Musik i Nordjylland - Maj 2018

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

on 23 19,30 Folkekirkens Hus, Gammel Torv 4, Aalborg Den Danske Sang. 

Med Randers Kammerorkester og Ole Skov Thomassen 

to 24 19,30 Aalbæk Kirke, Gårdbovej 24, Ålbæk Den lille hæslige fugl.

Rainer Hrasky: Der kleine hässliche Vogel Et musikalsk eventyr for orgel og fortæller efter en historie med samme navn af Werner Heiduczek.

Den lille fugl synger smukkere end alle andre fugle, men den er så grim, at ingen vil have med den at gøre. 

Ved orglet: Lars Pontoppidan 
Oplæsning: Anne Pontoppidan.

to 24 20 Freddy's Bar, Havnegade, Frederikshavnslåbrock Band

 

to 24 20,30 Huset, Hasserisgade 10, Aalborg PULS: Baltic Crossing (FIN/DK/UK)

Baltic Crossing udnytter deres stærke tilknytning til den gamle dansemusik og med respekt for hinandens traditioner til at bringe en ny ungdommelig energi til folkemusikken i Europa. De 5 medlemmer er fra Storbritannien, Finland og Danmark og uanset hvor de mødes må mindst én af med-lemmerne krydse Østersøen. Baltic Crossing giver dig fyrige skandinaviske violiner,boblende North-umbrian fløjter og en medrivende guitar og kontrabas rytmegruppe.

Baltic Crossing består af fem højaktive musikere fra toppen af den Nordeuropæiske folkemusikscene. De har spillet sammen siden 2004 og har udgivet to anmelderroste CD’er som begge har været nominerede ved Danish Music Award. I 2014 fejrer gruppen 10 års jubilæum og det markeres med omfattende turnéer og udgivelse af en ny CD!

Baltic Crossings energiske, ekvilibristiske og livsglade musik har bragt dem meget vidt omkring. De har rødderne solidt plantet i de Nordiske og Keltiske traditioner og koncerterne er præget af stor dynamik og medrivende humor. Udover lange turneer i de tre hjemlande samt Norge og Sverige, har de spillet på mange af den vestlige verdens vigtigste folkemusikfestivaler, såsom Kaustinen Folk Music Festival (FI), Korröfestivalen (SE), Gooikoorts (BE), Shetland Folk Festival (UK), Celtic Connections (UK).

Baltic Crossing vardet første folkemusikband nogensinde som blev udvalgt til det præstigefulde turnéprogram ”Rising Stars”! Bag det program stod en lang række af Europas førende klassiske koncertsale, såsom Wiener Konzerthaus, L'Auditori Chamber Music Hall i Barcelona, Athens Concert Hall, Amsterdam Concertgebouw, Cité de la musique i Paris m.fl.

Gruppens musikere er kendte hver for sig som medlemmer i bl.a. Frigg (FI/NO), KAN (UK), Jez Lowe and the Bad Pennies (UK), Tsuumi Sound System (FI), Lydom, Bugge & Høirup Trio (DK), Jensen & Bugge (DK) og Habadekuk (DK).

Baltic Crossing består af: Ian Stephenson [UK]: guitar & toradet harmonika Andy May [UK]: Northumbrian sækkepiber & klaver Esko Järvelä [FI]: femstrenget violin Antti Järvelä [FI]: mandolin & kontrabas Kristian Bugge [DK]: violin

Koncerten er støttet af PULS - Nordisk Kulturfond

> > 16 eller 19,30 aalborg teater THE SOUND OF MUSIC

Den unge livsglade novice Maria lever i et kloster i de østrigske alper. Her charmerer hun såvel priorinden som de øvrige nonner med sin livsbekræftende sang og milde og lyse natur. Men Maria har svært ved at følge klostrets strenge regler og bliver derfor barnepige hos enkemanden Kaptajn von Trapp, der har ikke mindre end syv børn.

Kaptajn von Trapp tror på streng disciplin, og Marias ankomst til familien bliver et vendepunkt, ikke mindst for børnene. Maria smitter alle med sin livsglæde, sin ungdom, sit lattermilde væsen og sin musikalitet. Børnene får et helt nyt syn på tilværelsen, og samtidig blomstrer kærligheden mellem den unge novice og den strenge Kaptajn von Trapp. Alt tegner lyst og lykkeligt for den store familie, men nazismens mørke skyer nærmer sig faretruende, og familien må flygte over bjergene til en ny fremtid.

Anbefales fra 7 år.

ekstraforestillinger: fra 3. maj til 16. juni

fr 25 15 - 18 skagen bryghus HP Lange (New Orleans Blues)
fr 25 16 Freddy's Bar, Havnegade, Frederikshavn

ronni Strøm

fr 25 19 Hou Havn Nordjylland, Hou Mole 25, Hals Musik i Havnehuset i Hou/Hals. 

Få orkestre kommer ud over scenekanten som Mr. Leonard. Festlig,glad rytmisk musik som du kender, blandet med en gang cajun/zydeco på toppen, lækkert udført. 

Snyd ikke dig selv for en skøn aften i godt selskab. Og så er det endda gratis.

fr 25 20 Musikkens hus, aalborg Mads Mathias Quartet 

Med sin karismatiske optræden, levende personlighed og sine kreative, originale sange har sanger/sangskriver Mads Mathias erobret adskillige jazzelskeres hjerter. Så banker dit hjerte også for jazzen, må du ikke misse denne mulighed for at opleve ham i Musikkens Hus.

"Danmarks førende mandlige jazzvokalist, lægger an til internationalt gennembrud." - Michael Bo, Politiken

”En international verdensstjerne in spe” - Gaffa

Mads Mathias har godt gang i karrieren - også internationalt. For nyligt spillede han i Royal Albert Hall ved det hæderkronede BBC Proms, og snart skal han åbne årets London Jazz Festival ved den store galla-koncert.

Inspireret og påvirket af de store jazzvokalister fra fortid og nutid, som Nat King Cole, Frank Sinatra og Harry Connick Jr., og med en dyb respekt for crooner tradition, er Mathias ikke desto mindre en original musik med en unik og ubesværet charmerende vokal. Om musikken

Hans første udgivelse som solist, ”Free Falling”, er et meget ambitiøst projekt med deltagelse af femogtyve håndplukkede musikere i en blanding af big band-, strygere- og kvintet-arrangementer. Ti af sangene er originaler af Mathias, der udover vokal, også spiller saxofon, trompet og klaver, med arrangementer af ham selv og Peter Jensen.

Resultatet blev et kritikerrost album med fortryllende sange, der emmer af tidløs swing-æra klassikere, dygtigt udført i et sømløst sammenhængende hele, med Mathias’ vokal spændende fra legesyg og humoristisk til dybde og sårbarhed

”Free Falling” vandt ham en Danish Music Award Jazz som ”Årets nye navn” samt en nominering til ”Årets vokal udgivelse”. Om Mads Mathias

Mads Mathias voksede op dels i hans fødeby Silkeborg og dels i Tanzania, i et musikalsk hjem med 34 instrumenter, som han udforskede fra barnsben. Saxofon blev hans hovedinstrument, men i en alder af 17, skadede han sin hånd i en bilulykke og mistede tre fingre. I erkendelse af at han nok ikke ville komme til at spille saxofon igen, begyndte han at synge og skrive sange. Heldigvis gjorde rehabilitering af hans hånd ham i stand til at spille saxofon igen, og han kom ind på Det Rytmiske Musikkonservatorium i København, hvorfra han modtog et diplom i 2007.

Han blev også tildelt en "Honorable Mention Award” ved en af verdens største sangskriver konkurrencer i USA – ”International Songwriting Competition” for sin sang ”Fool for Love". For nylig vandt han Leo Mathisen prisen.

26 10 - 16 Langtvedvej, Sæb Forårsfest i Nellemanns Have

Så er det igen forår, fest og musik i den gamle have. 

Nellemanns Haves Venner og Sæby Folkedanserforening inviterer alle til en familiedag med underholdning, børnekonkurrencer og boder med kunst, keramik, naturoplevelser m.m. 

Dagens aktiviteter: 

Kl. 10.00 - 16.00 Aktiviteter for børn 
Kl. 10.00 - 10.30 Opvisning og dans med Sæby Folkedanserforening 
Kl. 10.30 - 11.30 Volstrup Harmonikaklub 
Kl. 13.00 - 13.30 DCH opvisning 
Kl. 14.00 - 14.30 HIP HOP Sæby Firmaidræt 
Kl. 15.00 - 15.30 Seniordans 

Find os på 
www.nellemanns-have.dk
 
www.facebook.com/NellemannsHave
 
www.saebyfolkedans.dk
 

26 > Aalborg Midtby Aalborg karneval 2018

Nørresundby Paradestart kl. 10

Opstilling på Nørresundby Torv

Deltagende paradevogne og grupper:

Kongevognen - Send hilsner og kys efter dette års Kong Karneval, når han på sin kongevogn leder Stjerneparaden gennem byen.

Samba Locura (Live) - "Samba Locura" betyder på spansk "sambavanvid" eller "vanvittige samba". Det er præcis denne stemning, gruppen prøver at skabe til karnevalet.

Mardi Gras Vognen (Fri bar vogn) - Der bliver fuld drøn på festen når Mardi Gras vognen ruller for første gang nogensinde. Der vil blive kastet perler i massevis både til deltagere og publikum!

Poco Loco - Aalborgs oprindelige sambaskole, er klar til at feste med jer! De bringer Rio til Aalborgs gader med deres flotte dansere og fede rytmer, så kom og vær med!

Karnevalskoloritterne - KarnevalsKoloritterne genopliver de gamle danske myter. Se ellepigerne danse med bønderne til de bliver ellevilde - men pas på dragens ild og valravnen, der spreder sine vinger for at finde blod. 

SKAT Paradestart kl. 10.30

Opstilling på parkeringspladsen ved Skat/Shelltanken for enden af Østerbro (Østerbro 75, 9000 Aalborg)

Deltagende paradevogne:

Alkoholdet - Gruppen fejrer i år deres 20 års jubilæum med det vildeste vikingetema i gruppens historie. Der er garanti for vikingebrøl og fællessang.

Mens Club - Disneyland after Dark! Mød op i din bedste, værste, farligste, klammeste eller frækkeste version af din yndlingskarakter fra Disney universet. Vigtigst af alt er at det er Disney med et twist. Teaterblod, blå øjne eller et trafikuheld senere, vil passe godt ind her!

De dødes vogn (fri bar vogn) - De døde fejres på karnevalets festlige fri bar vogn. Alle typer skeletter, zombier og døde væsener er velkomne her! Husk at købe et fri bar armbånd hvis du vil være med i festen!

Slagverket (LIVE) - En flok friske gutter fra Sverige kommer og spiller hede sambarytmer for alle danseglade i paraden!

Brandbilen - Der bliver ildebrand i gaden, når drengene fra Native speakers fyrer op for brandbilen og noget ordentligt dansemusik!

Fiskekutteren - Man ved aldrig hvad der kan ske, når en sailor går i land! Så træk din gamle sweater på og tag med ud og fisk.

Haraldslund Paradestart kl. 11

Opstilling på Kastetvej og på pladsen foran Haraldslund Vandkulturhus. (Kastetvej 83, 9000 Aalborg)

Deltagende paradevogne:

Fan-Tasterne - Omkring fantasternes vogn bliver der i år en hot fest, når gruppen kommer som brandmænd.

De Danske Roligans (fri bar vogn) - Det Danmark, det fodbold, det sejt! Syng med hele vejen ind til Kildeparken. Husk at købe fri bar armbånd hvis du vil være med!

Kalentura (Live) - Disse hollændere var med i paraden sidste år og trommede hele veje ind i Kildeparken. De er klar til at spille fede danserytmer igen i år.

Keskin & Friends - Keskin har i år samlet alle hans gode venner og fyldt vognen med nogle af landets bedste DJ's. Ved denne vogn er der garanti for god musik og vild fest i optoget, så følg dem hele vejen ind til Kildeparken, hvor festen fortsætter ved Heinekenscenen.

Milleniumvognen - DJ Veronica Jensen (top 10 i USA, Asien og EU), sørger for at spille alle de største hits fra slut 90'erne til start 00'erne. Vi garanterer MASSER af god stemning, samt en nostalgisk tur ned af en af de vildeste musiske perioder. Forvent musik fra kunstnere som DJ Sash, Haddaway, AYCAN, Scooter, Spice Girls, DJ Aligator, Corona og mange flere. Velkommen til Millennium!

Kvisten - Hold udkig efter Kvistens veteran lastbil og dans til fed musik og sluk tørsten.

Kildeparken

STORE SCENE
14:00 BLAK
15:00 BASEDBOYS
16:00 UDE AF KONTROL
17:00 JOHNSON
18:00 SKINZ
19:00 JIMILIAN
20:15 TOMANYLEFTHANDS
21:30 VIGILAND 

HEINEKENSCENEN
BELMIN KUBURAS
CHUBBY
MONT BLVNC
THODE
KESKIN
NIKOW
RAVN
TUTKU X NORD
ALSI
DJ GORDON
BUSY DOIN' NOTHIN'
TOBIAS HOUGAARD 

STRØMSCENEN*
FABIAN MAZUR
THE FREDERIK
REAUBEAU (NL)
DREAD PITT (NL)
MENDOZA
FRED THE FUTURE
TUMULT

*Strømscenen og festivalområdet på p-pladsen åbner kl. 14:00 med adgang fra Kildeparken

26 15 - 18 skagen bryghus BACK, LARSEN & THRANE (Classic Rock)
26 aften skagen strand, tranevej 108, hulsig abba revival band

Spisning inkluderet

26 20 Kulturhus Kappelborg, Skolevej 5, Skagen Mezzoforte. 

Mezzoforte Funky nordatlantiske jazzrock. 

I samarbejde med Café Knuth glæder vi os til at præsentere jer alle for den fedeste aften med den islandske supergruppe MEZZOFORTE! 

27 16 - 17 Frederikshavn Kirke, Kirkepladsen 6, Frederikshavn Koncert. Frederikshavn Bykor under ledelse af Dina Flyvbjerg Ledet. 

På programmet står kormusik af Johannes Brahms, blandt andet de kendte Marienlieder, der bygger på folkelige tyske digte. 

Organist Thomas M. Kursch spiller orgelmusik af Johannes Brahms.

to 31 20 Freddy's Bar, Havnegade, FrederikshavnMike Andersen

 

         
       
   
         
         

tilmeld dit arrangement

Opdateret 22. maj 2018 af Søren Berg Olesen