Musik i Nordjylland - Oktober 2018

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

29 aug -
20 okt.
19,30 Aalborg Teater, Jernbanegade 11, Aalborg West Side Story

Glæd dig til en af de største forestillinger gennem tiden når vi i samarbejde med Aarhus Teater danser stjernerne op over Manhattan i den anmelderroste ikoniske musical.

Med Leonard Bernsteins musik og Stephen Sondheims sangtekster har West Side Story siden premieren i 1957 på Broadway vist sig som en af de mest slidstærke og elskede i musicalens Hall of Fame. Scenen er sat med to rivaliserende ungdomsbander i gaderne i New York. Men omdrejningspunktet er kærlighedshistorien mellem Tony og Maria, der elsker hinanden på tværs af etnicitet og ondt blod – en kærlighed, der får fatale følger. Det er en moderne og modig fortolkning af den klassiske love story mellem Romeo og Julie.

Musicalen byder på en forrygende række af tidløse sange som Maria, America, Tonight, Something’s Coming og I Feel Pretty, der alle synges på dansk. Med instruktør Rune David Grue og scenograf Karin Gille præsenterer vi i samarbejde med Aarhus Teater et musicalshow, der på alle måder er til tiden: friskt, frækt og fuld af energi og lyst.

Med et 12 mands stort orkester og ikke mindre end 23 medvirkende på scenen, Mathias Flint som Tony og den blændende sopran Isabel Schwartzbach som hans store kærlighed Maria, vil stjernerne danse over både Manhattan og Nordjylland.

lø - lø 13 - 20 > Tversted jazzy days 2018

tirsdag
sp just frost
line kruse septet
Mad og musik hos galleri valeur

onsdag 
foredrag om halfdan rasmussen med jazz
organic3 allstars

torsdag
live jive jungle
sharon clark - a tribute to sarah vaughan

fredag
jonathan kreisberg quartet
aloft quartet - jazzy talents

lørdag
jeff lorber fusion
jazz & mad

on 17 20 1000Fryd, Kattesundet 10, Aalborg Whores. + Heads. + support. 

Some of the best rock bands on the planet visit 1000Fryd for this night. 

See this before they play bigger venues next time around.

to 18 16 - 18 skagen bryghus chris andersen (blues, ragtime m.m.)
to 18 20 skråen, nordkraft, aalborg Laura Mo

Gennembrud for den nordjyske sanger, sangskriver og musiker.

På forunderlig vis, lykkes det altid for Laura Mo, at nå utroligt tæt på sit publikum. Hun formår, under hele sin koncert, at holde hele salen i et kærligt jerngreb. Dette uanset om man oplever Laura som solist eller hun optræder med sit band. Laura Mo er en virkelig original artist, og hendes koncerter er på samme måde en ret enestående oplevelse, som man efterfølgende nok aldrig helt kan ryste af sig.

Laura Mo spiller bl.a. guitar, 5-strenget banjo, klaver, stortromme og synger. Sangene er på dansk og imellem numrene, er der altid plads til historier og spontane indfald. Hun startede med at spille på barer og caféer i Vendsyssel, hvor hun er født og opvokset. Men selv om rødderne er forankret i det nordjyske, er hun en berejst lady med hang til især amerikanske highways, som hun mange gange har cruiset. Kærligheden til de amerikanske rødder skinner igennem i Lauras optræden, hvor musikken har strejf af rhythm and blues, ubekymrethed og længsel. Lyrikken er dansk og underfundig. En anmelder på Tønder Festival 2017 skrev: ”Laura Mos særkender er hendes smukke, lyse ungpigestemme og hendes velskrevne danske tekster, hvor poesi møder humor på et hverdagspræget, mundret dansk. Et godt eksempel er sættets tredje sang, en ironisk hyldest til Leonard Cohens tidligere manager Kelly Lynch, der stjal alle hans penge, så han var nødt til at tage ud at turnere for første gang i 15 år – til glæde for os alle. Et andet, lidt mere alvorligt, er ”På Perronen”, en historie om en kvinde, der venter forgæves på sin elskede på en station, og om hvad hun gør, da hun indser, at hun er blevet droppet.”

Lige nu storhitter Laura med sin første single ”STEPPEBRAND” fra det kommende album af samme navn. STEPPEBRAND er lige nu blandt de sange som spilles allermest på DR P4

Det nye album udkommer 6.april. 10 spritnye sange. Efter forhåndsudtalelserne at dømme, vil flere af disse være potentielle storhits.

Laura Mo Band består af Laura, på vokal og et hav af forskellige instrumenter, samt en bassist og en guitarist.

to 18 20,30 huset, hasserisgade 10, aalborg IKI - THE ORACLE EXPERIENCE

Den anmelderroste og DMA ­vindende vokalgruppe IKI er aktuelle med deres tredje studiealbum ORACLE som udkom d. 23. Marts 2018.

Albummet er produceret af den danske lydkunstner Mike Sheridan , og føjer nye elektroniske lag af mystik til IKI’s eksperimenterende, hypnotiske lydunivers. IKI består af fem kvinder fra Norge, Finland og Danmark, alle med base i København.

Sammen arbejder de med deres vokaler som bærende instrumenter og improvisationen som kunstnerisk redskab. Ved brug af maskiner og pedaler manipulerer de deres egne stemmer live på scenen. Musikken, som opstår i et dragende her og nu øjeblik sammen med publikum, spænder over trance lignende soundscapes til ulmende avant garde beats og strukturer.

ORACLE’s visuelle verden er bygget op omkring masker designet af den fremadstormende Londonbaserede maskemager Damselfrau (som også har lavet designs til bl.a. Björk og Beyonce). Med maskerne understreger de fem kvinder det smukke, mystiske og tribale element i deres musik. IKI har eksisteret siden 2010, og har turneret i det meste af Europa. De har udgivet albummene "IKI" i 2011, "LAVA" i 2014 og EP'en "DEW" i 2016.

IKI er: Anna Mose (DK), Kamilla Kovacs (DK), Jullie Hjetland (DK/NO), Guro Tveitnes (NO) og Johanna Sulkunen (FIN)

www.ikivocal.com 

www.facebook.com/ikivocal 

www.instagram.com/ikivocal 

fr 19 15 - 18 skagen bryghus E-STREET JAM (Bruce Springsteen 7 mands kopiband)
fr 19 19 Galleri Munken, Munkensvej 11, Hvorup Klit, Løkken Evil Sons of The Blues

Dansk og international blues musik:

Med den nordjyske mundharpevirtuos Poul Ewald og den fremragende bluesguitarist Søren Bøje som indpiskere - og med den unikke sanger Ulrik Fromholt i front - leverer Evil Sons of the Blues det mest dynamiske og udadvendte show, der er set på den danske bluesscene.

Evil Sons of The Blues er ubetinget et af de bedste Live Acts, når vi taler bluesbands i Danmark. Der bliver spillet med en energi og et nærvær, der ikke høres andre steder. "Vi satser hele butikken hver gang", udtaler mundharpespilleren Poul Ewald.

Bandet har spillet sammen i mere end 30 år og har tidligere optrådt under navnet Det Blå Blues Band. Medlemmerne har i tidens løb spillet med gud og hvermand på den danske musikscene, bl.a. Lone Kellermann, Peter Belli, Rock Nalle, Anne Linnet og Billy Cross, så det er folk, der kan deres ting, og når de mødes i Evil Sons of The Blues, er det kærligheden til bluesmusikken, der sætter dagsordenen.

Bruce Iglauer fra Alligator Records i Chicago skrev om Evil Sons of the Blues: "This is a good band that clearly plays the blues with love, respect and talent, and with tasteful guitar and harp"

Get ready musikelskere: De onde Blues sønner kommer til at "vælte" Munken!

Poul Ewald: Mundharpe, perkussion og sang Søren Bøje: Guitar og sang Ulrik Fromholt: Sang og Guitar Bo Gryholt : Bas Rene Dam: Trommer

19. oktober 2018, arrangementet starter kl. 19:00, dørene åbnes kl. 18:30.

Inklusiv spændende Galleri buffet.

fr 19 20 Vendelbohus, Nørregade 22, Hjørring Østkyst Hustlers
fr 19 20 1000Fryd, Kattesundet 10, Aalborg Babylove & the van Dangos. 

"One of the best ska bands in the world".

fr 19 20 skråen, nordkraft, aalborg SCARLET PLEASURE VENDER TILBAGE TIL SKRÅEN

Denne gang på spillestedets største scene, Royal Stage

Scarlet Pleasure har i løbet af de seneste år cementeret deres navn, som et af de absolut største på den danske livescene. Den unge trio har indtaget både Orange Scene og Grøn Koncert med deres solide hitparade og et altid medrivende liveshow, som i år har placeret dem blandt hovednavnene på en lang række af landets festivaler.

Det er også blevet til flere udsolgte Danmarksturnéer – senest i efteråret 2017 – mens Scarlet Pleasure, ovenpå et år der indbragte bandet både DMA, P3 Guld, GAFFA Prisen og Zulu Awards-statuetter, gav karrierens største egne shows, da de gæstede udsolgt Forum Black Box og SCC i marts måned.

Til oktober vender Scarlet Pleasure tilbage til Skråen, hvor de spiller årets eneste show i Aalborg. Og vil du ind og se Emil, Joachim og Alexander og synge med på ’Deja Vu’, ’Limbo’, ’Heat’, ’Windy’ og alle de andre, så går billetterne i salg søndag den 22. april.

fr 19 20,30 tannishus, tversted koncert med advokatens new orleans jazzband
fr 19 20,30 huset, hasserisgade 10, aalborg El Universe + Nuri (TUN)

El Universe spiller frisk komponeret musik med banale parametre: bilcruise og god lol, men har også et lag af virtuositet, næstekærlighed og musikalsk bevidsthed, der kunne tyde på, at bandet er underlagt en højere intelligens! Det forlyder at bandet har helt ny musik med...

El Universe er Ruhi Erdogan på trumpet og sang, Mads J Bendsen på keys, Rune Lohse på trommer og el samt Anders Bo Eriksen på tuba, guitar og elektronik.

facebook.com/El-Universe 

Nuri (TUN)

Nuri er et etableret navn på den tunesiske undergrundsscene, hvor han som trommeslager siden 2004 har medvirket i en lang række alternative musikalske projekter. De seneste år har Nuri arbejdet på et nyt projekt, ”Drup”, på pladeselskabet Shouka. Med musikalsk nysgerrighed opsporer han lyde og rytmer fra det afrikanske kontinents uendeligt store musikalske arv.

Men Nuris musik er på ingen måde arkiveret og støvet. Gennem elektroniske lyde og beats genopliver han arven og præsenterer traditionen i nye klubvenlige klæder.

facebook.com/nurivibes 

fr 19 21 Hotel Hjallerup kro NORTHERN ASSEMBLY

arrangeret af hjallerup musikforening

Northern Assembly mødtes første gang I Dinas Stue. Andreas og Dina havde et halvt år forinden brugt et halvt årstid på at skrive nogle sange, som de kaldte Northern Assembly sange. Jens og Jesper blevet hurtigt fanget ind, og nu skulle de for første gang prøve at spille musikken sammen. Der var nerver og spænding, men magien var der allerede efter første indspilning og Northern Assembly blev en realitet.

Andreas og Dina er begge vokset op alle mulige andre steder på kloden, lige fra de idylliske engelske landsbyer, til den vilde natur på Færøerne, de norske fjelde og det afrikanske højland. Jesper er fra Nordjylland og Jens er fra Sønderjylland. I 2013 fandt de hinanden i Århus – en forsamling af nordiske mennesker, a Northern Assembly.

Stuen er deres arbejdsrum, her udvikler de deres sange, fortæller sjælfulde historier gennem stemningsskabende, melodisk og akustisk folkemusik. Nordisk folk kalder de musikken og den fortæller om hjemve, om at længes, og søge efter håb, fred og nåde.

Northern Assembly har fået eget liv, og de nyder alle at være en del af det og bliver til stadighed stolte af deres kreation. Et magisk musikunivers.

fr 19 21 Studenterhuset, gl. torv, aalborg De Underjordiske + Dune Messiah + Chavs 

De Underjordiske er en naturkraft på scenen. Deres optræden bruser frem og trækker sig tilbage som et mægtigt ocean. Ét øjeblik er der næsten stille. Sakrale, sagte guitarmelodier akkompagnerer akkurat den danske, følelsesbetonede lyrik.

Gruppen brød igennem i 2015 med debuten 'Ind I Flammerne’, som i april 2018 blev efterfulgt af albummet ’Flænger I Luften’. Derpå nedjusterede kvintetten den svulstige psykedeliske grundtone, der definerede bandets første plade med sange, som elegant tør tage sig tid til at udfordre, afdække og inspirere.

Et element, som dog går igen på den nye plade, er gruppens søgen efter det spirituelle. Inspirationerne til det nye album er dog også hentet fra både kommunistiske megamonumenter på Balkan, Regnar Lodbrogs saga og Talks Talks udødelige klassiker ‘Spirit of Eden’. Med Kures tekster som omdrejningspunkt rummer albummet således et væld af udtryk, hvor tålmodige slowburners som singlen ‘Flænger I Luften’ står side om side med sprængfarlige guitarsalver på ‘Saskorus’ og mægtige stadionhymner som ’Sommerfrost’ og P6-hittet ‘Piskesmæld’

De Underjordiske har med et utal af koncerter opbygget et solidt renommé som et af landets fremmeste livebands. Anmelderroste optrædener på bl.a. Skanderborg og Roskilde Festival medførte i 2016 en nominering til Danish Music Awards som årets danske livenavn. Og i år skal de endnu en gang optræde på Roskilde Festival – denne gang som en del af festivalens hovedprogram, når de indtager og lukker Avalon-scenen lørdag nat i fælles front med Fribytterdrømme.

20 15 - 18 skagen bryghus sæby tyrolerorkester
29 aug -
20 okt.
19,30 Aalborg Teater, Jernbanegade 11, Aalborg West Side Story

Glæd dig til en af de største forestillinger gennem tiden når vi i samarbejde med Aarhus Teater danser stjernerne op over Manhattan i den anmelderroste ikoniske musical.

Med Leonard Bernsteins musik og Stephen Sondheims sangtekster har West Side Story siden premieren i 1957 på Broadway vist sig som en af de mest slidstærke og elskede i musicalens Hall of Fame. Scenen er sat med to rivaliserende ungdomsbander i gaderne i New York. Men omdrejningspunktet er kærlighedshistorien mellem Tony og Maria, der elsker hinanden på tværs af etnicitet og ondt blod – en kærlighed, der får fatale følger. Det er en moderne og modig fortolkning af den klassiske love story mellem Romeo og Julie.

Musicalen byder på en forrygende række af tidløse sange som Maria, America, Tonight, Something’s Coming og I Feel Pretty, der alle synges på dansk. Med instruktør Rune David Grue og scenograf Karin Gille præsenterer vi i samarbejde med Aarhus Teater et musicalshow, der på alle måder er til tiden: friskt, frækt og fuld af energi og lyst.

Med et 12 mands stort orkester og ikke mindre end 23 medvirkende på scenen, Mathias Flint som Tony og den blændende sopran Isabel Schwartzbach som hans store kærlighed Maria, vil stjernerne danse over både Manhattan og Nordjylland.

20 19 Skagen Hotel, Sct. Laurentiivej 35, 9990, Skagen Hush - akustisk duokoncert

Kom og oplev duoen HUSH LIVE på Skagen Hotel 

HUSH blev dannet tilbage i 1997 og fik et stort radiohit i 2001 med sangen If I Was, som blandt andet blev P3's Uundgåelige. Det helt store gennembrud kom dog først med debutalbummet A Lifetime, som udkom i 2004. Albummet kastede ikke alene massiv airplay af sig, men også fem DMA-nomineringer og en sikker indtagelse af salgslistens 1. plads.

arrangementet starter med spisning

20 20 Lønstrup Cafébio Strandvejen 100, 9800 Hjørring Per Worm

Han snakker for meget til at være musiker og spiller for meget til at være stand upper.

Per Worm har gennem det sidste årti turneret Danmark rundt på små og store scener. Han har vundet publikums prisen på den internationale words festival 2 gange, og har været Danmarks mester i comedyslam. Per Worm er uddannet klassisk guitarist men er vokset op med folkemusikken.

Som en anden stor nordjysk humorist og samfundsrevser, Niels Hausgaard, skriver:

”Ordet kunstner kan ikke bruges mere. Det er misbrugt langt ud over kvalmegrænsen og bør afskaffes. Jeg mener reelt kun der findes ganske få slags af dem i verden. Per Worm kan godt vise sige at være en af dem. ”

20 20 huset, hasserisgade 10, aalborg Kroke fra Krakow (POL) - Klezmermusik:

Den polske klezmertrio Kroke hører til Papayas gamle venner. Det er nu 6. gang, de kommer til Aalborg, men den har ikke været her siden 2007 – vi glæder os til gensynet! Deres musik er altid blevet yderst entusiastisk modtaget.

Tomasz Kukurba: bratch, violin & vokal; 
Jerzy Bawol: harmonika; 
Tomasz Lato: kontrabas.

Kroke betyder Krakow på jiddisch, og Krokes tre medlemmer stammer alle fra denne polske by. Deres musik har rødder i den jødiske klezmertradition, som de behersker med stor virtuositet. Men gruppen har samtidig sin eget særpræg såvel i instrumentering som i repertoire og spillespil i øvrigt. Kroke låner således også frit fra anden musik - såvel klassisk tradition som jazz- og anden improvisa­tions­musik. Kroke har spillet i en række lande og er ikke mindst blevet uhyre populær i Sverige, Tyskland, Spanien m.m. Gruppen har udgivet en lang række CD'er. De har i øvrigt samarbejdet med en række interessante solister – bl.a. violinisten Nigel Kennedy og den fremtrædende jazztrompetist Tomasz Stanko.

kroke.com.pl 

20 20 musikkens hus, aalborg Nikolaj Nørlund med strygere 

Lad dig bevæge af en unik koncert med Nikolaj Nørlunds poetiske sange akkompagneret af strygere og Steppeulv-vinderen Adi Zukanovic på klaver.

Nikolaj Nørlund tager nu første gang på turné med sangene fra hans to seneste albums, som de orkesterbårne ViLLA og Skamskudte fugle indspillede med Copenhagen Phil. Til oktober kan han opleves i Musikkens Hus sammen med pianist og arrangør Adi Zukanovic og Trio ViLLA.

"Vi er utroligt glade for endelig at kunne præsentere de her sange, som vi har arbejdet så længe på og er så stolte af. De kan noget helt særligt, som er mindst lige så stærkt i den kammerversion, vi kommer med. Det glæder vi os til at vise frem. Og så kommer selvfølgelig også nogle af de gamle sange i nye versioner på sætlisten. Det bliver en fest!", udtaler Nikolaj Nørlund.

ViLLA (2016) og Skamskudte fugle (2017) er et møde mellem moderne dansk sangskrivning og den brede orkesterklang, og resultatet er såvel filmisk og dramatisk, som det er helt unikt.

20 21 Studenterhuset, gl. torv, aalborg Iris Gold inviterer ind i sin verden af ”hippie hop” – en farverig og smitsom sammensmeltning af retro hiphop, soul og power pop, med et generøst drys af flower power. 

Efter at have delt scene med nogle af de største artister i verden, samt arbejdet med nogle af de mest indflydelsesrige producere, har Iris bevist at hun nu er klar til selv at indtage verden.

Live er Iris Gold en stor energi udladning, der bedst kan beskrives som Janelle Monae der møder Erykah Badu. Hun ser meget frem til at tage ud på sin første Danmarks turné, og udtaler I den sammenhæng ”Jeg kommer med mit sexede band, og sammen vil vi holde en kæmpe fest, i den bedste blokparty-stil”.

Iris Gold, der oprindeligt er fra London og opvokset i København, har levet et nomadisk liv omgivet af fritænkere og vokset op i hippiesamfund og besatte bygninger, elementer der har gjort hende til den unikke og karismatiske artist hun er i dag.

Med West Coast melodier som baggrund, er Iris Gold siden blevet ved med at udvide sin musikalske horisont, efter at være blevet forelsket i klassiske hiphop acts som Pete Rock, Beastie Boys og De La Soul. Og hun har formået at sammenflette alle disse influenser ind i sin egen musik, en blanding der ifølge den britiske avis The Guardian, bedst kan beskrives som “Deliciously summery and laid-back at a time when most pop seems to want to make you have a heart attack”.

I november udkom singlen ”All I Really Know”, og der er meget mere musik på vej fra Iris Gold.

21 19 musikkens hus, aalborg Harry Potter og Fangen fra Azkaban™ In Concert 

Del 3 af Harry Potter-filmkoncerterne med live symfoniorkester i Musikkens Hus

I “Harry Potter og Fangen fra Azkaban” følger vi Harry Potters tredje år på Hogwarts.

Her møder Harry, Ron og Hermione den undslupne fange Sirius Black og lærer at håndtere en Hippogriff (halv hest, halv ørn), håndtere den formskiftende Boggart og mestre divinationens kunst – og som om, det ikke var nok: Harry må også modstå sjælssugende dementorer, udslette en farlig varulv og håndtere sandheden om Sirius og hans forhold til Harry og hans forældre.

Mens du ser ”Harry Potter og Fange fra Azkaban™” på et stort biograflærred i Koncertsalen, vil Czech National Symphony Orchestra folde hver en smuk tone fra filmen ud. Aftenens dirigent er Timothy Henty, og Filharmonisk Kor, Aalborg, vil med sine 42 korsangere drysse ekstra magi ud over oplevelsen. Det bliver en anderledes og storslået måde at opleve J.K. Rowling’s enestående univers på.

John Williams blev nomineret til en Oscar for filmens fortryllende og mesterlige musik, som er blevet en elsket klassiker.

Filmen afspilles med engelsk tale og danske undertekster.

Præsenteret af Musikkens Hus, CineConcerts og Warner Bros. Consumer Products.

Målgruppe: Fra 7 år.

ti 23 19 Vendsyssel Teater, Banegårdspladsen 4, Hjørring Unge Talenter og Vendsyssel Symfoniorkester. 

Musikarrangement. 

Vendsyssel Symfoniorkester afholder en koncert med særlig fokus på de klassiske talenter i Nordjylland.

Temaet er unge, som er opvokset i Nordjylland, og som vil kunne erobre de danske musikscener i en nær fremtid. Koncerten vil indeholde et bredt og alsidigt program med musik i mange forskellige stilarter. 

Man vil kunne opleve de unge talenter både idirigentrollen og som solister sammen med orkesteret.

Varighed: 2½ time inklusiv ½ times pause 

ti 23 20 huset, hasserisgade 10, aalborg Faustus

har eksisteret siden 2006, sideløbende med andre aktiviteter. Nu er der kommet fuld fokus på Faustus, og de er parate til at charme sig ind på danskerne.

I februar 2017 vandt Faustus kritikerprisen i det Tyske awardshow "Bestelisten" for CD'en Death and other Animals. Følgende anmeldelse fulgte med prisen:
En blanding af rådyr, kanin og ulv hænger som et trofæ på væggen, på forkant siver blodet stadig. Det britiske band Faustus tredje album. blev indspillet efter omfattende forskning i Halsway Manor, "National Center for Folk Arts". Maksimal liv tilføres de glemte sange og danse, og Faustus- holdet har optjent etiketten "Bloke Folk", som nok ikke skal oversættes til Boyband Folk .. Deres instrumenter violin, harmonika og guitar håndteres med virtuositet og trodser endda døden i de smukkeste harmoni vokaler, der opfordrer til lystig dans i slutningen. Great!

www.facebook.com/faustusmusic/ 

on 24 19 Voer Kirke, Voergårdsvej 31, Dronninglund Koncert. 

Den Unikke Trio, Tina Siel, Tine Lilholt og Knud-Erik Thrane med deres stemningsfulde og glade efterårsrepertoire.

Koncerten varer ca. 70 minutter og indeholder både danske, svenske, norske og engelske sange og salmer. 

Koncerten indeholder også instrumentale solopræstationer, og der vil desuden blive lagt op til fællessang med nogle af efterårets bedste sange og salmer.

on 24 19,30 - 20,30 Hørmested Kirke, Hørmestedvej 292, Hørmested, Sindal Ester Brohus m/band spiller. 

Billetter sælges hos: Erling Christensen Møbler og Superland i Sindal fra den 1. oktober til den 22. oktober. 

Evt. overskydende billetter sælges ved henvendelse til Bodil Kjær, tlf. 40734675.

on 24 20 Palads Teatret, Danmarksgade 26, Frederikshavn Cliff Richard 60 års jubilæums tour - biograf party!

Englands ultimative Pop Star, Cliff Richard fejrer sine 60 år i musikuniverset, og han vil gerne invitere dig til årets mest forrygende biograf party!

Hans utrolige energy og passion på scenen vil gøre dig åndeløs af begejstring, og med garanti får dig til At svinge med hofterne i sidegangen.

to 25 20 freddy's, havnegade 9, frederikshavn nalle and his crazy ivans
to 25 20 Budolfi Kirke, alborg Teitur (Udsolgt)

Den færøsk fødte Teitur Lassen er ved at være en erfaren herre på den nordiske musikscene.

Med to danske Grammyer, over 1000 koncerter og otte studiealbums I baggagen har Teitur bevist sit talent for at fange lytteren i et intenst og forførende greb.

Teitur debuterede i 2003 med ’Poetry & Aeroplanes’. Gennem tiden er Teiturs kunstneriske ambitionsniveau steget, og til foråret 2018 kom albummet 'I Want To Be Kind'.

Oplev ham i intime rammer i Budolfi Kirke.

to 25 20 huset, hasserisgade 10, aalborg Benny Holst Trio

Med dybe rødder i dansk sangtradition og som protestsanger leverer Benny den gode historie og må regnes med når kongerækken af danske sangskrivere skal opstilles. Med 50 år på bagen som turnerende sanger, sangskriver og guitarist har Benny Holst i en menneskealder været en af venstrefløjens mes kendte og velkendte stemmer, ikke mindst i 70’erne.
I '68 begyndte hans karriere som musiker med Povl Dissing og de efterfølgende år arbejdede han sammen med en perlerække af danske koryfæer såsom Trille, Nils Tuxen, Ole Fick, Anders Koppel og Hugo Rasmussen.
I 1971 etablerede han en duo sammen med Arne Würgler, som bl.a. spillede sange med tekster af Jesper Jensen og deltog i Agitpops aktiviteter. Samarbejdet indledtes med teaterstykket og LP'en "Skolesange", der lagde grunden til en stor succes som venstrefløjens "talerør" på musikscenen. Benny Holst optrådte i mere end 30 år sammen med Arne Würgler, fra 1985 i trioen Sømanden og Stjernerne, hvor det tredje medlem var harmonikaspilleren Niels Petersen.

Med sig live har Benny:
MARTIN ANDERSEN der med sin elektriske violin i særegen klasse lægger en iørefaldende stil i orkesteret.
JACOB RATHJE - en guitarist og sanger fra den nye generation af roots-musikere der blander sit personlige guitarspil med blues, folk og country som hovedingredienserne.

to 25 20 skråen, nordkraft, aalborg Anne Linnet - Jeg er jo lige her 

30 års jubilæumstour

“Jeg Er Jo Lige Her” er titlen på Anne Linnets dundrende succesalbum fra 1988.

Det er i virkeligheden dét album, der satte en tyk streg under Annes superstjerne status herhjemme og var med til at definere Anne Linnets legendestatus på den rytmiske scene.

Albummet har solgt mere end 400.000 eksemplarer.

Det er nu 30 år siden, albummet blev udgivet og Anne har derfor valgt at fejre begivenheden, ved at spille udvalgte sommerkoncerter, og en større indendørs tour hen over vinteren 2018/2019.

“Jeg Er Jo Lige Her” er et helt og aldeles ikonisk album, der indeholder en stor del af de sange, som efter tiden betegnes som Anne Linnet klassikere.

Sange som Tusinde Stykker, Tabt Mit hjerte og Forårsdag er alle at finde på. “Jeg Er Jo Lige Her”- albummet.

Sammen med sit band tager Anne publikum med på en uforglemmelig rejse til dengang man tabte sit hjerte på en forårsdag.

fr 26 19,30 musikkens hus, aalborg Carmen 

Glæd dig til at opleve én af verdens mest succesfulde og populære operaer, når Den Jyske Opera og Aalborg Symfoniorkester opfører ”Carmen” i Musikkens Hus.

Verdenspremieren på Georges Bizets ”Carmen” i 1875 var måske nok en katastrofe, men allerede fra 2. opsætning skulle den lidenskabelige kærlighedshistorie og Georges Bizets uforglemmelige melodier vise sig at være verdensklasse. Om ”Carmen”

Carmen, en underskøn kvinde, arbejder på en cigaretfabrik. Da hun ser soldaten, Don José, som synes at være den eneste mand, der ikke er interesseret i hende, forsøger hun at forføre ham. Det lykkes hende let, og Don José bliver vildt forelsket i hende. Han opgiver sin forlovede, Micaëla, og følger med Carmen til smuglerlejren, hvor hun bor. Den frie fugl Carmen begynder at kede sig og falder for en anden mand, den berømte toreador Escamillo. Don José bliver drevet til vanvid af sin jalousi og dræber til sidst Carmen uden for tyrefægtningsarenaen i Sevilla, imens tusinder tiljubler den sejrende Escamillo. Georges Bizet

For mange mennesker er Bizet lig med ”Carmen”, men selvom han døde ung, kun 36 år gammel, nåede han nu alligevel at skrive en del andre værker, som blandt andet ”Perlefiskerne”, der kun blev en moderat succes, ”La jolie fille de Perth” blev bedre modtaget, mens enakteren ”Djamileh” var en total fiasko. Foruden operaer skrev Bizet også skuespilmusik til Alphonse Daudets ”L’Arlésienne”, og suiterne herfra lever i dag i bedste velgående i verdens koncertsale. 

Medvirkende

Jérôme Pillement, dirigent Carmen: Johanne Højlund / Francine Vis Don José: Samuel Sakker / Daniel Szeili Escamillo: Lars Møller / Leif Jone Ølberg Micaëla: Tanja Christine Kuhn / Lona Mohr Villadsen Frasquita: Silvia Micu Dancaïro: Morten Wang / Andreas Winther Mercédes: Lise Christensen / Lena Haselmann Le Remendado: Tue de Stordeur / Per Jellum Zuniga: Per Bach Nissen Lilas Pastia: Jens Bové Moralès: Thomas Christian Sigh / Jani Kyllönen Aalborg Symfoniorkester

Producent: Den Jyske Opera 
Arrangør: Musikkens Hus

fr 26 20 bas,
brønderslev
Mathilde Falch m/band

Mathilde Falch har i oktober 2017 udgivet sit 4. album ’Som Børn På Ny’- et mørktonet og dristigt rockalbum, der indeholder sange om smerte, kærlighed og håb.

Det er indspillet med Mathildes faste band, der også er med hende på landevejene: 
Adam Winberg (trommer), 
Morten Puper (keyboards), 
Jeppe Skovbakke (bas), 
Christian Ki (guitar) og 
Charlotte Schultz (kor).

fr 26 20 Maskinhallen, skolegade, frederikshavn Laura Mo - Gennembrud for den nordjyske sanger, sangskriver og musiker.

På forunderlig vis, lykkes det altid for Laura Mo, at nå utroligt tæt på sit publikum. Hun formår, under hele sin koncert, at holde hele salen i et kærligt jerngreb. Dette uanset om man oplever Laura som solist eller hun optræder med sit band. Laura Mo er en virkelig original artist, og hendes koncerter er på samme måde en ret enestående oplevelse, som man efterfølgende nok aldrig helt kan ryste af sig.

Laura Mo spiller bl.a. guitar, 5-strenget banjo, klaver, stortromme og synger. Sangene er på dansk og imellem numrene, er der altid plads til historier og spontane indfald. Hun startede med at spille på barer og caféer i Vendsyssel, hvor hun er født og opvokset. Men selv om rødderne er forankret i det nordjyske, er hun en berejst lady med hang til især amerikanske highways, som hun mange gange har cruiset. Kærligheden til de amerikanske rødder skinner igennem i Lauras optræden, hvor musikken har strejf af rhythm and blues, ubekymrethed og længsel. Lyrikken er dansk og underfundig. En anmelder på Tønder Festival 2017 skrev: ”Laura Mos særkender er hendes smukke, lyse ungpigestemme og hendes velskrevne danske tekster, hvor poesi møder humor på et hverdagspræget, mundret dansk. Et godt eksempel er sættets tredje sang, en ironisk hyldest til Leonard Cohens tidligere manager Kelly Lynch, der stjal alle hans penge, så han var nødt til at tage ud at turnere for første gang i 15 år – til glæde for os alle. Et andet, lidt mere alvorligt, er ”På Perronen”, en historie om en kvinde, der venter forgæves på sin elskede på en station, og om hvad hun gør, da hun indser, at hun er blevet droppet.”

Lige nu storhitter Laura med sin første single ”STEPPEBRAND” fra det kommende album af samme navn. STEPPEBRAND er lige nu blandt de sange som spilles allermest på DR P4 Det nye album udkommer 6.april. 10 spritnye sange. Efter forhåndsudtalelserne at dømme, vil flere af disse være potentielle storhits. Laura Mo Band består af Laura, på vokal og et hav af forskellige instrumenter, samt bassist og guitarist.

SUPPORT

Mirja Kippel+Alex Jønsson

Mirja Klippel antænder små poetiske eksplosioner på debutalbummet Lift Your Lion, der lyser op i mørket.

Det er første udspil i eget navn fra den finske sangerinde og sangskriver, der har base i København. Sammen med den prisvindende, danske guitarist Alex Jønsson slipper hun sin indre løve fri på nyt folk album, der forener både vildskab, poesi og melankoli.

Den unge sangskriver ved, hvad det vil sige at leve i mørket. Med en opvækst dybt inde i de finske skove tæt på den russiske grænse har hun set dagene drukne i stilhed og drømmene forsvinde i trætoppene. Selv har hun klynget sig til dem og skabt en stjernehimmel af sange, musik og poesi.

Lift Your Lion er et nødblus – et poetisk og personligt album, der lyser op i selv de dybeste skove og mørkeste sind – og som du får lyst til at tænde igen og igen.

Mirja Klippel (f. 1987) er en finsk sangerinde, multiinstrumentalist og komponist, der er bosiddende i København. Hun er aktuel med debutalbummet ”Lift Your Lion” (Gateway 2016).

Med inspiration fra de dybe, finske skove, høje svenske fjelde og brede danske fjorde maler Klippel musikalske og poetiske landskaber, der har bjergtaget anmeldere og publikummer rundt omkring i Europa. Trods sin unge alder optræder hun på en imponerende række af udgivelser med blandt andre Göteborgs Alternativa Orkester (GAO), Issa band, Angry Tits og Duo Kämmi, der i 2010 udgav det anmelderroste album ”Niittyhumala”.

Mirja Klippel er uddannet på klaver, sang, guitar og frame drum fra Sibelius Akademiet i Helsinki og Musikkonservatoriet i Göteborg, hvor hun dimitterede fra verdens- og folkemusiklinjen i 2014.

Mirja Klippel er et stykke finsk natur, der er godt i gang med at hugge sit navn ind i barken rundt omkring i Europa.

fr 26 20 skråen, nordkraft, aalborg Johnny Madsen, Knud Møller & Henrik From - Akustisk

”Svært underholdende...”

Har man bare een gang oplevet Madsens akustiske triokoncerter, ved man, at dette er den allerbedste måde at komme helt tæt på den vestjyske rockpoet.

Sammen med guitaristen Knud Møller og percussionisten Henrik From er Johnny Madsen i oktober og november 2018 igen på landevejen - tilbage i ’stærkeste startopstilling’.

På deres vej vil Johnny Madsen, Knud Møller og Henrik From servere såvel højdepunkter som skæve øjeblikke i de neddroslede, men alligevel højtflyvende akustiske versioner af Madsens sange, der er trioens varemærke.

I denne akustiske konstellation levnes der også plads til Thyborøn-drengens særdeles underholdende mikro-sociologiske iagttagelser fra landets randområder. Og altid veloplagte Madsen deler ofte og gerne ud af sine knivskarpe betragtninger af, hvordan vi som mennesker gebærder os i hinandens selskab - ofte med inspirationen hentet fra kunstnerens egen udkigspost på Fanø og naturligvis altid med et permanent funklende glimt i øjet.

Ud over de akustiske koncerters fortættede intimitet, er der samtidig mulighed for på klods hold at opleve Knud Møllers indfølte bluesguitar. Kompetent og beskedent eksekverer ’sideman’ Møller rollen som leadguitarist og demonstrerer, at det akustiske udtryk på ingen måde er en hæmsko for hans ekvilibristiske udfoldelser. Alt imens at han sammen med bagstopperen Henrik From standhaftigt må lægge skuldre til Madsens mange kammeratlige drillerier. Ud fra denne grundtone af joviale indspark anlægger orkestret så den ligefremme og uimponerede tilgang til musikken, som efterhånden er blevet det garantimærke, man kan sætte på alt, der kommer fra Johnny Madsens hånd.

2018 er samtidig året hvor Johnny Madsen og Knud Møller kan fejre 30 års jubilæum

fr 26 20 Teater Nordkraft, Teglgårds Plads 1, Aalborg Nicolaj Bentzon sammen med Nordkraft Big Band og Teater Nordkraft.

Uropførelse af nyskrevet musik af pianist og komponist Nicolaj Bentzon. 

Publikum skal være på plads inden forestillingens start Herefter lukkes dørene og adgang til sal er ikke længere muligt.

fr 26 20 Skovsgård Hotel, Hovedgaden 26, Skovsgård, Brovst ABBA (CZ). 

Efter 35 år har ABBAs popularitet nået nye højder. ABBA Revival er kendt og elsket for deres flotte show og de velspillede live-udgaver af ABBAs uforglemmelige klassikere og ikke mindst deres uimodståelige opfordring til fest, dans og fællessang.

ABBA er et af de mest succesfulde bands i historien om popmusik. Tidløse pophits som tiltalte flere generationer over hele verden strøg ud af Bjørn og Bennys ærmer i 70'erne og 80'erne, og mange ønsker bandet tilbage på livescenen for endnu en oplevelse af de originale Abba. Bjørn Ulvæus har dog for længst fastslået at det ikke kommer til at ske. Så dermed synes en Abba-live oplevelse at være udelukket, - og dog...

Aldrig tidligere har de 4 svenskeres fantastiske musik været mere populær end lige nu - med filmen og musicalen "Mamma Mia", der gik sin sejrsgang over hele verden, og som netop har fået sin efterfølger "Mamma Mia 2". Alle elsker Abba!

Tjekkiet har i nogen tid været kendt for sine mere end fremragende hyldestbands, og blandt dem rager "Abbacz" tårnhøjt op. Det tjekkiske ABBA Revival-band, som er hjemmehørende i Prag leverer et show i absolut topklasse. De elsker også de svenske forbilleder og spiller hele perlerækken af de uforglemmelige Abba klassikere. Med de 4 velkendte frontfigurer og et velspillende backingorkester i originale 70'er kostumer og koreografi kommer ABBA Revivalmusik og show forførende tæt på den ægte vare.

De professionelle showmusikere i ABBA Revival har turneret i Danmark, og Europa, samt medvirket i flere radio og tv-shows.

ABBA Revival er kendt og elsket for deres flotte show og de velspillede live-udgaver af Abbas store hits. Utallige festivaler, byfester, spillesteder og firmafester har i tidens løb måttet bøje sig for bandets uimodståelige opfordring til fest, dans og fællessang. Der er garanti for genkendelsesglæde når Abbacz går på scenen.

fr 26 20,30 Hotel Hjallerup kro MICHAEL LEARNS TO ROCK

I marts 2018 var det præcis 30 år siden, Michael Learns to Rock mødtes og dannede det populære band. Kort efter spillede de deres første koncert i hjembyen Århus. Siden da, er det blevet til en hel del sange og store hits, der er spillet rundt i hele verden på forskellige radiostationer og i mange forskellige koncerthuse. Hundredvis af koncerter og millioner af albums er solgt over hele verden, og de fortsætter stadig med at skrive, indspille og optræde med deres karakteristiske og melodiske sange. Siden 1991 har de på verdensplan solgt mere end 11 millioner fysiske albums, mere en 6 millioner downloads, 50 millioner viste videoer på Youtube og mere en 50 millioner streamings på Spotify.

Historien om Michael Learns to Rock er en af de mest succesfulde historier i Danmark, men også en af de mest exceptionelle, da deres succes har været helt uden skandaler, skilsmisser, stoffer og andre ekstreme udskejelser. Det har altid handlet om musikken, hvilket er et af bandets kendetegn.

Hemmeligheden bag Michael Learns to Rock er gaven til at kunne skrive, producere og udgive store pop udgivelser og få dem ud over hele verden. Især Asien har taget godt imod det fantastiske band.

Bandet blev i 1988 dannet af sanger og keyboard spiller Jascha Richter, trommeslager Kåre Wanscher, Guitarist Mikkel Lentz og bassist Søren Madsen. Bandet vandt en talentkonkurrence og den blev starten på en stor karriere begyndte.

arrangeret af hjallerup musikforening

fr 26 20,30 huset, hasserisgade 10, aalborg De Efterladte + Marc Facchini & Den Usynlige Hånd

De Efterladte

skrev på deres facebook side 30.december 2017:
Peter har noteret sig et kommende jubilæum: "Til foråret er det 10 år siden Michael Lund og jeg spillede den første konce rt sammen i den duo, som med tiden fik navnet De efterladte. Michael kendte jeg mest som en flink fyr, der spillede en fænomenal dobro og ditto lap steel guitar i Olesen-Olesens backingband, kaldet Orkestret, men det skulle vise sig, at han også kunne spille på alle andre slags guitarer og derudover skrive mindeværdige melodier. Hen ad vejen og efter en pause på næsten 20 år sprang jeg, bakket op af Michaels overbærenhed og opmuntring, ud som rudimentær, men dog offentligt udøvende guitarist. 'En knivspids af din tro' er den første De Efterladte-sang, vi skrev sammen."

www.facebook.com/deefterladte 


Marc Facchini & Den Usynlige Hånd

Siden udgivelsen af sin debutplade i 2015, er Marc Facchini både blevet DMA-nomineret og rost til skyerne af flere anmeldere, mens han har spillet Danmark tyndt. Med sin tredje plade, 'Himmelmekanik', er den dansk/italienske sangskriver klar til at træde ud af sine forbilleders skygge.

”Efter 13 års sangskrivning er jeg endelig nået til et punkt, hvor den musik jeg skriver når mine ambitioner for, hvordan jeg vil påvirke lytteren. Det er en enormt tilfredsstillende følelse, og derfor må jeg også huske at bevare min ydmyghed. I det her liv kan man altid blive klogere, dygtigere og mere fokuseret.”
Sådan beskriver Marc Facchini sin tilfredshed med materialet på 'Himmelmekanik', som udkommer i løbet af 2018. Pladen er den tredje i rækken af soloudgivelser, med den erklærede intention, at tage den danske sangskrivningstradition videre til nye generationer under nye omstændigheder. Forbillederne spænder vidt; fra Allan Olsen, Sebastian og Povl Dissing til internationale navne som Arvo Pärt, Nusrat Fateh Ali Khan og Ali Farka Touré.

Med sin debutplade ('Vidunderlige drømme'), som rummede gæstestjerner fra blandt andre Love Shop og Chorus Grant, begyndte Marc Facchini at få opmærksomhed internt i musikbranchen, og med opfølgeren ('Mørk Mandala') hoppede dagspressen også med på vognen. Musikmagasinet GAFFA kaldte Marc Facchini for en ”solist med med en stærk, egen stemme – i både bogstavelig og overført forstand”, mens Dagbladet Informations musikanmelder, Ralf Christensen, leverede skudsmålet: ”Det er her, i hans kød, i hans inkarnation af nedgriflede sange, som en strålende performer med rødder i fortiden og topskud i nutiden, at det hele giver mening. Et menneske ytrer sig og mener hvert et fucking ord. Så er det, at det er tid til at spidse ører.”

www.facebook.com/marcfacchinissange 

fr 26 21 Studenterhuset, gl. torv, aalborg Jenny Wilson (SE) 

Jenny Wilson er en svensk sanger, komponist og producer, der ofte bliver hyldet som dronningen af alternativ skandinavisk popmusik.

Hun er atter tilbage på scenen næsten fem år efter sit seneste album ‘Demand the Impossible!’ og to traumatiske livsforandrende oplevelser. På sit kommende album 'Exorcism' beretter hun indgående om livet efter et forfærdeligt seksuelt overgreb, som fandt sted ganske kort tid, efter at hun var kommet sig over behandling for brystkræft.

Albummet er dybt personligt og selvbiografisk og rammer lige ned midt i den højaktuelle #metoo-debat. Wilson har været i tvivl om, hvorvidt hun skulle dele sine oplevelser eller holde det for sig selv. Hun valgte det første.

"Det her er det sværeste jeg har gjort. På så mange planer…Jeg ville tage det tilbage jeg havde mistet. Jeg ville rense det bort, som havde gjort mig ondt."

Wilsons lyd har bevæget sig i en mere mørk og elektronisk retning siden udgivelsen af hendes debut ‘Love & Youth’ fra 2005. På de efterfølgende album har hun arbejdet med specifikke emner, og på sit kommende 'Exorcism' er det altså fysiske overgreb og seksuelle krænkelser, hun sætter under luppen. Tekstuniverset er brutalt ærligt og musikken så kompromisløst catchy, at den vil få dig til at danse natten lang til trods for den dystre baggrund.

Svenskerens seneste album ‘Demand the Impossible!’ fra 2013 høstede tre svenske Grammys for bedste popalbum, bedste producer og bedste video.

fr 26 22,30 skråen, nordkraft, aalborg Jesper Theis Skråen By Night

Jesper Theis spiller deltablues med inspiration og numre fra bl.a. Robert Johnson, Taj Mahal, Leadbetter, Howling Wolf og mere i den stil. Frederikshavneren som pt er bosiddende i Barcelona udgav i 2017 albummet Narrow Lines hvor han også kaster sig over stilarter som fx. jazz, country, folk og gospel. Denne aften gæster han Skråen med sin trio.

27 20 Halkær Kro & Kulturhus Halkærvej 59, Halkær, 9240 Nibe Lars Kristensen, Helen Davis og Nordspor

Violinisten Lars Kristensen og walisiske Helen Davis på harpe har arbejdet sammen i en årrække. Helen er som harpenist særdeles vidtfavnende. I hendes omfattende musikalske karriere har hun kombineret orkesterstillinger som soloharpenist i ba°de Irland og Skandinavien og har spillet sa°vel traditionel irsk musik samt folketoner fra hendes hjemegn Wales. I Danmark er hun især kendt for sit igennem mange år tætte samarbejde med Palle Mikkelborg. Lars Kristensen har befundet sig blandet de mest afholdte violinister på den danske folkemusikscene igennem et langt liv. Han var medlem af Rumlekvadrillen tilbage i 70’erne sammen med bl.a. Johnny Madsen og har siden fra sit udgangspunkt på Mors spillet i utallige sammenhænge.

Nordspor består af Lykke Søndergaard Kristensen, Michael Graubæk, (violin og bratsch) samt Thomas Christensen, (guitar og oktavmandolin). De tre virtuose musikere har dannet trioen Nordspor, som spiller folkemusik fra hele norden. De følger sporene fra den traditionelle folkemusik med lydhørhed overfor hver egns/lands tone. Fra dette fundament finder trioen sine egne nye veje i musikkens spor. Med base i Vesthimmerland spiller de både lokal traditionel musik, musik fra resten af Norden og egne kompositioner.

27 20,30 huset, hasserisgade 10, aalborg Yngel (DK), Ikbal Lubys (ID) & Dharma Shan (SG)

Yngel består af Emil Palme og Taus Bregnhøj på el guitar, - begge har tilknytning til den københavnske eksperimenterende musikscene.

Ikbal Lubys (ID)

Uddannet og udøvende kunstner fra Fakultet for Indonesiens Institut for Kunst (ISI) Yogyakarta Indonesia (2004-2010)

Dharma Shan (SG)

Bedst kendt som den tidligere guitarist i Singapore-rockgruppe The Observatory, Dharma var med i bandet på de første 7 albums.

28 15 Hjørring Gymnasium & HF Kursus, Festsalen Marianna Shirinyan - klaverkoncert

I 2006 Marianna Shirinyan hele fem priser ved ARD International Music Competition i München, og det startede hendes karriere som solist og kammermusiker. Siden har hun etableret sig som en af denne generations ledelse pianister. 

Shirinyan har spillet ved flere internationale festivaller vundet en række konkurrencer og priser både i Danmark, Tyskland, Frankrig og Spanien og som den første nogensinde, modtog Marianna Shirinyan i 2010 DR's nye klassiske kunstnerpris: P2 Prisen.

arrangeret af hjørring musikforening

28 20 skråen, nordkraft, aalborg Procol Harum Over 50 år med klassikeren "A Whiter Shade Of Pale"

Det legendariske engelske rockband Procol Harum havde sit gennembrud med verdenshittet ”A Whiter Shade Of Pale” tilbage i 1967, en sang der siden er blevet en af rockhistoriens absolutte klassikere. Procol Harum var – og er – kendt og elsket for sin helt unikke sound, som kombinerer symfonisk rock med en helt basal og jordnær fornemmelse for soul og rhytm ´n blues.

Bandets ankermand er som altid sangeren, sangskriveren og pianisten Gary Brooker, mens besætningen i øvrigt er bassisten Matt Pegg og organisten Josh Phillips, der begge har været med siden ’93, samt trommeslageren Geoff Dunn, der kom med i ’06, og sidst men ikke mindst guitarveteranen Geoff Whitehorn. En besætning, der er garant for ægte og og uforfalsket Procol Harum-lyd.

28 20 AKKC, aalborghallerne Katie Melua featuring The Gori Womens Choir

Koncerten er udsolgt!

Katie Melua drager på turné, og kan til oktober opleves i Aalborg Kongres & Kultur Center – Flankeret af det 25 mands store The Gori Women's Choir.

Den britisk/georgiske sangerinde Katie Melua fik sit gennembrud som blot 19-årig med sit debutalbum Call off the Search. Albummet solgte mere end 1.8 millioner eksemplarer i de første måneder og opfølgeren Piece By Piece solgte fire gange platin, hvilket gjorde hende til Europas bedst sælgende artist.

Katie Melua står blandt andet bag uforglemmelige hits som ”Nine Million Bicycles”, ”The Closest Thing to Crazy” samt ”If You Were a Sailboat”. Anno 2017 har Katie Melua solgt over 11 millioner album og modtaget imponerende 56 platin-plader.

I en ung alder har Katie Melua opnået det meste og hendes stjernestatus er ikke til at tage fejl af. Stemmen er ren og klar, sangene dragende og universet fængende. Og det kan det danske publikum glæde sig til at opleve live næste år. Support: Keeva

Support til koncerten bliver sangerinden Keeva.

ti 30 19,30 musikkens hus, aalborg Stjernestunder med Bo Skovhus

Oplev den verdensberømte baryton, når han sammen med Ensemble MidtVest fremfører de smukkeste arier i Musikkens Hus

Bo Skovhus er født i Ikast og bosat i Wien. Den verdenskendte baryton bringer melodierne fra sit nye hjem til sit gamle, når han sammen med Ensemble MidtVest tager publikum med på en rejse igennem den wienerklassiske æras smukkeste arier og lieder til århundredskiftets populære wienertoner. Servus!
Emsemble MidtVest

Ensemble MidtVest forstår den klassiske musik som en levende tradition, der er forankret i fortiden, men som samtidig er lige så relevant i dag, som den har været i århundreder. Derfor er det ensemblets målsætning at gøre de sidste 500 års musik tilgængelig for det 21. århundredes publikum. For at nå målet præsenterer ensemblet ikke bare et repertoire med klassisk kammermusik, men arbejder også med fri improvisation såvel som barok og tidlige klassiske værker.

Ensemble MidtVest blev etableret i 2002, og består af en strygekvartet, en blæserkvintet og en pianist.

Ensemble MidtVest spiller cirka 100 koncerter om året i ind- og udland og har bl.a. optrådt i Carnegie Hall i New York, Kings’ Place og Wigmore Hall i London, såvel som på Musikfestspiele Mecklenburg-Vorpommern, Rio International Chamber Music Week, ULTIMA Festival i Oslo, og The Vale of Glamorgan Festival i Wales. I 2018 får ensemblet også debut på Mantova Chamber Music Festival.

Koncerten er i samarbejde med Aalborg Kammermusikforening

Program:

Wolfgang Amadeus Mozart: Ouverture til Don Giovanni, arr. for fløjte of strygetrio
Wolfgang Amadeus Mozart: Grevens arie fra Figaros bryllup
Wolfgang Amadeus Mozart: “Con un Vezzo all’Italiana" fra La finta Giardiniera
Wolfgang Amadeus Mozart: Ouverture til Bortførelse fra Seraillet, arr. for obo og strygetrio
Wolfgang Amadeus Mozart: ”Nur mutig, mein Herze“ fra Zaide

Franz Schubert: Die Taubenspost
Franz Schubert: Wiegenlied
Franz Schubert: Strygekvartet nr. 14 i d-mol, D. 810, ”Døden og pigen”, 3. Sats “Scherzo”
Franz Schubert: Ständchen
Franz Schubert: In der Ferne -Pause- Rudolf Sieczinski (1879-1952) "Wien, Wien nur du allein"

Johann Strauss d.y.: ”Kejservals”, opus 437, arr. for fløjte, klarinet, strygekvartet og klaver af Arnold Schönberg

Emmerich Kalman: "Komm Zigan’" (Tassilo) fra Gräfin Mariza

Arnold Schönberg: ”Die Eiserne Brigade”, for strygekvartet og klaver

Franz Lehar: "Wär es auch nicht als ein traum von Glück" fra Eva
Franz Lehar: "Trefle Incarnat" (Rene) fra Der Graf Von Luxemburg
Franz Lehar: "Dein ist mein ganzes herz" fra Land des Lächelns

Medvirkende

Bo Boje Skovhus, baryton
Ensemble MidtVest

ti 30 20 skråen, nordkraft, aalborg The Electric Nomads feat. Chris Minh Doky, Dave Weckl, Dean Brown & George Whitty

Det populære jazz-funk band er tilbage med alle de oprindelige verdensstjernemusikere. At bandet igennem årene har været et enormt succesfuldt live band er ikke så underligt. Det intense sammenspil, spilleglæden og de dybe grooves er noget af det deres mange fans beskriver som kernen i dette ægte liveband. 

Pressen hæfter sig ved alle de Grammy’er, legendariske indspilninger, legender og bands der er repræsenteret på scenen når dette unikke band er samlet. For bandet selv er The Electric Nomads stedet hvor de blandt venner lader musikken føre dem, hvor end øjeblikket og inspirationen leder dem - om det så er jazz, funk, rock eller RnB.

on 31 19 Brønderslev Bibliotek, P. N. Jensens Plads 5, Brønderslev Halfdanskerne -. Visefortolkning i topklasse.

Mads Westfall, Lars Grand og Rasmus Vennevold har siden 2008 samarbejdet om at arrangere og fortolke sange af danske digtere som Halfdan Rasmussen og Benny Andersen. Det blevet til adskillige albums og utallige udsolgte koncerter i hele landet - og nu besøger de Brønderslev!

Trioen har et stort overblik over den poetiske danske sangskat og en usædvanlig evne til at formidle kulturarven på en morsom, nærværende og underholdende måde. Det hele serveres af tre flotte, velklædte fyre med smukke, akustiske instrumenter, som fyrer den af på scenen og akkompagnerer de personlige og vellydende vokale fortolkninger.

Kom til en forrygende koncert med visefortolkning i topklasse, fuld gang i den på scenen og masser af humor.

Arrangeres i et samarbejde mellem AOF Vendsyssel og Brønderslev Bibliotek.

on 31 19,30 freddy's bar, havnegade 9, frederikshavn open mic - lokale solister med professionel backing

Det musiske hus (Regionalt spillested) stiller scene og band til rådighed for lokale musikere.
Backingbandet er Trioen Morten Sidenius, Tove Sørensen og Janus Bechmann.

sådan foregår det på En Open Mic aften:
trioen lægger ud med at spille 2-3 numre. Derefter går kunstnerne på i den rækkefølge de har tilmeldt sig. Det er op til den enkelte om de vil bakkes op af trioen eller spille alene. Typisk vil man få mellem 20 og 30 min. Der ingen begrænsninger hvad angår genren, og man bestemmer selv om man vil spille egne eller andres numre. 

har man kun lyst til at komme og lytte, så er man selvfølgelig også velkommen.

Du kan melde dig til på https://www.arenanord.dk/event/open-mic-talent-night-9/ 

         
         
       
   
         

tilmeld dit arrangement

Opdateret 16. oktober 2018 af Søren Berg Olesen