Musik i Nordjylland - August 2018

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

fr - sø 31 - 2 17 - 22 krudttårnet, Havnen / europavej, frederikshavn  tordenskioldsdage 2018

se hele programmet via linket ovenfor

Arrangementer med musik:

lørdag:

12.00-22.00 TORDENSKIOLDSDAGENE PÅ KRUDTTÅRNSPLADSEN – & OPTOG I MIDTBYEN

18.00 -19.00 Koncert på Krudttårns Scenen. Nyd en musikalsk oplevelse og spis spændende aftensmad på torvet ved det gamle tårn.

20.00 Hof Trompetererne giver koncert fra scenen. Tambourer med baroktrompeter og trommer spiller fanfarer og skåler for kongen

20.30 KRUDTTÅRNS KONCERT. Optakt til årets store skuespil. Morten Nordheim med Peter Eget, Jonas Kongsted, Kevin Lees og gæstesolister underholder med nyskrevne sange om Fladstrand, Tordenskiold og Flåden.

21.00 Boderne lukker.

21.00 LEGENDEN om TORDENSKIOLD II – Året er 1718

Søndag:

12.00-22.00 TORDENSKIOLDSDAGENE PÅ KRUDTTÅRNSPLADSEN

18.00 -19.00 Koncert på Krudttårns Scenen. Nyd en musikalsk oplevelse og spis spændende aftensmad på torvet ved det gamle tårn.

20.00 Hof Trompetererne giver koncert fra scenen. Tambourer med baroktrompeter og trommer spiller fanfarer og skåler for kongen.

20.30 KRUDTTÅRNS KONCERT. Optakt til årets store skuespil. Morten Nordheim med Peter Eget, Jonas Kongsted, Kevin Lees og gæstesolister underholder med nyskrevne sange om Fladstrand, Tordenskiold og Flåden.

19.00 Boderne lukker

21.00 LEGENDEN om TORDENSKIOLD II – Året er 1718

Tordenskiold er tilbage – vildere end nogensinde! Oplev den hæsblæsende fortsættelse af sidste års succesforestilling. Året er nu 1718! Og efter det fatale angreb på Strømstad, er Tordenskiold nu mere upopulær end nogensinde med krigsret og kongehuset på nakken. Han ser sig derfor nødsaget til at gribe til utraditionelle midler og krydse loven… Dette bringer ham ud på en rejse med hans trofaste Løjtnant Grib, en glædespige og hans ærkefjende, John Norcross… . Nyskrevet skuespil af Troels Engelbrecht og Alexander Sagmo. Instruktion: Alexander Sagmo, Produktion: Fonden Tordenskiold.

21.50 Tamburerne spiller retræte og går tappenstreg.

22.00 Tak for i aften – vi ses igen i 2019.

 

fr 31 18 / 20 Aalbæk gl. Kro PERRY STENBÄCK & DEKADANSORKESTERN 

"I tog os med på en flyvetur over Cornelisland, hvor jeres overskud, spilleglæde og mesterlig håndtering gjorde, at man trygt lænede sig tilbage og nød udsigten. Sangene var overlegent arrangeret og udført med afmålt præcision. Tusind tak for en magisk eftermiddag!" - Jesper Feldager, efter koncert på Værket i Randers

Perry Stenbäck & DekadansOrkestern (S) byder sensommeren velkommen, når de i slutningen af august indtager Aalbæk gl. Kro, og for en aften fylder lokalerne med masser af god skønne viser af blandt andre Cornelis Vreeswijk, Evert Taube, Dan Andersen, Myhre/Hovland og Stenbäck selv. Aftenen starter med en spændende middag - se nedenfor.

Perrys entusiasme og instrumentale evner har ført ham rundt i Danmark og resten af verden som turnerende musiker, og han er særligt anerkendt for sit unikke guitarspil og ikke mindst for sit vindende væsen. - Måske oplevede du ham selv under Skagen Festivalen sidste år, hvor han med stor succes optrådte på både Havne- og Torvescenen.

På dette genvisit i det nordjyske bakkes Perry op af Dekadansorkestern, der består af Christine Dueholm på trommer og kor, Naja Storebjerg på kor og perkussion og Henrik Kunz på kontrabas. Det velspillende band er lutter rutinerede musikere, som har spillet sammen i mange år, så vi glæder os til en levende, legende, virtuos musikalsk oplevelse.

Koncerten er inkl. middag.

fr 31 19 Lønstrup Café-Bio, Lønstrup Gl. biograf, Strandvejen 100, Hjørring Johnny Madsen Jam - Så tæt på originalen som overhovedet muligt.

Johnny Madsen Jam er en hyldest til en ægte, vestjysk rock'n'roller. Den ligefremme og uimponerede tilgang til musikken og de originale tekster har præget Johnny Madsens ramsaltede rock'n'roll og blødende blues og gjort ham og hans band unikke på den danske musikscene. Johnny Madsen Jam fortolker disse sange med dyb respekt for originalen og med den nerve og sjæl, sangene fortjener.

Johnny Madsen Jam spiller numre fra hele Johnny Madsens bagkatalog. Vi spiller selvfølgelig de største hits som Færgemanden, Udenfor Sæsonen, One Man Band, Havanna og Johnny The Blues. Men du finder også de mere ukendte perler på vores sætliste. Det er showtime, hver gang Johnny Madsen Jam går på scenen.

Spilleglæden er smittende, lead vokalen er rigtig tæt på originalen, bassen og trommerne ligger hvor de skal og selv de små uundværlige anekdoter er på plads.

fr 31 20 Karolinelund, Karolinelundsvej 40, Aalborg Fredagsfest i Karolinelund. 

Mads Langer + support: MØRK spiller til Fredagsfest i Karolinelund 2018! 

Arrangeret af Skråen i Nordkraft

fr 31 20 Hotel Hjallerup Kro, Søndergade 1, Hjallerup Koncert med Kristian Lilholt. 

Det bliver Kristian Lilholt (vokal, piano, guitar), der indvier Hjallerups nye friluftsscene med sin varme og vedkommende menneskemusik.

fr 31 20 Jammerbugt Kultur- og Erhvervscenter, aabybro Tørfisk 2018

Så er den gal igen!!! De 4 gæve, gale, lune og bund-musikalske vestjyder er atter tilbage på scenen i Aabybro. Her kan du være helt sikker på, at aftenen bliver fyldt med god underholdning, masser af musik samt gode anekdoter fra deres lange karriere.

Siden 1981 har TØRFISK leveret soundtracket til Vestjylland. Thyborøn-gruppen hører til blandt de allerbedste i Danmark til at forene irsk-inspireret folkemusik med egne kompositioner og personlige tekster.

De synger, spiller og underholder, så det er en fryd – med typisk vestjysk charme, som ikke er til at stå for - en stensikker succes med deres lytteværdige, morsomme og exceptionelle repertoire. Samtidig er TØRFISK-drengene dygtige musikere, som forstår at udnytte musikken sammen med deres helt stærke side – de karakteristiske, vestjyske, forblæste mandestemmer.

TØRFISK’s skæve, finurlige og vedkommende tekster afslører masser af fin sans for tilværelsens sjove sider og kombineret med friske melodier og med deres udadvendte optræden, er underholdningen på topplan. Naturlig charme, humor og ægthed er TØRFISK i en nøddeskal

fr 31 20,30 huset, hasserisgade 10, aalborg Världens Band (S) - Tretten musikere, syv lande, tre kontinenter, et band

Världens Band spiller en blanding af folk og roots fra medlemmernes hjemlande, en kollision af kulturer og smelter sammen i en Transglobal Roots Fusion. Svenske melodier mødes skotske, engelsk guitar ledsager klassisk indisk sang, Balkan melodier spilles på sækkepibe og den senegalesiske kora danses til Middelhavets rytmer. Resultatet er en unik og spændende blanding af kultur, personlighed og stil.

Alle er de eksperter i deres hjemlands traditionelle musik, musikerne mødtes i 2012 for at dele folkemusik fra deres særskilte lande og skabe nye lyde under vejledning af svensk folkemusiks legende Ale Möller. De har siden tourneret med succes fire gange i Sverige, spillet på alle de store folkefester, dertil to britiske ture, hvor de har fået en masse entusiastisk fans. De har spillet på Sage Gateshead, været hovednavn på Musicport Festival, samt optrådt på spillesteder, events og universiteter i UK, Band on the Wall, Rich Mix og Belgrave Music Hall.

"Det bedste verdensmusikband jeg har hørt i mange år. De er fantastiske! " (Ale Möller, World Music-stjerne) "Lytte til dem er en uddannelse" (Kathryn Tickell OBE) "Når stjerner går, er fem stjerner ikke nok ... en genkendelig, umiskendelig og virkelig elskelig lyd" (Maverick Magazine)

fr - ma 31 - 3   Brønderslev Marked, Frederiksgade 40, Brønderslev Brønderslev Marked. 

Brønderslev Marked afholdes i den weekend, som kommer lige før den første mandag i september. Markedet tiltrækker mange tusinder mennesker hvert år. Kom og oplev et af Danmarks hyggeligste markeder.

Store Brønderslev Marked er et stort heste- og kræmmermarked med tilhørende tivoli, øl- og spisetelte og masser af underholdning med Bl. a. kandis, laura Mo og tom donovan.

Markedet afvikles over fire dage, fra fredag til mandag, og det er den første mandag i september måned der bestemmer hvornår markedet finder sted

Markedspladsen ligger midt i Brønderslev by, og har et areal på 41.500 kvm. Hvert år er der omkring 200 kræmmerboder, 600 heste, 3000 andre dyr, diverse øl- og spisetelte, et kæmpestort tivoli og mere end 100.000 besøgende

Store Brønderslev Marked arrangeres af markedsforeningen, hvor markedsudvalget står for det praktiske arbejde både før, under og efter markedet.

Uddrag af musikprogrammet:

Fredag:
15:00 – 18:00 “De Jøwe” spiller i Markedskroen 
16:00 – 17:00 No Remedy “Byens Bedste Band” på Markedsscenen
20:00 – 01:30 Jack Flash and the Comets Spiller i Markedskroen

Lørdag:
10:00 – 13:00 Peter Maler spiller i Markedskroen
13:00 Møllegårdens Rockband på Lille-Torv 
14:00 TOM DONOVAN på Markedsscenen 
15:00 Møllegårdens Rockband spiller på lille-Torv
16:00 TOM DONOVAN på Markedsscenen 
16:00 Brønderslev Square Dancere i Frederiksgade 
15:00 – 18:00 “De Jøwe” spiller i Markedskroen.
17:00 Brønderslev Square Dancere i Frederiksgade 
20:00 – 01:30 Version 1,0 spiller i Markedskroen

søndag:
13:00 Brønderslev Harmoniorkester BBB Starter og slutter med koncert ved Kontorvognen. 
13:00 – 14:45 Brønderslev Big Band i Markedskroen
14:00 Laura Mo med trio på Markedsscenen
14:30 Springbræt bandet Optræder på Lille-Torv
15:15 – 18:00 Sir i oS Spiller i Markedskroen 
16:00 Laura Mo med trio på Markedsscenen 
18:15 - 21“De Jøve” Spiller i Markedskroen

       
   
         

tilmeld dit arrangement

Opdateret 31. august 2018 af Søren Berg Olesen