Musik i Nordjylland - November 2018

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

to 1 20 Jammerbugt Kultur- og Erhvervscenter, aabybro Sveistrup

To år er der gået, siden Jakob Sveistrup udsendte sit seneste album ”All In/All Out”. I mellemtiden har den fynske sanger droppet sit fornavn i musiksammenhæng, fordi det alt for ofte blev stavet med c i stedet for k!

Hans nye album ”In Your Face”, der netop er udkommet 1. maj, bærer derfor kun hans efternavn på coveret. Men den 45-årige sanger lægger ikke skjul på, at der ligger en gedigen holdindsats bag hans tredje soloudspil.

- Mine bandmedlemmer har i den grad ofret sig for, at denne udgivelse kunne blive en realitet. De har været med rundt og spille i hele landet de seneste fire år, hvilket har gjort det til et ekstremt sammenspillet og sammentømret band. Den interne forståelse har været guld værd i studiet, siger Jakob Sveistrup.

Bandmedlemmerne og korsangerne har også stået på spring, når der har været ledige stunder i Medley-studiet i København, hvor Jakob Sveistrup har indspillet ”In Your Face”.

Han gætter på, at han har taget turen fra Villestofte i Odense til Vesterbro i København omkring 60 gange det seneste år, hvor indspilningerne har stået på. Det har givet ham tid til at høre de 12 sange fra ”In Your Face” igennem talrige gange. - Når man kan sidde og synge med på sin egen sang på anlægget hele vejen hen over Storebæltsbroen, ved man, at man har fat i noget, der holder, konstaterer Jakob Sveistrup.

to 1 20 musikkens hus, aalborg FOOL

Den danske duo FOOL er klar til at indtage Musikkens Hus med deres fængende melodier og svævende popunivers

Nu får fans af FOOL endelig mulighed for at opleve den energiske duo live, når de gæster Musikkens Hus i efteråret 2018.

Med deres seneste singler ”Outcast” og ”Strapped” har FOOL for alvor markeret sig på den danske musikscene. Singlerne har haft hyppig rotation på radio og opnået topplaceringer på diverse streamingtjenester med op mod 20 millioner afspilninger.

FOOL består af sanger AÐRIAN og producer JABS, som begyndte at lave musik sammen for to år siden. 

AÐRIAN er den yngre, energiske og umiddelbare, mens JABS er den erfarne, lunefulde og eftertænksomme. Imellem sig har de alle redskaber, der skal til for at lave virkelig god musik. 

Den musikalske duo er desuden old-school-kunstneriske i deres tilgang til musikken og laver alt selv.

to 1 20,30 huset, hasserisgade 10, aalborg KALAHA + SVIN


DMA vindende gruppe udforsker grænselandet mellem elektro og afro-jazz.

I efteråret 2018 følger Kalaha op på deres DMA vindende album “Masala", med en helt ny udgivelse.
Med inspiration i lige dele vest-afrikansk funk, techno-rave og jazz improvisation, er Kalaha’s musik et konstant foranderligt mix af skæve indfald, løssluppen energi og præcision. Om gruppens genreoverskridende cocktail af personligt lyd-design og virtuose instrumentale indslag, skrev DMA juryen:

”De formar, med deres uhøjtidelige tilgang til musikken og iderige lydlandskaber, at pege den danske jazz i en spændende retning og viser ligeledes, hvordan globaliseringen har bidt sig fornøjeligt fast på den danske musikscene.”

Foruden at vinde en DMA for årets særudgivelse i 2017, har Kalaha været i rotation på radioplaylister over hele verden, bl.a. hos den anerkendte engelske DJ og BBC vært Gilles Peterson. Sidstnævnte sagde om udgivelsen “Masala”: “Brilliant album! Very tropical again! You can hear that African lo-fi influence on the whole album”.

“Kalaha transport fans to another world” - Earmilk.com

Gennem en lang række koncerter i Danmark og udland, har bandet til stadighed formået at forny deres liveudtryk. Senest med et spektakulært lys-design af Obscura Vertigo. Sammensmeltningen af lyd og lys understreger at Kalaha først og fremmest er et band der skal opleves live.
Siden bandets første optræden på Strøm Festival 2013, har de elektroniske producere Rumpistol og Spejderrobot samt guitaristen Niclas Knudsen (Ibrahim Electric) og den allestedsnærværende trommeslager Emil de Waal, stået som garanter for en smittende live magi, foreviget på debut-albumet ”Hahaha”, som Soundvenue dekorerede med 5 stjerner med begrundelsen: “Selv uden forhistorien beviser albummet, at ellers forskelligartede genrer kan finde hinanden på smukkeste vis.”

Kalaha Line-up:

Emil de Waal (trommer, elektronik)
Niclas Knudsen (guitar, talk-box)
Jens Berents ‘Rumpistol’ Christiansen (keyboards, elektronik)
Mikael ‘Spejderrobot’ Elkjær (computer, elektronik)

SVIN

er et uortodokst bud på moderne instrumentalmusik. De fejrer friheden i musikken og hylder uafhængighed, kærlighed og den grænseløse mangfoldighed i kunsten.
SVINs udgivelse Missionær bevæger sig i grænselandet mellem abstrakt nyrock, dronebaseret folklore og ambient støj. Her giver de bag lag af inciterende trommer, udsvævende keyboards, brølende saxofon og eksplosiv guitar, plads til luftige, meditative melodier og cirkulære huggende motiver.
Efter "Missionær" har bandet begået at udgive hele 3 stærke 12" ...
SVIN har turneret heftigt på festivaler og spillesteder i det meste af Europa samt Rusland.

The music is magic — a repeating motif of clanging, chiming guitars and pounding percussion, punctuated by even more compulsive rhythmic patterns and the seething flow of poisonous riffs. -No Clean Singing (USA)

The new album ‘Svin’ sees the band offering up a phenomenal and unrelenting barrage of psychedelic experimental music, bordering the lines of post-rock and experimental jazz. Svin demonstrate wonderful musical technique on their latest effort, one that excites and sometimes confounds in oddly enjoyable ways. - 4/5 The Music Critic (UK)

to - lø 1 - 3 > Studenterhuset, gl. torv, aalborg Aalborg Metal Festival 2018

Tor KL. 19 -

Fre kl. 14 -

lør kl. 13 -

årets lineup er:

Decapitated - Anaal Nathrakh - Enslaved - Bersærk - Elder - Ross The Boss Band - Vreid - Gaahls Wyrd - Illdisposed - Necrophobic - Blood Eagle - Beyond Creation - Saturnus - Nyt Liv - Entheos - Bullet - Portrait - Brought By Pain - Whoredom Rife - Gorod - Xenoblight - RISING - Mortal Dread

fr 2 15 - 18 skagen bryghus mads toghøj
fr 2 19 huset, hasserisgade 10, aalborg Satchmo: Engelbert Wrobel's Int. Swing Quartet feat. Nicki Parrott 

,,Peggy Lee & Benny Goodman''

Musikalsk højdepunkt mellem top-professionelle musikere.

NIcki Parrott (USA): Bas/vokal er den kvindelige bassist og sanger, hvis skønhed matcher hendes musikalitet. 
Engelbert Wrobel (D): En tryllekunstner på klarinet. Wrobel spiller ikke bare Goodman, hans fortolkning afspejler altid perfekt ånden i hans store forbillede. 
Thilo Wagner (D): Piano En af de mest erfarne swing pianister, der skiller sig ud som en fremragende sanger. 
David Blenkhorn (Aus): Blændende guitarist med fantastiske, swingende soloer.

Selv om Husets billetsystem melder “Udsolgt”, sælges der entre-billetter ved indgangen..!

jazzclub-satchmo-aalborg.dk

fr 2 20 musikkens hus, aalborg Pernille Rosendahl - Acoustic tour 

Pernille Rosendahl hylder tid og rum, når hun til efteråret gæster Vor Frue Kirke i Aalborg

Glæd dig til efteråret, hvor Pernille Rosendahl giver en unik intimkoncert i smukke omgivelser i Vor Frue Kirke i Aalborg.

Hun er sofistikeret, feminin, eftertænksom og markant i sit udtryk. Dette både ses og høres i Pernille Rosendahls unikke lydbillede, der rummer en gribende skrøbelighed og klassisk skønhed. Pernilles metier er at ramme lige dér, hvor følelser mærkes mest intenst, og med sit nærvær lukker hun publikum ind, og tager dem med på rejse i sit fantastiske og enestående musikalske univers. Et univers Vor Frue Kirke på smukkeste vis danner ramme om, når Pernille vil fremføre sit solomateriale samt nyfortolkninger af klassikere fra både Swan Lee og The Storm.

Siden Pernille Rosendahl i 2001 bragede igennem som en del af indiepopgruppen Swan Lee med debutalbummet ’Enter’, har hun fået en særplads på den danske musikscene. En position, hun understregede, da hun i 2016 udsendte sit første soloalbum ’Dark Bird’. Albummet kombinerer Pernilles sans for fine, raffinerede popmelodier tilsat et blåtonet strejf af melankoli med et søgende lydbillede, hvor der både er plads til medrivende ballader, flossede guitarakkorder samt sugende, elektroniske elementer.

fr 2 21 musikkens hus, aalborg Rasmus Walter 

Rasmus Walter lægger vejen forbi Musikkens Hus på sin første indendørs tour i to år

Med fire soloalbum i ryggen og ny musik på vej drager Rasmus Walter endelig på turné, og i efteråret går han på scenen i Musikkens Hus.

Rasmus Walter optrådte sidste sommer kun på få udvalgte festivaler, da alt hans tid har været brugt på at skrive nye sange, der vil blive udgivet løbende hen imod tourstart.

Rasmus Walter ser frem til atter at komme ud på landevejene og fortæller:

"Jeg har virkelig savnet at være rundt med bandet og spille musikken live. Glæder mig til at komme tilbage til mange af de steder, vi har været før, og kigge folk i øjnene endnu en gang. Jeg garanterer for, at det bliver en nærværende oplevelse, for med nye numre og fornyet sult kan det kun blive en festlig én af slagsen’"

Der bliver naturligvis også genhør med bagkataloget, som tæller numre som "Endeløst", "På en dag som i dag" og "Dybt vand". 

Medvirkende:

Rasmus Walter
Max Winding: Trommer
Martin Birksteen: Keys
Martin Sandberg Kærgaard: Bas
Henrik Hamilton: Keys, guitar

fr 2 20 skråen, nordkraft, aalborg SEBASTIAN EFTERÅRSTURNE MED BAND 2018

FRA DEN STORE FLUGT TIL DRØMMESCENARIET For første gang siden 2012!

”... en seriøs sværvægter blandt sin generations danske sangskrivere ” (Gaffa).

For første gang siden 2012 samler Sebastian nu et band omkring sig, for at drage på Danmarksturne. Det har været et kæmpe ønske for både spillesteder og publikum igen at kunne opleve denne side af Sebastian og nu bliver det endelig muligt. Sebastian har gennem hele karrieren været kendt for at arbejde med landets skarpeste musikere - og hans livebands gennem årene har alle været sublime og altid i stand til at finde nye vinkler på de mange fantastiske sange. Sådan bliver det også denne gang, hvor det håndplukkede hold bl.a. tæller gamle samarbejdspartnere som bassisten Michael Friis og guitaristen Nils Henriksen.

Omdrejningspunktet for band-koncerterne i efteråret 2018 bliver højdepunkter fra Sebastians enorme sangkatalog – suppleret med nye sange fra 2017-albummet ”Sange til drømmescenariet”. Sebastians længe ventede studiealbum, der ved udgivelsen gik direkte ind som nummer 1, på listen over de mest solgte i Danmark. Modtagelsen i medierne var fornem og ”Sebastian har næppe sin lige som klassisk sangskriver i Danmark”, lød det i Gaffas anmeldelse. ”...evnen til at skrive sange er stadig enestående”, stod der i Politiken. Berlingske skrev blandt andet at ”Sebastians evne til at fremtrylle eventyrlyst og skønhed er intakt” – og BT skrev om et ”dybt inspireret og kreativt album.”

I mere end 40 år har Sebastian været en af de mest markante og mangesidede musikere Danmark har haft at byde på. Han har solgt mere end 2 millioner plader igennem karrieren, og har givet langt over 2000 koncerter. Og som om det ikke var nok til at holde en mand kørende, så har danskerne også købt mere end 3 millioner billetter til de mange musicals, han har skrevet.

Sebastian vakte for alvor opsigt i 1971 med maxi-singlen “Lossepladsen Bløder” – og da han året efter udsendte albummet “Den Store Flugt” var gennembruddet en fuldtonet realitet, og Sebastian var med ét et af den danske musiks største og mest sælgende navne. En position han fastholdt til langt op i 80’erne. Fra Sebastians karriere som solist kan nævnes højdepunkter som “Over Havet Under Himlen” (‘73), “Måske Ku’ Vi” (‘76), “Ikke Alene Danmark” (‘78), “Stjerne Til Støv” (‘81),

“80ernes Boheme” (‘83) og “Skatteøen” (fra 1986). Albums, der ikke bare satte nye standarder for dansk musikproduktion, men som også rummer en lang række sange, selvskrevne til det ultimative danske soundtrack. De følgende år oplevede vi mest Sebastian som musical-komponist – og folk strømmede til forestillinger som “Nattergalen”, “Skatteøen”, “Ronja Røverdatter”, “Cyrano” og “Alladin”. Efter en årrække med musicals vendte Sebastian i 2011 tilbage som sanger/sangskriver på albumscenen med "Øjeblikkets mester", som udover at høste nogle af karrierens bedste anmeldelser også gav ham en grammy og en nominering til Nordisk råds musikpris

Sebastian har gennem hele karrieren haft et stort publikum i alle aldre – og der kom endnu flere til, da han i 2015 medvirkede i tv-programmet Toppen af Poppen. Her kunne seerne bl.a. høre fortolkninger af Sebastians tidløse sange, fra de nye tv-venner Shaka Loveless, Stine Bramsen, Lars Lilholt og Oh Land. Sidstnævnte var også velvalgt duet-partner på ”Skjulte øjne”, det nye nummer på succes- opsamlingen ”De største sange” (2015) - en god indgangsvinkel til Sebastians musikalske univers og omfattende karriere.

Sebastian & band live 2018: Sebastian (vokal og guitar), Michael Friis (bas), Klaus Menzer (trommer og percussion), Nils Henriksen (el. guitar), Perry Stenbeck (guitar og div. strengeinstrumenter), Peter Dencker (tangenter), Misen Groth og Gry Harrit (kor).

fr 2 22,30 skråen, nordkraft, aalborg Tundra Skråen By Night

Stor lyd, store følelser og stærke budskaber er hjørnestenene i Tundras musik. Med afsæt i et både skrøbeligt og fintfølende, og tungt og energifyldt lydunivers udvisker bandet grænserne mellem pop, psykedelisk rock og folkemusik. 

Alt sammen væves det på smuk og insisterende vis sammen af frontkvinde Sofie Troldes kraftfulde vokal, der opfordrer til fællesskab, respekt og kærlighed i en verden, der synes i stort underskud af omsorg og forståelse

fr - lø 2 - 3 > arena nord, frederikshavn Blues Heaven

Musik

Buddy Guy – 82 år og still going strong Guitarlegenden, Buddy Guy, fylder 82 år til sommer og er ”Still going strong” med en omfattende amerikansk turnéplan og med en spritny cd-udgivelse i forsommeren. Buddy Guy har vundet en Grammy hele syv gange, (mere end nogen anden musiker i historien), senest i fjor med udgivelsen ”Born To Play The Guitar” og inklusiv den prestigefulde Grammy Lifetime Achievement Award. Buddy figurerer som nummer 23 på musikmagasinets Rolling Stones liste over All Time Greatest Guitarists.

Robert Cray Five Time Grammy® Award Winner, – BLUES HALL OF FAME GUITARIST – er et elsket ikon, der med sin fløjlsbløde stemme og guitar, taler til det inderste i os. Den 65- årige, legendariske blues/soul-guitarist og sanger, Robert Cray har til dato udsendt 20 hitlistealbum, 16 af dem har figureret på Billboards bestseller liste. Han har 14 millioner solgte album bag sig, tusindvis af udsolgte koncerter og han er et levende bevis på, at bluesmusikere bliver bedre med alderen. Har netop udgivet det anmelderroste album Robert Cray & Hi Rhythm.

Walter Trout Ubetinget den bluesrocker, der gennem de seneste 30 år har underholdt flest i Danmark med sit fræsende guitarspil og energifyldte koncerter. Walter Trout blev i 1981 medlem i det legendariske blues/rock band Canned Heat og senere i John Mayall’s Bluesbreakers. Walter Trout var tilbage i 2014 gennem en vellykket lever-transplantation, og er nu tilbage med fuld power og med ny cd “We Are In It Together” i bagagen, hvor nogle af vennerne – bl.a. Joe Bonamassa og John Mayall – er med. CD’en har i skrivende stund tilbragt et halvt år på The Billboard Blues Chart.

Popa Chubby Et kraftværk af en musiker, der kan få alle guitar-elskende blues- og rockfans op af stolene med sit medrivende og frygtløse guitarspil. Popa har gennem de sidste 25 år sat sit personlige præg på bluesrocken og hører på flere måder til de allerstørste. Han er uden al tvivl en af de mest arbejdsomme bluesmusikere med ikke færre end 27 album-udgivelser siden vinyl-debut’en i 1992. I 2017 udsendte Popa Chubby sit seneste og højt roste album ”Two Dogs”

Terrie Odabi & Wee Willie Walker & Anthony Paule Soul Orchestra

Wee Willie Walker, på utallige opfordringer kommer sidste års hovednavn tilbage, den 77-årige soullegende får denne gang følgeskab af sangerinden Terrie Odabi og det 11 m/k store Anthony Paule Soul Orchestra som er tidens hotteste big band

Don Bryant Feat. The Bo-Keys

En dedikeret 76-årig sangskriver, soul-gospel sanglegende som bl.a. har skrevet hittet “I Can’t Stand The Rain” til sin kone, soulstjernen Ann Peeples. The Bo-Keys fra Memphis er bandet har gennem de seneste årtier været studie band på utallige hit-albums og som bl.a tæller Greg Allmans blæser-sektion.

Welch Ledbetter connection

Dette er superbookingen for bluesfolket. Interessen er totalt eksploderet omkring “Monster” Mike Welch og Mike Ledbetter i kølvandet af pladeudgivelsen og 2018 Blues Music Award vinderen “Right Place, Right Time” i kategorien Årets Album.

Duke Robillard

Navnet er uløseligt forbundet med band-succesen Roomful of Blues, som han etablerede tilbage i 1967. Senere blev han kendt som guitaristen der erstattede selveste Jimmie Vaughan i The Fabulous Thunderbirds. Duke har spillet og turneret med kendte kunstnere som Tom Waits og Bob Dylan.

Joanna Connor

Hårdt arbejdende slidemama fra Chicago. Hun fik sin første pladekontrakt 1989, og hun turnerede i Europa imponerende 32 gange i perioden 1990-1999. Hendes datter er nu blevet så stor at hun har genoptaget turnèlivet og bl.a. et klip fra 2014 på YouTube der er set mere end 1.200.000 gange, viser at mange stadig vil opleve den kraftfulde guitarist.

Christone ‘Kingfish’ Ingram

Det 19-årige guitar-fænomen. Han er allerede et enormt navn i bluesguitarverdenen. Han har spillet for Michelle og Barack Obama, været på europaturne, blandt andet på kæmpestore festivaler i Schweiz, Tyskland og Frankrig og var kæmpe succes i 2016 i Frederikshavn.

Tribbute to harmonica master George Smith

En special hyldest til “the King of West Coast Blues Harmonica”. Her er samlet de fineste harpespillere som kan mønstres på den europæiske blues scene. – London virtuosen Steve West Weston, the swinging’ Milano Egidio “Juke” Ingala og den exceptionelle Helge Tallqvist fra Helsinki og med bl.a. danske Ronni Boysen på guitar.

Arrangør: Peter Astrup, Blues Produktions (Blues.dk)

BLUES HEAVEN har i år hævet niveauet med 11 verdensklasse bands, hvor størstedelen kommer fra USA. Et nænsomst udvalgt program af grammy prisvindende musikere og sangere fra bluesmusikkens arnested vil skabe en vidunderlig musikalsk oplevelse i mægtige Arena Nord.

I denne 13. udgave kommer der igen nøje udvalgte artister, der matcher legender der tidligere har givet publikum utallige mindeværdige oplevelser. Publikum kommer fra et dusin lande til det som er en af de mest ansete og respektere blues og soul festivaler i Europa. Interesserer man sig for klar musik, så er Blues Heaven stedet man skal være den 1. weekend i november.

ENG: BLUES HEAVEN festival in Denmark have stepped up the game this year so set your sights high! With a line-up of 11 world class bands, most of them coming from the USA, the birth place of the blues. A carefully selected roster of award-winning musicians and singers creating a joyful and exciting experience of top quality blues, soul and rock. What is special about BLUES HEAVEN is the joyful atmosphere that is generated when a engaging audience and award-winning musicians and singers meet. The Festival welcomes music lovers from Denmark and dozens of other countries and can promise to continue the evolution of what has, now in its 13th year become one of the most respected and prestigious blues and soul festivals in Europe.

Fredag Kl. 18:00-01.00 (Dørene åbner Kl. 17.00) 
Lørdag Kl. 17.00-01.00 (Dørene åbner Kl. 16.00)

3 19,30 Halkær Kro & Kulturhus Halkærvej 59, Halkær, 9240 Nibe Dervish

hører uden tvivl til blandt top 3 af irske supergrupper. Det Sligo baserede band har eksisteret i mere end 25 år og har siden starten stået for et musikalsk drive og en solistisk instrument håndtering helt i særklasse. For år tilbage gav bandet en forrygende og udsolgt koncert i Halkær og nu får vi besøg af dem igen. 

De 6 musikere er 
Cathy Jordan (sang, bodhrán og bones), 
Brian McDonagh (mandola), 
Tom Morrow (fiddle), 
Michael Holmes (bouzouki), 
Shane Mitchell (accordion) og 
Liam Kelly (flute og whistles). 

Med den karismatiske Cathy Jordan i spidsen er Dervish i Danmark for at fejre Copenhagen Irish Festivals 40 års jubilæum, og Halkær kro har via sit tætte venskab med københavnerne fået den irske supergruppe til at lægge vejen forbi vores kro igen!!

3 20 Vendelbohus, Nørregade, 9800 Hjørring ALLAN OLSEN - Solo koncert (Udsolgt)
3 20 Kulturhus Kappelborg, Skolevej 5, Skagen MARIANNE MORTENSEN & MICHAEL VESTERSKOV

Marianne Mortensen og Michael Vesterskov leverer en musikalsk oplevelse ud over det sædvanlige, når de med deres musik kommenterer på livet og hverdagen, så man forstår det. Det er ærligt, råt og skrøbeligt, men bliver aldrig banalt. Sammen og hver for sig har de stået på scener rundt om i kongeriget i mange år, og nu er turen kommet til Kappelborg, og Skagen hvor Marianne er født og opvokset.

Marianne Mortensen og Michael Vesterskov er forskellige med musikalske rødder i henholdsvis rock og viser – men tilsammen udgør de en sjælden enhed. Det har mange sandet, når duoen de seneste år har været landet rundt med koncerter af forskellige tilsnit, de to alene eller med musikere – koncerter, som overalt er blevet modtaget med stående applaus fra et begejstret publikum.

Med på scenen har de: 
Morten Ærø, trommer og perc. 
Morten Pedersen, keyboard 
Helle Marstrand, bas 
Jonas Munck Hansen, guitar

3 20 skråen, nordkraft, aalborg Infernal #INFERNALRIVERPISSETNEDIGEN

På grund af stor publikumsinteresse har vi flyttet koncerten til Royal Stage

Paw & Lina gør det igen!

2017 stod på jubilæumsturnéen #InfernalRiverPissetNed for Lina Rafn og Paw Lagermann, der i form af et fantastisk show, har fejret 20 året for opstarten af Infernal. Sammen med et veloplagt publikum, deres forrygende band og exceptionelle dansere, har Paw & Lina med vanlig perfektionisme revet koncertgængere midt over i ekstase og vildskab, så ingen har kunnet været i tvivl om at der ikke springes over hvor gærdet er lavest – tværtimod.

Sommerens festivalkoncerter udløste så stor anerkendelse og så mange genbookninger, at Infernal tog konsekvensen og takkede ja til en begrænset række indendørs koncerter i oktober og november måned. Med fulde huse alle steder og en afslutning på et totalt udsolgt Vega i København den 22. december, har duoen allerede nu planlagt at gentage succesen i 2018 – både på landets festivaler og en række indendørs spillesteder.

Konkret har bandet aldrig sat barren lavt – og det gør de heller ikke denne gang. På alle fronter sættes alle sejl til og publikum kan se frem til et velspillet koncertshow sprængfyldt med power, en gennemtænkt historiefortælling, som iscenesættes til mindste detalje igennem scenografi, kostumer og koreografi i international klasse – og naturligvis musikere, som spiller perlerækken af hits live. Højt.

Paw og Lina mødtes allerede som teenagere med musikken som vitalt omdrejningspunkt, og har derefter været et uadskilleligt musikalsk makkerpar. De fandt hinanden et sted mellem Herlev og Vanløse, og har siden turnéret overalt fra Paris til Berlin og hjem igen, hvor grænserne skulle brydes med de vildeste, mest flamboyante og mest energiske optrædener.

3 20 musikkens hus, aalborg Jacob Bellens 

Glæd dig til en stemningsfuld koncert, når den karismatiske sanger og sangskriver Jacob Bellens gæster Musikkens Hus med akustisk trio

Fans af Jacob Bellens vil vide, hvordan den ydmyge og gådefulde kunstners musik og lyrik har en evne til at kravle ind under huden og efterlade lytteren bevæget og tørstende efter mere. Nu annoncerer Bellens, som bl.a. er kendt fra Murder og I Got You On Tape, at han i efteråret spiller en række fortrinsvis akustiske koncerter med cello, bas og klaver på scenen.

Her kan publikum glæde sig til nogle særlige koncertoplevelser, hvor Jacob Bellens spiller udvalgte sange fra sin lange musikalske karriere samt giver en forsmag på nyt uprøvet materiale, som er udvalgt til lejligheden. Han siger selv:

”Jeg glæder mig til at spille disse koncerter, da jeg i noget tid har haft lyst til at prøve denne sammensætning af instrumenter af. Til koncerterne vil jeg udvælge og sammensætte en pulje sange, der passer til udtrykket.” 

Om Jacob Bellens

Jacob Bellens udgav sit fjerde soloalbum ”Trail Of Intuition” i marts 2018 med singlerne ”One Of A Kind”, ”Renegade” og ”Trail Of Intuition”. Jacob Bellens har udgivet albums i forskellige konstellationer siden 2004, herunder tre albums med duoen Murder, fire albums som forsanger i I Got You On Tape samt fire soloplader: ”The Daisy Age” (2012), ”My Convictions” (2014), ”Polyester Skin” (2016) og senest ”Trail Of Intuition” (2018). Af anmelderne bliver han betegnet som “…én af de helt særlige og vigtige figurer i det danske musikmiljø"(Information), og hans stemme, fraseringer og sangskrivning er "... et kapitel for sig" (Politiken).

3 20,45 huset, hasserisgade 10, aalborg DØR NR. 13 + Dine Isaksen

DØR NR. 13

er blevet sammenlignet med bl.a. Gasolin, Kliché, Sex Pistols og Stone Roses. Men debut EP’en “KRIGERE UDEN VAABEN” og deres høj-intense liveshows, vidner mest af alt om et band, der ikke har tænkt sig at følge nogen anden dagsorden, end deres egen.

Gruppen blev dannet i foråret 2015 på resterne af soloprojekt, der bogstaveligt talt nær var afgået ved døden, da forsanger Lasse Storm slog hovedet i et alvorligt cykelstyrt, blev syet med 37 sting og ikke kunne lave musik i et halvt år. Vennerne hjalp ham i gang igen, og såvar de pludselig et band, fordi “kemien var såvild, at der ikke var andet at gøre”. Siden har de ikke kigget sig tilbage.
Året efter, 2016, vandt de Karrierekanonen og indspillede deres debut EP imens de turnerede landet rundt bl.a. som support for The Blue Van og med en enkelt afstikker til Ungarn med en optræden på Sziget Festival i Budapest.
2018 blev ligesom 2017 indledt med en januarsingle, nedturshymnen “PROBLEMER”, den første single fra det kommende debutalbum “VERDEN I FLAMMER”. Albummet lander først til efteråret, men allerede nu er DØR NR. 13 klar med anden single derfra: “FØDT TIL AT FLYVE”. Hvor gruppen tidligere har beskrevet deres lyd som “Kim Larsen på speed” har det sjældent været sårammende som på lyden af dette nummer, der med sine voldsomme guitarer, flabede vokaler og et skamløst fængende omkvæd perfekt indkapsler alt det, der er DØR NR. 13.
Bandet siger selv: “Den er bade et kys på munden og et slag i ansigtet. En straight up punk rocket hyldest til alle os der går og føler os udenfor ind imellem. Dig og mig, du ved. Os allesammen egentlig”.

Gruppen i fuld færd med at lægge sidste hånd på værket, der pludselig krævede at de trak stikket på livefronten henover vinteren for at hellige sig den feberstrøm af sange, der blev ved med at komme.
“Det var ligesom der blev åbnet for et eller andet på vores EP tour. Alle de gode vibes vi fik fra folk derude, tændte en eller anden syg ild i os. Vi skyndte os faktisk i studiet allerede efter Roskilde, men der blev bare ved med at komme nye sange, som vi også"lige blev nødt til at lave” fortæller Lasse Storm.
“Vi kan jo ikke blive ved med, kun at være i studiet. Og vi kan heller ikke vente længere med at vise verden hvad vi har lavet. Vi aner ikke hvad det bliver endnu. Men det føles godt allerede. Virkelig godt.”

VERDEN I FLAMMER udkommer i september og bliver fulgt op med en efterårstour rundt i landet.

“Oprørsk. Uregerlig. Skamløst medrivende” (Soundvenue)
“Formfuldendt rock i den rette tidsånd” (Gaffa)
“Noget af det bedste jeg har hørt længe. Det er sindssygt godt!” (Peter Sommer)

www.dornr13.dk 


Dine Isaksen

Aalborgensiske Dine Isaksen spiller en art dansksproget rock i den melodiske ende med tekster kredsende om temaer som angst, depression og manglende evne til at se mening med tilværelsen. Sangskriver og forsanger Kasper Westeraa udtaler: “Jeg er ikke selv noget specielt deprimeret væsen, men jeg kan sagtens stille ind på de frekvenser, fortvivlede mennesker befinder sig på og anskue verden fra deres synspunkt. Jeg føler en enorm sympati for folk fanget i afmægtighed, og Dine Isaksens musik er vel ment som en slags hyldest til dem - et forsøg på at give dem en stemme, om man vil.” Dine Isaksen er i øjeblikket (sommer 2018) i færd med at skrive og indspille et helt nyt album, der udkommer i slutningen af efteråret eller begyndelsen af vinteren.

Husk vores studierabat - Fremvis studiekort og medbring en gæst gratis! (medmindre der bliver udsolgt).
Show your Studentscard and bring a friend for free! (except if the venue i sold out).

4 14 Jammerbugt Kultur- og Erhvervscenter, aabybro James Rasmussen Trio - Søndagsmatiné

Mere end tyve år er det blevet til, siden James startede med at underholde med Four Jacks og John Mogensen sange.

Kom og oplev en musikalsk stjerneaften i selskab med James Rasmussen Trio. James var den ene fjerdedel af den hæderkronede sangkvartet Four Jacks, hvor også John Mogensen, Bent Werther og Poul Rudi deltog. James afløste Otto Brandenburg i 1958.

James Rasmussen Trio underholder publikum med de allerstørste radio-hits fra dengang, og undervejs fortæller James Rasmussen anekdoter fra hans tid i legendariske Four Jacks. Her er en enestående mulighed for at høre og se den ægte vare, sange som bl.a. Mandalay, Tom Dooley, Chaio Chaio Bambina, og Åh Marie A`ve`hjem te`dig.

James Rasmussen Trio er: James Rasmussen Vokal og guitar, Søren Engel, Bas og vokal, samt Jimmi Koldenborg, Trommer og vokal. Søren Engel, er kendt fra bl.a. Delta Cross Blues band, og Jimmi Koldenborg, kendt fra Fede Finn og Funnyboys.

4 16 musikkens hus, aalborg De bedste danske børnesange 

Som en del af Spil dansk-ugen fejrer vi i Musikkens Hus alle de skønne, danske børnesange, vi har

Hvilke børnesange er favoritter i jeres familie? Måske i også er helt vilde med: ”jeg er en papegøje fra Amerika”, “hvem vil ikke gerne være kat” eller ”Tjubang chokolademand”?

Som en del af Spil dansk-ugen fejrer vi alle de skønne, danske børnesange, vi har.

Silja Okking har særligt udvalgt sine yndlingssange og vil sammen med os sætte fut i festen med en skøn koncert for hele familien.

Silja Okking er især kendt som vært på en række programmer på DR’s børnekanal, Ramasjang, hvor hun står bag finurlige og ørehængende sange om alt fra kæledyr til popstjerner lavet at toiletruller! Kom og syng, dans og lyt til en masse skønne børnesange i en intim stemning med små fortællinger og musikken i fokus - det bliver garanteret både sjovt og festligt! Lineup

Kaspar Jolin er en dansk guitarist, komponist og sanger.

Kaspar Jolin vandt i 1990 guld i Berlingske Tidendes Rytmiske Musikkonkurrence med bandet Tournesoul, som blev dannet året før i samarbejde med bl.a. Benjamin Koppel, Christoffer Sonne og Christian Danstrøm.

I perioden 2007 til 2018 har Kaspar desuden været fast kapelmester og arrangør for Miljøministeriets revy i forbindelse med deres årlige show i bl.a Store Vega og i Docken i København.

I 2016 skrev Kaspar sammen med Silja Okking musik til børnebogen "Den syngende sangbog" af Zakiya Ajmi, som blev udgivet af forlaget Carlsen.

For tiden spiller Kaspar børnejazzkoncerter over hele landet sammen med Silja Okking.

ti 6 19,30 Folkekirkens Hus, Gammel Torv 4, Aalborg Koncert med Marianne Mortensen & Michael Vesterskov + BAND

Marianne Mortensen og Michael Vesterskov har efterhånden stået på scenen i mange år. De har gjort det hver for sig, med forskellige projekter, som skuespiller og musiker, og mange steder rundt om i landet. I 2005 fandt de sammen musikalsk med CD’en “Du & jeg & månen”, og på den seneste CD “Grib mig”, er Michaels rock og Mariannes viser smeltet endnu mere sammen i et fælles musikalsk udtryk.

Denne koncert bliver en blanding af Marianne og Michaels egne ting samt nogle af de musicalsange, som Marianne Mortensen gennem tiden har haft på repertoiret.

ti 6 20 musikkens hus, aalborg Bobby McFerrin 

Gør dig klar til a capella-magi i Musikkens Hus, når Bobby McFerrin indtager Koncertsalen.

I årtier har den ti gange Grammy-vindende Bobby McFerrin brudt musikalske grænser og udvisket grænserne mellem pop og kunst. Barfodet i de fineste koncertsale i verden har han vundet hjerter med sine vokal-eksperimenter samt inspireret nye generationer af a cappella-sangere og beatbox-bevægelsen.

Om magien i at synge siger mesteren selv:

“Music for me is like a spiritual journey down into the depths of my soul. And I like to think we’re all on a journey into our souls. What’s down there? That’s why I do what I do.” – Bobby McFerrin

“I try not to “perform” onstage. I try to sing the way I sing in my kitchen, because I just can’t help myself. I want audiences to leave the theatre and sing in their own kitchens the next morning. I want to bring audiences into the incredible feeling of joy and freedom I get when I sing”. – Bobby McFerrin 

Om Bobby McFerrin

Den nu 67-årige Bobby McFerrin lavede nummer 1-hittet ”Don’t Worry, Be Happy” tidligt i sin karriere, nemlig i 1988. Sangen blev den første a capella-sang nogensinde til at nå nummer 1 på Billboard 100. Siden da har Bobby McFerrin føjet en perlerække af udgivelser til sin diskografi, hvoraf det seneste ”Spirityouall” udkom i 2013.

I mere end tre årtier har den ti gange Grammy-vindende Bobby Mcferrin imponeret på sin nytænkende musikalske rejse med vokal-improvisationer på tv, synge melodier uden ord og spontant skabe et kor på 60.000 mennesker på et stadion i Tyskland. Han har også samarbejdet med kunstnere som Chick Corea, Yo-Yo Ma og Wiener Philharmonikerne.

on 7 19,30 Maskinhallen, skolegade, frederikshavn Phønix Et af Danmarks førende og mest erfarne folkbands

Deres helt specielle lyd har rødder i den danske og skandinaviske sang- og musiktradition, som de bringer mod nye horisonter med en nutidig og unik klang, som både peger tilbage og fremad.

Phønix’s intense og energiske sceneoptræden har ført dem rundt i store dele af verden, på de største folk festivaler, såvel som de mest intime klubscener.

Phønix har eksisteret i sin nuværende form i ca. 12 år, men bandet blev grundlagt helt tilbage i 1990.

 

Nyt album – Phønix’ ”Nu” “Nu” indeholder en buket af danske folkeviser og sange i nye fortolkninger og arrangementer. Hertil kommer en række instrumentale numre komponeret at bandets medlemmer. På det nye album er den velkendte groovende Phønixsound, blevet forfinet og videreudviklet med nye elementer af bl. a. keys, synth og kor.

5 stjerner i det anerkendte engelske folktidsskrift Froots: “It’s is six years since Phønix last made an album, so this latest, excellent one genuinely deserves that old cliché “long awaited”. And it doesn’t disappoint.”

“Det er en oplevelse at høre Phønix’ sprudlende numre, som holder til mange gennemlytninger, før man ikke længere opdager nye detaljer. Stemme- og instrumentbehandlingen er overlegen, det musikalske overskud stort og lyden flot…Phønix “NU” er en spændende oplevelse af et band i bevægelse, som med lang rutine og stort musikalsk overskud yder et markant bidrag til den danske folkscene – lige nu!” – RootsZone (DK) Phønix har udgivet 6 CD’er samt et jubilæums-opsamlings-album. I 2003 modtog Phønix DMA-priserne ”Årets komponist” og Årets vokalist” for CD’en Pigen og Drengen. I 2008 modtog Phønix DMA-priserne ”Årets udgivelse, traditionel” og ”Årets vokalist” for CD’en ”Folk”

Phønix har bl.a. spillet på: Viljandi Folk Festival (EST), Dranouter Folk Festival (BE), Folkest (IT), Nordic Roots Festival (US), Tønder Festival (DK), Brosella (BE), Førde International Folkmusic Festival (NO), Windros Folk Festival (D), Korrö Folkmusik Festival (SE), Chicago World Festival (US), Bardentrefen (DE)

on 7 19,30 musikkens hus, aalborg Trio Wahnsinn 

Oplev ny og gammel musik i Musikkens Hus med et ensemble, som aldrig har eksisteret magen til i musikhistorien

Trio Wahnsinn er et helt nydannet ensemble med en nok hidtil uset instrumentsammensætning, nemlig horn, bratsch og basun. To af musikerne har basis i Aalborg og den tredje, basunisten Barrie Webb, kommer fra Storbritannien. Sidstnævnte er uddannet både som basunist og dirigent. Han har tit optrådt som solist i Europa, Asien og Australien med et fortrinsvis moderne repertoire, og han arbejder parallelt som dirigent i diverse symfoniorkestre, nutidig musikensembler og ungdomsorkestre.

Marius Ungureanu fra Rumænien må karakteriseres som en usædvanlig alsidig musiker. Han har været ansat i Tonhalle Orkestret i Zürich, Freiburg Symfoniorkester og Zürich Operaen. En stor interesse for nutidig musik har resulteret i mange uropførelser og radioindspilninger. Han har i en periode fungeret som coach for Det jyske Ensemble og fra 2010 til 2017 var han ansat i Aalborg Symfoniorkester.

Erik Sandberg kommer fra Sverige og har studeret horn i Malmö og Wien og moderne musik ved Ensemble Intercontemporain i Paris. Efter ansættelser i DR’s Underholdningsorkester og Ensemble MidtVest kom han til Aalborg Symfoniorkester, hvor han har været 1. solohornist siden 2008. Han er en flittig kammermusiker ved siden af sit arbejde i orkestret, men også komponist med et tital kammermusikværker på samvittigheden.

Trio Wahnsinn er de tre musikeres seneste projekt, og koncerten i Aalborg Kammermusikforening er dens blot anden koncert siden dens succesrige debut ved ny musik-festivalen SIMN i Bukarest i maj i år. Ensemblet var nødt til at skabe sit repertoire selv helt fra bunden – der eksisterede nemlig ikke et eneste originalværk for denne instrumentkombination for et år siden, en udfordring som passer de tre musikalske vovehalse rigtig godt. Mange komponister har efterhånden vist interesse for at skrive for trioen, så der er helt sikkert flere overraskelser i vente i den nære fremtid. 

Program

Serban Marcu: Trio ThReelLLS (Prelude and fugue)

Diana Rotaru: Three Lears
1) The mad king
2) Threnody for a fool
3) Intermezzo: Fanfara(de)
4) The judgement

Erik Sandberg: ”Mine eyes smell onions; I shall weep anon”

Desuden trasskriptioner af værker af Shostakovich, J.S. Bach, Mendelssohn, Brahms m.fl. 

Medvirkende

Marius Ungureanu, bratsch
Erik Sandberg, horn
Barrie Webb, basun

Koncerten er arrangeret i samarbejde med Aalborg Kammermusikforening

to 8 19,30 Maskinhallen, skolegade, frederikshavn De Waal + Ljunggren

“Gustaf Ljunggren / Emil de Waal”

I 2018 har de jubilæum. De har nemlig spillet sammen i 20 år med alt og alle og på alle slags scener i hele verden. Alt fra nummer et hits fra Dansktoppen over tv-shows til improviserede støjkoncerter i Kina. De har altid haft integritet og nysgerrighed som en altafgørende faktor. Nu er det på tide at fejre det ved at springe ud som jubilæumsduo med egen fælles musik. Jubilæumsduoen har indspillet et stemningsfuldt album med ny musik på akustiske, elektriske og elektroniske instrumenter, som helt sikkert vil både røre, ryste, swinge og rocke publikum. Alt er indspillet live uden overdubs og mixet i New York af Andy Green (Velvet Underground og John Cale).

Duoen udgiver album i marts 2018, og spiller koncerter i et helt nyt koncept, hvor de inviterer lokale talenter på scenen og akkompagnerer dem, som de har gjort sammen de sidste 20 år med navne som for eksempel: Kim Larsen, Nik & Jay, Povl Dissing, Sanne Salomonsen, Steffen Brandt, Band of Horses, Tim Christensen, Søs Fenger, Lis Sørensen, Danseorkesteret, Lars H.U.G., Rugsted & Kreutzfeldt, Allan Olsen, Thomas Dybdahl, Søren Sko, Rasmus Lyberth, Trine Dyrholm, Finn Ziegler, Ryan Adams, Keld og Hilda, Wayne Horvitz, Rytteriet, Søren Huss, Rasmus Walter, Pernille Rosendahl, Selvsving…..

Emil de Waal udtaler:

“Første gang jeg spillede med Gustaf i 1998, kom han med guitar, keyboards, lapsteel og trompet. Ret blæret, tænkte jeg. Hvad jeg ikke vidste var, at han startede ud på violin som barn og iøvrigt lige var startet på Rytmekons i København på saxofon…. Gustaf er en fuldstændig overdrevet vild musiker! Han kan tage ethvert instrument frem og på ingen tid finde ind til kernen af, hvordan man spiller på det… Måske lige med undtagelse af trommer, hvilket er mit held ;-)”

Gustaf Ljunggren udtaler:

“Da jeg begyndte at spille sammen med Emil (første gang i Lille Vega, januar 1998), blev jeg hurtigt afhængig af hans selskab, både på og ved siden af scenen. Det har haft en enorm betydning for mig, at Emil dengang præsenterede mig for alle han kendte og at han anbefalede mig til højre og venstre, så jeg kom ud i nogle meget udfordrende og udviklende opgaver rundt omkring i det danske musikmiljø. Emil og jeg er meget ens og meget forskellige på samme tid; som musikere og mennesker er vi med til at komplettere hinanden. Vi sætter begge pris på enestående øjeblikke, store og små ting vi kan komme til at huske i lang tid. Og vi er langt fra færdige med alt det vi skal sammen!”

to 8 20 skråen, nordkraft, aalborg Carpark North

Efter en varm modtagelse af Carpark North’s femte studiealbum ’Hope’ gør bandet sig nu klar til at tage på Danmarksturné i efteråret 2018, hvor de kommer til at besøge spillesteder i hele landet.

Tilbage i 2001 singledebuterede Carpark North med ’There’s a Place’, og siden har landets rockfans fået den ene hitsingle efter den anden fra den hårdtslående trio. Sange som ’Human’, ’Transparent & Glasslike’ og ’32’ har alle været med til at forme det Carpark North, som vi alle kender i dag.

I sommeren 2017 var Carpark North, ovenpå to års pause, atter at finde på landets største festivalscener. Under bøgen i Skanderborg, cementerede Carpark North deres position blandt den absolutte elite i dansk musik, da 25.000 festivalgængere klappede i takt til trioens imponerende bagkatalog.

Den 27. oktober udsendte Carpark North deres femte studiealbum ’Hope’, hvor de for første gang prøvede kræfter med dansksprogede sange. Bl.a. singlen ’Håb’, som blev skrevet, da Lau Højens mor blev syg. Dagen efter han fik beskeden om uhelbredelig kræft, vågnede han op, og gik en tur langs træerne på Rahbæks Allé: ’Ordene ”Jeg vågnede op i dag med tårer, jeg vågnede op i dag med håb”, ramte mig så rent. Hvordan har du det, sådan helt ærligt? Sådan føltes teksten,’ fortæller Lau Højen om sangen ’Håb’ og fortsætter: ’Det er vores første danske sang og jeg er lykkelige for den. ’Håb’ rummer så meget. Den er lyden af håb, men også lyden af sorg. Den har en kraft, der løfter én op, og stormer én igennem. Helt stille og voldsom på samme tid.’

En glædelig nyhed for alle bandets fans - det lader ikke til, at bandet ændrer kurs i 2018, hvor de drager på en landsdækkende turné i hele Danmark.

to 8 20,30 huset, hasserisgade 10, aalborg Rasmus Matthiesen m. band + Mellemblond

Den traditionsrige danske rockpoesi tilbage!

Matthiesens debutalbum "Alt Godt" udkom i efteråret 2017 og indeholdt balladerne "Som Kærester Gør" og "Frie Valg" som modtog opmærksomhed fra danske radiokanaler som P4.

Siden udgivelsen, har han spillet koncerter over det meste af landet og på flere af de større danske festivaller. Blandt andet en meget velanmeldt koncert på sidste års SMUKFEST.
Med den nye single Casablanca Hotel bevæger Matthiesen sig nu væk fra den akustiske danske folkemusik og over i en tobaksduftende countryrock, der gynger som en sammenbidt og nutidig hybrid af Kevin Morby og C.V. Jørgensen.

"Til oktober udkommer opfølgeren til min debutplade, som præsenterer en mere moden og rocket lyd end tidligere. Mit band og jeg glæder os til at komme på landevejen igen og
spille vores nye sange for jer. Vi lover det bliver mørkere, tungere og mere tobaksduftende."


MELLEMBLOND

Siden 2009 har den danske sangskriver Kristoffer Munck Mortensen under navnet Mellemblond sat nye standarder for, hvordan dansksproget rock kan lyde. Det er i årenes løb blevet til fem Steppeulv-nomineringer, topplaceringer på mediernes årslister, airplay og anmelderros for både musikken og teksterne. Der er bred enighed blandt landets toneangivende sangskrivere om, at Mellemblond kan noget særligt – og nu er der et nyt album på vej!

Med afsæt i skitser og arrangementer fra hjemmestudiet er pladens sange produceret og mikset af Mads Brinch og Kristoffer Munck Mortensen, der fortsætter samarbejdet fra de sidste to Mellemblondplader. Guldlokzonen udkommer 4. maj som streaming, download og i en luksus vinyludgave på det københavnske label Møs Møs. Guldlokzonen er et udtryk lånt fra astronomien, der betegner den ideelle afstand mellem en stjerne og en planet for, at liv kan opstå på planeten.

Kristoffer siger selv om pladen: “Jeg tog et spring ud i at indspille og producere selv på et lille studie set-up jeg både kunne bruge hjemme og ude. Det ændrede musikken og teksterne markant. Jeg vil kalde det en popplade, fordi den ublu trækker på referencer fra alle mulige genrer. Den røde tråd bliver så istedet vokalen og tekstuniverset. Jeg siger tingene mere ligeud denne gang og er nok landet et sted mellem Seebach og CV i omgangen med sproget. Der er en del ømme kærlighedssange på pladen og en form for romantik, hvor både den lyse og den mørke præger teksterne.

I januar udkom førstesinglen, Elsk og bliv elsket, der hurtigt fandt vej til P6's playlister og Oplyst af begær, der udkom fredag d. 13. april har ligeledes opnået spilletid i radioen.

mellemblond.dk

fr 9 17 og 20 Vor frue kirke, aalborg HUSH - Acoustic tour (begge koncerter er Udsolgt)

Oplev hele Danmarks HUSH i en intim, akustisk version i Vor Frue Kirke i Aalborg, hvor duoen skærer helt ind til benet og kommer tæt på publikum.

Efter en udsolgt tour i foråret drager HUSH på akustisk efterårs-tour med et akustisk og intimt set up, der lader publikum komme helt tæt på den populære duo og Dorthe Gerlachs smukke stemme.

HUSH er med over 100.000 solgte albums en af Danmarks største succeser inden for americana og folket pop-country. I 2004 tog duoen danskerne med storm med debutalbummet “A Lifetime”, og de har senere udgivet yderligere fire studiealbums samt et livealbum med det hedengangne DR Underholdningsorkestret.

At HUSH er et band som i dén grad skal opleves live, og det blev ikke mindst cementeret i foråret, hvor bandet spillede en udsolgt og succesfuld tour ovenpå udgivelsen af deres seneste album ”SAND”, der blev udgivet i begyndelsen af 2018. 

Koncertanmelderne skrev:

“Ren magi" Gaffa (fem stjerner)

“Hush flyver højere end nogensinde” Fyens Stiftstidende (fem stjerner)

“Decideret smertestillende" Aarhus Stiftstidende (fire stjerner)

“Dorthe Gerlach er et fund på en scene” Randers Amtsavis (fem stjerner)

"Stilfærdigt glødende sange som ’Letting Go of a Dream’, ’Friends Forever’ og titelnummeret cementerer Hushs sikre greb om genren, og ’Sand’ er et troværdigt og indbydende bud på meningsfuld popmusik for voksne. Hush er tilbage i topform." Ekstra Bladet.

Det er blandt andet sange fra ”SAND”, publikum får mulighed for at opleve på den kommende akustiske tour.

fr 9 20 Spillestedet Blokhus

(Hos Kulturhuset Blokhus, Vesterhavsvej 6, Blokhus

 

ELVIS & THE DEVILS (UDSOLGT) 

Historien om Elvis Presley

Elvis Presley, Elvis Aaron Presley, 8.1.1935-16.8.1977, amerikansk sanger og guitarist, der betragtes som en af rockhistoriens største banebrydende skikkelser, ofte omtalt som The King of Rock’n’Roll.

Elvis Presley blev født ind i en fattig familie, der i 1948 flyttede til Memphis, Tennessee, hvor han gjorde sine første musikalske erfaringer med blues, bluegrass, gospel og country i skolekoret og i kirken. Som en hyldest til sin mor fik han i juni 1953 for egne midler skåret en plade med sangene My Happiness og When Your Heartaches Begins i The Memphis Recording Service, en afdeling af Sun Records. Ejeren, Sam Phillips (1923-2003), bemærkede det åbenlyse sangtalent og tilbød Presley en pladekontrakt med sangen That’s All Right, Mama(1954). Med denne sang skabte Elvis Presley i løbet af de følgende to år sensation i det lokale miljø, hvor han fremførte dette og lignende up-tempo-numre med stærk sensuel udstråling.

Elvis Presley blev rockhistoriens første internationale superstar, ikke mindst fordi tv- og filmmediet for første gang blev brugt i lanceringen af hans plader. Hans både provokerende og seksuelt appellerende sceneoptræden i 1950’erne blev efterlignet og beundret af så at sige alle efterfølgende rockstjerner.

Han blev den væsentligste eksponent for den hvide mands blues og i stil og fremtoning et pejlemærke for flere generationer af unge. Den showprægede sidste del af karrieren fik stor betydning for popmusikkens udvikling, selvom Elvis Presley over midten af 1960’erne tabte terræn til grupper som fx The Beatles og The Rolling Stones.

fr 9 20 skråen, nordkraft, aalborg Lis Sørensen med band

Lis Sørensen er en af Danmarks mest eftertragtede sangerinder!

Her er virkelig en sangerinde, som skiller sig ud, og hvis erfaring og passion skinner igennem på hver en scene. Med sin varme og stærke vokal i centrum, favner Lis Sørensen et større og større publikum, og en aften i hendes selskab er både en rejse ned ad memory lane, og en energisk væren i øjeblikket.

Lis Sørensens imponerende repertoire byder på en perlerække af hits fra 4 årtier og nye forrygende, stærke numre fra forårets anmelderroste album ’Bedre Tider’. Med en sprællevende samling af sange står Lis Sørensen skarpt i nutiden og formidler fortidens hits, ’Fuld af Nattens Stjerner’, ’Tæt på Ækvator’, ’Mine Øjne De Skal Se’ og mange flere, med en naturlig elegance, som uden tvivl vidner om hendes egen kærlighed til repertoiret.

Foråret 2017 var totalt udsolgt, og hele sommeren trak den populære sangerinde store publikumsskarer. Nu er Lis Sørensen klar til at indtage scenerne i Foråret og Efteråret 2018, og med sig bringer hun en af Danmarks stærkeste bandopsætninger.

fr 9 20 musikkens hus, aalborg SAFRI DUO - episode I+II tour 

En koncert i Musikkens Hus med historien om Safri Duo, der gik fra at spille klassisk til at sætte gang i dansegulve over hele verden

Til efteråret kan du opleve Safri Duo på en måde, som du aldrig har haft mulighed for før. En koncert, hvor Morten og Uffe også fortæller historien om Safri Duo, én af Danmarks største musikeksportsucceser nogensinde.

Safri Duo er ét af de få bands (hvis ikke det eneste) i verden, der har haft en lige stor succes på både den klassiske og rytmiske musikscene, dét Safri Duo selv definerer som deres henholdsvis Episode I og Episode II.

Siden 1988 er det blevet til cirka 1.000 koncerter i de største klassiske koncertsale verden over og cirka 1.000 koncerter og live-optrædener på tv – også i hele verden.

Safri Duo har været jorden rundt adskillige gange, og musikken bærer selvfølgelig præg af de mange musikalske kulturer, de er kommet tæt på.

I 2000 brød Safri Duo lydmuren med verdenshittet "Played-A-Live", og andre hits fulgte med på albummet Episode II: "Sambadagio", B"aya-Baya" og "Sweet Freedom". Singlerne kom på ca. 40 millioner compilations, solgte 4,5 millioner eksemplarer, og albummet med den hårdtslående duo gik som varmt brød i hele Europa, Sydamerika og i Asien med 1,5 millioner solgte cd’er.

Som de første danskere modtog de blandt andet MTV-Award og den prestigefulgte tyske Echo Award. Den dag i dag får Safri Duos musik mange dansegulve verden over til at gå amok. Den velkendte, energifyldte Safri Duo-musik får sportsudøvere til at gennemføre deres maraton, skøjteløbere til at præstere deres yderste og forener både unge og gamle på dansegulvet til fødselsdage og bryllupper.

Med anekdoter og fortællinger får publikum mulighed for at høre om deres unikke historie og bedrifter. Og har man ikke hørt Safri Duo spille klassisk musik, får man muligheden her – og selvfølgelig EPISODE II for fuld udblæsning. 

Safri Duo

Safri Duo består af de konservatorieuddannede Uffe Savery og Morten Friis. Safri er en sammensmeltning af efternavnene, for altid har Morten og Uffe fået at vide, at de er som siamesiske tvillinger, og Safri har desuden både med musikalsk krydderi (safran) og en safari at gøre. I dag helliger Morten sig livet som komponist, producer og musiker – nogle gange griber han også taktstokken som dirigent. Uffe er musikchef for symfoniorkestret Copenhagen Phil, det første symfoniorkester i verden der lavede de kendte flash-mobs på hovedbanegården og i metroen.

fr 9 20 huset, hasserisgade 10, aalborg Lunau & Sund

Nærværende, tidløse og vedkommende fortællinger, der tager afsæt i virkelige begivenheder i Lunau & Sunds liv, er omdrejningspunkt i gruppens musik og ligeledes i de 12 nye sange som udgør deres seneste udspil ”Landet Brænder”. Trine og Peter finder inspiration i hverdagen, fælles oplevelser, drømme, naturen og ikke mindst på rejser, der enten i øjeblikket eller på et senere tidspunkt omsættes til eftertænksomme og finurlige sangtekster. At opholde sig på øer giver fx stor inspiration til det musikalske par. Flere tekster på det nye album er blevet til på Mallorca, Gotland og på Christiansø.
Når Lunau & Sund ikke lader sig inspirere af oplevelser og livet omkring dem, henter de inspiration i litteraturens enorme skatkammer. Fx Halfdan Rasmussen på nummeret ”Tomme Tanker” og digte af Yeats på ”En Sommernat ” og ”Kærlig Måne Forsvinder”.

Privat danner sangerinde Trine Lunau og guitarist Peter Sund par. Og de klæder hinanden – såvel i musikkens som kærlighedens navn. Trine Lunau er i front på størstedelen af numrene, og hendes klare vokal brænder igennem og suppleres, både på kor og som duet, af Peter Sunds dybere stemme og hans melodiøse guitarspil.

Når parret drager på landevejen fletter de ligeledes fingre med et ypperligt hold af musikere fra den danske musikscene. 

Palle Hjorth: Mellotron, synth, klaver (Poul Krebs, Peter Sommer, Savage Rose o.m.a), 
Bo Gryholt: Bas (Kim Larsen og Kjukken), 
Jesper Elnegaard: Trommer (Søren Huss, Aura m.fl.) samt 
Marcelo Woloski på percussion (Snarky Puppy, Banda Magda m.fl.).

www.lunau-sund.dk 

fr 9 20 huset, hasserisgade 10, aalborg Beefeaters genopstår!

Den legendarisk danske psykedeliske bluesrockgruppe Beefeaters fik i november 2017 genudgivet deres debutalbum på Universal Music.


I sentresserne var bandet toneangivende på den danske rockscene sammen med navne som Young Flowers, Steppeulvene og Poul Dissing. Anført af Peter Thorup og organisten Morten Kjerumgaard Reumert var gruppen i 1967 det førende danske undergrundsorkester med tilhørende lysshow. De spillede support for navne som Jimi Hendrix og Pink Floyd.

Nu genopstår bandet for en tid med bandets originale organist og eneste gennemgående medlem Morten Kjerumgaard ved roret. Han har allieret sig med sanger og guitarist Frederik Schnoor (Freddy and the Phantoms), bassiste Torben Guldager (Wrong Side Of Vegas / Peppermint B) og trommeslager Rune Rene Hansen (Sorte Fugle / Freddy and the Phantoms).

Beefeaters anno 2018 spiller en række livekoncerter med udgangspunkt i musik fra Beefeaters legendariske studiealbum "Beefeaters" og "Meet You There".

Morten Kjerumgaard Reumert udtaler:
I 1971 sagde jeg definitivt farvel til den danske rockscene og det store publikum der holdt af Beefeaters. Jeg lovede mig selv, at kom der en dag en mulighed, hvor jeg kunne genoptage det musikalske udtryk Beefeaters havde sidst i 60'erne ville jeg gribe den. Det kan jeg nu - takket være disse tre fantastiske unge musikere.

fr 9 20,30 Hotel Hjallerup kro STIG ROSSEN HYLDER JOHN MOGENSEN (Udsolgt)

Da Stig Rossen i februar 1988 sprang ind i det danske publikums hjerter med sin ” Vi danser rock og rul” ved det danske Melodi Grand Prix blev det samtidig en dør, der åbnede for en enorm musikkarriere i mange genrer og med mange musiske oplevelser på de skråbrædder.

Der blev naturligvis udgivet en plade det år, hvor Grand-Prix sangen var præsenteret, men pladen indikerede også at der var andet en blød pop i drengen fra Kolding, udtrykket ”heavy-pop” blev en fast vending i studiet under indspilningen. Pladen fulgtes op af en koncert-turne med Fenders, og derefter var Stig Rossen i gang med sin skuespiller-uddannelse i London. I 90érne blev han hyret til hovedrollen Jean Valjean i musicalen Les Miserable.

Stig Rossen er en mand med mange kunstneriske talenter, og hyldesten til John Mogensen karriere vises med hjertevarme og oprigtighed mod den nu afdøde men folkekære musiker. Der kan lyttes til, synges med på gamle kendinger som ” Så længe jeg lever”, ”Nina kære Nina” og ”To mennesker på en strand”.

arrangeret af hjallerup musikforening

10 13 musikkens hus, aalborg Halloween 

Arrangør: Aalborg Symfoniorkester

Vil du være heks, troldmand, spøgelse eller noget helt fjerde? Og hvad med dine forældre - hvad skal de være? Klæd jer ud og nyd en eftermiddag i fantasiens verden, når vi blandt meget andet spiller den fantastiske Troldmandens lærling og musik fra Peer Gynt. Til koncerten vil vores egen Lauren Robinson introducere os for de største symfoniske halloween-klassikere, og det bliver både sjovt og (lidt) uhyggeligt.

Koncerten varer ca. 60 minutter. 

Medvirkende

Dirigent: Henrik Vagn Christensen 
Konferencier: Lauren Robinson

10 15 huset, hasserisgade 10, aalborg Papaya: Sydindisk Klassisk Musik koncert

Karaikudi S. Subramanian (veena - sydindisk langhalslut)
Karaikudi R. Krishnamurthy (mridangam – sydindisk perkussion)

Karaikudi S. Subramanian og Karaikudi Krishnamurthy er begge prominente musikere inden for den sydindiske klassiske musiktradition – også kaldet den karnatiske tradition. Med en rig musikalsk tradition (Karaikudi Veena Traditionen), der strækker 9 generationer tilbage, har de hver især i betydeligt omfang bidraget til den musikalske verden. Veena er en langhalslut, der på overfladen kan minde lidt om en nordindiske sitar. Men såvel konstruktion som stemning og spillestil er forskellig fra sitaren. Mridangam er det vigtigste slagtøjsinstrument i den karnatiske tradition. Hvor den nordindiske tabla udgøres af to adskilte trommer, er mridangam en aflang tromme, der holdes vandret med skind i begge ender. Disse skin anslås med alle fingrene med raffinerede teknikker.

Den sydindiske musikalske tradition er ligesom den nordindiske af modal karakter: en grundtone dominerer det musikalske forløb, og alle andre toner og melodiske forløb er relateret til denne grundtone. Musikken er organiseret i raga’er, der definerer forholdet mellem grundtone og de øvrige toner. Raga’erne kan minde lidt om de vestlige skalaer. Om end der findes langt flere raga’er end det antal skalaer, der som oftest indgår i vestlige musikalske traditioner.

En præsentation af veena’en og af Karaikudi S. Subramanian kan findes på Youtube

Arr.: Papaya & Huset i samarbejde med Brhaddhvani Globalt Musikcenter - Danmark
Med støtte fra Kunstrådet & Aalborg Kommune

10 16 frederikshavn kirke Teaterkoncert med Jesper Lundgaard - Musical Highlights og Evergreens

Intet klæder en stor stemme så godt som et smukt kirkerum med fantastisk akustik. Jesper har stemmen og repertoiret til at fylde rummet med vellyd. Formen er nærværende og uhøjtidelig og publikum bliver revet med på en musikalsk rejse, perfekt tilpasset til kirkerummet. Koncerten bliver formet omkring de største musical hits og ørehængere vi alle kender. Jesper krydrer koncerten med sit sprudlende humør og sjove små anekdoter.

Om Jesper Lundgaard: Få danske sangere har vist den bredde i deres karriere som Jesper Lundgaard. Fra storladne musicals so Les Miserables, Phantom of the Opera og Chess til nærværende og underholdende shows på TV, i koncerthusene eller i kirkerne. Jesper formår altid at skabe en ægthed og et nærvær i de kunstneriske sammenhænge han indgår i.

10 17,30 Kulturcenter Vendsyssel, Sæby Landevej 417 Tårs, Sæsing 9830 Lis Sørensen spiller Mortens Aften - koncert og andesteg 10. november

Der er mulighed for at kombinere en aften i selskab med den passionerede sangerinde med en Mortens Aftenmenu, bestående af andesteg og gammeldags æblekage. 

Med sin varme og stærke stemme i centrum, favner Lis Sørensen et større og større publikum, og en aften i hendes selskab er både en rejse ned ad memory lane, og en energisk væren i øjeblikket. - Her er virkelig en sangerinde, som skiller sig ud, og hvis erfaring og passion skinner igennem på hver en scene, lyder det fra arrangørerne. 

Lis Sørensens imponerende repertoire byder på en perlerække af hits fra fire årtier og nye forrygende, stærke numre fra forårets anmelderroste album "Bedre Tider". Med en sprællevende samling af sange står Lis Sørensen skarpt i nutiden og formidler fortidens hits Fuld af Nattens Stjerner, Tæt på Ækvator, Mine Øjne De Skal Se og mange flere, med en naturlig elegance, som uden tvivl vidner om hendes egen kærlighed til repertoiret. 

Billetter kan købes via www.kulturcenter-Vendsyssel.dk 

10 19 Galleri Munken, Munkensvej 11, Hvorup Klit, Løkken Mortens aften m. Halfdanskerne hos Galleri Munken. 

En skøn aften med dejlig musik, traditionel andesteg med klassisk tilbehør og Munkens lækre æble trifli.

Denne aften fortolker den fremragende topklasse trio Halfdanskerne en række kendte danske digteres dejlige sange.

Bandet har sunget sange fra digtere som Benny Andersen, Sigfred Pedersen og Halfdan Rasmussen siden 2008 og der er kun kommet flere og flere udsolgte koncerter og 4 forrygende albums ud af det. Halfdanskerne er fantastiske til at forstå historien bag sangene og dermed formå at lave en helt ny, morsom og fortællende version.

Dørene åbner allerede kl. 18:30.

10 21 bas,
brønderslev
Back in Black

Back In Black er et AC/DC-show med dertilhørende kirkeklokke i Hells Bell, kanoner i For Those About To Rock og skoleuniform til guitaristen.

Back In Black sætter en ære i at spille AC/DC så tæt på originalerne som muligt og levere et sceneshow med lige så meget knald på. Dermed er der lagt i kakkelovnen til et se- og høreværdigt allmost the real thing show med Back In Black.

10 21 musikkens hus, aalborg Morgan James 

Du kender måske ikke navnet, men du vil ikke fortryde at gøre bekendtskab med den amerikanske soulsanger Morgan James, hvis vokal virker nærmest overnaturlig. The New York Times kalder hende ”et fænomenalt talent”, så snyd ikke dig selv for denne mulighed for at opleve en stor stemme i Musikkens Hus.

"A phenomenal talent whose feel for classic soul music is bone deep… This woman is on fire." - The New York Times

En stemme er alt, det kræver, og den rigtige stemme kan gøre dig forelsket ved første bekendtskab, fremkalde tårer eller tage dig på en musikalsk rejse til en anden tid. Alt dette formår den New York-baserede soulsanger og sangskriver Morgan James med sin smukke vokal.

På albummet ”Reckless Abandon” tryllebinder Morgan James lytteren med sin kraftfulde stemme og inderlige tekster i en fusion af pop, funk og R&B.

Hendes lidenskabelig optrædener og virtuose vokal har ført hende fra The Juilliard School til Broadway, hvor hun bl.a. har medvirket i Berry Gordys ”Motown: The Musical” og ”Godspell”. 

Anerkendelse fra Prince
Ud over egne sange er Morgan James kendt og elsket for at give nyt liv til musikkens store klassikere. Hendes version af Princes "Call My Name" var det sidste cover, der blev godkendt af sangeren selv før sin død. Versionen opnåede succes og røg ind på top 15 på Billboard Magazines ”Urban AC Chart”. Et viralt hit

Morgan James’ egne musikvideoer har akkumuleret mere end 75 millioner visninger, og hendes virale anerkendelse er kun blevet større gennem hendes medvirken i flere videoer med Scott Bradlees ”Postmodern Jukebox”. Sammen med musikerne fra ”Postmodern Jukebok” har hun været på en stor turné gennem USA, Europa, Australien og New Zealand. Som soloartist har hun optrådt på venues som Hollywood Bowl, Montreal Jazz Festival, Carnegie Hall og The Kennedy Center.

Hun fortsætter med at begejstre publikum verden over gennem sin fortryllende live-optræden, og det bliver ingen undtagelse, når hun går på scenen i Musikkens Hus.

10 22,30 skråen, nordkraft, aalborg Crooked Ballroom Alliance Skråen By Night

Crooked Ballroom Alliance leverer poppet folk med en nordisk melankoli. Bandet, hvis lyd er domineret af vokalharmonier og accordion, har kun eksisteret siden sommeren 2018. Dog er det rutinerede folk, der har adskillige års erfaring i forskellige sammenhænge, hvilket de modne sange om voksenlivet også afspejler.

Med base i Nordjylland, kan man af CBA forvente en afdæmpet tone blandet med storladenhed, inspireret af den vilde nordjyske natur.

11 14 musikkens hus, aalborg Den uendelige labyrint 

Oplev den prisvindende musikalske forestilling om Kæmpen, Elveren, Dværgen og Prinsens vej ud af den uendelige labyrint i Musikkens Hus.

Kæmpen, Elveren, Dværgen og Prinsen har forvildet sig ind i Troldmandens labyrint og kæmper nu for at komme ud - og få stemmerne tilbage. Troldmandens onde tjenere lurer i labyrintens kroge og vil gøre alt for, at ingen slipper fri, så nu må eleverne hjælpe de fire med at træffe de rigtige beslutninger.

En spændende og medrivende musikfortælling, hvor børnene er med til at bestemme, hvor musikken og handlingen skal hen. Forestillingen vandt i 2013 DR, DKF og LMS’ komponistkonkurrence "Musikalske Fortællinger" bl.a. pga. sin begavede og originale måde at introducere børn til en strygekvartet på.

Forestillingen er skabt af nordjyske (Frederikshavn) Mathias Madsen Munch, der også stod bag "I Love It"-koncerten om Ole Henriksen liv. 

Medvirkende:

Det Philharmoniske Følgeskab

Prinsen: Jon Samuel Lundström, violin
Elveren: Pauline Hogstrand, bratsch
Dværgen: Nicole Hogstrand, cello
Kæmpen: Oliver Lunn Stahl, kontrabas

Fortæller: Mathias Madsen Munch, keytar Stemmer
Rasmus Lundgreen, Claus Reenberg, Rasmus Madsen Munch

Tekst, musik og idé: Mathias Madsen Munch

11 15 Hjørring Gymnasium & HF Kursus, Festsalen MUSICA FICTA & BO HOLTEN 

Musica Ficta er et professionelt vokalensemble, dannet i 1996 af Bo Holten. Musica Ficta favner et meget bredt repertoire. Musica Ficta betragter arbejdet med den danske sangskat som en vigtig del af sit virke. 

Koncertens program sange fra den danske sangskat: 

C. Nielsen m.fl. ”En snes danske viser”.

arrangeret af hjørring musikforening

ti 13 20 Jammerbugt Kultur- og Erhvervscenter, aabybro Poul Krebs Solo, 2018

”En af dansk poprocks bedste iagttagere”, har BT kaldt ham. Jyllands Posten har skrevet om ”…en troværdig og ligefrem kunstner i særklasse” – mens Gaffa har karakteriseret Poul Krebs som ”en ualmindeligt kultiveret musiker, der presser sig selv til det yderste for at give publikum en oplevelse, de aldrig glemmer.”

Poul Krebs solo er en ganske særlig og særligt nærværende oplevelse, hvor man kommer helt tæt på en af landets bedste og mest langtidsholdbare sangskrivere. Sådan bliver det også i 2018, når Poul Krebs tager sin akustiske guitar og et udpluk af det store sangkatalog med sig på solo-turné.

Gennem karrieren har Poul Krebs altid været leveringsdygtig i både underfundige og skæve historier, fra den rejse igennem livet, der i hans tilfælde ikke altid er gået den snorlige vej. En rejse der har gjort Poul Krebs til en af landets mest populære kunstnere – og som undervejs har udmøntet sig i albums som ”Små Sensationer”, ”Kosmorama”, ”Forbandede Vidunderlige Tøs”, ”Fri Som Et Forår”, ”Morgendagens Tåber”, ”På En God Dag”, ”Asfalt” og senest ”Maleren og delfinerne på bugten”. Det nye udspil gik direkte ind som nummer 1 på listen over de mest solgte udgivelser i Danmark – og blev af BT kaldt for ”Et af Krebs’ bedste album”.

Poul Krebs har i løbet af sin lange karriere skrevet langt over 500 sange, spillet mere end 1000 koncerter og efterhånden udgivet 24 albums (alt iberegnet), der tilsammen har solgt i langt over 1 million eksemplarer.

ti 13 20 skråen, nordkraft, aalborg Lars Lilholt Storyteller Kapitel 3 - 2018

Lars Lilholt´s Storyteller-koncerter blev i sin tid startet som en mulighed for at høre hans sange i akustiske, intime, indendørs og afdæmpede versioner med de dertil hørende historier. For sangene er ikke grebet ud af den blå luft. De har alle tilknyttede underfundige fortællinger fra Lilholts efterhånden lange liv.

I storytellerkonceptet er grundstammen fra Lilholt Band med i et intenst og stilfærdigt sammenspil. hvor der bliver givet plads til at lade instrumenterne tale i en skrøbelig balancegang mellem enkelhed og kompleksitet:

Gert Vincent på el- og akustisk guitar Tom Bilde på bas, banjo og mandolin Kristian Fogh trakterer allehånde tangenter Eddi Jarl på slagtøj. Alle synger desuden fremragende kor.

Repertoiret bliver fra hele bagkataloget samt fra det nye album ”Drømmefanger” som udkommer i maj 2018.

Lars Lilholt er en dansk kunstner, der i årevis har kunnet samle alle generationer over hele landet. En erfaren sangskriver med et kæmpe stort talent for at bruge det danske sprog og en evne til at kommunikere gennem enkle melodier med et rodnet dybt nede i både folkemusikken, rockmusikken og den klassiske musik.

Lars Lilholt, der har solgt over 2 millioner albums, har man kunnet høre på de danske scener i en menneskealder. I halvfjerdserne med folkrock-legenderne Kræn Bysteds, siden 1983 på spillesteder og festivaller med De Lyse Nætters Orkester, Lars Lilholt Band, samt med Johnny Madsen og Allan Olsen i Dalton.

Lilholt har også i årevis optrådt som solist og for nylig i duosammenhæng med Shaka Loveless.

Anmelderne skrev fra sidste Storyteller turné i foråret 2017:

Det var ganske enkelt fremragende – stor sangskrivning, sprudlende spillemandskunst og horisontudvidende historiefortælling. Fem stjerner. (Gaffa)

Man kan diskutere, om han er blevet smukkere med alderen, men han er en fremragende sangskriver og en distinkt sanger, der omgivet af dygtige musikere til fulde fortjener fem stjerner. ( Fyns Stiftstidende)

on 14 20 det musiske hus, frederikshavn Lars Lilholt Storytelling

Lars Lilholt´s Storyteller-koncerter blev i sin tid startet som en mulighed for at høre hans sange i akustiske, intime, indendørs og afdæmpede versioner med de dertil hørende historier. For sangene er ikke grebet ud af den blå luft. De har alle tilknyttede underfundige fortællinger fra Lilholts efterhånden lange liv. I storytellerkonceptet er grundstammen fra Lilholt Band med i et intenst og stilfærdigt sammenspil. hvor der bliver givet plads til at lade instrumenterne tale i en skrøbelig balancegang mellem enkelhed og kompleksitet:

Gert Vincent på el- og akustisk guitar Tom Bilde på bas, banjo og mandolin Kristian Fogh trakterer allehånde tangenter Eddi Jarl på slagtøj.

Alle synger desuden fremragende kor. Repertoiret bliver fra hele bagkataloget samt fra det nye album ”Drømmefanger” som udkommer i maj 2018. Lars Lilholt er en dansk kunstner, der i årevis har kunnet samle alle generationer over hele landet. En erfaren sangskriver med et kæmpe stort talent for at bruge det danske sprog og en evne til at kommunikere gennem enkle melodier med et rodnet dybt nede i både folkemusikken, rockmusikken og den klassiske musik.

Lars Lilholt, der har solgt over 2 millioner albums, har man kunnet høre på de danske scener i en menneskealder. I halvfjerdserne med folkrock-legenderne Kræn Bysteds, siden 1983 på spillesteder og festivaller med De Lyse Nætters Orkester, Lars Lilholt Band, samt med Johnny Madsen og Allan Olsen i Dalton. Lilholt har også i årevis optrådt som solist og for nylig i duosammenhæng med Shaka Loveless.

Anmelderne skrev fra sidste Storyteller turné i foråret 2017: Det var ganske enkelt fremragende – stor sangskrivning, sprudlende spillemandskunst og horisontudvidende historiefortælling.????? (Gaffa)

Man kan diskutere, om han er blevet smukkere med alderen, men han er en fremragende sangskriver og en distinkt sanger, der omgivet af dygtige musikere til fulde fortjener fem stjerner. (Fyns Stiftstidende)

ON 14 20,30 huset, hasserisgade 10, aalborg Huun Huur Tu

Alene gruppens vokaler skaber overjordiske lyde. Med deres fantastiske strubesang fremstiller de overrumplende droner: Den ene tone flyder langsomt over i den anden, samtidigt med at overtonen produceres, i et på én gang massivt og nuanceret lydbillede.
Teknikken trækker tråde til en ældgammel tuvansk sangtradition. Eller faktisk flere traditioner. Huun Huur Tu benytter forskellige strubesangsteknikker med hver deres karakteristika.

Vokalerne suppleres af strygeinstrumenterne igil og byzaanchi, hvis udseende er lige så distinkte som deres lyde: Igil’en er formet som en hest og byzaanchi’ens krop har en cylindrisk form. Dertil kommer den langhalsede lut, doshpuluur, den lille mundharpe khomus og slaginstrumentet, tuyug, der består af to hestehove.

Den magiske shamanmusik hylder med ældgamle sange bjergene og sletterne, naturens kræfter og mysterier.

Geografisk er musiktraditionen vokset ud af området omkring Tuva-regionen på grænsen mellem den sibiriske taiga og den centralasiatiske halvørken. Og på Tuvas sletter var gruppens grundlægger, Kaigal-ool Khovalyg hyrde, før han blev verdensomrejsende musiker, der har spillet med band som Kronos Quartet og Frank Zappa.

to 15 20 det musiske hus, frederikshavn Lars Lilholt Storytelling

Lars Lilholt´s Storyteller-koncerter blev i sin tid startet som en mulighed for at høre hans sange i akustiske, intime, indendørs og afdæmpede versioner med de dertil hørende historier. For sangene er ikke grebet ud af den blå luft. De har alle tilknyttede underfundige fortællinger fra Lilholts efterhånden lange liv. I storytellerkonceptet er grundstammen fra Lilholt Band med i et intenst og stilfærdigt sammenspil. hvor der bliver givet plads til at lade instrumenterne tale i en skrøbelig balancegang mellem enkelhed og kompleksitet:

Gert Vincent på el- og akustisk guitar Tom Bilde på bas, banjo og mandolin Kristian Fogh trakterer allehånde tangenter Eddi Jarl på slagtøj.

Alle synger desuden fremragende kor. Repertoiret bliver fra hele bagkataloget samt fra det nye album ”Drømmefanger” som udkommer i maj 2018. Lars Lilholt er en dansk kunstner, der i årevis har kunnet samle alle generationer over hele landet. En erfaren sangskriver med et kæmpe stort talent for at bruge det danske sprog og en evne til at kommunikere gennem enkle melodier med et rodnet dybt nede i både folkemusikken, rockmusikken og den klassiske musik.

Lars Lilholt, der har solgt over 2 millioner albums, har man kunnet høre på de danske scener i en menneskealder. I halvfjerdserne med folkrock-legenderne Kræn Bysteds, siden 1983 på spillesteder og festivaller med De Lyse Nætters Orkester, Lars Lilholt Band, samt med Johnny Madsen og Allan Olsen i Dalton. Lilholt har også i årevis optrådt som solist og for nylig i duosammenhæng med Shaka Loveless.

Anmelderne skrev fra sidste Storyteller turné i foråret 2017: Det var ganske enkelt fremragende – stor sangskrivning, sprudlende spillemandskunst og horisontudvidende historiefortælling.????? (Gaffa)

Man kan diskutere, om han er blevet smukkere med alderen, men han er en fremragende sangskriver og en distinkt sanger, der omgivet af dygtige musikere til fulde fortjener fem stjerner. (Fyns Stiftstidende)

to 15 20 skråen, nordkraft, aalborg Sko/Torp 

Sko/Torp udgav i september 2016 albummet ’After Hours’, deres første album siden ’Heartland’ fra 2010.

Trods albumpausen er ’After Hours’ ifølge Søren Sko, ene halvdel af den danske duo, ikke et comeback. For Sko/Torp har aldrig været væk. Med godt 80 koncerter Danmark rundt på årlig basis er duoen et af landets absolut mest utrættelige, og elskede, livebands, hvor sangene fra Sko/Torps bundsolide bagkatalog – der har strukket sig over adskillige årtier, siden de i 1990’erne cementerede deres status som et af landets mest velansete orkestre – har fået nyt liv i intime, akustiske rammer.

»Når man har været på landevejen siden 2005, kommer man på et tidspunkt til et punkt, hvor man har brug for noget ny brænde på bålet. Vi er skabende kunstnere og laver løbende nye malerier – men de skal også udstilles, så folk kan opleve og mærke dem. De nye sange, vi har valgt, hænger smukt sammen med vores tidligere meritter«, forklarer Søren. Derfor har det været følelsen fra de akustiske koncerter, som har været helt central for Sko/Torp at genskabe på albummet. For duoen handler det om at holde musikken varm, akustisk og ærlig med fokus på de vedkommende tekster. ’After Hours’ er lyden af de sene aftentimer – de stunder, hvor man for alvor reflekterer – hvor Palle Torps eminente guitarspil og Søren Skos sjælfulde vokal maler emotionelle billeder over albummets 10 numre.

Sangene favner både det vemodige og det positive. Den nye livefavorit ’Dreamer’ er skrevet til Sørens yngste søn, »en hyldest til en rigtig drømmer«, som han beskriver den, mens den rørende ’Going Home’ behandler tabet af Sørens forældre over en smuk og bittersød guitarmelodi. »Pladen er som en rutsjebanetur rundt i livet. Sangene handler om de ups and downs, der nu engang er, når man er midt i livet, bliver skilt, mister sine forældre, men også møder ny kærlighed og genopliver sit liv med ny, opløftet energi. Mange af de ting, som alle har tæt inde på livet, og som gør sangene relaterbare«, siger Søren. »Det er lyden af tæthed, intimitet og akustisk guitar, der binder pladen sammen. Det er det, vi nu engang gør bedst«.

to 15 20,30 huset, hasserisgade 10, aalborg PULS: Trolska Polska

Trolde, nymfer, gnomer...

... Hvad er de, de fabler, der lurer rundt derude, i vores tankespinds skove?
Med de medrivende melodier og den smittende energi trækker Trolska Polska dig ind i en fascinerende verden fuld af sjove, dystre, store og små fænomener fra de nordiske eventyr og mytologi.
Ensemblet består af unge talentfulde trolde, håndplukkede fra den dansk / svensk folk af den danske multiinstrumentalist og komponist Martin Seeberg; modtager af DJBFAs (danske komponister og sangskrivere) ærespris 2016 og kendt fra berømte bands som Sorten Muld, Instinkt, Valravn, Asynje og Virelai.

Med utallige eksotiske instrumenter vækker dette syv-mands band kæmper, elve, feer og andre væsener, der springer ud fra de mørke mossede skove, snedækkede bjergskråninger og rullende dale gennem mindesmærkerne i Seebergs lyriske kompositioner.
Forbered dig på en intens oplevelse, når Trolska Polska ta'r dig med på en rejse ind i en fortryllende verden af ??myter og nordlige fortællinger - du bliver ramt af et eventyr!

TROLSKA POLSKA er:
Martin Seeberg - viola, violin, komponist.
Lasse Væver Jacobsen - nyckelharpa, viola d'amore, violin
Mads Kjøller-Henningsen - fløjter, hurdy-gurdy, sækkepipe
Søren Vinther Røgen - 12-strenget guitar, mandolin
Magnus Heebøll - percussion, tabla, jawharps
Alexandra Nilsson - cello, violin, sang
Malte Zeberg - doublebass, mandolin

www.trolskapolska.dk 

fr 16 20 maskinhallen, frederikshavn Thorbjørn Risager & The Black Tornado

De har har været en stor eksportsucces i mange år, og på trods af at folk i de fleste af de 21 lande bandet har spillet i, stadig ikke kan udtale sangerens navn, har deres popularitet været stigende gennem alle årene. Udsolgt står der oftere og oftere på dørene til klubberne hvor bandet optræder. Nogle af de vigtigste faktorer bag successen er vedholdenhed, originalitet, venskab og hårdt arbejde og selvfølgelig den mest extraordinære faktor: Thorbjørns stemme, som anmeldere og skribenter over hele verden har rost og sammenlignet med de største. Om det passer er der jo kun én mulighed for at finde ud af: hør ham synge!

Da bandet bliver ved med at udgive nye album, poste live videoer på sociale medier og spille på et utal af klubber og festivaler, er det ikke så vanskeligt at stifte bekendtskab med Hr Risagers fantastiske vokal. En sådan stemme skal have en ordentlig indpakning, og det har den. Blæserarrangementerne er fri for clichéer, og en anden specialitet er den dynamiske måde numrene er bygget op på, hvor sangene ofte starter med kun et eller to instrumenter sammen med Thorbjørns stemme, og ender med fuld tryk på alle kedler. På scenen er Risager stærkt afhængig af det stramme hårdt swingende ”The Black Tornado”, der kun har skiftet to medlemmer siden opstarten i 2003. Selvom det er Thorbjørn der skriver det meste materiale, er det Tornadoen der ælter, former og skaber arrangementerne i øvelokalet på Vesterbro. Fra danske anmeldelser af bandets seneste album Change My Game:

Danske Thorbjørn Risager kan synge som sin egen dynamiske blanding af Ray Charles og Bob Seger. Han kan spille guitar som djævlen selv – både højt og løssluppen og tilbageholdt og drillende. Og så kan han styre sit otte mand-store band så det er en ren fornøjelse. Men Thorbjørn kan også noget, som mange andre blues-rockmestre ikke kan .. han kan nemlig skrive sange, der sidder lige i kassen. – – – Og på ‘Hold My Lover Tight’ og ‘Dreamland” minder Thorbjørn og hans sublime orkester The Black Tornado os om, at de stadig kan rocke som en svinehund. Sammenlignet med tidligere udspil er ‘Change My Game’ mere radiovenlig. Bluesen er blevet blandet op med masser af rock og sågar et lille stænk pop. Henning Høeg, BT

Thorbjørn Risager er (en af) Danmarks bedste blues-sanger(e) og -musiker(e) pt. Men med sit forrige album (—) indikerede den danske mester i blues, at han gerne ville i en mindre blå, mere rocket retning. Og det viser han endnu tydeligere med sit nye album, ”Change My Game”. Risager og hans kammerater spiller en rå og svedig form for blues-rock, og Risager selv synger med en pondus og power, der i dén grad fremstår respektindgydende. Musikken er genretro, af internationalt tilsnit og til at koble sig på for høj og lav, tynd og tyk, syd og nord, øst og vest. De bedste numre er klokkeklare rockhits på Superliganiveau. Ivan Rod, Gaffa

Og så fandme om ikke Keith Richards furede fjæs ville flække i et grin, hvis han hørte “High Rolling”. Det sidste ord i den titel MÅ være en hentydning, for dette rock’n’roll nummer kunne glide lige ind på The Rolling Stones’ setliste, uden Keith og Mick nogensinde ville opdage, at det ikke var en egenkomposition. Thorbjørn Risager selv synger intet mindre end fænomenalt hele vejen, som hans på én grad følte og rå røst ånder sjæl, nærvær og nødvendighed i stort set hver af de tretten sange hér. “Too Many Roads” er selvsagt obligatorisk pensum for bluesfans, men den er mere end det: Dette er et album for alle, der elsker ægte, autentisk musik med rødderne i orden. I udlandet har de for længst fundet ud af, at Thorbjørn Risager er et gigantisk talent med stort internationalt potentiale. Nu er det sgu’ på tide, hans hjemland følger trop. Steffen Jungersen

Thorbjørn Risager & The Black Tornado er:

Thorbjørn Risager – sang, guitar
Peter Skjerning – guitar
Emil Balsgaard – keyboards
Søren Bøjgaard – bas
Martin Seidelin – trommer
Hans Nybo – tenorsax
Kasper Wagner – saxofoner
Peter Kehl – trompet

Yderligere information: www.risager.info/ 

fr 16 20 musikkens hus, aalborg Madeleine Peyroux (Udsolgt)

Når den amerikanske singer-songwriter Madeleine Peyroux indtager scenen i Musikkens Hus, så er det med et helt nyt album

Det bliver en ganske særlig aften for især jazz- og bluesfans, når verdensstjernen Madeleine Peyroux lader sin smukke vokal fortælle historier gennem musikken.

I Musikkens Hus indtager hun scenen med helt nyt materiale.

”Anthem”, der allerede bliver kaldt et personligt mesterværk, udkommer i august 2018. Et album, som hun har skrevet sammen med et overflødighedshorn af store sangskrivere/musikere som for eksempel Patrick Warren (der blandt andet har arbejdet sammen med Bonnie Raitt, Bob Dylan, Bruce Springsteen og Red Hot Chilli Peppers), Brian Macleod (Leonard Cohen, Tina Turner) og David Baerwald (Joni Mitchell, Sheryl Crow).

Madeleine Peyrouxs stil er blevet sammenlignet med Billie Holidays. Hendes vokal er forførende og intens. Publikum suges ind i Madeleine Peyrouxs særlige, melodiske univers.

Da hun sidste sommer besøgte Aarhus Jazz Festival fik hun følgende ord med på vejen af én af festivalens dedikerede jazzanmeldere, Kenth Kjeldgård Nielsen:

”Stemmen og fraseringerne leder ofte tanken hen på Billie Holiday – men var der ikke også lidt Norah Jones og en anelse Patsy Cline? Er det jazz? Er det blues? Er der ikke noget country over det?

Jo til det hele. Madeleine Peyroux's repertoire ligger i det dér grænseområde. Denne aften var det de melankolske sange, dem med en snert af "the blues", der var på repertoiret. Men med anelser af western-swing og rock-a-billy. Men det hele fremført sublimt, næsten underspillet. Det var et tight set-up. Bassen og guitaren supplerede og antydede, men det var Madeleine Peyroux stemme, der styrede”.

Særligt det nye album er meget visuelt og fortællende. Det tryllebinder publikum i et fast greb – man kan ikke vente med at høre mere: Glæd dig!

Koncerten er på programmet i Musikkens Jazzklub - fire stærke jazzoplevelser med rabat samt andre medlemsfordele.

fr 16 20 musikkens hus, aalborg Musikkens Miks 

Gå ikke glip af denne unikke mulighed for at opleve legenden Steen Jørgensen, fortryllende Stine Bramsen og fremadstormende IAMJJ i et helt nyt musikalsk univers, når de med Aalborg Symfoniorkester i ryggen optræder med egne og helt nye værker. Konceptet Musikkens Miks

Det er femte gang, Musikkens Hus inviterer nogle af de bedste kunstnere fra den rytmiske scene til at optræde med et komplet symfoniorkester. I april 2014 var Tim Christensen, Jonas Petersen og Silas Bjerregaard aftenens hovedpersoner, da de sammen med Aalborg Symfoniorkester væltede salen i den første udgave af Musikkens Miks. Siden da har Oh Land, Søren Huss og Mads Langer samt Simon Kvamm, Peter Sommer og Karl William taget udfordringen op. 
Nu gælder det altså Steen Jørgensen, Stine Bramsen og IAMJJ.

Glæd dig til at høre de tre musikere fremføre en række af deres bedste sange, som til lejligheden er arrangeret for symfoniorkestret. Som bonus komponerer de hver et nyt værk, inspireret af egne musikalske lydbilleder, men designet til fremførsel af Aalborg Symfoniorkester. Værkerne får urpremiere ved koncerten i Musikkens Hus. 

Om Steen Jørgensen

Han har været frontmand i Sort Sol siden 1979, og i 2013 udsendte han solo-projektet ”Standards for Living”. Herefter har Steen turneret med guitaristen Rune Kjeldsen på landets spillesteder og kulturhuse, hvoraf mange af dem har været udsolgte. Foruden karrieren som frontmand for de absolut levende legender i Sort Sol har Jørgensen kørt det succesfulde sideprojekt Ginman/Jørgensen, og han har optrådt i diverse film og teaterstykker. 

Om Stine Bramsen

Stine Bramsen solo-debuterede i 2014 med hittet ’Prototypical’, og siden er det blevet til en lang række store radiohits, udsolgte turnéer, et anmelderrost og guld-sælgende debutalbum samt GAFFA-prisen som Årets Danske Sangerinde i 2015.

Den erfarne sangerinde, der tidligere i år kunne fejre 10 års jubilæum for udgivelsen af “Fascination” med Alphabeat, har brugt det sidste års tid på at færdiggøre nye sange og glæder sig til at komme derud, hvor hun føler sig allermest hjemme – nemlig på de danske spillesteder. Om IAMJJ

Melankolien hos IAMJJ er så hårrejsende, at man har svært ved at tro, at han er dansk og bare 23 år.Han er klar til at gå i samme fodspor som nogle af de største sangskrivere: Derind hvor man tør stå i sit jakkesæt og ligne en stærk mand, men samtidig udstille al sin sårbarhed og alle sine fejl.

"Jeg skriver bedst, når jeg har gjort noget forkert, eller har noget at bevise. Der skal være noget ultimativt på spil. Der, hvor du står på en slagmark, og alle dine venner er døde, og alle pilene kommer imod dig. Det er de sekunder, jeg laver musik til. Det er musik, der svarer til det sidste måltid på dødsgangen. Der hvor det smukke og det grimme smelter sammen,” siger IAMJJ.

IAMJJ lægger i øjeblikket sidste hånd på sit debut-udspil, der udkommer på Mermaid Records.

fr 16 20 skråen, nordkraft, aalborg CHINAH - Mørket trænger ind i drømmen

Siden CHINAHs debut i 2016 er det gået enormt stærkt for de tre venner. Faktisk har ikke mange bands på lige så kort tid opnået den store succes som CHINAH har.

På blot to år har CHINAH blandt andet nået at opleve et kæmpe fremmøde ved deres Roskilde-koncert, stor international blog-hype, haft adskillige danske radiohits, Danish Music Awards-nomineringer, at vinde P3s Talentpris og at tournere i både ind -og udland.

. Bandet er blevet en dansk mediedarling, og har for deres to første EP-udgivelser ,’Once The Lights Are On’ og ’Hints’, modtaget en lang række flotte anmeldelser, der blandt andet har lydt:

”Dansk funklende fremtidspop er magi for ørerne”

”Det er lykkedes trioen endnu en gang at skabe en sammenstøbt og flot udgivelse”

”Et af de bedste eksempler på dansk futuristisk r’n’b kommer fra den danske trio Chinah (…)”

“Der er en nærhed i Chinahs univers, som om sangene rækker ud efter nogen”

Da CHINAH tilbage i 2014 satte sig sammen og besluttede sig for at prøve kræfter med at lave popmusik, så var det helt nyt land for Simon, Simon og Fine. Indtil da havde alle tre kun beskæftiget sig med andre genrer – og derfor var “det alternative” for dem at finde i poppens blide, illusionerende og drømmende univers. I kølvandet på bandets hektiske første par leveår valgte de at tage en pause med koncerter og udgivelser, for i stedet at fordybe sig i projektets retning og udtryk, og for at genfinde den nysgerrighed, der altid har været bandets drivkraft.

Nu er bandet på vej tilbage til deres mere eksperimenterende og elektroniske udgangspunkt, men med et skift i blik på tilværelsen:

”Vi har leget med popmusikkens præmisser på de første to ep’er. I popmusik skaber man ofte et entydigt og utopisk univers. Man beskriver drømmen. Nu går vi ind og knuser drømmen”, fortæller Fine.

Første single fra CHINAHs nye forløb hedder ’Yeah Right’ og udkommer d.1 juni.

fr 16 22 musikkens hus, aalborg Musikkens Udvalgte 

Musikkens Udvalgte er loungekoncerter i Musikkens Hus med nogle helt særlige talenter, som vi spår en stor fremtid inden for musikken

Musikkens Udvalgte er et uformelt koncept, hvor vi giver vores gæster mulighed for en ekstra oplevelse efter forskellige koncerter i huset.

Der er gratis adgang og gratis musik – også selvom man ikke har været til koncert tidligere på dagen.

Vi glæder os til at forkæle dig med uformel, hyggelig loungestemning med udsigt over fjorden og ikke mindst håndplukkede, lokale kunstnere.

Ginne Marker er født og opvokset i Aalborg, hvor hun i 2016 modtog ”Aalborg Kommunes Kultur- og Talentpris”, vandt Skråens Band Battle og fik titlen ”Årets Nordjyske Sangskriver” i 2017, og for nylig blev hun tildelt "Klaverstemmerens Musikpris 2018". 

Om Ginne Marker

Det 23-årige nordjyske talent peger med sin historiefortællende lyrik og sit harmoniske overblik tilbage mod en tidlig blanding af amerikansk vokaljazz og soul og refererer derudover også til andre genrer som blues, folk og singer-songwriter.

Med afsæt i denne ældre stil formår hun stadigvæk at blande stemninger og historier ind fra sin samtid og er således et spændende take på en moderne jazzsangerinde.

FR 16 20,30 huset, hasserisgade 10, aalborg Mamesh Babegenush - klezmer med nordiske rødder

Klezmermusikken er ikke voldsomt udbredt herhjemme. Det er vores indtryk, at der er større interesse for genren og dens traditioner i udlandet, og det betyder, at de danske klezmerbands ofte turnerer uden for landets grænser. Dette gælder også for Mames Babegenush, som består af: Emil Goldschmidt, klarinet, Lukas Bjørn Rande, saxofon, Bo Rande, flygelhorn, Nicolai Kornerup, harmonika, Andreas Møllerhøj, bas, og Morten Ærø, trommer. De begyndte at spille sammen i 2004 og har turneret i en lang række lande.

Det yderst velspillende band har udgivet endnu et album, nemlig Mames Babegenush with Strings, som er indspillet live i studiet The Village Recording med publikum på. LiveStrings er den medvirkende strygekvintet, og kombinationen af den rytmisk løsslupne og lidt cirkusagtige klezmer og den rolige, kølige kammermusik virker rigtig godt. Allerbedst fungerer det musikalske samarbejde i de ikke-rytmiske passager – især i f.eks. nummeret Point 9. Den jødiske musik har i Mames’ version også nordiske rødder, men den virker ikke ret udtalt i det fulde lydbillede. Den nordiske melankoli fra de store, ensomme skove og overdøves oftest af de festlige toner, og klezmer er jo også i høj grad til fester og jødiske bryllupper.

Repertoiret består af både egne kompositioner og traditionelle melodier. Alle numrene på udgivelsen er instrumentale. De er ovenud virtuost fremført, og strygerne tilfører en spændende dybde i musikken. Albummet, som fås både digitalt, på CD og som vinyl, er veloplagt, og man kan sagtens forstå, hvorfor så mange er begejstret for klezmer og den festlige stemning, son musikken oftest er skabt til. Albummet er udgivet på det tyske pladeselskab Galileo og har et meget smukt cover, nemlig maleriet Ad Parnassum (1932) af Paul Klee.

facebook.com/mamesbabegenush 

17 20 maskinhallen, frederikshavn Go Go Berlin - “The O.C.E.A.N tour – part 1”

GO GO BERLIN SLUTTER 2018 AF MED FØRSTE DEL AF EN OMFATTENDE DANMARKSTURNE´ – OPDELT I 2 TOURS – FORDELT PÅ HVERT SIT ÅR OG VARSLER NYE UDGIVELSER

Det alternative indie rock ensemble Go Go Berlin er efterhånden et velkendt navn herhjemme med et velfortjent renommé som et af de mest hårdtarbejdende og intense live acts på den danske scene. Ikke nok med dét, så har bandet skabt sig et solidt omdømme i udlandet gennem flere års ustoppelig turnéren i både Tyskland og Danmark samt det meste af Europa, USA, Indien og Kina.

Med nye sange og udgivelse(r) klar i kulissen, er Go Go Berlin klar til igen at stå i rampelyset og løfte sløret for deres nye lyd over for et live publikum. En mørkere, vildere og mere ”klubbet” version af Go Go Berlin.

”The O.C.E.A.N – part 1” trækker sin reference til et af de nye numre, ”The Ocean”, som publikum kunne opleve for første gang til bandets koncerter i marts 2018, der trak fulde huse i København & Aarhus.

Til november har bandet nemlig valgt de første 9 steder som skal lægge scener til første del af deres Danmarks turné inden Go Go Berlin igen tager det lange træk udenfor Danmarks grænser og senere vender tilbage til Danmark til del 2 af deres album.

17 20 musikkens hus, aalborg The Savage Rose 

Det bliver en helt særlig koncertoplevelse, når The Savage Rose med Annisette i forgrunden tryllebinder dig i Musikkens Hus

I 2017 kunne The Savage Rose fejre deres 50-års jubilæum på musikscenen. I 2018 er det så bandets uomtvistelige omdrejningspunkt og dette års vinder af en Steppeulv for årets vokalist, Annisette, der kan fejre sin 70-års fødselsdag.

Efter et triumftog af et jubilæumsår er Annisette og The Savage Rose igen klar til at blæse os omkuld. Denne gang er det landets større koncerthuse, der står for tur, når det legendariske band rejser landet rundt.

The Savage Rose, med Annisette som bandets kerne, har været med til at revolutionere den danske rock og samtidig definere den som kunstart. Det er ikke kun musikken, der har været med til at sætte The Savage Rose på verdenskortet. Også bandets, og i høj grad Annisettes, politiske og holdningsbaserede tilgang til de svage i samfundet og verden, gør The Savage Rose bemærkelsesværdige og aktuelle dengang som i dag.

I forbindelse med 50-års jubilæet oplevede The Savage Rose en sand stjerneregn fra både publikum og anmeldere.

Året bød både på et nyt, anmelderrost album ”Homeless” og ikke mindre end 44 koncerter i både ind- og udland.

17 20 skråen, nordkraft, aalborg Big Fat Snake Den store fede slange hugger for sidste gang (Udsolgt)

”Folkets Rock'n'Roll band” Big Fat Snake, der i næsten 30 år har været et af Danmarks flittigst turnerende og bedst sælgende bands, drager i 2018 ud på deres sidste turne ´.De 5 medlemmer, Pete Repete, Asger Steenholdt, Anders Blichfeldt, Morten ”Jay” og Jens Fredslund, vil i fremtiden fokusere på andre projekter og ikke mindst bruge mere tid på familie og fritid.

Siden den første akkord blev slået an i 1990, har bandet solgt over 1 million udgaver af deres 21 albums, spillet over 1500 koncerter og været med i den absolutte top af dansk rock.Med hits som ”Run Run Run”, “Fight for Your Love”, “Peace Like in Heaven”, “Female Voice” og deres allerstørste hit “Bonsoir Madame”, har de spillet sig ind I danskernes hjerter og skrevet et stykke dansk rockhistorie.

Et forrygende liveshow og den intense stemning og tætte kontakt med publikum har altid været Big Fat Snakes varemærke, og der er ikke den by i Danmark, der ikke har oplevet en Big Fat Snake koncert.”Vi er dybt taknemmelige for den opbakning vi har fået fra alle vores tusindvis af fans gennem vores karriere...” siger keyboardspiller Pete Repete.

“De 28 år I en turbus har skabt tætte venskaber mellem os og vores familie. Vi vil stadig mødes og jamme en gang i mellem, for musikken er stadig vigtig for os alle...” udtaler Anders Blichfeldt, og han forstsætter, ”Vi glæder os til at gi publikum ALT hvad vi har i os en sidste gang, og sige tak for denne gang med fuld skrald...”

2018 bliver Big Fat Snakes sidste år på landevejen og de spiller en sommer og efterårsturne, der bringer dem rundt i store dele af landet

18 20 det musiske hus, frederikshavn Saint-Petersburg Tchaikovsky-ballet - præsenterer historien om ” Svanesøen”. 

Gør dig klar til at fordybe dig i den klassiske russiske ballets verden og fantastiske musik skrevet af den store komponist Pyotr Ilyich Tchaikovsky.

“Svanesøen” er en evig kærlighedshistorie, der involverer magi, tragedie og romantik. Det repræsenterer Prins Siegfried og en storslået svaneprinsesse ved navn Odette. Under fortællingen af troldmanden Von Rothbart bruger Odette hendes dage som en svane og hendes nætter i en herlig menneskelig form. Parret bliver hurtigt forelsket. Som i de fleste eventyr, modvirker de vanskelighederne på vejen til deres kærlighed. ?roldmanden har flere tricks at spille. Odile, hans datter, opstår uventet på scenen. Forvirring, tilgivelse og en glad ende for Siegfried og Odette udfører balletten.

St. Petersburg Tchaikovsky Ballet Theatrewas founded in 2012 by a professional musician of the Mariinsky Theatre Orchestra and the orchestra of St. Petersburg State Philharmonia Pavel Elkin.

For the position of the Artistic Director the graduate of the Vaganova Academy of Russian ballet, awarded with the medal “For achievements in culture” by the Minister of Culture of the Russian Federation Mikhail Shvydkoy, choreographer Elizaveta Menshikova was invited. Today the St. Petersburg Tchaikovsky Ballet Theatre is one of the leading companies of classical ballet, which repertoire includes such masterpieces of the world choreography as “Swan Lake”, “Nutcracker”, “Romeo and Juliet” by Tchaikovsky.

Each year the ballet gives, on average, 150-200 performances, performing at such famous venues of St. Petersburg as Alexandrinsky Theatre, The Hermitage Theatre, the Opera and Ballet Theatre of the St. Petersburg Conservatory, and intensively goes on tours abroad: in Sweden, Germany, Norway, Denmark, Belgium, the Netherlands. The troupe consists of 53 professional dancers, among them there are graduates of the world famous Vaganova Academy of Russian Ballet and major Russian ballet schools.

The main professional ballet magazines such as “Ballet”, “Arts”, “Window to the Ballet” and others, by posting on their pages reviews from professional critics, in particular, noted: “They have a unity of style and elegance, which represents a unique “St. Petersburg style”.

Artistic director Elizaveta Menshikova – a professional ballerina, leading soloist, choreographer, choreographer, art director of the St. Petersburg Ballet Theater. P. I. Tchaikovsky. She received her first professional choreographic education as a ballerina at the Russian Ballet Academy. AND I. Vaganova. Graduated from the Russian Ballet Academy. AND I. Vaganova as a choreographer, choreographer in the studio of Professor N. N. Boyarchikov. She worked as a leading soloist in the Theater of Classical Ballet. Since 2012 – choreographer, art director of the St. Petersburg Ballet Theater. P. I. Tchaikovsky. The owner of the Grand prix of the Mikhailovsky Theater – a special diploma “For Choreography”, 2010. She was awarded with the medal “For Achievements in Culture” of the Ministry of Culture of the Russian Federation in 2002, awarded by the Minister of Culture of the Russian Federation MF Shvydkim.

Director Pavel Elkin – a professional musician, arranger, producer, founder and CEO of St. Petersburg Tchaikovsky Ballet Theatre. He obtained his first professional music education in the Choral School by M. Glinka, the unique specialized educational institution that has no analogues in the world. He received his second education in specialized music school at the St. Petersburg State Conservatory by N. Rimsky-Korsakov. Graduated from the St. Petersburg State Conservatory by N. Rimsky-Korsakov, the double bass class. Worked in the world leading symphony orchestras – the orchestra of the Mariinsky Theatre, orchestra of the St. Petersburg State Academic Philharmonia by D. Shostakovich, symphony orchestras in Latin America.

to 22 19,30 musikkens hus, aalborg Dirigent og solist i musikalsk leg 

Arrangør: Aalborg Symfoniorkester

2018 er 100-året for to store komponister: 100-året for Bernsteins fødsel og 100-året for Debussys død. Lyt til charmerende, far-verig og klanglig magi fra Debussys tryllebindende univers i Petite suite og med François Leleux som solist i Rapsodi for engelskhorn. Oplev den fantastiske Maximilian Hornung, når han på fortryllende vis fremfører Bruchs smukke Kol Nidrei samt Bernsteins Three Meditations from Mass. Glæd dig til at opleve Bernsteins alsidighed i hans energiske Symfoniske danse fra West Side Story. 

Program

Debussy: Petite suite 
Bruch: Kol Nidrei 
Bernstein: Three Meditations from Mass 
Debussy: Rapsodi for engelskhorn 
Bernstein: Symfoniske danse fra West Side Story 

Medvirkende

Dirigent: François Leleux 
Solister: Maximilian Hornung, cello 
François Leleux, engelskhorn

to 22 20 huset, hasserisgade 10, aalborg Twang + Paul Banks & Jakob Dinesen

Denne aften får du muligheden for at dykke ned i rødderne af amerikansk musiktradition. Paul Banks og Jakob Dinesens duo samarbejde med udgangspunkt i Jazz, Blues Country og Gospel og trioen TWANG der er den unge generations fortolkning af den amerikanske Folk, Bluegrass og Blues.
Og mon ikke de to generationer mødes i løbet af aftenen?...


Paul Banks og Jakob Dinesen

De to musikere Paul Banks og Jakob Dinesens seneste udgivelser er modtaget med begejstrede anmeldelser. Paul Banks’ ”Blackberry Wine” og Jakob Dinesens ”Yasmin” fik bl.a. begge 5 ud af 6 hjerter i Politiken.
Deres duo samarbejde er så virtuost, legende og hjertevarmt, at resultatet er meget mere end en cross-over mellem stilarter. Musikken balancerer ganske vist på kanten af mange velkendte etiketter: folk, jazz, blues, country og gospel, men ikke blot den naturlighed med hvilken tingene blandes, men også hovedpersonernes meget personlige tilgang til deres instrumenter, har skabt et tidløst univers, som er helt deres eget.

Duo samarbejdet er en krævende disciplin, hvor fokus ikke flytter sig væk fra hver af de to musikere ret længe ad gangen. Det er også en kunstart, som fordrer, at de medvirkende kan leve med enkelheden. I denne duo indtager Banks’ guitar naturligt pladsen som lyrisk og groovende motor. Jakob Dinesens tenor udfylder hele registret fra slank smidighed til grovkornet og grovswingende raspen.

TWANG

er et Amerikansk/Dansk band bestående af 3 unge musikere der har den fælles mission at modernisere og sprede den amerikanske folkemusiktradition. Med en seriøs tilgang til musikken leger de med udtryksformer og arrangementer. Twang er et alsidigt band afspejlet af de 3 forskellige musikers baggrunde; en trio der mødes i en fælles kærlighed til den amerikanske folkemusik. Musikken spænder fra bluegrass, western swing, blues, old-time til ragtime. Når spurgt om hvilken musik de spiller, kalder bandet det selv ”New & Old-Time” Materialet er sammensat af bade traditionelle og originale numre. Centralt i musikken er den 3-stemmige sang, en balance mellem tradition og nyskabelse, groove og udadvendt energi.

Thyge Søndertoft Pedersen (Violin, Sang og Mandolin) Thyge har i flere år bevæget sig meget på de nordiske folkemusikscener, hvor han har skabt sig et navn der er synonym med håndværk i høj klasse. Udover folkemusikken nærer han stor interesse for trad. og hillbilly jazz. Thyge er en musiker der søger ind mod kernen og for hvem nerve og groove er helt essentielt. Han arbejder kompromisløst mod centeret af den musik han elsker.

Spencer Gross (Kontrabas, Sang, Guitar) Spencer en alsidig musiker der er opvokset med blues, han kan opleves i sammenhæng fra pop over roots til fri improvisation. Nysgerrighed og udfordring af rammerne er noget der i høj grad beskriver Spencer. Hans øre er mod at skabe smuk og meningsfyldt musik uden at lade sig begrænse.

Peter Banks (Banjo, Sang, Kontrabas, Mundharpe, Guitar) Peters musik springer ud fra en kærlighed til især den mellemøstlige, vestafrikanske og amerikanske folkemusik. Gennem hans unikke og ekspressive banjo spil er han kendt for at tage chancer og skabe broer mellem forskellige musikalske traditioner. Han står meget stærkt i sit personlige udtryk med, fokus på tilstedeværelse og leg, med et skarpt øje for at skubbe traditions-musikken videre.

to 22 20 maskinhallen, frederikshavn Kajsa Vala

Efter et intenst forår på de danske landeveje er dansk-islandske Kajsa Vala og hendes ualmindeligt velspillende band ved at lægge sidste hånd på et album, som vil udgøre lydsporet til den næste turné, der starter i oktober 2018. Siden Kajsa Vala sidste år lagde Spot festivalen ned, har hendes navn summet i krogene, og forårets turné har skabt opmærksomhed om bandet langt uden for hjembyen Aarhus.

»Det er vidunderligt at mærke et publikum, der bakker så godt op om vores koncerter. Vi får så god respons og så megen kærlighed tilbage, at det svært ikke at smile hele tiden«, siger Kajsa. Nu skruer hun yderligere op for musikken. Og det er AMERICANA, hun spiller. En genre, der sjældent synes at lykkes for andre end netop amerikanerne selv. Med en islandsk mor og en dansk far har Kajsa Valas musik rødderne plantet i den nordiske muld. Men hun har i flere omgange boet i Nashville for at dykke dybt ned i sangskriver-håndværket, og det har formet hendes eget take på den amerikanske musiktradition. Kajsa har skabt sin helt egen lyd. Hvis man skal placere hende i referencernes land, rammer hun skævt ind et sted imellem Alison Krauss, Gillian Welch og Cat Power. Kajsa Vala udbygger frygtløst Americana-traditionen med antydninger af pop, en tendens, man for eksempel også hører hos de svenske søstre i First Aid Kit, som heller ikke er bange for at krydse genrer.

Kajsa Vala er en fremragende tekstforfatter, en sanselig vokalist og en kvindelig guitarist, der mestrer sit instrument, fra akustisk og dobro til en stærk, tung elguitar. Omkring sig har hun musikerne Anders Thorborg, Astrid Steen Noringriis, og brødrene Nis og Kristian Hybel. Et tæt sammenspillet hold.

I efteråret drager Kajsa Vala og bandet så igen ud på en turné, der fører dem rundt i det meste af landet.

BAND Kajsa Vala: Vokal og Guitar Anders Thorborg: Trommer, Vokal Kristian Hybel: Bas, Vokal Nis Hybel: Guitar, Vokal Astrid Steen Noringriis: Harmonium, Percussion, Vokal

to 22 20 skråen, nordkraft, aalborg The Minds Of 99 (Udsolgt)

THE MINDS OF 99 ANNONCERER SOLKONGEN TOUR 
Pga den overvældende store interesse for de populære The Minds Of 99 rykkes koncerten til Royal Stage i Nordkraft.

I løbet af de seneste år er The Minds of 99 blevet kendt som et af landets allerbedste livebands. En position som de cementerede på deres sidste turne i slutningen af 2017. En turne hvor de på trods af forsanger Niels Brandts meget berømte brækkede fod formåede at rive publikum midt over til en af gruppens til dato mest legendariske koncerter på Train i Aarhus og Store VEGA i København. Til koncerten i København kvitterede Soundvenue med 6 stjerner og en turne’en var medvirkende i tildelingen af en steppeulv som årets liveband 2017.

Gruppen udgav for nyligt del 2 af det anmelder roste tredje album SOLKONGEN, hvor fra flere singler har været i heftig rotation på P3. Et album der i denne uge kulminerer med de 3 udsolgte visninger af dokumentaren Stor Som En Sol, om tilblivelsen. Et album med velkendte sange som’I’m Gonna Die’ den Ung Kniv og Alle Skuffer Over Tid.

fr 23 19 herregården knivholt, hjørringvej 180, 9900 frederikshavn


Knivholts Venner har stiftet Knivholt Jazzklub som inviterer til 

ALL TIME JAZZ BAND

Til alle musik-arrangementer kan man medbringe egen madkurv.
Øl, vand, vin og kaffe købes på stedet til meget fornuftige priser.

 

Du skal være medlem af Knivholts Venner samt melde dig til arrangementet hos: 
Mogens Nyeng Hansen, monyha2002@yahoo.dk eller Mobil: 40 76 56 00

FR 23 20 huset, hasserisgade 10, aalborg M.C. Hansen & Jacob Chano

Hvad får man, hvis man putter amerikansk country-indflydelse ind i dansk fortællelyst og tradition fra folkemusikken? Man får ’scandicana’ – og i det spændende krydsfelt er det umuligt at komme uden om sangskriver og guitarist M.C. Hansen. Han er en historiefortæller, der er begejstret for rockens kunnen, og hans egne færdigheder som guitarist og sangskriver har efterhånden taget ham rundt på både europæiske og amerikanske landeveje.

Sidste år blev M.C. Hansen belønnet med den fornemme Danish Music Award – Folk-pris som Årets Sangskriver, og når han besøger Huset sammen med sin faste musikalske partner Jacob Chano, er der garanti for energi, fremragende sange og gedigen, underholdende historiefortælling.

WWW.mchansen.com 

fr 23 20 Jammerbugt Kultur- og Erhvervscenter, aabybro Johnny Logan & Friends, 2018

Der bliver ikke rigtig julestemning uden dette traditionsrige brag af en koncert, så derfor byder vi igen i år på en forrygende julekoncert med irske Johnny Logan og hans store og veloplagte orkester.

Det er ikke alle sangere man kan kalde ’exceptionelle’, men det kan man roligt kalde Johnny Logan! Stadig den dag i dag er det ikke lykkedes for andre end Johnny at vinde det Europæiske Melodi Grand Prix hele tre gange og med mere end 6 millioner solgte albums på verdensplan, har Johnny Logan for længst skrevet sit eget kapitel i musikhistorien.

Men Johnny har ikke fået nykker af den grund. Han er stadig en kunstner, der giver sig fuldt ud over for sit publikum, hvilket han har bevist adskillige gange for sit trofaste publikum her på Kulturcentret! Dette års julekoncert bliver med garanti ingen undtagelse og der er, traditionen tro, stor rift om pladserne til denne aften. Vi oplever bl.a. hvert år fans fra det meste af Europa, der netop rejser til koncerten her i Aabybro grundet den fantastiske stemning i salen.

fr 23 20 skråen, nordkraft, aalborg QUEEN MACHINE – LIVE 2018

We Will Rock You, Bohemian Rhapsody, I Want To Break Free, A Kind Of Magic, Don’t Stop Me Now, Somebody To Love… Listen af Queen-hits virker uendelig lang, og mange sange er selvskrevne på enhver sætliste til et Queen-show. Alligevel har Queen Machine formået at skabe deres eget univers omkring Queens musik. Et univers, hvor der er plads til at overraske og forny tilgangen til showet - med stor kærlighed og respekt for originalen.

Queen Machine har mere succes end nogensinde. Publikum over hele landet strømmer til bandets koncerter for at lade sig rive med af Queens musikalske univers, men også for at høre netop Queen Machine, som er et hold mesterlige musikere med storesyngende Bjarke Baisner i front. Han er uden sammenligning Danmarks, måske endda Nordeuropas, bedste bud på Freddie Mercury.

“…de her gør det exceptionelt godt” kunne man i januar 2017 læse på dr.dk under overskriften “Her er 3 bands der (næsten) slår originalerne”

Queen Machine takker for omtalen og lover at gøre deres absolut bedste for at leve op til den flotte ros.

fr 23 20 Halkær Kro & Kulturhus Halkærvej 59, Halkær, 9240 Nibe Mynsterland

Venskab og spilleglæde – så enkelt kan Mynsterland beskrives. De 12 unge musikere mødtes første gang i 2011 på Syddansk Folkemusik Talentskole, hvor de bl.a. fik undervisning af Harald Haugaard. Han tændte en ild i dem, som stadig brænder så stærkt, at de til trods for nu både at bo i øst og vest og studere alt fra musik til medicin holder fast i hinanden. Bandet består af nogle af de mest lovende og talentfulde unge musikere og komponister på folkemusikscenen. Kontemporær nordisk folkemusik er nøgleordene for repertoiret, der primært består af originale kompositioner.

Mynsterland er: Gunver Lindeskov Søgaard (violin), Henriette Ambæk Flach (violin), Justine Hald Boesen (accordeon, sang), Jonas Clausen (violin), Lotte Wind (violin), Maja Aarøe Freese (cello, sang), Martin Strange Lorenzen (klarinet), Mathæus Bech (kontrabas), Michael Hornhaver Mortensen (guitar), Sebastian Boesgaard Bloch (guitar), Silje Waaler Pedersen (mandolin) og Sofie Bollen (violin).

Mynsterland besøger os i samarbejde med Vesthimmerlands Kulturskole, og elever herfra vil under koncerten optræde med de 12 Mynsterlændere!

fr 23 20,30 Hotel Hjallerup kro halberg & friends

Når Guitaristen og sangskriveren Poul Halberg velkendte hits spiller, så kommer der en skøn musikalsk oplevelse og stemning blandt publikum. Repertoiret er håndplukket fra de bedste sange gennem de sidste 35 år.

For Halberg har den gode melodi altid været den røde tråd, og derfor vil mange af Halbergs numre blive husket. Det er ørehængere i stor kvalitet. Vi kender alle sangene ” Brændende læber”, ”Efterår”, ” Magi i luften” m.fl.

Personligt er Halberg inspireret af den amerikanske pop rock tradition og vores egne nordiske toner, hvilket har givet en helt unik stil, som har resulteret i en række velkendte evergreens, som er skabt i samarbejde med nogle af vores bedste tekstforfattere.

Det er stabile ” Friends” han har med sig og som vi alle kender fra den danske musikscene.

Glæd jer til et fantastisk genhør som alle kan synge med på.

arrangeret af hjallerup musikforening

FR 23 20,30 huset, hasserisgade 10, aalborg Bjergtaget + Mari

Bjergtaget

Bjergtaget er dansksproget og har lyrikken som omdrejningspunkt for sit univers og udtryk. De er alsidigt og anderledes band, ganske uden at miste den røde tråd og uden at gå på kompromis med det gode nummer. Bjergtaget udgav i 2012 den anmelderroste EP ”Velkommen til” og udgav sit debutalbum januar 2016.

Anmeldelser:
"Bandet fortjener med dette homogene, godt sammenhængende og afrundede værk, der har noget at byde på til både ører og hjerne, at få et større publikum – ligesom et bredere publikum fortjener dansksproget rock af denne støbning." - GFR

"What it all then comes down to, is that Bjergtaget are in many ways a quite unique outfit. I had my fair share of troubles finding something entirely similar, at the very least." - RockFreaks

facebook.com/Bjergtaget 

MARI

Bag navnet ‘Marí', står den lettere ubeskrevne morsingbo Linda Josefsen, som tidligere på året var en af de fire sangskrivere i lokal-eksperimentet Empty Tape Session. Hun er, med sin hjemsøgende vokal og minimalistiske sange med afsæt i folk-musikkens verden, i besiddelse af en naturkraft hvor roen og det rå på naturligste vis går hånd i hånd.
I efteråret og vinteren 2018, spiller hende og Andreas Westmark (Get Your Gun, Hjalte Ross, Bjarke Kirk & Kujonerne m.fl) en række koncerter i en duo-konstellation, hvor de nysgerrigt vil udforske og strække i sangenes form og udtryk, med ét mål for øje - at finde ind til kernen af en ny-spirende artists lyd.

Husk vores studierabat - Fremvis studiekort og medbring en gæst gratis! (medmindre der bliver udsolgt).

Show your Studentscard and bring a friend for free! (except if the venue i sold out).

(Tidligere annoncerede Guldimund har desværre meldt afbud)

fr 23 21 Studenterhuset, gl. torv, aalborg Fribytterdrømme + Danske Spor 

Det har været et begivenhedsrigt år for den danske rocksekstet Fribytterdrømme. Et besøg på den norske branchefestival by:Larm var blot startskuddet på et hektisk 2018, der senere bød på optrædener på blandt andet SPOT, Heartland, Smukfest og Roskilde Festival. I fælles front med De Underjordiske leverede de på sidstnævnte en kæberasler af en koncert på Avalon-scenen lørdag nat foran et stort publikum.

Nu vil de gerne sige tak til alle deres trofaste fans, men også til nye tilhængere, der alle sammen har været med til at gøre hver og en af sommerens koncerter til omvæltende oplevelser for et beæret Fribytterdrømme.

Efterårets kommende minitour vil derfor også blive sidste mulighed for at opleve Fribytterdrømme live i år og et godt stykke ud i fremtiden, da de allerede nu sidder inde med et stort antal sange, der blot venter på at materialisere sig til et nyt udspil fra gruppen.

fr og lø 23 og 24 18 - 01,30 Park Vendia, Thomas Morilds Vej, Hjørring JULEEVENT 2018 

DJ
Jokers ( Fantastisk 6 mands band )
The Powls (Kun fredag, Spiller hvert år med kæmpe succes på smukfest )
Jørgen de Mylius (Kun lørdag )
Non stop musik fra kl. 18 til 01.30 hver aften

Konferencier: John Cola

Program

Kl 17 Dørene åbnes. Baren åbner
Kl 18 Festen starter med velkomstdrink ved bordene
Kl 18 Musikken starter
Kl 18.30 Stor Julebuffet
Kl 01.30 Festen og musikken slutter. Baren lukker

mad af højeste kavalitet leveres af ICV Vrå

Der startes med:

Marinerede samt kryddersild med karrysalat
Fiskefilet med remoulade og citron

Buffet:

Ægte Vendsysselske grønlangkål og stuvede hvidkål med medisterpølse, hambugerryg, flæsk, sennep, rødbeder og kanelsukker samt sukkerbrunede kartofler

Stegte skinker og helstegt oksefilet med årstidens rustikke kartoffel

Pivfrække og spændende salater med tilhørende dressing

Ribbenssteg med rødkål og surt

Go' hjemmelavet ris a la mande m/ kirsebærsovs

Brieost med druer og kiks

Stort frugtfad med bananer, kiwi, druer, bær, meloner m.m.

Stort udvalg af brød og smør

Der er et bredt udvalg i baren af spiritus og snaps

Der er Champagnebar med stort udvalg i bobler

Der kan købes værdikort til baren. Du betemmer selv hvilket beløb der skal stå på kortet.


Der er tilknyttet en tjener til dit bord


Aktiviteter

Der opstilles træblokke hvor man kan slå søm i. Man køber søm til at konkurere indbyrdes.


Gavefiskedam ( Nyhed )

Pris 50 kr ( der er værdi i gaverne op til 395 kr )

Hallen er flot juleudsmykket med 50 juletræer med lys


Tilmeld med et ca. antal på JuleEvent.SparEvent@gmail.com (der er begrænset antal pladser)

Så bliver I registreret med navn/firma

Endeligt antal skal oplyses senest d. 1. november.

Så sender vi faktura på beløbet

Der tilsendes billet til julefrokosten efter betaling

Faktura betales senest d. 10. november


Større selskaber: Ring 23249410

24 14 musikkens hus, aalborg Den vidunderlige klarinet 

Arrangør: Aalborg Symfoniorkester

En mulighed for at høre klarinetten stråle i nogle af de mest berømte og elskede kammermusikværker hvor klarinetten er i centrum. 

Medvirkende:

Leah Aksnes, klarinet, 
Mette-Maria Øyen, sopran, 
Francisco Vila, cello og 
Olivera Marinkovic, klaver.

24 19 herregården knivholt, hjørringvej 180, 9900 frederikshavn


Knivholts Venner har stiftet Knivholt Jazzklub som inviterer til 

FAZZ AND HIS JAZZ CRUSADERS

Til alle musik-arrangementer kan man medbringe egen madkurv.
Øl, vand, vin og kaffe købes på stedet til meget fornuftige priser.

Du skal være medlem af Knivholts Venner samt melde dig til arrangementet hos: 
Mogens Nyeng Hansen, monyha2002@yahoo.dk eller Mobil: 40 76 56 00

24 21 1000Fryd, Kattesundet 10, Aalborg Will Varley + DJ's. 

The amazing English singersongwriter are playing once again at Fryd. Last time he won everyone over, so he is back. 

Gear up for a night to remember.

24 22,30 skråen, nordkraft, aalborg Sigurvin Sigurdsson Skråen By Night

Sigurvin Sigurdsson er en islandsk/aalborgensisk undergrundstroubadour som efterhånden er blevet en af byens ypperste sangskriver og showman. Sammen med hans elskede musiktrup frembringes den støvede bodegafolk og en snert af sydens country. 

På kort tid har Sigurvin Sigurdsson og folkekammeraterne smeltet sammen og spillet med gode folk som Lindsay Katt (us), Tim Kasher (us), Daniel Romano (can), The Burning Hell (can), Grant Lee Phillips (us), The Blue Van og Johnny Madsen. Oplev en unik lyd og stemning der ikke dagligdagsmusik i dagens Danmark.

25 15 musikkens hus, aalborg Københavns Drengekor

 Korklange til glæde og eftertanke: What Sweeter Music i Musikkens Hus

Fra Allehelgens dunkle eftertænksomhed til julens lyse glæde. Oplev verdensberømte Københavns Drengekor i en koncert, der følger os fra tankefuld bøn i musik af bl.a. Rachmaninov og Tjajkovskij. Og som løfter os ind i lyset med Brittens klingende "A Ceremony of Carols" og Rutters livlige sange for harpe og lysende drengestemmer. Københavns Drengekor

Københavns Drengekor har en helt særlig plads i dansk korliv, og om få år fejrer koret sine første 100 år. Siden 1991 har Ebbe Munk været kapelmester og kunstnerisk leder for koret, der har en omfattende koncertvirksomhed i Danmark og i alle dele af verden.

Københavns Drengekor er tilknyttet Sankt Annæ Gymnasium, der er Københavns Kommunes sangskole. Her får drenge og piger i alderen 9-14 år professionel sangtræning som en integreret del af deres almindelige skolegang.

Foruden drengene består Københavns Drengekor af et større antal veluddannede mandskorsangere, som lægger den klanglige bund i musikken. Drengekoret synger både a cappella og samarbejder med orkestre og solister som ved denne koncert, hvor koret ledsages af harpenist Helen Davies Mikkelborg og pianist Mette J. Christensen.

Koret synger hovedsageligt klassisk musik, som er skrevet for netop drenge- og mandsstemmer - og der pågår for tiden et stort arbejde blandt de traditionsrige europæiske drengekor for at give drengekorsangen status som immateriel verdenskulturarv. Når man oplever koret, vil man ikke være i tvivl om hvorfor. Ebbe Munk

Ebbe Munk har været Københavns Drengekors dirigent og kunstneriske leder siden 1991. Sammen med koret og som instruktør har han givet masterclasses, deltaget i korfestivaler og medvirket i juryer på bl.a. Princeton University, Festival des Cathédrales de Picardie, Operaen i Hanoi og Nordklang i Finland. Siden 2002 har Ebbe Munk været kunstnerisk rådgiver for the Féderation de Choeurs de l’Union i Bruxelles, og i 2008 efterfulgte han Sir David Willcocks ved The Big Sing & Teapot Sommeruniversitet i New Zealand. Sammen med koret modtog Ebbe Munk i 2003 the Prix Chant choral Liliane Bettencourt, uddelt af L’Institut de France-Académie des Beaux-Arts (Paris), for hvilken han i 2018 blev udnævnt til medlem af priskomitéen. Centralt i Ebbe Munks mangeårige arbejde med Københavns Drengekor står det særlige fokus på koncertopførelser af tidlig musik. Concerto Copenhagen, Dufay Collective og Canzona (begge London) er således blandt de ensembler, som koret har haft et nært samarbejde med. I 2000 blev Ebbe Munk af HM Dronningen udnævnt til Ridder af Dannebrog, og i 2015 udnævntes han til Ridder af 1. grad. 

Medvirkende

Københavns Drengekor/Det Kongelige Kantori
Helen Davies Mikkelborg, harpe
Mette J. Christensen, klaver
Ebbe Munk, dirigent

TI 27 20 huset, hasserisgade 10, aalborg Talisk (UK/IRL)

Den engelske folkveteran Allan Taylor plejer at sige, at han kun kan spille "slow or very slow"; med den skotske trio Talisk er det lige omvendt - de kan kun spille "fast or very fast" og mest det sidste! Det er en forrygende gruppe, der på kort tid har fået det helt store gennembrud. Trioen blev dannet i efteråret 2014 og vandt allerede i 2015 den prestigefyldte BBC Radio 2 Young Folk Award.

Concertinaspilleren Mohsen Amini er en sand virtuos og nok uden overdrivelse verdens bedste på sit valgte instrument. Han er tidligere BBC Radio Scotland Young Traditional Musician of the Year og blev i april 2018 kåret til Musician of the Year ved BBC Radio 2 Folk Awards. Han er et naturligt fokuspunkt i bandet - også på grund af sin energi og indlevelse på scenen - men trioens dynamik kommer ligeledes fra samspillet med de andre to, hvor Hayley Keenans elegante violinspil sørger for et perfekt modspil til Mohsens "udskejelser" og Graeme Armstrongs guitarspil lægger den rytmiske bund. Talisk har høstet den ene pris efter den anden, senest titlen som Folk Band of the Year 2017 ved MG Alba Scots Trad Awards.

Repertoiret spænder over irsk og skotsk musik fremført med en fascinerende musikalitet og dynamik og det er svært ikke at blive revet med af deres smittende entusiasme. Talisk fik deres Tønder Festival-debut i 2016, hvor de gjorde det så godt, at de blev inviteret til at komme igen i 2017.
Trioen udgav en EP, Pinnacle 67, i sommeren 2015, men deres første egentlige album, Abyss, udkom året efter og blev nomineret til Album of the Year ved MG Alba Scots Trad Awards 2016.

www.talisk.co.uk 

ti 27 20 skråen, nordkraft, aalborg Anders Blichfeldt - Christmas Gospel

Der er lagt op til ukristeligt meget god musik, fest og ballade, når Anders Blichfeldt i julen 2018 igen tager på juleturne med 'Christmas Gospel'. Det er de store julesange i swingenede gospel versioner, blues og rock'n roll - liv og glade dage - lige præcis som Anders aller bedst kan lide det!

Anders' julekoncerter er ikke som de andre! Her er det festen og glæden ved musikken der sætter gang i julestemningen.

Andrews Sisters Linda Andrews (X-Factor vinder) danner sammen med Nadia Nouamani gospelgruppen Andrews Sisters og de vil give os fantastiske versioner af gospelklassikere og julesange.

Årets Christmas Gospel koncerter byder på endnu en Blichfeldt, nemlig Anders' datter Alma, som er med som special guest. Alma er trods sine kun 16 år en fantastisk dygtig sangerinde og hun har ligesom sidste år lyst til at tage på turne med sin far, hvilket glæder "den gamle" rigtig meget.

Jønssons Fristelser Som kapelmester er det Martin Jønsson, der sidder bag tangenterne på orgel og piano. Martin er særdeles godt bekendt med gospel genren, og har desuden spillet med en lang række prominente kunstnere. Med sig har han saxofonisten Ulrik Bust, der ligeledes er kendt i hele landet for sit eminente saxofonspil. På trommer er det Mads Andersen, der sørger for at hele orkesteret kommer til at swinge sammen med bassisten Morten Maltesen.

ti - sø 27 - 02 20 AKKC, aalborghallerne ved første hik! - The Musical 

Varighed: 2 timer og 45 min. inkl. pause

Oplev roman- og filmsuccessen Kærlighed ved første hik i en ny og særpræget udgave, når den humoristiske kærlighedshistorie opføres som musical med livemusik.

I musicalen vender både Sofie Lassen-Kahlke og Robert Hansen tilbage i rollerne som henholdsvis Anja og Viktor, ligesom publikum kan se frem til et kærkomment gensyn med flere af filmsuccesens øvrige skuespillere, heriblandt Joachim Knop (Peter) og Karl Bille (Thorkild).

Til forskel fra handlingen, som vi kender den fra filmen, tager musicalen udgangspunkt i to handlingsforløb. Første akt skildrer Viktors møde med sin helt store kærlighed, den smukke 3.G’er Anja, mens musicalens anden akt udspiller sig i nutiden, hvor det nu gifte par rammes af den berygtede midtvejskrise…

Musikken leveres live på scenen af det danske band Innocent Blood, der også stod bag filmens populære soundtrack fra 1999 indeholdende numre som Min helt alene, Den første gang og I nat står tiden stille.

Musicalen byder desuden på et glædeligt genhør med en række andre danske 80’er- og 90’er-hits.


Medvirkende:

Sofie Lassen-Kahlke
Robert Hansen
Joachim Knop
Karl Bille
Oliver Bjerrehuus
Anna Clara Sachs Leschly
Nicolai Jensen
m.fl.

KAPELMESTER:
Joakim Pedersen

LIVE-ORKESTER:
Innocent Blood

INSTRUKTION:
Peter Langdal

MANUSKRIPT:
Søren Frellesen

on 28 17,30 og 20 musikkens hus, aalborg TV 2 Alletiders Juleshow 2018 (Begge show er udsolgt)

TV 2 og Musikkens Hus inviteter atter indenfor til årets mest hyggelige juleshow.

Kom og vær med, når TV 2 og Musikkens Hus i Aalborg for fjerde år i træk ønsker danskerne en glædelig jul. TV 2 inviterer inden for i Musikkens Hus til en underholdende julefest med store danske solister akkompagneret af Aalborg Symfoniorkester.

TV 2 Alletiders Juleshow er et festligt tv-show for hele familien, som dyrker traditionerne, men også overrasker med underholdende indslag og fascinerende sceneshows undervejs i løbet af aftenen.

Koncertsalen i Musikkens Hus vil med sine snehvide vægge og julerøde stole danne rammerne om årets smukkeste juleshow, hvor en række af musikkens største navne spiller de mest elskede og kendte julemelodier med Aalborg Symfoniorkester.

Showet præsenteres af de folkekære TV 2-værter Louise Wolff og Mikkel Kryger, som vil lede publikum og tv-seere gennem en aften med medrivende musikalske indslag og julehygge for hele familien.

Glæd jer til en storslået aften i Musikkens Hus, hvor julestemningen fra første anslag vil brede sig til bagerste række og hele vejen ud i de danske stuer.

Showets solister offentligøres løbende her på siden.

Bemærk: Der kan forekomme begrænset lyd- og udsyn pga. tv-produktion.

on 31 19,30 freddy's bar, havnegade 9, frederikshavn open mic - lokale solister med professionel backing

Det musiske hus (regionals spillested) stiller scene og band til rådighed for lokale musikere.
Backingbandet er Trioen Morten Sidenius, Tove Sørensen og Janus Bechmann.

sådan foregår det på En OpenMic aften:
trioen lægger ud med at spille to til tre numre. Derefter går kunstnerne på i den rækkefølge som de har tilmeldt sig. Det er op til den enkelte om de vil bakkes op af trioen eller spille alene. Typisk vil man få imellem 20 og 30 min. Der ingen begrænsninger hvad angår genren, ligesom man også selv bestemmer om man vil spille egne eller andres numre.

har du lyst til at komme og lytte,  er du selvfølgelig også velkommen.

Du kan melde dig til på https://www.arenanord.dk/event/open-mic-talent-night-10/

to 29 17,30 og 20,30 det musiske hus, frederikshavn Stig Rossen Julekoncert 2018

For fireogtyvende år i træk tager Stig Rossen ud på sin meget populære juleturné i november og december måned. Som altid byder Stig Rossen på et bredt repertoire fra ind og udland.

Stig Rossen startede ud i Brændkjær Kirke i Kolding i 1995 med de hyggelige julekoncerter og de seneste år har der været over 30 årlige koncerter.

Det er ultimativ jul, der indhyller Stig´s julekoncerter med traditionelle og elskede sange – mest fra Danmark, men passende krydret med de bedste fra udlandet. I 1997 kom cd´en ”Julelys” på gaden. Første skæring på pladen er ”Det kimer nu til julefest” og netop det traditionelle billede med den mest julede af alle julesalmer fra den danske sangbog understreger den stemning, som Stig ønsker at frembringe til koncerterne.

Årets gæstesolist

Stig Rossen kan med glæde præsentere Andrea Lykke Oehlenschlæger, som dette års gæstesolist.

Andrea er en ung pige på 20 år fra Ringkøbing. Hun har sunget siden hun var barn og har spillet til mange arrangementer og mindre koncerter igennem årene.

Da hun startede i Ringkøbings Big Band, voksede drømmen om at få en sangkarriere, og efter gymnasiet valgte hun at flytte til København for at udleve hendes drøm Andrea har sunget sammen med bl.a. The Antonelli Orchestra, Mads Langer, Simon Kvamm fra bandet Nephew og hun har også optrådt for Dronning Margrethe.

Vi er meget glade for at have hende med Stig Rossens Juletur.

De to har sunget sammen tidligere, og glæd jer – det bliver en stor oplevelse. 

to 29 19 huset, hasserisgade 10, aalborg Bourbon Street Jazzband

Traditionel jazz, boogie-woogie og swing i en meget udadvendt og populær stil, krydret med flotte blæserarrangementer, en medrivende rytmegruppe og gode vokaler.

Gerhard Ellerbæk: Kornet
Kurt Heegaard Jacobsen: Banjo / tenorguitar / vokal
Per Jegbjerg: Trækbasun / ventilbasun / arrangementer
Finn Odderskov: Klarinet / saxofoner
Kim Nedergaard: Piano / vokal
Jørgen Nielsen: Kontrabas
Heine ”Hot” Poulsen: Trommer

www.bourbonstreetjazzband.dk 

jazzclub-satchmo-aalborg.dk

Selv om Husets billetsystem melder “Udsolgt”, sælges der entre-billetter ved indgangen..!

to 29 19 og 21,30 musikkens hus, aalborg TV 2 Playlisten 2018 

Kom og vær med i Musikkens Hus, når vi fejrer året, der er gået, og danser os ind i det nye år

Det bliver et brag af et tv-show, når TV 2 Playlisten med nogle af Danmarks største musiknavne for fjerde år i træk optages i Musikkens Hus.

Intimsalen omdannes til nytårsstudie,hvor der for alvor bliver mulighed for at danse og feste til lyden af 2018. 

Ikke egnet for de yngste.

Værter og solister offentliggøres løbende.

to 29 20 skråen, nordkraft, aalborg Ib Grønbech med band

IB Grønbech & Band vælter ganske enkelt koncertstederne, dels med hans og bandets sublime musikalske evner, og dels med IB’s uforlignelige humor – manden er simpelthen genial, og han placerer sig blandt de allerstørste komikere vi har i Danmark. Den kombination sælger billetter!

Oplev Ib Grønbech med band. En skøn forening af kunstnerens største hits fra de seneste 30 år leveret med masser af energi og glimt i øjet i kombination med nordjysk humor, når den er bedst. En aften i selskab med Ib Grønbech udfordrer både stemmebåndet og lattermusklerne. Alle overgiver sig til et univers af sjove sangtekster serveret på vendelbomål og iørefaldende popmelodier. Det hele ender ud i uundgåelig fællessang. Der bliver grinet højtlydt af den skæve og lune humor, hvor Ib Grønbech mestrer brugen af i spontanitet, improvisation og perfekt timing.

Det er ikke stand-up. Det er heller ikke ”bare” en koncert. Det er svært at sætte ord på men mest af alt et sted, hvor musikken går hånd-i-hånd med komikken. Kort sagt: Musikalsk legestue.

fr 30 20 musikkens hus, aalborg Alex Vargas (Udsolgt)

Han har gjort kometkarriere og Musikkens Hus har været med ham fra start. Nu glæder vi os til igen at åbne dørene til Koncertsalen for Alex Vargas, så hans imponerende vokalpræstationer i numre som ”Solid Ground”, ”Shackled Up” og ”Inclosure” kan nå hver en krog af salen og publikum. Om Alex Vargas

Alex Vargas har gjort kometkarriere. Endnu før debutalbummet ”Cohere” var på gaden i marts 2017, blev han Årets Danske Solist ved DMA 2016. Hans seneste, landsdækkende turné i 2016 var totalt udsolgt, og numre som ”Higher Love” og ”Shackled Up” har gået sin sejrsgang i koncerthuse og på hitlister her og i resten af Europa.

Den 29-årige kunstners vokalpræstationer giver gåsehud og rammer dig lige i solar plexus. Alex Vargas mestrer sin stemme til fulde, og hans musikalitet er ikke til at tage fejl af. Når Alex Vargas lukker op for sin vokal, der spejler hele følelsesregistret, bliver du blæst bagover.

Alex Vargas kalder selv sin genre noise soul, og med noter af soul, rock, r’n’b og elektronica er det en rammende beskrivelse.

Vargas’ bagkatalog rummer sange, der spænder fra helt nøgne guitarkompositioner til et energisk og eksplosivt elektronisk lydunivers uden at miste den inderlige nerve.

Alex Vargas er gået fra at optræde på mindre spillesteder til at fylde Royal Arena og være et stort trækplaster ved Smukfest 2017.

Vi har i Musikkens Hus fulgt Vargas’ kometkarriere fra begyndelsen: I efteråret 2015 spillede han koncert på Øvre Foyer. I foråret 2016 fyldte han Koncertsalen til bristepunktet – og koncerten i efteråret 2018 bliver ingen undtagelse.

fr 30 20 skråen, nordkraft, aalborg Christian Brøns

Til efteråret drager Christian Brøns ud på landevejen for at spille hele sit debutalbum fra start til slut. Med sig har han sit originale band, som var med Christian, da albummet i 2001 lagde landet ned med hitsingler som Mød Dig Selv, Tilbage Hvor Vi var og ikke mindst titelnummeret, Du Kan Gøre Hvad Du Vil.

Sangene er blevet klassikere

Da Christian Brøns sidste besøgte Skråen var det til Skråen By Night i loungen. På grund af stor efterspørgsel flyttede vi koncerten ned i den store sal. Christian Brøns kvitterede for opmærksomheden med en forrygende koncert.

fr 30 20,30 huset, hasserisgade 10, aalborg The KutiMangoes

Danske The KutiMangoes begejstrer anmeldere, radioværter og publikum fra London over Sæby til Ouagadougou. Her i 2018 rammer bandet landevejene i Danmark, Tyskland, Spanien og England.
The KutiMangoes blev dannet i 2012 af Gustav Rasmussen og Michael Blicher. Med en sound, der trækker på både Fela Kuti og Charles Mingus var deres mål ikke at forsøge at lyde som afrikanske musikere (hvordan kunne de også det?) men at blande kulturerne og skabe en ny, global lyd.
The KutiMangoes live er en festlig, livsbekræftende, grænsenedbrydende oplevelse der sender folk på dansegulvet og hjem med en følelse af at have være vidne til noget nyt, skabende på tværs af genrer. Oplevelsen af et fælles musikalsk sprog.

Debutalbummet ”Afro-Fire” blev nomineret til 5 Danish Music Awards og vandt priserne for "Best World Music Album" og "Best World Music Track" og bragte bandet på turné i Europa, Afrika, Asien og Mellemøsten - såvel som i Danmark. I november '16 udkom “Made in Africa”, indspillet i det uro-plagede Burkina Faso og Mali. Albummet har fået store roser og blev nomineret til den prestigefyldte "Preis der Deutschen Schallplattenkritik" samt 2 DMA og bliver spillet flittigt verden over på bla. BBC, RFI, WDR, WNYU. Bandet er så småt begyndt at skrive på den tredie udgivelse, som forventes på gaden foråret 2019.

"Made in Africa":
"Great album! Very authentic and such great playing!" BBC (UK)
“World-class afro-jazz” Globalagogo (US)

"Det er afrikansk og europæisk musik forenet i en sjælden vellykket grad. Fantastisk!" Abdoullaye Diallo, Jazz à Ouagadougou (BF)
"Hvem skulle have troet at et af klodens hotteste afro bands er fra Danmark?" Kieler Nachtrichten (DE)

The KutiMangoes er:
Michael Blicher - saxophones and flute
Gustav Rasmussen - trombones and guitar
Aske Drasbæk - saxophones
Johannes Buhl Andresen - fender rhodes and moog bass
Casper Mikkelsen / Eddi Jarl - drums
Magnus Jochumsen - percussion

fr 30 22 musikkens hus, aalborg Musikkens Udvalgte 

Musikkens Udvalgte er loungekoncerter i Musikkens Hus med nogle helt særlige talenter, som vi spår en stor fremtid inden for musikken.

Musikkens Udvalgte er et uformelt koncept, hvor vi giver vores gæster mulighed for en ekstra oplevelse efter forskellige koncerter i huset.

Der er gratis adgang og gratis musik – også selvom man ikke har været til koncert tidligere på dagen.

Vi glæder os til at forkæle dig med uformel, hyggelig loungestemning med udsigt over fjorden og ikke mindst håndplukkede, lokale kunstnere. 

Om Daniel Joy

Man kan ikke andet end at blive glad, når den 23-årige Daniel Joy slår den første tone an og fylder rummet med sin varme bløde stemme. Den unge jyde vil noget med én. Med sit ærlige tekstunivers og simple melodier fanger han fra start lytteren i en helt anden verden, hvor trygheden er altdominerende, hjertet blot får lov at svæve og kroppen mærke sig selv.

Senest har Daniel Joy opvarmet for Hugo Helmig i Pumpehuset og på Train og for Albin Lee i DR Koncerthuset.

fr og lø 30 og 1 18 arena nord, frederikshavn Årets julefrokost - Vælg mellem FREDAG eller LØRDAG i Arena Nord 

Fredag

Aftenens konferencier og underholder Brian Lykke Musik Stagebreakers samt DJ DJ Dökk

Velkomstdrink Fri Garderobe Julebuffet ØL, VAND OG VIN AD LIBITUM indtil kl. 01.00

Program fredag: 
Kl. 17.30 Dørene åbnes til Foyer 
Kl. 18.30 Vi går i Arenaen 
Kl. 19.00 Spisning med DJ-julemusik – Mathias Holm (DÔKK) 
Kl. 21.15 Brian Lykke show 
Kl. 21.45 Stagebreakers 
Kl. 22.35 DJ Dökk 
Kl. 22.?? Stagebreakers 
Kl. 23.05 DJ dökk 
Kl. 23.45 Stagebreakers 
Kl. 00.45 DJ Dökk 
Kl. 01.30 Videre i byen. 

Lørdag

Aftenens konferencier: Michael Frederiksen Musik Stagebreakers samt DJ Jørgen de Mylius

Velkomstdrink Fri Garderobe Julebuffet ØL, VAND OG VIN AD LIBITUM indtil kl. 01.00

Program Lørdag: 
Kl. 17.30 Dørene åbnes til Foyer 
Kl. 18.30 Vi går i Arenaen 
Kl. 19.00 Spisning med DJ-julemusik – Mathias Holm (DÔKK) 
Kl. 21.15 Stagebreakers 
Kl. 22.00 DJ Jørgen de Mylius 
Kl. 23.00 Stagebreakers 
Kl. 23.45 DJ Jørgen de Mylius 
Kl. 00.45 Stagebreakers 
Kl. 01.30 Videre i byen.


Stagebreakers – Det bedste band til de største oplevelser! Stagebreakers har på ganske kort tid udviklet sig til at være et af de absolut mest populære og benyttede kopibands i hele landet.

Med Stagebreakers er I altid sikret et super festligt, vellydende og professionelt indslag, der med garanti får dansegulvet til at gløde langt ud på de små timer.

Repertoiret består udelukkende af kendte og dansevenlige hits fra kunstnere som fx Robbie Williams, Michael Jacksom, Kim larsen, Thomas Helmig, Bryan Adams, D:A:D, U2, Sanne Salomonsen, Rasmus Seebach, osv.

Fede hits, der kan synges med på, hits, der skal danses til – hits, som alle kender. De rutinerede og konservatorieuddannede musikere i Stagebreakers har spillet utallige jobs igennem årene og har nu samlet deres positive og udadvendte energi. Med Stagebreakers leverer musikerne et professionelt og underholdende sceneshow, der ikke bliver glemt lige med det samme.

Stagebreakers spiller med avancerede backtracks, der resulterer i et færdigt, råt og raffineret lydbillede, som lyder af en million og giver publikum en oplevelse i særklasse. Musikerne i Stagebreakers har bl.a. turneret og indspillet med kunstnere som Thomas Buttenschön, Anna David, Jakob Sveistrup, Malene Mortensen, Al Agami, Burhan G, Rasmus Seebach og Clemens, har medvirket ad flere omgange ved Dansk Melodi Grand Prix og meget andet.

         
         
       
   

tilmeld dit arrangement

Opdateret 16. oktober 2018 af Søren Berg Olesen