Musik i Nordjylland - September 2018

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

fr - lø 14 - 15 22,30 viseværtshuset, Sct. Laurentii Vej 41, skagen Mads Toghøj trio
16 14 Jammerbugt Kultur- og Erhvervscenter, aabybro Erik Grip - Søndagsmatiné

Anekdoter og røverhistorier mellem sangene gør en koncert med Erik Grip til noget yderst personligt og nærværende.

Erik Grip fik sit folkelige gennembrud med sangen ”Velkommen i den grønne lund”. Men også sangene ”Åbent Landskab”, ”Rose skal vi danse”, ”Gult græs mod solen” m.m. fl. har gjort sit til Erik Grips store popularitet.

Midt i al det populære og kommercielle må det ikke glemmes, at Erik Grip startede som folkesanger med mange spillejobs på de små folkeklubber og mindre spillesteder, der blev grundlagt i 1960 ´erne. Det blev til et utal af turnéer, enten solo eller sammen med navne som Trille, Sebastian og Jan Toftlund. Erik Grip var også stifter af folkeklubben ”Vognhjulet” i Kbh., der i mange år præsenterede den væsentligste folkemusik og visesang. Udgivelsen af ”Frank Jægers Viser” i 1975 blev en ny retning indenfor folkesangen i DK, og med mange efterfølgende udgivelser af danske digte tilsat musik afsatte Erik Grip en ny musikstil i DK.

Erik Grips første optræden på en større festival var ved Skagen Visefestival i 1976. En indspilning fra denne debut på en større scene er at finde på albummet ”Blidt forsvinder natten” – udgivet 1977. Still going strong – ingen hat eller blå briller. Dette er tradition og ægte nærvær.

fr 21 20 Jammerbugt Kultur- og Erhvervscenter, aabybro Taylor

James Taylor har med sange som “Shower the People”, “Fire and Rain” og ikke mindst fortolkningen af Carole Kings “You’ve got a friend” placeret sig blandt de helt store amerikanske sangskrivere. Dette er en aften med tre herrer som i 30 år har turneret landet tyndt, både med soloplader og som musikere for en lang række store danske kunstnere. En fælles kærlighed til James Taylor har ført de tre musikere sammen i et ønske om at dykke ned i Taylors store sangkatalog og formidle det til publikum.

Jan Kaspersen: Vokal, guitar – Jan har i en menneskealder været kapelmester hos Jette Torp. Har bl.a. også spillet og turnéret med Alberte Winding, Bruce Guthro, Martin Brygman, Lis Sørensen og Mek Pek Partyband. Har 3 soloplader bag sig.

Peter Vuust: Kontrabas, kor – Peter har pt. udgivet 6 soloplader. Spiller pt. med sin egen trio med bl.a. Veronica Mortensen. Udover at være en estimeret hjerneforsker “Center For Music In The Brain” og med nylig bogudgivelse har Vuust bl.a. spillet og turnéret med Steffen Brandt, Poul Dissing, Sinne Eeg, Søs Fenger, Mads Langer, og Bobo Moreno.

Kristian Fogh: Piano, kor – Spiller p.t. med Lars Lilholt Band og Mike Andersen. Har desuden spillet og turnéret med bl.a. Bruce Guthro, Lars HUG, Peter Belli, Peter A.G, Poul Krebs og Michael Falch.

23 15 Hjørring Gymnasium & HF Kursus, Festsalen TERESA KABAN & HENRIK BLAZEJ

Duoen Teresa Kaban og Henryk Blazej har en flot musikalsk karriere bag sig – både i Krakow hvor de begge er uddannede og langt uden for Polens grænser i mere end 40 forskellige lande. 

De optræder med sikker professionel musikalitet på flere forskellige kontinenter og har i de seneste år også givet koncerter forskellige steder i Skandinavien. Duoen spillede i Hjørring i efteråret 2009.

arrangeret af hjørring musikforening

to 27 20 Jammerbugt Kultur- og Erhvervscenter, aabybro Live & Lokalt – Nordjysk originalmusik

Det meste af den livemusik som vi normalt kan opleve, når vi køber en koncertbillet, er skrevet og fremført af kunstnere, der har deres hjemmebase udenfor Nordjylland. Det er der for så vidt intet galt i - men det er faktisk sådan, er der er masser af musikere og artister, der rent faktisk har valgt at bo her - indånde den nordjyske luft og skrive om de ting, der rør sig her.

Med Live&Lokalt sender vi en række af disse artister og sangskrivere rundt på en turne - og vil både udfordre dem og publikum i et musikalsk møde. Her er chancen for at møde ny musik, nye kunstnere og opleve stemningen på 10 forskellige, mindre spillesteder i hele regionen.

Koncerterne ledes af kapelmester Ole Albrechtsen. Med sig har han en kvartet. De vil være det faste band, der akkompagnerer sangere og sangskrivere. Til hver koncert vil du kunne opleve 2-3 lokale artister - tourplanen med artister offentliggøres senest 4 uger før koncerten.

Live&Lokalt er en del af projektet Originalt/Regionalt - der støttes af Region Nordjylland og Statens Kunstfond.

fr - lø 28 -29 19 herregården knivholt, hjørringvej 180, 9900 frederikshavn


Knivholts Venner har stiftet Knivholt Jazzklub som inviterer til 

ADVOKATEN´S NEW ORLEANS JAZZ BAND

Til alle musik-arrangementer kan man medbringe egen madkurv.
Øl, vand, vin og kaffe købes på stedet til meget fornuftige priser.

Du skal være medlem af Knivholts Venner samt melde dig til arrangementet hos: 
Mogens Nyeng Hansen, monyha2002@yahoo.dk eller Mobil: 40 76 56 00

29 20 Jammerbugt Kultur- og Erhvervscenter, aabybro Covernight – Dressed For Roxette & afterparty

ROXETTE skrev soundtracket til de farverige 90'ere! Nu tager Danmarks bedste ROXETTE tribute band dig med på en nostalgisk rejse tilbage til da walkman var Gud, og du spillede luftguitar på dit værelse.

Du får lyst til at spole kassettebåndet tilbage igen og igen for at skråle med på "The Look" og "Dressed for Success" - fuldstændig som du gjorde det, da du var teenager og Beverly Hills 90210 dikterede tøjstilen. Så frem med hårbørsten – det musikalske lydniveau og håret er nemlig ualmindelig lækkert og højt, når bandets syv top-professionelle musikere leverer deres velsmurte sceneshow.

I front som Maria Fredriksson og Per Gessle er sangerinde Anja Møllerskov og sanger/guitarist Christian Visti og de bringer sammen med resten af DRESSED FOR ROXETTE dansegulvet i kog og sørger for at du svæver derfra på en sky af fed 90'er-eufori.

Således godt varmet op skulle stemningen herefter være sikret til et brag af et “After-party” i vores hyggelige café, hvor Volf Duo går på scenen. Her kan du for alvor få lov til at skråle med på alle de gode hits fra de sidste 30 år og samtidig opleve husets musikansvarlige, Mads Mølgaard, trykke den af på scenen med sin faste duo-makker i over 20 år, Henrik Volf.

Program for aftenen (ca. tider) Kl. 20.00 – 22.15 Dressed For Roxette (Salen) Kl. 22.20 – 01.00 After-party med Volf Duo (Caféen)

Ønsker man den “helt store pakke” sammen med venner eller familie, er det også denne aften muligt at tilkøbe den lækre koncertbuffet, der serveres i cafeen kl. 18.00 (begrænsede antal pladser).

29 21 bas,
brønderslev
Sonja Hald

Drilsk, livskraftig, dansk indierock - vindskæve, finurlige tekster med ordspil og referencer til både C.V. Jørgensen og Skaløe.

'Klæk' sagde det, da vasalstaten Danmark gik i krig. 
'Klæk' sagde det, da Finansministeren solgte sit land og Skat pissede milliarder væk for et par fadøl.
'Klæk' sagde det, da sindet fik nok og måtte udvide.

         
         
       
   
         
Musik i Nordjylland - Oktober 2018

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

to 4 20 Jammerbugt Kultur- og Erhvervscenter, aabybro Holtsø, Trier, Andersen & Wittrock

Med en smittende musikalsk kærlighed, entusiasme og en gnist der rækker ud over scenekanten, leverer de 4 en aften, hvor de udover det fælles repertoire, hver især giver smagsprøver på deres store kunnen.

Jes Holtsø: Har for længst skrevet sig ind i de danske filmhjerter. Med langt hår, midterskilning og kuglerunde briller stod han i rollen som Børge altid klar, når Olsen Bandens spidsfindige planer krævede en ekstra hånd. På samme vis lagde han få år senere ansigt til flyttemand Olsens søn William i Huset på Christianshavn. Nu er han tilbage. Charmen er ikke blevet mindre med årene og med et glimt i øjet og hjertet på rette sted, er han klar til at levere et solidt repertoire af blues, rock og soul. Jes har flere gange været nomineret til en Danish Music Awards, og blev i 2012 kåret til Årets Danske blues navn.

Tobias Trier: Fylder meget på en scene, trods sine kun 69 kg fordelt på 179 cm. En spinkel mand med mange ord og iørefaldende melodier, som elsker at underholde. Han holder til stadighed koncerter over hele landet, da hans personlige brændstof er netop publikums reaktioner.

Første gang han for alvor stod på scenen, var han kun 13 år. Det var til Leif Sylvesters bryllup i Cirkus Himmelblås telt. Og han var der, fordi han er søn af Røde Mor musikeren Troels Trier. Siden har han taget et markant skridt ud af faderens skygge og etableret sig som selvstændig anerkendt trubadur og entertainer. Han har udgivet et nyt album cirka hvert andet år siden han debuterede med “Bag De Blå Persienner” i år 2000.

Peter Andersen: Har udover sine 28 år i Shu-bi-dua gjort sig bemærket på den danske musikscene i bands som: Henrik Strube Band, Billy Cross Band, Led Zeppelin Jam og Danseorkestret.

Morten Wittrock: Har været professionel musiker siden sit 18. år og er I Danmark kendt for sin unikke måde at spille Honky-Tonk Piano på. Han har i en årrække indspillet og produceret et utal af cd’er I Danmark og USA og har flere gange været nomineret til en Danish Music Awards. Han modtog i 2014 den amerikanske pris “Old Time Country Music Hall of Fame's Award” for årets Rockabilly Album i USA.

to 11 20 Jammerbugt Kultur- og Erhvervscenter, aabybro Alberte Winding Duo

Intimkoncert med Alberte Winding & Andreas Fuglebæk.

Nu kan du opleve Alberte Winding, der er kendt for sin bløde stemme og lune nærvær. Hun gjorde sig for alvor bemærket i 80'erne, da hun storhittede med sangene "Lyse Nætter" og "Tænder på et kys". Vi glæder os til en uforglemmelig aften!

En duo-koncert skal helst mærkes som en fortrolig samtale eller som gamle venner i en velkendt stue; et sted at blive set og holdt af. Alberte Winding og Andreas Fuglebæk evner at spille sig ind på den del af livet, der er poetisk, og man går aldrig fra en intimkoncert med det musikalske makkerpar uden at mærke hjertet banke på ny.

Med sange om barndom, ungdom og det voksne hjertets vildveje, bundet sammen med en hel del sjove anekdoter, er en duo koncert med Winding og Fuglebæk proppet med varme og genkendelig erfaring med livets ned- og især -opture.

Alberte Winding – Sang Andreas Fuglebæk – Guitar & kor

fr 26 20 bas,
brønderslev
Mathilde Falch m/band

Mathilde Falch har i oktober 2017 udgivet sit 4. album ’Som Børn På Ny’- et mørktonet og dristigt rockalbum, der indeholder sange om smerte, kærlighed og håb.

Det er indspillet med Mathildes faste band, der også er med hende på landevejene: 
Adam Winberg (trommer), 
Morten Puper (keyboards), 
Jeppe Skovbakke (bas), 
Christian Ki (guitar) og 
Charlotte Schultz (kor).

28 15 Hjørring Gymnasium & HF Kursus, Festsalen Marianna Shirinyan - klaverkoncert

I 2006 Marianna Shirinyan hele fem priser ved ARD International Music Competition i München, og det startede hendes karriere som solist og kammermusiker. Siden har hun etableret sig som en af denne generations ledelse pianister. 

Shirinyan har spillet ved flere internationale festivaller vundet en række konkurrencer og priser både i Danmark, Tyskland, Frankrig og Spanien og som den første nogensinde, modtog Marianna Shirinyan i 2010 DR's nye klassiske kunstnerpris: P2 Prisen.

arrangeret af hjørring musikforening

         
         
       
   
         
Musik i Nordjylland - November 2018

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

to 1 20 Jammerbugt Kultur- og Erhvervscenter, aabybro Sveistrup

To år er der gået, siden Jakob Sveistrup udsendte sit seneste album ”All In/All Out”. I mellemtiden har den fynske sanger droppet sit fornavn i musiksammenhæng, fordi det alt for ofte blev stavet med c i stedet for k!

Hans nye album ”In Your Face”, der netop er udkommet 1. maj, bærer derfor kun hans efternavn på coveret. Men den 45-årige sanger lægger ikke skjul på, at der ligger en gedigen holdindsats bag hans tredje soloudspil.

- Mine bandmedlemmer har i den grad ofret sig for, at denne udgivelse kunne blive en realitet. De har været med rundt og spille i hele landet de seneste fire år, hvilket har gjort det til et ekstremt sammenspillet og sammentømret band. Den interne forståelse har været guld værd i studiet, siger Jakob Sveistrup.

Bandmedlemmerne og korsangerne har også stået på spring, når der har været ledige stunder i Medley-studiet i København, hvor Jakob Sveistrup har indspillet ”In Your Face”.

Han gætter på, at han har taget turen fra Villestofte i Odense til Vesterbro i København omkring 60 gange det seneste år, hvor indspilningerne har stået på. Det har givet ham tid til at høre de 12 sange fra ”In Your Face” igennem talrige gange. - Når man kan sidde og synge med på sin egen sang på anlægget hele vejen hen over Storebæltsbroen, ved man, at man har fat i noget, der holder, konstaterer Jakob Sveistrup.

4 14 Jammerbugt Kultur- og Erhvervscenter, aabybro James Rasmussen Trio - Søndagsmatiné

Mere end tyve år er det blevet til, siden James startede med at underholde med Four Jacks og John Mogensen sange.

Kom og oplev en musikalsk stjerneaften i selskab med James Rasmussen Trio. James var den ene fjerdedel af den hæderkronede sangkvartet Four Jacks, hvor også John Mogensen, Bent Werther og Poul Rudi deltog. James afløste Otto Brandenburg i 1958.

James Rasmussen Trio underholder publikum med de allerstørste radio-hits fra dengang, og undervejs fortæller James Rasmussen anekdoter fra hans tid i legendariske Four Jacks. Her er en enestående mulighed for at høre og se den ægte vare, sange som bl.a. Mandalay, Tom Dooley, Chaio Chaio Bambina, og Åh Marie A`ve`hjem te`dig.

James Rasmussen Trio er: James Rasmussen Vokal og guitar, Søren Engel, Bas og vokal, samt Jimmi Koldenborg, Trommer og vokal. Søren Engel, er kendt fra bl.a. Delta Cross Blues band, og Jimmi Koldenborg, kendt fra Fede Finn og Funnyboys.

10 21 bas,
brønderslev
Back in Black

Back In Black er et AC/DC-show med dertilhørende kirkeklokke i Hells Bell, kanoner i For Those About To Rock og skoleuniform til guitaristen.

Back In Black sætter en ære i at spille AC/DC så tæt på originalerne som muligt og levere et sceneshow med lige så meget knald på. Dermed er der lagt i kakkelovnen til et se- og høreværdigt allmost the real thing show med Back In Black.

11 15 Hjørring Gymnasium & HF Kursus, Festsalen MUSICA FICTA & BO HOLTEN 

Musica Ficta er et professionelt vokalensemble, dannet i 1996 af Bo Holten. Musica Ficta favner et meget bredt repertoire. Musica Ficta betragter arbejdet med den danske sangskat som en vigtig del af sit virke. 

Koncertens program sange fra den danske sangskat: 

C. Nielsen m.fl. ”En snes danske viser”.

arrangeret af hjørring musikforening

ti 13 20 Jammerbugt Kultur- og Erhvervscenter, aabybro Poul Krebs Solo, 2018

”En af dansk poprocks bedste iagttagere”, har BT kaldt ham. Jyllands Posten har skrevet om ”…en troværdig og ligefrem kunstner i særklasse” – mens Gaffa har karakteriseret Poul Krebs som ”en ualmindeligt kultiveret musiker, der presser sig selv til det yderste for at give publikum en oplevelse, de aldrig glemmer.”

Poul Krebs solo er en ganske særlig og særligt nærværende oplevelse, hvor man kommer helt tæt på en af landets bedste og mest langtidsholdbare sangskrivere. Sådan bliver det også i 2018, når Poul Krebs tager sin akustiske guitar og et udpluk af det store sangkatalog med sig på solo-turné.

Gennem karrieren har Poul Krebs altid været leveringsdygtig i både underfundige og skæve historier, fra den rejse igennem livet, der i hans tilfælde ikke altid er gået den snorlige vej. En rejse der har gjort Poul Krebs til en af landets mest populære kunstnere – og som undervejs har udmøntet sig i albums som ”Små Sensationer”, ”Kosmorama”, ”Forbandede Vidunderlige Tøs”, ”Fri Som Et Forår”, ”Morgendagens Tåber”, ”På En God Dag”, ”Asfalt” og senest ”Maleren og delfinerne på bugten”. Det nye udspil gik direkte ind som nummer 1 på listen over de mest solgte udgivelser i Danmark – og blev af BT kaldt for ”Et af Krebs’ bedste album”.

Poul Krebs har i løbet af sin lange karriere skrevet langt over 500 sange, spillet mere end 1000 koncerter og efterhånden udgivet 24 albums (alt iberegnet), der tilsammen har solgt i langt over 1 million eksemplarer.

fr 23 19 herregården knivholt, hjørringvej 180, 9900 frederikshavn


Knivholts Venner har stiftet Knivholt Jazzklub som inviterer til 

ALL TIME JAZZ BAND

Til alle musik-arrangementer kan man medbringe egen madkurv.
Øl, vand, vin og kaffe købes på stedet til meget fornuftige priser.

 

Du skal være medlem af Knivholts Venner samt melde dig til arrangementet hos: 
Mogens Nyeng Hansen, monyha2002@yahoo.dk eller Mobil: 40 76 56 00

fr 23 20 Jammerbugt Kultur- og Erhvervscenter, aabybro Johnny Logan & Friends, 2018

Der bliver ikke rigtig julestemning uden dette traditionsrige brag af en koncert, så derfor byder vi igen i år på en forrygende julekoncert med irske Johnny Logan og hans store og veloplagte orkester.

Det er ikke alle sangere man kan kalde ’exceptionelle’, men det kan man roligt kalde Johnny Logan! Stadig den dag i dag er det ikke lykkedes for andre end Johnny at vinde det Europæiske Melodi Grand Prix hele tre gange og med mere end 6 millioner solgte albums på verdensplan, har Johnny Logan for længst skrevet sit eget kapitel i musikhistorien.

Men Johnny har ikke fået nykker af den grund. Han er stadig en kunstner, der giver sig fuldt ud over for sit publikum, hvilket han har bevist adskillige gange for sit trofaste publikum her på Kulturcentret! Dette års julekoncert bliver med garanti ingen undtagelse og der er, traditionen tro, stor rift om pladserne til denne aften. Vi oplever bl.a. hvert år fans fra det meste af Europa, der netop rejser til koncerten her i Aabybro grundet den fantastiske stemning i salen.

24 19 herregården knivholt, hjørringvej 180, 9900 frederikshavn


Knivholts Venner har stiftet Knivholt Jazzklub som inviterer til 

FAZZ AND HIS JAZZ CRUSADERS

Til alle musik-arrangementer kan man medbringe egen madkurv.
Øl, vand, vin og kaffe købes på stedet til meget fornuftige priser.

Du skal være medlem af Knivholts Venner samt melde dig til arrangementet hos: 
Mogens Nyeng Hansen, monyha2002@yahoo.dk eller Mobil: 40 76 56 00

         
         
       
   
Musik i Nordjylland - December 2018

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

1 20 Skråen, nordkraft, aalborg Saveus

Martin Hedegaard er i løbet af det seneste halvandet år braget ind på den danske musikscene med sit ambitiøse projekt, SAVEUS. Ført an af en særdeles overbevisende liveoptræden på P3 Guld, hvor den tidligere X-Factor vinder, vendte tilbage til spotlyset med debutsinglen, 'Levitate Me', har SAVEUS siden markeret sig med P3-hittet, ’Everchanging’, en anmelderrost debut-EP og i særdeleshed, som et ekstremt anmelderrost livenavn.

Nu er han klar med en ny single - det yderst dansable nummer “Time Can Heal a Man”. Det er 3. gang han besøger Skråen, og Martin Hedegaard leverer noget helt specielt live.

Der var udsolgt til koncerten i marts på Skråen. Her kommer ekstrakoncerten

2 14 Jammerbugt Kultur- og Erhvervscenter, aabybro Ann-Mette Elten duo - Julematiné

Læn dig tilbage, luk øjnene og glem alt om juletravlhed for en stund i selskab med en sangerinde, hvis repertoire spænder utrolig bredt.

Hygge og højtidelighed er indbegrebet af en julekoncert med Ann-Mette Elten. Med sin klare popstemme omfavner hun traditionens julesange og giver nyt liv til vore mest elskede julesalmer. Og luften sitrer, når hun giver sig i kast med nogle af de helt store klassiske sange fra sit album ”Adagio”.

Ann-Mette Elten har i mere end 30 år turneret landet rundt med På Slaget 12, og mange af bandets sange har for længst opnået status af evergreens. Nogle af disse og andre højdepunkter fra hendes efterhånden lange karriere har Ann-Mette valgt at tage med på denne jule-turné, hvor hun bakkes op af sin ægtemand og musikalske makker fra PS12, Niels Kirkegaard

Alle, der indtil nu har oplevet Ann-Mette synge de store klassiske sange, er blevet overvældede. At en sangerinde med så meget pop i bagagen også mestrer denne genre, var der ingen, der havde regnet med. Ann-Mette synger klassiske sange som ”O mio babbino caro” og ”Pie Jesu” med en følelsesfuld indlevelse, der vækker mindelser om de helt store internationale stjerner.

En julekoncert med Ann-Mette Elten er en oplevelse, du ikke lige glemmer.

ti 4 19,30 Sct. Catharinæ Kirke, Lille Kirkestræde 1 9800 Hjørring DRESDNER KREUTZCHOR

Hjørring Musikforening har i samarbejde med Vendsyssel Teater fået mulighed for at engagere Dresdner Kreutzchor (drenge og mandskor) til en koncert i Hjørring som det eneste sted i Danmark i forbindelse med en turne i december 2018. 

Koret er et af de absolut førende kor i Europa og består af 36 sangere. Det er korets julekoncert, og koncerten afholdes i Sct. Catharinæ Kirke, Hjørring den 4.december 2018. Billetsalg via Vendsyssel Teater (pris annonceres senere)

arrangeret af hjørring musikforening

ma 10 20 Jammerbugt Kultur- og Erhvervscenter, aabybro Harlem Spirit of Gospel (USA)

Fra selve det dybeste af Harlem, New York, får vi fornemt besøg af tidens måske mest velrenommerede gospelkor på de kanter, nemlig ingen ringere end det 8 mand store “The Harlem Spirit Of Gospel Choir”!

Kunne man forestille sig en mere vedkommende måde at komme julen i møde på, end at overvære en vaskeægte gospelkoncert med alt hvad dertil hører af lovprisninger, glæde, god musik og fantastiske sangere? Det bliver stort!

De fine sangere er nøje udvalgt af bandets leder Mr. Anthony Morgan og korets sangere har optrådt med en perlerække af de største Gospelkor i USA og med ligeså mange prominente navne i amerikansk musik, så som: Aretha Franklin, Diana Ross, Stevie Wonder, Lyle Lovett, Christina Aguilera, Gladys Night, Cindy Lauper, The Band m. fl. Kontroversielle, professionelle, energiske, inspirerende og åndsfyldte! Den lyd og det sanseindtryk som The Harlem Spirit of Gospel Choir møder en med, rammer med en kraft, der ikke lader sig standse. De “bevæger sig med englene”.

         
         
       
   
         

tilmeld dit arrangement

Opdateret 10. juni 2018 af Søren Berg Olesen