i dag er det ikke lykkedes for andre end Johnny at vinde det Europæiske Melodi Grand Prix hele 3 gange og med mere end 6 mil¬lioner solgte albums på verdensplan, har Johnny Logan for længst skrevet sit eget kapitel i musik¬historien. Men Logan har ikke fået nykker af den grund. Han er stadig en kunstner, der giver sig fuldt ud over for sit publikum, hvilket han har bevist adskillige gange for sit trofaste publikum her på Kulturcen¬teret! Dette års julekoncert bliver med garanti in¬gen undtagelse og der er, traditionen tro, stor rift om pladserne til denne aften. Vi oplever hvert år fans fra det meste af Europa, der rejser til netop koncerten her i Aabybro, grundet den fantastiske stemning i salen.

335
fr 24 20,30 Hotel Hjallerup kro Savage rose

Dørene åbnes kl.: 18.30 Spisning kl.: 19.00

hjallerup musikforening

udsolgt
fr 24 21 studenterhuset, gammel torv, aalborg GET YOUR GUN SUPPORT: TBA 

I 2014 udgav Get your Gun deres anmelderroste debutalbum 'The Worrying Kind' og turnerede Europa tyndt med over 100 koncerter - bl.a. i England, Frankrig og Tyskland. Efter halvandet års turnéer, vendte brødrene, Simon og Andreas Westmark tilbage til deres hjemegn i Nordjylland og dedikerede 2016 til skrivningen af det kommende album, der endeligt blev indspillet i Nacksving Studio One (Gøteborg, Sverige) af Anders Lagerfors i starten af 2017. 

Den hårdt optrukne dualisme på debuten bliver udvisket og sindsstemningerne flyder sammen på det kommende album, ‘Doubt Is My Rope Back To You’. Bandets kolossale dynamiske udsving er nu bevæbnet med en større tålmodighed, opretholdt af hypnotiske rytmer, atmosfæriske flader og Andreas Westmarks proklamerende vokal.

95
25 20 Musikkens Hus, Musikkens Plads 1, Aalborg Stacey Kent 

Politiken kalder hendes stemme for ”fløjl til øregangene uden nogen form for mislyd”. Og det er, hvad Stacey Kent besidder. En gudsbenådet stemme med en fuldstændig ubesværet frasering og silkeblød klang. Til efteråret kan du opleve den amerikanske jazzsangerinde i Musikkens Hus.

udsolgt
25 21 studenterhuset, gammel torv, aalborg ELEVATORFØRER SUPPORT: VILDE GÆS 

Det dansksprogede syrerockorkester Elevatorfører balancerer deres udtryk mellem den vilde jambaserede rockmusik fra 60’erne og 70’erne og de ørehængerkvaliteter man forbinder med mere pop-orienterede sange. Teksterne står centralt i Elevatorførers sange og giver mindelser om alt fra protestsange over syret solskinspop til desperate kærlighedssange.

Bandet arbejder som et kollektiv, hvor både musikere og billedkunstnere i bandet står for det samlede bidrag af numre, tekster og artwork, der er med til at transportere publikum ind i et særligt farverigt univers.

Elevatorfører er et energisk live-band med en lang række koncerter bag sig. I 2013 udgav de live-LP’en Opkald fra Ukendt Etage og i 2016 studiepladerne Prøv lige at forestille dig det og Søvngænger, som begge har været nominerede til Gaffa-prisen for årets rockalbum og Carl-prisen for bedste danske tekster. Glæd jer til at opleve et sprudlende orkester med syret energi og gode numre i bagagen.

80
26 15 Det Musiske Hus, Frederikshavn Måske ku’ vi! - En Sebastian Cabaret

Folkene bag én af Livas største succésser Beatlescabaretten Love Me Do – Jacob Morild & Morten Wedendahl ? har, med Troubadurens tilladelse, kastet sig over Sebastians sange i alle dens afskygninger og tegner gennem dem et sørgmuntert, skarpt satirisk og crazyhumoristisk portræt af Danmark gennem de sidste 40 års ud-(og af?)-vikling af velfærdssamfundet. 

Med sig på scenen har de skuespilleren Mette Marckmann, som i 2006 høstede stor anerkendelse for Trille-cabaretten Et Lille Lys i Mørket – en Trillecabaret. 
Og bassisten Eva Skipper, som er én af sin generations dygtigste og mest alsidige på sit instrument.

Sagt og skrevet om Måske Ku Vi, da den havde urpremiere på Snoreloftet på Folketeatret i Cafe Liva-regi i januar 2009:

Jeg er helt overvældet.?? Sebastian, Manden Bag Måske Ku vi? ? 
Jamen, det ka? I da! Jakob Steen Olsen, Berlingske T. 
Halvanden time fuld af musikalsk vellyd.?? Henrik Lyding, JP ?
Hold kæft, hvor er det sjovt!?? Ole Fick, Musiker, komiker m.m.m.

Læs mere på www.frederikshavnteaterforening.dk 

210
26 15 Bønnehuset, Degnbølvej 84, Hjørring Henrik Strube & Pete Repete - Dagligstuekoncert. 

En underholdende intimkoncert med sangeren, komponisten og forfatteren Henrik Strube sammen med keyboardspilleren Pete Repete (Big Fat Snake, Sanne Salomonsen, Lis Sørensen m. fl.).

Læs, hvad Bo Fredsøe, skoleleder og næstformand i Skolelederforbundet skrev efter koncerten:

"Med nærvær overfor sit publikum lancerede Henrik Strube poetiske sange og underholdende indslag. Barokke og ustyrligt humoristiske fortællinger fra et hverdagsliv, hvor livet analyseres fra en undrende og satirisk vinkel, som i enhver betragtning kalder smilet og latteren frem. Det er på samme tid dybsindigt og let, lyrisk og menneskeligt - krydret med Henriks lyriske sange, der giver hans optræden en spændende variation med tid til at slappe af i lattermusklerne. Det er uforligneligt! Det er sjovt! Det er livsbekræftende og fyldt med indhold fra det levede liv med en humor, der er helt Henriks Strubes!".

165
26 15 Hjørring Gymnasium & HF Kursus, Skolevangen 23, Hjørring JENS ELVEKJÆR

Det er lykkedes at engagere Jens Elvekjær (pianist) til en solokoncert med et flot program:

J. Haydn: Klaversonate nr. 59, 
F. Chopin: Klaversonate nr. 3 h-mol op. 58 M. 
Mussorgsky: Udstillingsbilleder

arrangeret af hjørring musikforening

150
26 20 Musikkens Hus, Musikkens Plads 1, Aalborg tina dickow solo Udsolgt
26 19,30 - 21 Sæby Kirke, Strandgade 5, Sæby Julekoncert med Ann-Mette Elten. 195
26 20 skråen, aalborg RASMUS LYBERTH – Den store stemme fra Grønland

”En oplevelse i særklasse, en forførisk aften i selskab med Rasmus Lyberth og band er en fantastisk varm og eventyrlig oplevelse”

Rasmus Lyberth kan fylde spillesteder til bristepunktet og begejstre både publikum og anmeldere. Det er en betagende og helt enestående oplevelse at høre Rasmus Lyberth synge. Han besidder en ganske speciel evne til at formidle de dramatiske, storslåede og kontrastfyldte fortællinger, der både findes i

Grønlands natur og menneskeskæbner.

Med sin selvkomponerede musik og sin fængslende stemme synger Rasmus om Grønlands natur, befolkningens vilkår og hjemlandets udvikling, så det trodser alle sprogbarrierer og går lige i hjertet på publikum. Det er uanset om publikum lytter til ham i Royal Albert Hall i London, eller til en af han særdeles populære julekoncerter, der år efter år fylder Christians Kirke på Christianshavn med et begejstret publikum.

Rasmus Lyberths band består af: Kristoffer Jul Reenberg - keyboards, hammondorgel, flygel Ayi Solomon – percussion (Ghana) Ulrik Skytte Andersen – bas.

195
on 29 19 - 21 Abildgård Kirke, Abildgårdsvej 56, Frederikshavn Julekoncert, skolekor. 

Traditionenn tro samles skolekorene fra Frederikshavn og omegn til den årlige store julekoncert. 

Foruden skolekorene medvirker Blue Note Choir, kirkens børne- og ungdomskor og organist Søren Rasmussen. 

Fri entre

0
on 29 19,30 - 21 Sankt Hans Kirke, Kirkegårdsvej 20, Hjørring Julekoncert i Sct. Hans kirke. 

Programmet består af julens kendte toner - korsatser, solistiske indslag og fællessang. 

Værker af bl.a. Bach. Händel, Reger og Gade, samt kendte danske julesalmer i nye arrangementer af Jakob Lorentzen.

Medvirkende Holmens Vokalensemble
Monica Nørgård Stevns, sopran
Jens-Christian Wandt, tenor & konferencier
Jakob Lorentzen, dirigent og akkompagnatør.

Billetter sælges på kirkekontoret i kontorets åbningstider fra d. 20. november. Kontoret Resterende billetter sælges ved indgangen Dørene åbner 1 time før koncerten. 

?
on 29 19,30 Folkekirkens Hus, Gammel Torv 4, 9000 Aalborg Et barn er født – Ulla Henningsen og Swing Time Big Band feat. Uffe Markussen

Ulla Henningsen og Swing Time Big Band serverer jazzet julestemning i en mosaik af ord og toner.

Er der mon et julebudskab og kan big bandet piske en stemning op?

Få svaret til denne fortællende koncert ledet af dirigent Frank Wommelsdorff.

Aftenens særlige julegave er solist og saxofonist Uffe Markussen som drysser stjernestøv over en række af julens kæreste klassikere.

125
TO 30 17,30 & 20,30 Det Musiske Hus, Frederikshavn Stig Rossen Julekoncert 2017

For 23. år i træk tager Stig Rossen ud på sin meget populære juleturné i november og december måned. Som altid byder Stig Rossen på et bredt repertoire fra ind- og udland.

Stig Rossen startede ud i Brændkjær Kirke i Kolding i 1995 med de hyggelige julekoncerter, og de seneste år har der været over 30 årlige koncerter.

Det er ultimativ jul, der indhyller Stig´s julekoncerter med traditionelle og elskede sange – mest fra Danmark, men passende krydret med de bedste fra udlandet. I 1998 kom cd´en ”Julelys” på gaden. Første skæring på pladen er ”Det kimer nu til julefest”, og netop det traditionelle billede med den mest julede af alle julesalmer fra den danske sangbog understreger den stemning, som Stig ønsker at frembringe til koncerterne. I 2013 udkom Stig Rossen’s fjerde jule-cd ”Julens Stemmer” – et a capella julealbum.

Julekoncerten bringer os igennem et par meget hyggelige og festlige timer med sange som ”En stjerne skinner i nat” og ”Glade jul”, inden hele salen traditionen tro rejser sig og synger julen ind sammen med Stig i ”Dejlig er jorden”.

Scenografien vil danne en flot ramme om de dejlige julesange, og med orkester og kor i den sædvanlige stemningsfulde udgave, kan publikum godt begynde at glæde sig.

2014 blev et af de helt markante år i skuespiller, sanger og foredragsholder Stig Rossens karriere, hvor han blandt andet kunne fejre sit 25-års jubilæum som sanger

390
to 30 19,30 - 21 Skagen Kirke, Ved Kirken 2, Skagen Julekoncert. 

Holmens Kirkes Kor, 
Jacob Lorentzen
Jens christian Wandt.

?
to 30 20 Skråen, nordkraft, aalborg Hush

Hush, Danmarks måske mest succesrige americanaband, har holdt en længere pause. Men siden de for nylig blev annonceret til Tønder Festival 2017 har et comeback ligget i luften, og nu er det ganske sikkert og vist: Hush er tilbage.

Fra d. 28. nov til d. 2 december spiller de fire eksklusive koncerter.

Der er lagt op til en helt særlig og stemningsfuld oplevelse med et nyt, bredt, akustisk line up, og som altid er Dorthes smukke stemme og skæve historier i front.

For tiden arbejder Hush på et kommende album, så setlisten kommer både til at rumme nye sange og highlights fra karrieren såsom A Lifetime, If You Go Breaking My Heart, For All The Right Reasons, Wilder Girl etc

der er arrangeret en ekstrakoncert 27. april næste år (men den er også udsolgt)

udsolgt
to 30 21 studenterhuset, gammel torv, aalborg TRUE NORD 

De to Nephew-medlemmer, Kristian Riis og René Thalund har slået kræfterne sammen om projektet True Nord. Med en fælles vision om at samle inspiration fra alverdens afkroge har duoen siden sin begyndelse for tre år siden rejst verdenen rundt for at skabe det udtryk, som kan høres på debutpladen, +N. +N udkommer i løbet af oktober.

Det er blevet til en samling sange, der samler depechen op fra 80’ernes electropop, tilføjer dybe nuancer pa? en mørk klangbund, og hvor tung triphop og house hensætter lytteren i intense, pulserende stemninger. Udtrykket opfører sig som en digital mosaik i funklende lysindfald, som glimter i et dunkelt kammer, hvor kolde baslinjer værker og ha?rde beats pumper under flerstemmige, fremmede vokaler. Det er stringent og fast som ibenholt, men fyldt med a?rer af organiske finesser.

Duoen har allerede to singler ude, “Feels So Nice” og “It’s Not About Forever”, som begge er at finde på debutalbummet +N. En plade, der igennem Kristian og René’s rejser har bragt et arsenal af uvurderlige samarbejdspartnere med ind over de nye sange. Det tæller så alsidige og unikke navne som Leah Shapiro fra Black Rebel Motorcycle Club, Adam Olenius fra Shout out Louds og Mathias Berthelsen fra danske The Entrepreneurs.

195
           
       
   
 
           

tilmeld dit arrangement

Opdateret 18. november 2017 af Søren Berg Olesen