Musik i Nordjylland - Oktober 2017

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

Pris

29 16 Folkekirkens Hus, Gammel Torv 4, 9000 Aalborg Duo Azizian/Sessenea

Loussine Azizian, violin 
Leonardo Sessena, cello 

Den unge, dansk-armenske violinist Louissine Azizian er både kandidat- og solistuddannet som solist og kammermusiker. I København på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos sin far, professor Sergej Azizian, og i Wien hos Gerhard Schulz, medlem af Alban Berg Kvartetten, på Universität für Musik und Darstellende Kunst. 

Louissine debuterede fra solistklassen i København i 2013 med overordentlig fine anmeldelser efterfølgende. Ved koncerten spiller hun sammen med sin kollega fra Kristiansand, Leonardo Sessena, cello. 

De opfører værker af Zoltan Kodály, Johan Halvorsen og Maurice Ravel.

0
29 20 Skråen, nordkraft, aalborg Baskery

et svensk alternativt americana folk rock band der kværner traditionel Folk og Americana gennem en hvirvelvind af grunge rock energi og uimodståelig gedigent musikalsk håndværk. 

Bandet består af de tre søstre Greta (banjo, trommer og vokal), Stella (bas og vokal) og Sunniva) (guitar og vokal). 

De har på det seneste fået verdens (og skagenfestivalens) opmærksomhed på den gammeldags måde – ved at sparke røv på scenen i en sådan grad at man bare må se dem. Der kommer nyt album til efteråret hvor du også kan se dem på Skråen.

165
ti 31 19,30 Muiskkens Hus, Aalborg Borodin Kvartetten 

De bærer Guinness’ verdensrekord som verdens længst eksisterende strygekvartet. Men mere imponerende er de kendt som én af verdens absolut bedste strygekvartetter. De har gæstet de bedste koncertsale i verden, heriblandt Amsterdams Concertgebouw, Wiens Musikverein og Londons Wigmore Hall. Og nu er turen kommet til Aalborgs Musikkens Hus.

De er for Sjostakovitjs og Beethovens strygekvartetter, hvad Steinway er for flygler. Sjostakovitj overværede personligt Borodin Kvartettens indstuderinger af samtlige sine strygekvartetter og gav på den måde netop disse musikeres fortolkninger et velfortjent ry af at være definitive udgaver.

Ved 60-årsjubilæet i 2005 opførte de den komplette Beethoven strygekvartetcyklus i Concertgebouw og Musikverein, og gallakoncerter blev, i anerkendelse af ensemblets betydning for musikhistorien, afholdt i Wigmore Hall i London og Théâtre des Champs-Elysées i Paris.

Borodin Kvartetten indtager en særlig position i kammermusikkens verden. Ikke blot har kvartetten eksisteret siden 1945, men den har også bevaret en helt unik tradition med fokus på mesterværker af de store russiske komponister og en opførelse efter komponisternes ønsker og i deres ånd.

Ensemblets samhørighed og vision har overlevet ændringer i sammensætningen, men den fælles arv deles af medlemmerne fra deres uddannelse på Moskva Konservatorium. De nuværende medlemmer af kvartetten er Ruben Aharonian, Sergei Lomovsky, Igor Naidin og Vladimir Balshin. Alle musikere, der har et særligt raffineret kendskab til det russiske repertoire og spiller alt fra Tchaikovsky, Shostakovich og Glinka til Stravinsky, Prokofiev og Schnittke. 

Program 
Shostakovich quartet n.6 
Shostakovich quartet n.13 
Tchaikovsky: Quartet No 1 in D Op 11 

Arrangeret i samarbejde med Aalborg Kammermusikforening

200
           
       
   
 
           

tilmeld dit arrangement

Opdateret 29. oktober 2017 af Søren Berg Olesen