Musik i Nordjylland - Juni 2018

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

ma 18 19 Møllehuset, frederikshavn

alsang med mandskoret og vendsyssel drengekor. 

frode muldkær er konferencier.

Mandskoret uddeler Sanghæfter.

on 20 19,30 Dokkedal Kirke, Møllesøvej, Dokkedal, Storvorde Koncert med CD release - De Danske Evergreens.

Ole Sloth, Mads Vinding og Jan Harbeck Trioen har i foråret indspillet en Cd med et udpluk af deres repertoire af salmer, danske sange, pop sange, filmtemaer og revyviser i jazz arrangementer.

Vi fejrer udgivelsen med en koncert, hvor vi får rig lejlighed til at høre numrene live ligesom man får mulighed for at sikre sig et eksemplar af Cd'en.

Jan Harbeck, saxofon
Mads Vinding, Kontrabas
Ole Sloth, Piano

Jan Harbeck er en af de absolut bedste danske tenorsaxofonister gennem tiden.Ganske overraskende og som en dark horse fejede Jan Harbecks IN THE STILL OF THE NIGHT alle andre favoritter til side, da magasinet Jazz Special skulle kåre "Årets Plade 2009", og siden har pladeselskabet Stunt Records måtte genoptrykke udgivelsen flere gange. Den store offentlighed fik øjnene op for tenorsaxofonisten, og Jan har siden spillet landet tyndt. www.janharbeck.com  

Mads Vinding behøver vist ingen nærmere præsentation. Teknisk, melodisk og rytmisk fuldendt, hører han til den absolutte verdenselite af jazzbassister. Hans karriere, spænder over fem årtier, med over 600 albums og har samarbejdet med en perlerække af jazzens allerstørste navne: Herbie Hancock, Wayne Shorter, Stan Getz, Quincy Jones, Chet Baker, bare for at nævne nogle få. www.vinding.dk  

Ole Sloth spiller med en lang række musikere i mange forskellige musikalske sammenhænge fra the Beatles til jazz. Han er kendt for sin lyriske spillestil og har gennem tiden arrangeret stribevis af traditionelle salmer og danske sange, så de har fået et rytmisk udtryk. Han er organist i Mou og Dokkedal kirker, har undervist på Nordjysk musikkonservatorium og Aalborg universitet i klaver. Han underviser nu i rytmiske klaver på Aalborg kulturskole, MGK nord og Vestervig kirkemusikskole. www.olesloth.dk

Koncerten er gratis - Alle er velkomne.

on 20 19,30 Musikkens hus, aalborg Fremtidens dirigent 

Arrangør: Aalborg Symfoniorkester

Dirigentstuderende fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium Roberto Bautista vil sammen med Aalborg Symfoniorkester fremføre fejende flot musik. Kom og oplev en forrygende aften i selskab med det unge dirigenttalent, der denne aften har sin debutkoncert. 

Program

Giménez: Forspil til La Torre del Oro Klatzow: Marimbakoncert Schumann: Symfoni nr. 3 – Den rhinske Medvirkende

Dirigent: Roberto Bautista Lærer: Giordano Bellincampi Solist: Katerina Anagnostidou, marimba

on 20 20 Kurt Malmberg, Lars Liensvej 15, Blokhus The Irish Waterfall. 

Navnet - Waterfalls - som gruppen kaldte sig i starten, kommer af navnet på en mindre by, Waterfalls,  i Irland.

to 21 20 Freddy's Bar, Havnegade, Frederikshavn

Koncert med The Reptones

The Reptones er blandt de førende danske eksponenter for den bølge af alt. country, new-folk og håndspillet americana, der har vundet stort indpas i de senere år.

Koncerten på Freddy's Bar er københavnernes eneste koncert i Nordjylland i 2018. Kom med og skab stemningen med The Reptones i hjertet af Frederikshavn. Få en kold øl og et skud håndspillet americana musik ved gågaden på Frederikshavns hyggeligste spillested.

Siden The Reptones udgav deres tredje album – Dead Letter Blues - i slutningen af marts 2016 er det gået stærkt for den københavnske kvintet. Singlerne fra ’Dead Letter Blues’ blev i 2016 og 2017 spillet flittigt på både P4 og P5. ’Candy Coated Lines’ var flere uger i træk det mest spillede nummer på P5, og første-singlen – ’This Small Town’ – kom i fast rotation på P4, og endte med at blive The Reptones’ mest spillede nummer på kanalen nogensinde. 

Med op mod 50 koncerter i kalenderen siden den seneste udgivelse og en flot modtagelse af både anmeldere og publikum, har bandet fået en kæmpe vitaminindsprøjtning og åbnet en kreativ åre, der nu udmønter sig i bandets fjerde album, Human Speed, der udkommer på Target Records til efteråret.

https://youtu.be/Gw8wH0OSnPg 

to - lø 21 - 23 > Fruerlundparken, Fruerlundvej 5, Øster Hurup, Hadsund Truckstop Festival 2018. 

Danmarks største country festival i hyggelige omgivelser, og med egen campingplads (Country Camp) 

Live country musik med mere end 12 countrybands.

Festival med country musikken i højsædet.

Følgende spiller på festivalen:

Erin James (USA)
Randy Kohrs (USA)
Adam Fisher (USA)
Steff Nevers (Norge)
Honky Tonk Ladies (Færøerne)
Hallur Joensen (Færøerne)
Fistful Of Dollars (DK)
Longhorn & Buffaloes (DK)
T-Rooster Band (DK)
Bjarke & The Ute (DK)
Wings & Roots (DK)
Sonny Poulsen (DK)

Open mic, med bl.a karokee
Linedance m/workshop. 

Arrangeret af Country Truckstop Danmark.

fr 22 22 - 01 Freddy's Bar, Havnegade, Frederikshavn

Sonny møller og perry stenbäck

Sonny Møller & Perry Stenbäck har slået pjalterne sammen og tager en tur til Frederikshavn. Det bliver en aften med en ordentlig omgang de gamle klassikere og guitarprygl. Der bliver fortolket sange fra bla. John Mogensen, John Denver, Cash, Dubliners, De Gyldne Løver, Elvis, Kim Larsen, CCR, Johnny Madsen osv. Og vi spiller nok også nå'et med Sonny Møller...Det blir' Sjåw !

fr - lø 22 - 23 22,30 viseværtshuset, Sct. Laurentii Vej 41, skagen peter abrahamsen trio
23 13 - 16 Duus Vinkælder, Østerågade 9, Aalborg Frokost Jazz - glad, swing og jumpblues Jazz musik

Vi byder indenfor til Barfoeds Jumpband.

23 19 Galleri Munken, Munkensvej 11, Hvorup Klit, Løkken Skt. Hans med Schwåmpis Venner. 

Denne aften på Munken er blevet en traditionsrig og utrolig hyggelig aften for vore medlemmer, hvor vi fejrer sommerens længste dag i galleriets smukke omgivelser, hvor bålet tændes og båltalen holdes.

Det bliver med uhøjtidelig og folkelig vendelbostemning, når Schwåmpis Venner spiller irsk folkemusik med bl.a. veldrejede danske tekster. 

Der er bål og båltale i oplevelseshaven og traditionen tro - is efter bålet. 

Arrangeret af Munkens Musik Galleri

23 19 Musikkens hus, aalborg Sankt Hans 

Den magiske midsommerstemning fylder uden for og inde i Musikkens Hus, når vi traditionen tro fejrer Sankt Hans med en rigtig sommerkoncert

Det bliver en lys og lun ode til midsommeren, når vi atter fejrer sommerens mest livsbekræftende og smukke tradition med bevægende musik i Koncertsalen, Hush på Musikkens Plads og et stort sankthansbål på fjorden.

Arrangementet er delt op i en gratis del på Musikkens Plads og en entrékrævende koncert i Koncertsalen.

Aftenens konferencier og båltaler er den populære nordjyde og Monopolet-kaptajn Mads Steffensen. Maria Lucia i Koncertsalen

Vi byder velkommen i Koncertsalen, hvor Maria Lucia, Aalborg Symfoniorkester, Klarup Pigekor og Nordjysk Pigekor på rørende vis vil lede os igennem sommerens elskede klassikere.

Efter koncerten vil koret gå forrest til midsommerarrangementet på Musikkens Plads, hvor der er fri adgang for alle, taler, musik og mulighed for at riste pølser og skumfiduser. 

Program

19.00: Sankt Hans-koncert med Maria Lucia, Aalborg Symfoniorkester, Klarup Pigekor og Nordjysk Pigekor i Koncertsalen. Mads Steffensen er konferencier.

19.00-19.45: Opvarmning på pladsen. Koncert med Katrine Schmidt. Der vil være små bål, pølser og skumfiduser

20.15: Den officielle koncert afsluttes med, at kor og publikum går ud af Koncertsalen og ud på Musikkens Plads, mens koret synger ”Nu er jord og himmel stille”

20.40: Båltaler Mads Steffensen går på scenen på Musikkens Plads

20.55: Midsommervisen synges som fællessang, akkompagneret af musikere fra Aalborg Symfoniorkester, Klarup Pigekor og Nordjysk Pigekor

21.10: Koncert med Hush

22.25: Arrangementet afsluttes, og vi ønsker hinanden en fortsat god sommer

Bemærk: Tidspunkter er anvisende. Ændringer kan forekomme

24 11,30 - 17 Rhododendronparken, Nørregade 43, Brønderslev Parkfestival - En dag fuld af musik og underholdning. 

Oplev countrystjernen Ester Brohus ganske GRATIS til dette års Parkfestival.

Ester Brohus er en dansk country sangerinde og sangskriver, som tidligt i karrieren sang gospel - men nu har kastet sin kærlighed på country-musikken.

Lyt også til Charlotte Hjørringgaards smukke vokal

Og nyd lyden af Advokatens New Orleans Jazzbands toner

I år afvikles festivalen søndag d. 24. juni, hvor Rhododendronparken vil stå i fuldt flor. Der er fri entré. Der er forskellige musikalske indslag på flere scener krydret med dans, arbejdende kunstnere og underholdning af forskellig art - så kom og vær med.

24 19 Lønstrup Café-Bio, Lønstrup Gl. biograf, Strandvejen 100, Hjørring Peter Abrahamsen and his Country gumbo. 

Glad musik, som kan få benene til at røre sig og sang- og lattermuskler til at løsne sig.

En kraftig krydret, god og stærk servering leverer Peter Abrahamsen and his Country Gumbo, når de griber instrumenterne og spiller op til fodtappende og medrivende country rock. Repertoiret byder på sange fra countrysangbogen, fra Peter Abrahamsens eget danske, klassiske sangrepertorie og udgør både en tur ned ad Memory Lane og et møde med nye kompositioner.

Peter Abrahamsen står i spidsen for de i alt fire mand, der har spillet sammen i mange år. Peter Abrahamsen står for vokal, rytmeguitar og diverse rasleintrumenter. Ole Bendix håndterer såvel elguitar som steelguitar, mens Bo Liengård søger for rytmen i bassen og Kristian Lassen garnerer med trommer og percussion.

Ma 25 19 - 20,45 Sæby Havn, Havnen 11, ved Havnekontoret. Volstrup Harmonikaklub

Tag en stol med på Sæby Havn og nyd musikken. Det er gratis og alle er hjertelig velkomne. (Aflyst i regnvejr)

vi stopper inden flaget spilles ned. 

ti 26 19,30 Saltum Kirke, Tinghøjgade 83, Saltum Koncert med Duo Cofradia

Duo Cofradia er fantastiske repræsentanter for Cubansk musik. Deres stil er helt deres egen men har rod i Son, Salsa og Nuevo Trova.

Du vil opleve sprudlende musikalitet, virtuos sang og Pachis eminente guitarspil, der tryllebinder tilhørerne, uanset om det er jazz, blues eller latinamerikanske rytmer. Pachi komponerer det meste af deres musik, men de fremfører også andre kendte eller mindre kendte numre. Musikken er fyldt med den smittende livsglæde og intensitet som er karakteristisk for ægte Cubansk musik. Deres stemmer klæder hinanden fantastisk, og det hele fremføres med kærlige drillerier. 

Lia udstråler en fantastisk energi og hendes ordspil mellem numrene læner sig op ad standup comedy. 

Det modsvares af Pachis tilbagelænede og rolige væsen. 

Lia Llorente og Pachi Ruiz har gennem mere end 10 år turneret med deres koncerter i Italien, Norge, Frankrig, Canada, Sydamerika, Tyskland og i år også USA. Deres første udlandsrejse gik til Danmark i 2004, og siden har Danmark og danskerne haft en særlig plads i deres hjerter. I deres smukke, selvrestaurerede hjem i Trinidad indbydes til koncerter både med og uden gæstemusikere. Men ikke mindst indbydes mange af byens fattige børn og unge til gratis musik- og sang undervisning. 

Duoen har udklækket flere store talenter, der derved får mulighed for en levevej, og duoens indtjening i Danmark går ubeskåret til netop dette arbejde.

on 27 18 Lønstrup Café-Bio, Lønstrup Gl. biograf, Strandvejen 100, Hjørring Dúo Cofradía. 

Velkommen til en ægte Cubansk oplevelse - Lia og Pachi spiller cubansk musik, med en blanding af salsa, nueva trova, jazz, rumba og blues Virkelig en inspirerende Duo der kan sit kram

Lia og Pachi har de sidste 12 år haft en omfattende turne. De har givet koncerter i Italien, Norge, Tyskland, Canada, Frankrig og Danmark.

Pachi er i dag en af Cubas bedste guitarister og han mestrer alle genrer - hans egne kompositioner spænder fra salsa, nueva trova og rumba til Blues, hvor han er en virtuos.

De har deres eget meget store smukke musikhus i Trinidad, hvor de inviterer andre kendte musikere til at optræde og det ender tit i jamsessions. Udover koncertaktiviteter har de oprettet en skole, hvor unge med talent kan komme og få gratis undervisning.

on 27 19,30 Freddy's Bar, Havnegade, FrederikshavnOpen Mic

 

 

on 27 19,30 - 20,30 Hulsig Kirke, Hulsigvej 2, Hulsig, Skagen Kammerkoncert. 

Violinisterne Olga og Taras Danilyk spiller sammen med Rikke Kursch, organist ved Skagen kirke.

on 27 20 Kurt Malmberg, Lars Liensvej 15, Blokhus Kristian Lilholt Trio.

Efter mere end 500 koncerter i ind og udland, er trioen blevet et yderst velfungerende og charmerende koncertbekendtskab. 

Kristian Lilholt er en fremragende komponist og sangskriver og en musikalsk stemningsmager af høj klasse, 
Lasse Jørgensen kan spille på det meste, og 
Ida Friis Virenfeldts stemme er prikken over det berømte i. 

Trioen leverer kommunikation i øjenhøjde, og musik og sange med højt til loftet. Trioen spiller sig gennem et bredt udsnit af Kristian Lilholts produktion, fra de første vinylplader i 80'erne, over den storslåede instrumentalmusik fra 90'erne, til de flotte sange fra 00'erne og de nyeste værker LAND og STILLE FLYDER LIVET.

on 27 20 - 21,30 Tranum Strandgård Kunst og Kulturcenter, Strandvejen 143 A, Tranum, Brovst Koncert med Paul Eastham 

Paul Eastham er en britisk sanger, der nu bor i Danmark. Han har spillet musik, stort set hele sit liv og er en habil komponist. Han har optrådt mange steder i Europa med sin guitar. I 2007 startede han, sammen med sin bror, det skotske band „Coast" med ham som forsanger. 

Bandet har optrådt på alle de store visefestivaller i Danmark. Som solist spiller han skotsk, engelsk og amerikansk sing-along-musik fra de sidste årtier. Man kan også forvente at høre akustiske versioner af Coast-numre, som Paul Eastham har skrevet. Derudover giver han sin version af en del favoritnumre skrevet af andre musikere. 

Der er lagt op til en sing-along-koncert, hvor muligheden for at høre netop ens favoritnummer er til stede. Som Paul Eastham siger: „Lykken er at skrive en sang, at skabe noget helt nyt, at fyre den af på scenen, glemme sig selv og gøre det hele sammen med andre, der også elsker at spille/høre musik. Lykken er at spille musik.".

to 28 20 Freddy's Bar, Havnegade, FrederikshavnBechmann Sedinius feat. aske jacoby

 

 

to 28 20 skovdalen, aalborg Skovrock

Singer-songwriter John Hiatt giver koncert under åben himmel

Vi glæder os til at byde velkommen til én af de helt store singer-songwriter når amerikaneren John Hiatt med en blanding af rock, blues og country krydret med en god portion mandig røst for første gang gæster Aalborg, hvor han torsdag den 28. juni kl. 20 giver koncert i Skovdalen.

John Hiatt er verdenskendt som både musiker og singer-songwriter og har blandt andet mere end 20 albums samt to Grammy-nomineringer på sit CV. Igennem sin karriere har han eksperimenteret med en lang række musikgenrer, og Hiatt mestrer mange instrumenter i formidlingen af sine musikalske fortællinger. Samtidig har han fungeret som inspirationskilde for en lang række store internationale kunstnere såsom Eric Clapton og Iggy Pop, der har udgivet coverversioner af Hiatts sange. Også danske Hanne Boel har fundet stor inspiration i den amerikanske singer-songwriters musik, og hun valgte således i 1992 at indsynge Hiatt-nummeret Don't Know Much About Love.

Fra musikforlag til solokarriere Den 65-årige musiker og sanger begyndte allerede i sine teenageår at optræde på diverse klubber i hjembyen Indianapolis, Indiana. I 1970 flyttede Hiatt til den musikglade by, Nashville, hvor han blev ansat som sangskriver hos Tree-Music Publishing Company. Her nåede Hiatt at skrive over 200 sange for forlaget, inden han besluttede at give sig i kast med en karriere som soloartist. Det første album Hangin' Around the Observatory udgav Hiatt i 1974, inden han for alvor, 13 år senere, slog sit navn fast med det ottende studiealbum Bring The Family. Siden da er det blevet til hele 22 albums, hvoraf seneste udgivelse var 2014-albummet Terms of My Surrender, som kastede to Grammy-nomineringer af sig.

to - lø 28 - 30 19

(15)

Jægerum Søpark, Søgårdsvej, Brovst Skovspilskavalkade. 

Teaterforeningen Skovspillenes friluftsforestilling er denne sommer en kavalkade over nogle af de bedste sangnumre fra de sidste mange års skovspil - et sandt overflødighedshorn af sang, dans og skuespil.

fr 29 19,30 Vendsyssel Teater,
Banegårdspladsen, Hjørring
THE MCLAIN BAND - AMERIKAnSk BAND, BLUEGRaSS MUSIK

Kom og oplev dette fantastiske band.

Sidste år gav de en helt fantastisk koncert

The Mclain Band skal også spille til Rebildfesten

I samarbejde med vendsyssel teater

Arrangør: Spar event

fr 29 19,30 Musikkens hus, aalborg Poul Anker Bechs tabte land 

Oplev en rørende kunstkoncert i Musikkens Hus, hvor Anders Lund Madsen sætter ord på sit særlige forhold til Poul Anker Bechs malerier

Anders Lund Madsen har et helt særligt forhold til Poul Anker Bechs malerier og betegner sig selv som ham, der gerne ville have været malerens usynlige ven. Han beskriver, hvordan Poul Anker Bechs malerier har gjort et livsændrende indtryk på ham:

”Det var som at se ind i mig selv, og det er en af de tre mest mærkelige oplevelser, jeg har haft i hele mit liv. Hver gang jeg stillede mig op foran et nyt billede, fik jeg en sugende fornemmelse i maven, som om nogen havde afsløret, hvordan jeg i virkeligheden så ud indeni”, som han skrev i sin hyldest til den nordjyske maler i Jyllands-Posten umiddelbart efter Poul Anker Bechs død.

Anders Lund Madsen vil i Koncertsalen tage publikum med på en musikalsk rejse gennem Poul Anker Bechs malerier.

Kunstkoncerten er i samarbejde med Aalborg Symfoniorkester og Vendsyssel Teater, der i efteråret har premiere på sin største opsætning til dato: ”Det tabte land” om Poul Anker Bechs liv og billeder.

Komponist: Nicklas Schmidt, der bl.a. har komponeret filmmusikken til Jussi Adler Olsens film "Flaskepost Fra P" og musikken til den internationale storfilm ”Unge Astrid”om Astrid Lindgrens liv.

Den nykomponerede musik uropføres live af Aalborg Symfoniorkester.

fr 29 20 Freddy's Bar, Havnegade, Frederikshavn  

big creek slim Band (Udendørs)

 

fr 29 20 Tolne Skovpavillon, Bakkevej 65, Sindal Allan Olsen Solo
fr 29 20 Brønderslev Gl. Kirke, Kirkevej 9, Brønderslev Koncert med Duo Cofradia (Cuba)

Arrangør: Højskoleforeningen Vendsyssel.

fr 29 20 skovdalen, aalborg Skovrock

Nik & Jay + Marie Key

NIK & JAY SPILLER SOMMER TOUR 2018

De smider den ene hit single efter den anden, som hver gang er noget helt nyt og anderledes, og som samtidig nærmest folder sig ud som en ny signatur lyd for Nik & Jay. Det er ærligt, det er jordnært og det rammer lige i hjertekuglen og man bliver indfanget, bevæget og glad. Senest er det ’Linje H’ der i al sin enkelhed er Nik & Jay, som danskerne aldrig har hørt dem før. Helt tæt på, akustisk og alligevel fuld af ” ere metaforer og ord der fanger, på et gyldent sprødt ow, li’som go’e croissanter”, som Nik rapper i andet vers.

2017 har på mange måder været Nik & Jay’s år. Højdepunkterne tæller bl.a. et totalt udsolgt Royal Arena i foråret og en sommertour der blev sendt afsted med singlen ’Hele Vejen’ – sommerens mest spillede danske radiohit – som kulminerede i en publikumsrekord af en koncert af ren kærlighed på årets Smukfest.

Sommer Tour 2018 er derfor en realitet.

MARIE KEY MED NYT ALBUM

I fin tråd med årstiden udsender Marie Key sin tredje sang i år: “Regn”. Den nye single er forløberen til et album, der kommer i starten af 2018. Marie Key har i år allerede udsendt de to sange “Bruge dig” og “Giganter” som kom ud i juni.

Det er to år siden Marie Key sidst var aktuel med koncerter og musik. Pausen er blevet brugt til at skrive sange og udforske nye musikalske relationer.

 lø 30 12 -  Vildmoseporten, Biersted Mosevej 277, Store vildmose, 9490 Åbybro. den lille røde festival

 

Musik: 

Perlefar, 
Sigurvin Sigurdsson, 
David Rovics, 
Karina Willumsen, 
Urban Folk, 
Auria Paz

 

Konferencier: 

Johnny Hefty og 
Tanja Bjørn Zabell

30 12,30 Skovsgård Hotel, Hovedgaden 26, Skovsgård, Brovst Global Garden Party - Frokostjazz med Jesper Thilo & Kansas City Stompers. 

I Skovsgård Hotels skønne have får vi denne lørdag eftermiddag besøg af både en af danmarks absolut bedste swing saxofonister Jesper Thilo og Danmarks ældste og mest berømte jazz orkester Kansas City Stompers. 

Arrangeret af Brovst Musikforsyning.

30 20 skovdalen, aalborg Skovrock

L.O.C. - aka Liam O'Connor

et af de største navne i dansk musik. Populariteten er vokset støt siden udgivelsen af debutalbummet ”Dominologi” (2001) – og han er den sjældne kombination af kunstner og entertainer, der med en enorm og loyal fanbase både trækker gode anmeldelser og store salgstal på sine udgivelser.

L.O.C.s karriere nåede en foreløbig kulmination i 2012 - et år der på det nærmeste tilhørte ham. Han udgav to albums (på eget selskab SGMD - SelvGjort Millionær Drøm), der begge var blandt årets mest succesfulde – og som samtidig gjorde op med den normale måde at udgive musik på. ”Prestige, Paranoia, Persona Vol. 1” blev det mest downloadede album i dansk musikhistorie, med mere end 240.000 individuelle downloads – mens Vol. 2 blev udgivet til fordel for Røde Kors og endte med at skaffe mere end 600.000 kr. til organisationens arbejde. Fra de to albums kom singlerne ”Helt min Egen” (feat. Barbara Moleko) og ”Noget dumt”, der begge var blandt årets store radiohits.

         
       
   
         

tilmeld dit arrangement

Opdateret 17. juni 2018 af Søren Berg Olesen