Musik i Nordjylland - Oktober 2017

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

Pris

ti 3 19,30 Folkekirkens Hus, Gammel Torv 4, 9000 Aalborg Alberte Winding med band

Alberte Winding er kendt og elsket af flere generationer for sin udtryksfulde stemme, iørefaldende sange og vedkommende hverdagstekster, der henvender sig bredt til alle aldre.

I 2017 turnérer Alberte Winding Band med et repertoire, der blander både nye og gamle kendinge fra Albertes store bagkatalog heriblandt Lyse nætter, der må siges at være blevet folkeeje.

Besætning:

Sang – Alberte Winding
Guitar & kor – Andreas Fuglebæk
Guitar & kor – Martine Madsen
El bas & kor – Marie Louise von Bülow
Trommer – Mads Andersen

Udsolgt
to 5 19 rådhuscentrer, frederikshavn arvid jacobsen trio

incl. let anretning med drikkevarer

Ældre sagen Arrangerer. 
Tilmelding senest 3 dage før arrangementet til Gitte Funch, 3024 1207 eller Palle Mølholt, 2819 6932.
Meld afbud hvis du bliver forhindret.

125
to 5 20 det musiske hus, frederikshavn POVL DISSING & NEW JUNGLE ORCHESTRA

GAMMELT OG LYKKELIGT SAMARBEJDE GENOPTAGES Der opstår magi på scenen, når Povl Dissing og Pierre Dørges New Jungle Orchestra optræder sammen. Det er et samarbejde, som opstod i Østre Gasværk i 1987 og kulminerede i 1996 med udgivelsen af albummet Zoo Sange med musik af Irene Becker til tekst af Vagn Lundbye.

Det gamle musikalske samarbejde blev genoptaget i december 2015 og resulterede i en stor koncert under Copenhagen Jazz Festival 2016 og efterfølgende Danmarksturne, som nu følges op med denne tourne i 2017.

REPERTOIRE Repertoiret vil næsten udelukkende bestå af danske sange. Der vil være musik af bl.a. C.V., Per Nørgaard, Irene Beckerog og mange flere. Musikken er billedskøn, og mange af sangene har fantastiske tekster af Vagn Lundbye. Der er en helt speciel kemi mellem Povl Dissing og Jungleorkesteret , som smitter af på publikum.

MEDVIRKENDE 
Povl Dissing/vokal 
Pierre Dørge/dir.& guitar 
Gunnar Halle/trompet 
Jakob Mygind/sax (ex frederikshavn)
Anders Banke/klarinet & sax (ex Jerup)
Kenneth Agerholm/trombone 
Irene Becker/piano 
Thommy Andersson/bas 
Ayi Solomon/perc 
Martin Andersen/trommer

250
to 5 20 BASbio, Nørregade 58, Brønderslev Tæt på en sangskriver. 

Under denne overskrift gemmer sig 3 aftener i BASaren, hver med 3 musikere, som vil fremføre deres egne sange på skift, og fortælle den historie der ligger bag numrene.

Aftenerne arrangeres i samarbejde mellem Brønderslev AmatørScene og R. Noor, som alle aftenerne vil knytte trådene sammen, og også synge nogle af sine egne numre.

De deltagende musikere bliver offentliggjort løbende.

Døren åbnes kl. 19.00
Koncerten starter kl. 20.00

Torsdag d. 5. oktober
Katrine Schmidt - www.facebook.com/katrineschmidtmusic 
Daniel Jul Andersen - www.facebook.com/DanielJulAndersen
R. Noor - www.facebook.com/rnoormusic

50 pr aften
to 5 20 Skråen, nordkraft, aalborg Niels Skousen har samlet sig et nyt band, som øser ud af spilleglæde og får den 72-årige sanger og sangskriver til at præstere ypperligt!

Line-up live: 
Niels Skousen, voc, mundharpe, guitar 
Kristoffer Munck Mortensen, gui, voc 
Mads Brinch Nielsen, gui, keys 
Bjørn Heebøll, trommer 
Anders Mathiasen, bas, gui, voc.

Legenden udgiver i november 2016 sit 5. album siden comebacket 'Dobbeltsyn' i 2002. Albummet hedder 'Hvem er du som kommer imod mig'. Musikalsk set er det en moderne og modig musik, som lægger sig i forlængelse af den seneste og anmelderroste 'Smil eller dø'. Udover produceren Nikolai Nørlund og co-producer Mads Brinch Nielsen optræder Fredrik Lundin på sax og fløjte, og der er indtagende korbidrag fra Stine Grøn og Eva-Louise Rønnevig. Keyboard-virtuos Adi Zukanovic er også med til at skabe det brede filmiske soundtrack, som iscenesætter Niels Skousens fortællinger på 'Hvem er du som kommer imod mig'. I et på en gang intimt, moderne og ikke mindst unikt lydunivers fortæller Skousen de historier og betragtninger, der kendetegner ham og har gjort det siden begyndelsen med Skousen & Ingemann. Hans smukke sprog, rørende historier og bidske kommentarer gør ham helt uundværlig på den danske musikscene, for den slags erfaring og nærvær kommer ikke gratis, og derfor rækker hans publikum også ud over flere generationer. Niels Skousen begyndte karrieren med Skousen & Ingemann i 60'erne og 70'erne, hvor de blandt andet begik hovedværket 'Herfra Hvor Vi Står'.

195
to 5 21 Studenterhuset, aalborg PLIGTEN KALDER 

Johan Olsen, Torben Steno , Peter Jessen og Søren Mikkelsen præsenterer original og frygtsom dansk musik. De går det endda med et elastikdrevet orgel fra en meget brun fortid.

https://www.facebook.com/pg/studenterhuset.aalborg/events/ 

135
fr 6 20 kappelborg, skagen NIELS SKOUSEN m. BAND

Pressen skrev om Niels Skousen seneste album (nov. 2016) "Lyriske hug fra en veteran..." ***** Berlingske

"... hans sange åbner et tankestimulerende rum, hvor meninger spejles, og betydninger lirkes løs. Der er få musikere her i landet, der både har pondus og et tilstrækkeligt fritskrabet forhold til deres egen fortid til at fylde den frakke ud". Weekendavisen

Glæd jer til personligt, skarpt og poetisk rock, når den efterhånden 72-årige - men still going strong - Niels Skousen går på scenen med sit dygtige, spilleglade band!

Line up: 
Niels Skousen, vokal, mundharpe, guitar 
Kristoffer Munck Mortensen, guitar, vokal 
Mads Brinch Nielsen, guitar, keyboard 
Bjørn Heebøll, trommer 
Anders Mathiasen, bas, guitar, vokal

DATO Fredag d. 6 oktober 2017 kl. 20 i SALEN Baren åbner kl. 19 Unummererede siddepladser Varighed: 2x45 min. + pause

220
fr 6 20 Skråen, nordkraft, aalborg Danske Wangel er den 7. april klar med ny lyd i form af første single Reason fra det kommende album. Sangen har Peter Wangel skrevet til sit endnu ufødte barn. Det handler om at give noget videre – kærlighed, men også arvelig psykisk sygdom.

Hvad siger du til dit barn, hvis det arver din psykiske lidelse?

Peter Wangel, som er sangeren og sangskriveren bag Wangel, fik diagnosen ‘bipolar’ som 19-årig. Og nu hvor han sammen med kæresten venter deres første barn, trænger spørgsmålene sig på. I teksten til sin nye single Reason forsøger han at komme med nogle svar.

Reason er først og fremmest en velkomst og en hyldest til det nye liv, som er på vej. En ærlig sang om at se de svære udfordringer i øjnene, men samtidig nære stor tillid til, at kærlighed er det vigtigste.

- Jeg er selv opdraget med masser af kærlighed og tryghed, og det har betydet for mig, at jeg er i stand til slå mange af de udfordringer af banen, som følger med en diagnose som min. Det vil jeg gerne give videre til mit barn – uanset hvad der skulle ske, fortæller Peter Wangel. Reason er desuden forløber for det nye album af samme navn, der udkommer til september.

Den nye single og det nye album er inspireret af blandt andre den norske forfatter Karl Ove Knausgård, som er blevet berømt for sine autofiktive bøger, der uden omsvøb beretter om de helt nære og private ting.

Peter Wangel fortæller:

- Mine tidligere udgivelser har især kredset om de store, 'ensomme' følelser; dem der kun fandtes inde i mig. Denne gang er det anderledes. Nu påvirkes mine følelser af noget udefra – min kæreste, mit barn – og det har Knausgård og hans stil hjulpet mig til at fortælle om helt eksplicit. Mindre kryptisk om man vil.

Wangel er et samarbejde mellem Peter Wangel og producer Kasper Ejlerskov Leonhardt. I maj måned giver de fem koncerter i Danmarks største byer, begyndende med SPOT Festival fredag den 5. maj. Med sig har de trommeslager Kristoffer Tophøj.

155
fr 6 21 Studenterhuset, aalborg NELSON CAN 

Gennem de sidste fem år har Nelson Can turneret det meste af Europa rundt og varmet op for internationalt anerkendte bands som bl.a. Royal Blood og The Black Keys, lagt musik til alt fra Zentropa-film og Volkswagen kampagner til H&Ms butiksplaylister, de er blevet bandlyst i Kina, remixet af Kasper Bjørke, har haft en række singler i rotation på P6, spillet i Go'morgen Danmark, har fået rosende ord med på vejen i både hjemlige medier som GAFFA og Soundvenue og større internationale musikmedier som DIY Magazine, NME og Rolling Stone Magazine i både USA, Spanien og Tyskland.

https://www.facebook.com/pg/studenterhuset.aalborg/events/ 

85
7 12 Aalborg Teater, Jernbanegade 11, Aalborg Larsens Teatersuppe.

Suppe, sang og samvær i Teatercaféen Aalborg Teater byder publikum velkommen til Larsens Teatersuppe - en ny og tilbagevendende begivenhed i teatrets hyggelige Teatercafé.

Skuespiller Jørgen W. Larsen er vært ved to timers hygge med musikalsk samvær, en god historie, spændende gæster og ikke mindst fællessange. Vi slår stemningen an med at nyde en stor og varmende skål af Teatercaféens hjemmelavede lækre supper.

Otte lørdage i teatersæsonen er der mulighed for at nyde et par uformelle og uhøjtidelige timer i fællesskabets og samværets ånd

Medvirkende: Jørgen W Larsen.

95
7 20 det musiske hus, frederikshavn AKUSTISK TURNÉ 2017. 

Johnny Madsen: Vokal og guitar
Knud Møller: Guitar og vokal
Henrik From: Percussion

”Svært underholdende…”

Har man bare een gang oplevet Madsens akustiske triokoncerter, ved man, at dette er den allerbedste måde at komme helt tæt på den vestjyske rockpoet.

Sammen med guitaristen Knud Møller og percussionisten Henrik From er Johnny Madsen i oktober og november 2017 igen på landevejen – tilbage i ’stærkeste startopstilling’.

På deres vej vil Johnny Madsen, Knud Møller og Henrik From servere såvel højdepunkter som skæve øjeblikke i de neddroslede, men alligevel højtflyvende akustiske versioner af Madsens sange, der er trioens varemærke.

I denne akustiske konstellation levnes der også plads til Thyborøn-drengens særdeles underholdende mikro-sociologiske iagttagelser fra landets randområder. Og altid veloplagte Madsen deler ofte og gerne ud af sine knivskarpe betragtningeraf, hvordan vi som mennesker gebærder os i hinandens selskab – ofte med inspirationen hentet fra kunstnerens egen udkigspost på Fanø og naturligvis altid med et permanent funklende glimt i øjet.

Ud over de akustiske koncerters fortættede intimitet, er der samtidig mulighed for på klods hold at opleve Knud Møllers indfølte bluesguitar. Kompetent og beskedent eksekverer ’sideman’ Møller rollen som leadguitarist og demonstrerer, at det akustiske udtryk på ingen måde er en hæmsko for hans ekvilibristiske udfoldelser. Alt imens at han sammen med bagstopperen Henrik From standhaftigt må lægge skuldre til Madsens mange kammeratlige drillerier. Ud fra denne grundtone af joviale indspark anlægger orkestret så den ligefremme og uimponerede tilgang til musikken, som efterhånden er blevet det garantimærke, man kan sætte på alt, der kommer fra Johnny Madsens hånd.

305
7 20 Kulturcenter Jammerbugt,
Søparken 2, 9440 Aabybro
BAND DYLAN: ELSKET, HADET - OG HELT UOMGÆNGELIG

Bob Dylan har været der altid, sådan føles det: 55 år som verdensnavn, mindst 800 fantastiske sange, en række helt epokegørende og fremtidssikrede album - og nu også en Nobel pris i litteratur. Og så er der nogen, der påstår, at han synger som en ged og burde have trukket stikket i 1966!

Band Dylan tillader sig høfligst at være uenig: Bandet præsenterer en medrivende forestilling ikke alene med eksempler på Bob Dylans største musikalske mesterværker, men også med selve fortælling om manden, musikken, den kringlede personlighed, geniet, sjuften og de magiske tekster, der har ændret vores verden.

Oplev en koncert og en opdagelsesrejse, som man forlader med `Like a Rolling Stones´ dynamik og insisterede nerve klingende i ørerne og en oplevelse af at være kommet en betydelig del tættere på magien - og gåden om Bob Dylan.

150
7 21 Studenterhuset, aalborg THE RUMOUR SAID FIRE + SUPPORT 

”Vi har nok efterhånden fået frasorteret de fleste af dem, der troede, vi bare skulle være Simon & Garfunkel”

https://www.facebook.com/pg/studenterhuset.aalborg/events/ 

135
8 13,30 ingeborghus, frederikshavn ole sylov madsen synger osvald helmuth viser

Ældre sagen Arrangerer. 
Tilmelding senest 3 dage før arrangementet til Gitte Funch, 3024 1207 eller Palle Mølholt, 2819 6932.
Meld afbud hvis du bliver forhindret.

30
8 14 Kulturcenter Jammerbugt,
Søparken 2, 9440 Aabybro
Keld Torbjørns Slåbrock Trio

Kan man sælge sig selv med et show og en ny CD, der hedder ”Træls”? Det er i hvert fald, hvad Kjeld Torbjørns Slåbrock Trio gjorde i sidste halvdel af 2016. Denne CD rummer helt nye sange – men også gamle Slåbrock-hits i let opdaterede versioner. Nøjagtig som et show med trioen forløber.

I de nye sange møder vi ham, der drømmer om traktortræk, vi hører om Gerdas Grillbar, der sygner hen i udkants-forfaldet, vi møder en brovtende landmand, der nok ved, hvordan man behandler grønne tosser – og vi møder de ældre, der endelig har fået spænding i deres liv uden ældreplejens hjælp. Men der er også genhør med bl.a. Kilroy, Brigitte Bardot og Bondemand Jensen fra Slåbrocks bagkatalog. På scenen møder man Andreas Svaneborg, Ole Albrechtsen og Kjeld Torbjørn i den rendyrkede, akustiske trio-form og her får publikum smagsprøver fra den ny ”Træls” og et par stykker fra den forrige ”Den dér med ham dér fra Slåbrock Band” – men først og fremmest en forrygende perlerække af de gamle, populære Slåbrock-sange.

140
to 12 20 Kulturcenter Jammerbugt,
Søparken 2, 9440 Aabybro
Sing, Sing, Sing

Fra i starten at have været tænkt som en lille, hyg¬gelig efterårsspøg, har Sing Sing Sing gennem længere tid udviklet sig til et seriøst arbejdende og temmeligt unikt kollektiv af sangere, musikere og sangskrivere, der i dag kan kigge tilbage på mere end 150 succesfyldte koncert-optrædener i hele Danmark og som forrige år kunne udgive det meget roste debutalbum, the Crossover. Ingen herhjemme lyder som - eller kan sammen¬ligne sig med dette underholdende band, der som få på den danske scene formår at forene gammel, elsket musik med ny - selv skrive klassisk funde¬rede, men nye, vokalbaserede ørehængere, og derefter servere blandingen på en charmerende og afvæbnende facon.

Sing Sing Sing består af Alex Nyborg Madsen, Sascha Dupont, Søren Jacobsen, Lonnie Kjer og Ivan Pedersen, der alle deltager i skabelsen og udviklingen af efterårets nye repertoire - til album og koncert. Sing Sing Sing kommer til Aabybro med nyt show, nye sange, ny spilleglæde, endnu mere rutinerede og underholdende end før.

240
to 12 21 Studenterhuset, aalborg COMMUNIONS + SPECIAL GUESTS: FIRST HATE SUPPORT: MODEST 

Dobbelt op på to af de mest spændende nye danske bands.

https://www.facebook.com/pg/studenterhuset.aalborg/events/ 

85
fr 13 21 Studenterhuset, aalborg FRIBYTTERDRØMME + SUPPORT 

Fribytterdrømme har netop udgivet det sprudlende nye album 'Superego', og drager derfor til efteråret på deres hidtil største turné. Her kan forventningsfulde fans for alvor glæde sig til at opleve et af Danmarks mest lovende og talentfuld musiknavne, når den omtalte psychgruppe vækker sangene fra deres anmelderroste andet udspil til live på Studenterhuset.

https://www.facebook.com/pg/studenterhuset.aalborg/events/ 

85
14 20 kappelborg, skagen SING SING SING 

Mange gode ting opstår, når man vil lave noget for sjov, og sådan kan man sige, at det er gået for SING SING SING. - Selv om ensemblet opstod som en aldeles afslappet musikalsk fritidsspøg, så står gruppen i dag som et seriøst musiknavn på den danske scene for det voksne publikum.

Den korte historie til trods, er der alligevel et musikalsk solidt funderet skær af "sceneveteran" og "prof" over den mangefacetterede gruppe, der i den grad har taget publikum med storm med et repertoire, bestående delvis af egne kompositioner, klassikere som publikum havde glemt de savnede, og rariteter fra den nyere, melodiske rootsmusiks afkroge.

Genren er pop og rock, når Sascha Dupont, Søren Jacobsen, Alex Nyborg Madsen, Ivan Pedersen og Lonnie Kjer indtager Kappelborg. - Glæd jer!

i SALEN Baren åbner kl. 19.00 Unummererede siddepladser Varighed: 2x45 min.

Løssalg kr. 260.-

Medl. Kappelborgs Venner kr. 200.-

Medl. Skagen Bio kr. 220.-

Billettelefonen T: 7020 2096 kontaktes eller personlig henvendelse kan ske på Skagen Turistbureau. Skagens Bibliotek kan være behjælpelig med online-bestilling ved personlig henvendelse.

ARRANGØR Kulturhus Kappelborg

<
14 21 Vendelbohus, Hjørring Electric Guitars

De to super-guitarister Mika Vandborg og Søren Andersen er igen på tour med deres Electric Guitars. Og der er stadig tråd, spilleglæde og attitude for alle pengene.

Electric Guitars nye album “Rock’n’Roll Radio” kommer på gaden februar 2017, så det er med et spritnyt album i gigbagen produceret sammen med Jacob “Cobber” Binzer fra D:A:D. Udkommer på Target Records.

Bandet, publikum og pladeproduktionen har fået vokseværk og de er på kort tid blevet garanter for et fedt underholdene rock-show.

Søren Andersen og Mika Vandborg hører til blandt landets bedste guitarister. De har hver deres tilgang til guitaren og spiller på forskellige måder, som supplerer hinanden og giver en stor alsidighed og forskellighed i både numrene og oplevelsen.

Udlandet har også fået smag for bandet og de er netop blevet signet i Japan. I 2016 spillede de knap 50 koncerter. 15 gange på de største festivaler her hjemme, bl.a. Bøgescenen Skanderborg med ild og pyro på scenen!

– Så er du til Classic Rock, ikke så meget pis men til gengæld meget øl, skal du høre Electric Guitars!

150
14 21 Studenterhuset, aalborg VELVET VOLUME SUPPORT: REBECCA LOU 

Velvet Volume ER klar til at besøge Studenterhuset i efteråret. De tre søstre Noa, Naomi og Nataja Lachmi har tilsammen spillet musik i 42 år, trods en gennemsnitsalder på 18 år. I 2013 dannede de bandet Velvet Volume og spillede deres første koncert på Grimfest, Aarhus. The rest is history...

Med utæmmet vildskab har dansk undergrund fundet en ny talentspire i Rebecca Lou og hendes i-dit-fjæs knallert rock. Lyrisk balancerer den unge sangerinde selvsikkert mellem følsomhed og råstyrke, der både drager paralleller til 70’ernes beskidte punk med Iggy & the Stooges og 90’ernes riot grrrl-bevægelse med L7 og Bikini Kill.

https://www.facebook.com/pg/studenterhuset.aalborg/events/ 

155
to 19 21 Studenterhuset, aalborg THE SANDMEN SUPPORT: PEPPERMINT B 

Et band med historie, er et band med en historie. I The Sandmens tilfælde er historien en fortælling om et sublimt liveorkester. Et orkester hvis koncert på Tinderbox sidste sommer, af musikmagasinet GAFFA, blev kaldt "en intens seance", tildelt 5 stjerner og beskrevet som: "Et brag af en koncert fra et dansk orkester som synes forynget og erfarent på en gang - The Sandmen 2016 har aldrig været bedre".

Manden bag Peppermint B er Steffen Westmark fra The Blue Van, som har bevæget på både den hjemlige og internationale musikscene i en årrække, og som Peppermint B udfolder Steffen en ustoppelig lyst til at skrive opløftende musik, der indkapsler følelsen af kærlighed, den sidste sommerdag og de små mindeværdige anekdoter.

https://www.facebook.com/pg/studenterhuset.aalborg/events/ 

165
to - lø 19 - 21 20 (14) aalborghallerne Les Misérables 

er historien om klassekamp, revolution og ikke mindst kærlighed, og nu kan publikum opleve den verdenskendte musical i en storstilet opsætning på dansk fra MCH Herning Kongrescenter.

Forestillingen markerer samtidig et nyt samarbejde mellem MCH Herning Kongrescenter og AKKC.

Den dramatiske musical foregår i det 19. århundrede over en periode på 20 år, og historien kredser om galejslaven Jean Valjeans kamp for at genvinde sit liv efter en fængselsdom, og hans søgen efter frelse for sin forbrydelse.

Jean Valjeans bryder dog sin prøveløsladelse, og det bliver startskuddet til et liv på flugt fra loven i skikkelse af politimanden Javert.

Musicalen, som bygger på den franske forfatter Victor Hugos romanklassiker fra 1862 af samme navn, havde premiere i Paris i 1980 og i London i 1985, hvor den har spillet lige siden.

Les Misérables er derfor den længst kørende musical i Londons West End og på verdensplan, og i 2015 begyndte en 30 års jubilæumsopsætning i Queen’s Theatre i London, som stadig spiller for fulde huse.

Tekst: Alain Boublil og Jean-Marc Natel (fr.) og Herbert Kretzmer (eng.)

Oversættelse: Kapelm. Rasmus Steenberg

Oversættes af kapelmester Rasmus Steenberg til dansk.

Musik: Claude-Michel Schönberg

Medvirkende: 
Jesper Lundgaard Lone Rødbroe Kim Brandt Jesper Sindberg Mariann R.F. Mikkelsen, Anne-Sophie Jansfort Kristoffer Sass Linda Olofsson, m.fl.

STJERNETRÆF KL. 13 MED LONE RØDBROE OG JESPER LUNDGAARD

billet Pris: A: 385,- B: 335,- C: 295,- D: 265,- 
Stjernepakke pris: A: 285,- B: 235,- C: 195,- D: 165,

265 - 385
fr 20 21 Studenterhuset, aalborg BLONDAGE + SUPPORT 

Blondage har siden udgivelsen af debut-EP'en, Blondage , i efteråret brugt tiden på at skrive nye sange og er nu klar til løfte sløret for nogle stærke numre her i 2017, hvoraf 'Stoned' er det første - en badass kærlighedssang, perfekt som soundtrack til sommeren.

https://www.facebook.com/pg/studenterhuset.aalborg/events/ 

165
21 20 kappelborg, skagen ELECTRIC GUITARS

Det bliver hedt - det bliver heftigt, når de to super-guitarister Mika Vandborg og Søren Andersen alias Electric Guitars, vælter Kappelborg i efterårsferien!

Vi glæder os til tråd, spilleglæde og attitude for alle pengene, og en live oplevelse af bandets spritnye album "Rock'n'Roll Radio" som er produceret sammen med Jacob "Cobber" Binzer fra D:A:D.

Garanti for et fedt underholdende rockshow af format! – Så er du til Classic Rock og ikke så meget pis, så ses vi!

DATO Lørdag d. 21. oktober kl. 20 i SALEN Baren åbner kl. 19 Ståpladser

ENTRÉ

Løssalg kr. 150.-

Unge > 25 år kr. 50.-

ARRANGØR Kulturhus Kappelborg

<
21 20 aalborghallerne Jokeren 

tager, som noget helt nyt, ud i et ”tæt på” setup til venues i hele landet.

”Hvor er du fra? Jeg er fra Aalborg”. Den version af Jokerens kæmpehit ”Havnen” kommer med stor sandsynlighed til at skabe fællessang med publikum, når den kendte rapper giver intimkoncert i Europahallen fredag 20. oktober.

Sammen med to multiinstrumentalister og en DJ bliver alle de kendte hits som ”Spændt op til lir”, ”Kvinde din” og naturligvis kæmpehittet ”Havnen” leveret i nye akustiske versioner samtidig med, at Jokeren fortæller anekdoter fra sin tid i branchen – og det er langt fra kedeligt!

Helt tæt på publikum På Jokerens nye venuetour vil han helt tæt på publikum. Derfor er der lagt op til et intimt setup, som er meget anderledes i forhold til den måde, publikum er vant til at se den populære rapper. Og det er kun få publikummer, der får muligheden for at få den unikke oplevelse med Jokeren.

Der er nemlig kun lavet plads til 360 siddende personer ved runde borde i salen, for at skabe det helt rette setup til Jokerens nye koncertformat.

275
28 21 Studenterhuset, aalborg PSYCHIC TV + SUPPORT 

"Genesis P. Orridge, sanger og rygrad i Psychic TV, har som få andre sat sit spor i musikhistorien. Siden slut-tresserne har han bevæget sig rundt i avantgardekulturens afkroge og kælderrum. Således har Orridge med diverse medskyldige chokeret, fornærmet og frastødt offentlighed og politikere i sit hjemland England med performances, der involverede alle tænkelige former for sex, politik, religion, stoffer og musik. Alt, hvad Marilyn Manson nogensinde har gjort for at provokere, har Orridge gjort langt før og langt værre. Og i processen har Orridge navngivet og grundlagt to musikgenrer gennem årene, industrial (med Throbbing Gristle) og acid-house (med Psychic TV)." Rune Geertsen | GAFFA

https://www.facebook.com/pg/studenterhuset.aalborg/events/ 

135
ti 24 19,30 Vendelbohus, Hjørring De Gyldne Løver – 50 års fødselsdag

Tirsdag d. 24. oktober 2017 er det nøjagtig 50 år siden “De Gyldne Løver” spillede for første gang på “Løven”.

Det skal fejres med en fødselsdagskoncert på Vendelbohus denne aften.

Da de rundede 45 års uafbrudt musikalsk underholdning og rakkerliv på landevejene, sagde de stop i 2012. Den populære og folkekære folkemusikgruppe De Gyldne Løver med base i Hjørring. Og det stop har de overholdt. Et ord er et ord på de kanter. Men nu samles Løverne igen for to korte bemærkninger. I år er det nemlig runde 50 år siden, gruppen spillede for allerførste gang. Og på utallige opfordringer fra nær og fjern skal det fejres. Og det bliver det ved to fødselsdagskoncerter – den 24. oktober på Vendelbohus i Hjørring, hvor foreningen ”I morgen er det jul, mor”, står som arrangør. Og den 27. oktober er det så Skråen på Nordkraft i Aalborg, der byder Løverne velkomne. For – som vi husker det: De er ikke, som de andre!

udsolgt
fr 27 20 Skråen, nordkraft, aalborg De Gyldne Løver 50 års fødselsdagskoncert 

Da de rundede 45 års uafbrudt musikalsk underholdning og rakkerliv på landevejene, sagde de stop i 2012. Den populære og folkekære folkemusikgruppe De Gyldne Løver med base i Hjørring. Og det stop har de overholdt. Et ord er et ord på de kanter.

Men nu samles Løverne igen for to korte bemærkninger. I år er det nemlig runde 50 år siden, gruppen spillede for allerførste gang. Og på utallige opfordringer fra nær og fjern skal det fejres. Og det bliver det ved to fødselsdagskoncerter – den 24. oktober på Vendelbohus i Hjørring, hvor foreningen ”I morgen er det jul, mor”, står som arrangør. Og den 27. oktober er det så Skråen på Nordkraft i Aalborg, der byder Løverne velkomne. For – som vi husker det: De er ikke, som de andre!

255
fr 27 20 Vendelbohus, Hjørring JOHNNY MADSEN, KNUD MØLLER OG HENRIK FROM (akustisk)

Har man bare een gang oplevet Madsens akustiske triokoncerter, ved man, at dette er den allerbedste måde at komme helt tæt på den vestjyske rockpoet.

Sammen med guitaristen Knud Møller og percussionisten Henrik From er Johnny Madsen i oktober og november 2017 igen på landevejen – tilbage i ’stærkeste startopstilling’.

På deres vej vil Johnny Madsen, Knud Møller og Henrik From servere såvel højdepunkter som skæve øjeblikke i de neddroslede, men alligevel højtflyvende akustiske versioner af Madsens sange, der er trioens varemærke.

I denne akustiske konstellation levnes der også plads til Thyborøn-drengens særdeles underholdende mikro-sociologiske iagttagelser fra landets randområder. Og altid veloplagte Madsen deler ofte og gerne ud af sine knivskarpe betragtninger af, hvordan vi som mennesker gebærder os i hinandens selskab – ofte med inspirationen hentet fra kunstnerens egen udkigspost på Fanø og naturligvis altid med et permanent funklende glimt i øjet.

Arrangør: I morgen er det jul, Mor

275
fr 27 20 Kulturcenter Jammerbugt,
Søparken 2, 9440 Aabybro
Shu-bi or not shu-bi

Oplev en forrygende koncert med to af Shu-bi dua’s legendariske medlemmer Claus Asmussen og Bosse Hall Christensen. Sammen med deres band, Shu-bi or not Shu-bi, leverer de et show fuld af nostalgi, fis og ballade med afsæt i Shu-bi-dua numre fra de gyldne år, 1973 - 1982. Foruden Claus og Bosse består bandet af tre mu¬sikere som bestemt heller ikke holder sig tilbage; Karsten Lagermann, John Sørensen og Klaus Poulsen. Med humor, kærlighed og fandenivoldskhed le¬verer bandet de legendariske hits sammen med en stribe af periodens mere ’hemmelige’ numre .. naturligvis tilsat masser af gags, skæve anekdoter og gakkede shownumre. En mere autentisk Shu-bi-dua oplevelse fås ikke, men vogt jer for efterligninger; Vi’ de eneste Shu-bi der dur!

235
fr - lø 27 -28 20 kappelborg, skagen MADS TOGHØJ & FRIENDS - koncert og EKSTRAKONCERT

Han er tilbage hvor det hele startede.
lokale Mads Toghøj inviterer samarbejdspartnere fra sin 20 år lange karrierer som musiker med på scenen på Kappelborg til et brag af en jubilæumskoncert.

Glæd jer til Mads Toghøj i godt selskab m. bl.a.;

Chris Andersen 
Jens Varmløse 
Carl Nielsen 
Jan Michael Rasmussen 
Martin Lykke 
Kell Dalager 
Knud-Erik Thrane - og mange flere. 

kl. 20 i SALEN Varighed 2x60 min. + pause Unummererede siddepladser 
Baren åbner kl. 19

ARRANGØR Arrangeret af Kulturhus Kappelborg i samarbejde med Mads Toghøj.

Udsolgt
28 20 det musiske hus, frederikshavn JACOB DINESEN 

For blot 1 år siden, var det nok hos de færreste, at navnet ”Jacob Dinesen” ringede en klokke. Dette er ikke længere tilfældet. Den blot 21-årige sanger har på rekordtid taget landet med storm og opnået milepæle i sin karriere, som kun er de færreste musikere forundt.

Med sit seneste album ”Brace Against the Storm” strøg han direkte ind på albumhitlistens nr. 1, hvor han gav baghjul til velklingende navne som L.O.C. og Volbeat. Koncerterne på hans forårsturné i 2017 er gået som varmt brød og solgte ud hurtigere, end spillestederne kunne følge med. Og på CV’et er nu også TV-optrædener i DR’s Store Juleshow, Årskavalkaden på TV2 og Go’ Morgen Danmark samt mere end 100 koncerter i 2017.

Medierne har da også måtte bøje sig i støvet for unge Dinesen, som hyldes for sin enorme karisma på scenen: ”Jacob Dinesen har alder og udseende til et boyband, men demonstrerede, at han har stemme og udstråling til at blive en folkrockstjerne,” skriver JydskeVestkystens anmelder om koncerten på Tønder Festival i 2016.

Interessen for Jacob Dinesen er så enorm, at det kan være svært at følge med. Også udlandet er begyndt at skele til Jacob Dinesen, men den talentfulde sanger koncentrerer sig indtil videre bare om det, han gør så utroligt godt; at skrive og optræde med sine fantastiske sange.

230
28 20 BASbio, Nørregade 58, Brønderslev Tæt på en sangskriver. 

Under denne overskrift gemmer sig 3 aftener i BASaren, hver med 3 musikere, som vil fremføre deres egne sange på skift, og fortælle den historie der ligger bag numrene.

Aftenerne arrangeres i samarbejde mellem Brønderslev AmatørScene og R. Noor, som alle aftenerne vil knytte trådene sammen, og også synge nogle af sine egne numre.

Døren åbnes kl. 19.00
Koncerten starter kl. 20.00

Lørdag d. 28. oktober
Ane Monsrud - www.facebook.com/Ane-Monsrud-473721386120076
Rasmus Bo - www.facebook.com/rasmusbomusik
R. Noor -  www.facebook.com/rnoormusic 

50 pr aften
29 16 Folkekirkens Hus, Gammel Torv 4, 9000 Aalborg Duo Azizian/Sessenea

Loussine Azizian, violin 
Leonardo Sessena, cello 

Den unge, dansk-armenske violinist Louissine Azizian er både kandidat- og solistuddannet som solist og kammermusiker. I København på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos sin far, professor Sergej Azizian, og i Wien hos Gerhard Schulz, medlem af Alban Berg Kvartetten, på Universität für Musik und Darstellende Kunst. 

Louissine debuterede fra solistklassen i København i 2013 med overordentlig fine anmeldelser efterfølgende. Ved koncerten spiller hun sammen med sin kollega fra Kristiansand, Leonardo Sessena, cello. 

De opfører værker af Zoltan Kodály, Johan Halvorsen og Maurice Ravel.

0
           
       
   
 
           

tilmeld dit arrangement

Opdateret 07. september 2017 af Søren Berg Olesen