Musik i Nordjylland - September 2017

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

Pris

to - fr 28 - 29 17 og 20 Musikkens Hus, Musikkens Plads 1, Aalborg I LOVE IT - IN CONCERT 

Ole Henriksen er et ikon i dansk kultur. Som ingen anden kendis formår han at samle børn, unge og voksne på tværs af generationer. Selvom vores alle sammens cremekonge flyttede til USA i 70’erne, har danskerne aldrig glemt ham, og han er mere elsket end nogensinde. Oles ustoppelige popularitet og hans fascinerende liv danner basis for ”I Love It – in Concert”, som har alle de ingredienser, der skal til for at blive en fantastisk aften med fire sangere, Aalborg Symfoniorkester og Ole Henriksen selv i Musikkens Hus – WE LOVE IT! ”I Love It – in Concert” er en farverig og eventyrlig koncert, baseret på virkelighedens eventyr i form af Ole Henriksens liv. I løbet af koncerten skal publikum på en musikalsk rejse rundt i verden, fra det lille Nibe i Nordjylland over det eksotiske Jakarta i Indonesien og til slut det glamourøse Los Angeles i USA, hvor Ole kickstartede sin karriere, blev hele verdens creme-guru og fandt kærligheden.

”I Love It – in Concert” bliver en underholdende og unik oplevelse med plads til at knibe en enkelt tåre eller to. Vi skal selvfølgelig opleve, hvordan Ole lærte at lave creme i Indonesien, men også få et dybdegående indblik i de mørkere sider af Oles dannelsesrejse og hvordan han blev til det festfyrværkeri af positiv energi, vi alle kender i dag.

Til uropførelsen i Musikkens Hus i Aalborg vil vores hovedperson selv deltage som en del af koncerten, så se frem til en helt unik oplevelse med vores alle sammens yndlingsnordjyde – Ole Henriksen - flankeret af fire fantastiske sangere og Aalborg Symfoniorkester! Velkommen til ”I LOVE IT – in Concert”.

MEDVIRKENDE Bryan Rice, Ole Henriksen Christian Lund, Laurence Teit Samsø, Harvey Nicoline Siff Møller, Magita

Læs mere om castet her

SE OGSÅ I LOVE IT - IN CONCERT: Torsdag den 28. september kl. 17.00 Torsdag den 28. september kl. 20.00

FØLG PROJEKTET "I Love It - in Concert" har sin egen Facebookside og hjemmeside, hvor seneste nyt om koncerterne løbende offentliggøres.

280 - 330
to - sø 28 - 1 15 og 19,30 scandinavium, gøteborg Cats

Succémusikalen CATS till Göteborg, Stockholm och Malmö Vi är stolta att meddela att Andrew Lloyd Webbers succéföreställning CATS, en av världens mest älskade musikaler, kommer till Göteborg, Stockholm och Malmö hösten 2017.

Cats är baserad på T. S. Eliots ”Cats - de knepiga katternas bok” och återvände i december 2014 till West End för att återförena det ursprungliga teamet bestående av regissören Trevor Nunn, medregissören och koreografen Gillian Lynne, designern John Napier och kompositören Andrew Lloyd Webber. Efter en andra säsong på London Palladium under 2015 och en efterföljande brittisk turné 2016 gör produktionen nu en internationell turné med start i januari 2017.

Cats, en av de längst spelade föreställningarna både i West End och på Broadway, hade världspremiär på New London Theatre 1981 och spelades sedan där under 21 rekordartade år, med totalt ca. 9 000 föreställningar. Produktionen belönades med både Olivier Award och Evening Standard Award för bästa musikal. Broadwayuppsättningen spelades i 18 år och fick 1983 motta sju stycken Tony Awards, inklusive Bästa Musikal.

530 - 940 sek
fr 29 16 Freddy's bar, havnegade, frederikshavn max wolf spiller blues m.m. ?
fr 29 20 det musiske hus, frederikshavn DJURSLAND SPILLEMÆNDENE 

Djursland Spillemænd startede i 1974 og kan således slutte sig til den eksklusive del af den danske rockscene, der har kunnet fejre 40-års jubilæum i branchen.

Det musikalske koncept er nu som dengang keltisk inspireret folk-rock kombineret med egne rocknumre og unikke fortolkninger fra den danske sangskat.Der kan også sagtens dukke bluegrass,skandinavisk folkemusik og blues op på repertoire-planen og den musikalske mangfoldighed gør, at bandet stadig er et suverænt live-band med masser af spilleglæde og vilje til at få musikken helt op at stå på de høje nagler.

Djursland Spillemænd blev for alvor landskendte, da bandet medvirkede på den første Christiania-plade med nummeret”Christianitter, jydske knejte” og siden har orkestret spillet overalt i landet på musikhuse, festivaler,TV, radio,osv.

Med en ny udvidet besætning ,et fornyet repertoire+ 40 års jubilæum i 2014,

er bandet klar til at fortsætte deres”Never ending Tour” med den forrygende blanding af egne rock-numre og keltisk inspireret folk-rock, der altid har kendetegnet Djursland Spillemænd.

Dave Glowatsky: Violin
Helge Sørensen: lead-vocal,el og acc. Guitar,mandolin
Carsten Sørensen: Bas, vocal
Mette Damiri : Vocal
Nikolaj Banke: Trommer
Tommy Kusk: Percussion
Rasmus Stenholm: Hammond B3

DISCOGRAFI:

2015: ” Different people in a Different time”, Flying heart records
2014: ” Nu er dagen fuld af sang”, Jeppe Aakjær sange,Flying heart Records
2011: ”Stay with me tonight”, Flying heart Records
1991: ”Country,blues og en gammel dansk”, Olufsen records
1979: ”Land og Rock”, genlp 113
1977: ”Christiania-pladen”, Sony records
1976: ”Djursland Spillemænd”, genlp 102

140
fr 29 20 huset, hasserigade 10, aalborg Burnin Red Ivanhoe

I 50 år har Burnin Red Ivanhoe været et fast begreb i dansk musik. Altid genkendelig, altid udtryk for en bestemt måde at gå til musikken på, en unik lyd, en særlig holdning til det at spille musik for publikum. I begyndelsen hed det syrerock. I dag er det en del af kulturarven. I årenes løb har Burnin Red Ivanhoe stået på scenen mere end 1.000 gange. Udover i Skandinavien har de været i UK, Tyskland, Frankrig og Indien. De har spillet koncerter og været på koncert turneer med blandt andre Uriah Heep, Incredible Stringband, Jimi Hendrix og Black Sabbath. De har desuden medvirket i mange radio- og tv-programmer foruden i flere film. Ud over et større antal piratudgivelser og opsamlingsplader har de indspillet og udsendt 11 albums, hvoraf flere indgår i enhver rockentusiasts grundsamling. Debutalbummet ”M144” har således status som ét af nyere danske musiks betydeligste udgivelser.

Kim Menzer og Karsten Vogel er som altid i front med både vokal og mange instrumenter. Med det faste hold Assi Roar på bas og Klaus Menzer bag trommerne er én af landets stærkeste rytmegrupper på plads, og med Jens Runge som guitarist og sanger er der sikkerhed for et nyt og meget energisk Burnin, men også et Burnin der bygger på sine egne traditioner og hele musikalske væremåde. Lone Selmer, der som det nu sjette medlem både spiller keyboard og lægger vokalstemmer på, giver fylde og nye muligheder både i de musikalske arrangementer og i et til stadighed overraskende sceneshow.

Med sange som ”Ivanhoe i Brøndbyerne”, ”Tingel-tangel manden” og ”Gong-Gong, the Elephant Song” på programmet spiller Burnin Red Ivanhoe sig lige ind i tre danske generationers musikalske hjerter. Nu er repertoiret desuden styrket med et overbevisende sæt nye numre foruden med genoptagelse af nogle rigtigt gamle, som ingen hidtil har hørt live. Fælles for alle Burnin-job er - udover dette klassiske sæt sange - stor spilleglæde, musikalsk slagkraft, opfindsomhed, mærkelige instrumenter og et uberegneligt sceneshow. Oplevelsen af at være der selv. Den ægte vare

Sted: Salen / 3’eren Dør 19.30 // Show 20.00

Forsalg: Entre: 175 kr. Mad & Musik: 245 kr. (vegetarbuffet kl. 17:30-19:30)

På dagen: Entre: 195 kr.

Arr: Huset

<
fr 29 20 aalborghallerne Suzi Quatro & The Rubettes

Der er lagt op til fællessang i Aalborghallen, når to af 70’ernes musiklegender, rocksangerinden Suzi Quatro og bandet The Rubettes featuring Bill Hurd, giver dobbeltkoncert, der indeholder alle deres kendte 70’er hits.

'Can the Can', '48 Crash', 'Too Big', 'Devil Gate Drive', 'Daytona Demon', 'The Wild One', 'She’s in Love With You', 'Mama’s Boy', 'If You Can’t Give Me Love' og mange, mange flere.

Suzi Quatro var en af 70’ernes helt store rocksangerinder og lå i toppen af hitlisterne gang på gang, fra hun fik sit første gennembrud i 1973 med hittet Can the Can, der solgte over 2,5 mio. plader verden over.

Hendes duet 'Stumblin’ In' med Chris Norman fra Smokie blev ligeledes en topsællert, og i dag har hun solgt mere end 55 mio. plader på verdensplan.

Det engelske popband The Rubettes blev dannet i 1973, og de blev hurtigt kendte for deres fremtoning på scenen i hvide jakkesæt og stofkasketter.

The Rubettes hittede bl.a. med sangen 'Sugar Baby Love'. Hittet lå nummer 1 i hele fire uger, da det udkom, og det blev solgt i mere end 3 mio. eksemplarer over hele verden.

Bandet stod også bag kendte hits som 'Tonight','Juke Box Jive' og 'I Can Do It'.

Bill Hurd, der er frontfigur i The Rubettes, har tidligere spillet med i Suzi Quatros band, og spillede blandt andet også med på hendes hits 'Stumblin’ In' og 'She’s in Love With You' i 70’erne.

Det bliver derfor ikke ukendt for de to 70’er legender at drage til Aalborg sammen og give en stemningsfuld og nostalgisk koncert med alle deres største hits.

Support: The Glam

Program for koncerten 
19.00-20.00: The Glam 
20.20-21.35: Rubettes featuring Bill Hurd 
21.55-23.10: Suzi Quatro

Koncerten er en ståkoncert, men der vil, som altid til ståkoncerter, være adgang til et begrænset antal unummererede siddepladser efter først-til-mølle princippet bagerst i salen.

350
fr - lø 29 - 30 20 Musikkens Hus, Musikkens Plads 1, Aalborg IDA CORR 

Ida Corr indtager Intimsalen i Musikkens Hus til efteråret. Glæd dig til festlige popsange og rørende ballader. Den århusianske popsangerinde har rødder i Gambia, og det viser sig ikke bare i hendes smukke glød men også i hendes varme stemme. Ida Corr elsker fest og farver og bringer altid et højt tempo og masser af godt humør, når hun indtager en scene.

Ida Corr har varslet, at der er ny musik på vej, og med det storladne popnummer ”Down” som smagsprøve, tegner det et billede af en hitparade af højeste kaliber.

I foråret deltog Ida Corr i musikprogrammet ”Toppen af poppen” på TV 2, hvor hun imponerede både de andre medvirkende og seerne hjemme i stuerne med sine flotte, festlige og rørende fortolkninger som Gnags’ ”Når jeg bliver gammel” og Carpark Norths ”Within My Reach”.

Ida Corr viser nye sider af sit store talent med et nyt live-setup til koncerten i Musikkens Hus. Hendes største clubhits vil blive omarrangeret, og soul-lyden kommer i fokus. Det bliver en flot aften.

OM IDA CORR Ida Corr er født og opvokset i Aarhus, hvor hun startede sangkarrieren tidligt, da hun som bare 11-årig vandt Børne Melodi Grand Prix med bandet Årgang ´77. Derefter gik det stærkt for den unge sangerinde, der som 16-årig optrådte med sit band på Skanderborg Festival foran flere tusinde mennesker. Nogle år efter debuterede Ida med albummet ”Streetdiva”, og hun fik i 2007 sit internationale gennembrud med megahittet ”Let Me Think About It”, som blev remixet af den anerkendte house dj Fedde Le Grand.

Udsolgt
fr - lø 29 - 30 20, 14, 20 Skråen, Nordkraft, aalborg Poul Krebs

Nyt album 29. september:
MALEREN OG DELFINERNE PÅ BUGTEN

du kan opleve Poul Krebs i seks forskellige setups på to dage!

Poul Krebs tager det hårde hold af musikere med + en håndfuld særlige gæster: Michael Falch, Matt The Electrician (US), Troy Young Campbell (US), Ida Wenøe, og Henning Kvitnes (N)

Poul Krebs udgiver den 29. september det nye album ”Maleren og delfinerne på bugten” – og fejrer det med at lave et helt unikt koncertarrangement på et af hans all time favoritspillesteder: Skraaen Nordkraft i Aalborg. Der er tale om en to dages mini-festival hvor publikum kan opleve Poul Krebs i seks forskellige set ups i løbet af de to dage.

I KREBSENS VENNEKREDS – PROGRAMMET:

Fredag aften starter Poul Krebs med solo at præsentere sit nye album, incl. akustiske smagsprøver på de stærke sange. Senere på aftenen tager bandet over – med en helt særlig album-koncert, hvor de spiller ”Små sensationer” fra ende til anden. Valget af netop det album er taget af publikum, via en stor Facebook-event i løbet af sommeren.

Lørdag eftermiddag starter med en special præsentation af ”Maleren og delfinerne på bugten” – først med gennemlytning af albummet, efterfulgt af en interviewsession, hvor Poul Krebs fortæller om arbejdet med de nye sange.

Senere lørdag eftermiddag byder Poul velkommen til en eksklusiv House Of Songs koncert – hvor nogle af hans internationale venner og kollegaer spiller og fortæller om dette helt særlige sangskriver-fællesskab der nu har bredt sig til mange lande, og som er startet af Poul Krebs og sangskrivervennen Troy Young Campbell (US). Udover Troy vil også Matt The Electrician (ligeledes fra Austin, US) og Ida Wenøe (pæredansk sangskriver og tidligere del af bandet Boho Dancer) tage del i denne koncert.

Lørdag aften starter med en koncert hvor Poul Krebs og hans faste band spiller hele det nye album – og aftenen slutter med en Galla & Greatest Hits-koncert, hvor også en række gæstesolister synger med undervejs. Udover de allerede nævnte deltagere i House of Songs-koncerten, dukker også Michael Falch og den norske veteran Henning Kvitnes op som del af det vilde line up lørdag aften.

I Krebsens Vennekreds bliver eneste lejlighed for at høre Poul Krebs og band i løbet af efteråret 2017!

Billetterne koster 1015,- kr. – inkl. signeret udgave af ”Maleren og delfinerne på bugten” album og med adgang til hele arrangementet.

Der kan ikke købes billetter til enkelte dele af programmet. I Krebsens Vennekreds bliver eneste lejlighed for at høre Poul Krebs og band i løbet af efteråret 2017!

1015
30 20 det musiske hus, frederikshavn GRARUP ALLSTARS

Margrete Grarup trådte i januar 2016 hovedkulds ind i bandet, blot to uger før en forårstur på 15 koncerter. Den opgave løste hun på det utroligste og alle overgav sig til denne fantastiske sangerinde. Bandet er nu under det nye navn Grarup Allstars tilbage, super sammenspillede og klar til efterårets turné. Forvent blues og soul i absolut topklasse.

Uffe Steen - guitar (Shades of blue)
Palle Hjorth - orgel, kor(Krebs/Falch)
Niels Mathiasen - saxofon(Gnags)
Niels Nello Mogensen - bas, kor (Johnny Madsen)
Esben Bach - trommer(Kenn Lending)
Margrete Grarup - vokal (Uddannet sanger og sanglærer på Nordjysk Musikkonservatorium)

Efter en koncert i Brønderslev 30. januar 2016 skrev pressen:

“…(Grarup Allstars)gav i lørdags sit publikum en berusende og uforglemmelig koncertoplevelse, da det stjernespækkede hold leverede en præstation i verdensklasse. En formidabel behersket og helt igennem overlegen formidling af både nye og gamle blues og soul numre. Koncerten blev fremført med stor seriøsitet og humor og efterlod publikum rørt og stakåndet. En overvældende musikalsk oplevelse udover det sædvanlige. Helhedsoplevelsen springer skalaen. I særdeleshed en fuldkommen enestående koncertoplevelse.”

Om Margrete Grarup:

“Margrete Grarup krydrede med sin stærke vokal lydbilledet og tilførte fløjlsbløde toner, der skabte et magisk univers – En sangerinde der beherskede sine fraseringer sublimt, og som ydmygt gav plads til de andre medlemmer i bandet.”

Lidt historie:

I efteråret 2013 samledes nogle af Aarhus’ og landets bedste musikere i, hvad der med rette måtte kaldes et ”All Stars Band”. Dette drømmehold blæste alle omkuld og viste en håndfuld musikere der pressede og pirrede hinanden til et sammenspil helt i top. Orkesteret fik to år og 30 koncerter med sangerinden Birgitte Laugesen i front og udgav i 2015 cd’en “Playin’ With My Friends – Live”.

Sakset fra facebook efter de første koncerter i 2015:

Fra Dexter, Odense:

“Den seriøst sejeste, bedste, mest svingende, rørende og humoristiske, fanatiske live optræden jeg nogen sinde har hørt og været med til ! Fedt band! Præcision og musikalitet i topklasse.” - “Erik har faktisk en pointe idet han siger, at skal vi finde noget tilsvarende kvalitet i koncerter vi har været til, så skal vi tilbage til Bazar med Peter Bastian osv i deres storhedstid for 20 år siden. Det siger noget om kvaliteten her!”

Et yderst kompetent orkester med stor solistisk styrke bestående at den absolutte elite inden for dansk blues!

170
30 20 Kulturcenter Jammerbugt,
Søparken 2, 9440 Aabybro
ABBAcz & Staying Alive - Cover Night “70’s special edition”

Abba er et af de mest succesfulde bands i historien om popmusik. Tidløse pophits som tiltaler flere generationer over hele verden strøg ud af Bjørn og Bennys ærmer i 70’erne og 80’erne, og mange ønsker bandet tilbage på livescenen for endnu en oplevelse af de originale Abba. Bjørn Ulvæus har dog for længst fastslået at det ikke kommer til at ske. Så dermed synes en Abba-live oplevelse at være udelukket, - og dog…. Tjekkiet har i nogen tid været kendt for sine mere end fremragende hyldestbands, og blandt dem rager ”Abbacz” tårnhøjt op. Bandet som er hjemmehørende i Prag leverer et show i absolut topklasse. Iført originale kostumer og ægte 80’er koreografi leverer bandet et 100% live show, her er ingen maskiner, playback eller andre former for nemme løsninger. Der er 8 optrædende i det højenergiske show. Foruden Abba formationen medvirker bassist, trommeslager og 2 korpiger. Dette er et show i verdensklasse, og her kan man både lytte, synge med - og danse! Der er garanti for genkendelsesglæde når Abbacz går på scenen.

Ikke så snart er Abba gået af scenen i koncertsalen, inden man, forhåbentlig opløftet og fuld af dansehumør, kan fortsætte festen i caféen, hvor Bee Gees – cover bandet fra Aalborg giver den fuld gas indtil over midnat! “Staying Alive”, “Night Fever” & “How deep is your love” er blot nogle af de mange hits fra Bee Gees, som bliver leveret i dette fantastiske og intime tribute show. Som publikum bliver du taget med på en musikalsk rejse tilbage i den lange og gloværdige karrierer som Bee Gees har haft og ikke mindst deres musik som stadig fylder os med glæde her 50 år efter deres første album udgivelse. Bandet bag dette show er alle musikere med en lang musikalsk baggrund og de leverer et professionelt og troværdigt show, hvor de med deres helt egen lyd, fortolker en lang række af de mange hits som Bee Gees har skabt gennem tiden.

250
30 19,30 huset, hasserigade 10, aalborg Gypsy Wagon

Duoen bevæger sig i spændfeltet mellem russisk, sigøjnermusik, folk og etnisk musik. Det eneste ægte sigøjnerband i DK! :-) Publikum inviteres på en musikalsk rejse i vores sigøjnervogn sammen med et ungt par, som er løbet hjemmefra, fordi de ikke måtte gifte sig med hinanden for deres forældre. Hvordan vil det gå dem? Finder de lykken? Kom med og find ud af det - oplev en hed ørkenblæst fra Sahara, bastard-gypsy med ben i næsen fra England, vodka-polka fra Rusland, flamenco-woodoo fra Spanien m.m.

Gypsy Wagon er: Kirill Gedde (guitar, balalajka, sang) og Dan Selchau (bulgarsk kaval fløjte, kor)

Gratis adgang

Sted: Husets Cafe / 2eren Vegetarbuffet: 85 kr. Buffet: 17:30 - 19:30

Vegetarbuffet KUN VED FORSALG via “Køb billet” >

Arr: DANSK - RUSSISK forening, Aalborg

0
30 21 kappelborg, skagen TROUBLE CATS 30/09 2017

Det danske blues og rootsrock-band Trouble Cats er beviset på, at katte har flere liv end de fleste, når de i 2017 fejrer 30 års jubilæum på den danske bluesscene. De 4 hankatte er i dag i absolut topform og gæster Kappelborg til september.

Line Up: 
Henrik Hansen, mundharpe, vokal 
Martin Blom, guitar, vokal 
Morten Brauner, bas, kor 
Henrik Thorsen, trommer

i SALEN Baren åbner kl. 20 Unummererede siddepladser

ARRANGØR Arrangeret af Kulturhus Kappelborg.

170
30 21 Studenterhuset, aalborg AFENGINN + SUPPORT 

Afenginn har eksisteret siden 2002 og er blevet lidt af en institution på den danske musikscene. Deres blanding af østeuropæisk og nordisk folkemusik, brug af skæve taktarter og iltre udbrud samt inspiration fra klassisk musik har indbragt dem talrige priser herunder fire Danish Music Awards og har sendt dem ud på turneer i Europa, USA, Canada og Australien.

https://www.facebook.com/pg/studenterhuset.aalborg/events/ 

80
           
       
   
 
           

tilmeld dit arrangement

Opdateret 29. september 2017 af Søren Berg Olesen