Musik i Nordjylland - September 2018

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

on 5 20 Kurt Malmberg, Lars Liensvej 15, Blokhus Kræn West. 

Gruppen blev dannet i år 2000 - i starten mest for sjov, men efter kort tid var populariten vokset så det endte med at blive et full time band der bare gik fra den ene succes til den anden.

I påsken 2008 opløstes bandet, da harmonikaspilleren flyttede fra Vendsyssel af private årsager og derfor gjorde det svært og urentabel at fortsætte. I 2013 flyttede harmonikaspilleren så hjem til Vendsyssel igen og efter en kort snak, besluttede bandet at genopstå - men nu bare på et langt lavere plan, Medlemmerne af Kræn West er bidt af Irland og dets kultur og spiller derfor den irske folkemusik af hele hjertet. Kræn West har udgivet: Kræn West - - live sit down session. 2004 Kræn West - My fathers house. 2005 Kræn West - Live at Fishermann Rest. 2006.

KRÆN WEST består af: Jens Ole Jensen - guitar og forsanger. Jens Ole er i dag pensioneret skolelærer, men har tidligere bemærket sig ved at være medstifter af bandet "Schwåmpis Venner", som han stadigvæk er en del af.

Jens Memphis - fløjte og sang. Memphis er også uddannet skolelærer, men skiftede ret hurtigt over til musikken, hvor han jo er kendt som fløjtespiller og medstifter af " De gylde Løver". Memphis har en lang række melodier og tekster på samvittigheden og er for øvrigt en ganske habil kunstmaler.

Peter Sørensen - harmonika og sang. Peters musiske karriere ser sådan ud: Medlem af ".Ove Bager og Fynsk Harmoniforvirring" i 9 år derefter akkompagnitør for Fultonskipper Mogens Frohn Nielsen i 4 år. Derefter orkesterleder i sit eget band P.T.E. - Band + solosolist indtil han i 1992 spillede fast med Fisker Thomas frem til dennes død i 2003.

> 13 - 29 18,30 ved krudttårnet, frederikshavn Købstaden - hyldestkoncert til byen i anledning af dens 200 års købstadsjubilæum

jimmy jørgensen
caspar Phillipsom 
m. fl

tekst og musik ved mathias madsen munch, jan michael madsen, claus reenberg med historisk assistance af erik s. christensen

Opføres 13, 15, 16, 20, 21, 22, 27, 28 og 29. september

fr - lø 14 - 15 22,30 viseværtshuset, Sct. Laurentii Vej 41, skagen Mads Toghøj trio
16 14 Jammerbugt Kultur- og Erhvervscenter, aabybro Erik Grip - Søndagsmatiné

Anekdoter og røverhistorier mellem sangene gør en koncert med Erik Grip til noget yderst personligt og nærværende.

Erik Grip fik sit folkelige gennembrud med sangen ”Velkommen i den grønne lund”. Men også sangene ”Åbent Landskab”, ”Rose skal vi danse”, ”Gult græs mod solen” m.m. fl. har gjort sit til Erik Grips store popularitet.

Midt i al det populære og kommercielle må det ikke glemmes, at Erik Grip startede som folkesanger med mange spillejobs på de små folkeklubber og mindre spillesteder, der blev grundlagt i 1960 ´erne. Det blev til et utal af turnéer, enten solo eller sammen med navne som Trille, Sebastian og Jan Toftlund. Erik Grip var også stifter af folkeklubben ”Vognhjulet” i Kbh., der i mange år præsenterede den væsentligste folkemusik og visesang. Udgivelsen af ”Frank Jægers Viser” i 1975 blev en ny retning indenfor folkesangen i DK, og med mange efterfølgende udgivelser af danske digte tilsat musik afsatte Erik Grip en ny musikstil i DK.

Erik Grips første optræden på en større festival var ved Skagen Visefestival i 1976. En indspilning fra denne debut på en større scene er at finde på albummet ”Blidt forsvinder natten” – udgivet 1977. Still going strong – ingen hat eller blå briller. Dette er tradition og ægte nærvær.

fr 21 20 Jammerbugt Kultur- og Erhvervscenter, aabybro Taylor

James Taylor har med sange som “Shower the People”, “Fire and Rain” og ikke mindst fortolkningen af Carole Kings “You’ve got a friend” placeret sig blandt de helt store amerikanske sangskrivere. Dette er en aften med tre herrer som i 30 år har turneret landet tyndt, både med soloplader og som musikere for en lang række store danske kunstnere. En fælles kærlighed til James Taylor har ført de tre musikere sammen i et ønske om at dykke ned i Taylors store sangkatalog og formidle det til publikum.

Jan Kaspersen: Vokal, guitar – Jan har i en menneskealder været kapelmester hos Jette Torp. Har bl.a. også spillet og turnéret med Alberte Winding, Bruce Guthro, Martin Brygman, Lis Sørensen og Mek Pek Partyband. Har 3 soloplader bag sig.

Peter Vuust: Kontrabas, kor – Peter har pt. udgivet 6 soloplader. Spiller pt. med sin egen trio med bl.a. Veronica Mortensen. Udover at være en estimeret hjerneforsker “Center For Music In The Brain” og med nylig bogudgivelse har Vuust bl.a. spillet og turnéret med Steffen Brandt, Poul Dissing, Sinne Eeg, Søs Fenger, Mads Langer, og Bobo Moreno.

Kristian Fogh: Piano, kor – Spiller p.t. med Lars Lilholt Band og Mike Andersen. Har desuden spillet og turnéret med bl.a. Bruce Guthro, Lars HUG, Peter Belli, Peter A.G, Poul Krebs og Michael Falch.

23 15 Hjørring Gymnasium & HF Kursus, Festsalen TERESA KABAN & HENRIK BLAZEJ

Duoen Teresa Kaban og Henryk Blazej har en flot musikalsk karriere bag sig – både i Krakow hvor de begge er uddannede og langt uden for Polens grænser i mere end 40 forskellige lande. 

De optræder med sikker professionel musikalitet på flere forskellige kontinenter og har i de seneste år også givet koncerter forskellige steder i Skandinavien. Duoen spillede i Hjørring i efteråret 2009.

arrangeret af hjørring musikforening

to 27 20 Jammerbugt Kultur- og Erhvervscenter, aabybro Live & Lokalt – Nordjysk originalmusik

Det meste af den livemusik som vi normalt kan opleve, når vi køber en koncertbillet, er skrevet og fremført af kunstnere, der har deres hjemmebase udenfor Nordjylland. Det er der for så vidt intet galt i - men det er faktisk sådan, er der er masser af musikere og artister, der rent faktisk har valgt at bo her - indånde den nordjyske luft og skrive om de ting, der rør sig her.

Med Live&Lokalt sender vi en række af disse artister og sangskrivere rundt på en turne - og vil både udfordre dem og publikum i et musikalsk møde. Her er chancen for at møde ny musik, nye kunstnere og opleve stemningen på 10 forskellige, mindre spillesteder i hele regionen.

Koncerterne ledes af kapelmester Ole Albrechtsen. Med sig har han en kvartet. De vil være det faste band, der akkompagnerer sangere og sangskrivere. Til hver koncert vil du kunne opleve 2-3 lokale artister - tourplanen med artister offentliggøres senest 4 uger før koncerten.

Live&Lokalt er en del af projektet Originalt/Regionalt - der støttes af Region Nordjylland og Statens Kunstfond.

fr - lø 28 -29 19 herregården knivholt, hjørringvej 180, 9900 frederikshavn


Knivholts Venner har stiftet Knivholt Jazzklub som inviterer til 

ADVOKATEN´S NEW ORLEANS JAZZ BAND

Til alle musik-arrangementer kan man medbringe egen madkurv.
Øl, vand, vin og kaffe købes på stedet til meget fornuftige priser.

Du skal være medlem af Knivholts Venner samt melde dig til arrangementet hos: 
Mogens Nyeng Hansen, monyha2002@yahoo.dk eller Mobil: 40 76 56 00

29 20 Jammerbugt Kultur- og Erhvervscenter, aabybro Covernight – Dressed For Roxette & afterparty

ROXETTE skrev soundtracket til de farverige 90'ere! Nu tager Danmarks bedste ROXETTE tribute band dig med på en nostalgisk rejse tilbage til da walkman var Gud, og du spillede luftguitar på dit værelse.

Du får lyst til at spole kassettebåndet tilbage igen og igen for at skråle med på "The Look" og "Dressed for Success" - fuldstændig som du gjorde det, da du var teenager og Beverly Hills 90210 dikterede tøjstilen. Så frem med hårbørsten – det musikalske lydniveau og håret er nemlig ualmindelig lækkert og højt, når bandets syv top-professionelle musikere leverer deres velsmurte sceneshow.

I front som Maria Fredriksson og Per Gessle er sangerinde Anja Møllerskov og sanger/guitarist Christian Visti og de bringer sammen med resten af DRESSED FOR ROXETTE dansegulvet i kog og sørger for at du svæver derfra på en sky af fed 90'er-eufori.

Således godt varmet op skulle stemningen herefter være sikret til et brag af et “After-party” i vores hyggelige café, hvor Volf Duo går på scenen. Her kan du for alvor få lov til at skråle med på alle de gode hits fra de sidste 30 år og samtidig opleve husets musikansvarlige, Mads Mølgaard, trykke den af på scenen med sin faste duo-makker i over 20 år, Henrik Volf.

Program for aftenen (ca. tider) Kl. 20.00 – 22.15 Dressed For Roxette (Salen) Kl. 22.20 – 01.00 After-party med Volf Duo (Caféen)

Ønsker man den “helt store pakke” sammen med venner eller familie, er det også denne aften muligt at tilkøbe den lækre koncertbuffet, der serveres i cafeen kl. 18.00 (begrænsede antal pladser).

29 21 bas,
brønderslev
Sonja Hald

Drilsk, livskraftig, dansk indierock - vindskæve, finurlige tekster med ordspil og referencer til både C.V. Jørgensen og Skaløe.

'Klæk' sagde det, da vasalstaten Danmark gik i krig. 
'Klæk' sagde det, da Finansministeren solgte sit land og Skat pissede milliarder væk for et par fadøl.
'Klæk' sagde det, da sindet fik nok og måtte udvide.

         
       
   
         

tilmeld dit arrangement

Opdateret 09. juli 2018 af Søren Berg Olesen