Musik i Nordjylland - April 2018

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

ti 17 19,30 Folkekirkens Hus, Gammel Torv 4, 
9000 Aalborg
Pyndts samtale-salon – med sanger og sangskriver Allan Olsen (OBS! – Dette er ikke en koncert)

Allan Olsen blev født og voksede op i Frederikshavn. Han har selv fremhævet ikke mindst to forhold – stedet og tiden, som afgørende for hans sangunivers. Stedet, fordi hans hjemby som en del af landets yderste provins – set i forhold til hovedstaden – var indbegrebet af at tilhøre de udstødte, de oversete. Og tiden, fordi han blev født direkte ind i rockens og poppens tilbliven.

Han har ofte fremhævet netop disse to forhold, som rockens egentlige væsen og forudsætning. For hvis ikke rockmusikken skal relatere sig til teenageårenes usikkerhed, skam og bitterhed over, ” ikke at være noget ” -hvad skal rock’en så?

Det er ud fra denne betragtning forståeligt, at Allan Olsens første musikalske inspiration lå tæt op ad, især den engelske rock. Den udsprang fra fra byer, der mindede om hans – Sheffield, Liverpool og Manchester. Jernindustri og afsondrethed fra større og ” finere ” metropoler som London eller København.

Allan Olsen er en dansk sanger, sangskriver, guitarist og forfatter født i 1956 i Frederikshavn.

Allan Olsen kan være svær at genre-bestemme eller sammenligne med nogen anden dansk kunstner. Hans udgivelser er meget forskelligartede svingende fra det relativt mainstream rockede (Norlan, Gajo, Pindsvin I Pigsko) over det mere eksperimenterende (Jern og Onomatopoietikon) ti-delt roots/folk-orienterede, (Gæst, Sange For Rygere, JØWT). Også på de enkelte udgivelser er genre, lydunivers og tradition ofte blandede.

Allan Olsen har, med undtagelse af sit samarbejde i trioen Dalton, hele karrieren optrådt og udgivet i eget navn.

ti 17 19,30 musikkens hus, aalborg Iveta Apkalna & David Orlowsky Trio 

Musikkens Hus inviterer indenfor til bryllupskoncert. Stjerneorganist Iveta Apkalna og den internationalt anerkendte David Orlowsky Trio fremfører “Wedding” som orgel- og klezmermusik, der har en lang tradition bag sig som bryllupsmusik.

Publikum kan glæde sig til en unik koncert med musikere i verdensklasse, som på smukkeste vis blander to vidt forskellige musikalske verdener og rødder. Der vil både være værker for trioen og orgelet, der sammen når usete højder, lige som publikum kan glæde sig til solooptrædener. Iveta Apkalna

“Dronningen af instrumenter” er kendt for sin utrolige spilleteknik og dybe musikalitet, og så har hun en personlighed og charme, som er svær at modstå. Det har i dén grad været Iveta Apkalnas mission at bringe orgelet ind i koncertsalene, og lige siden hun gav koncert med Berlinerfilharmonikerne, dirigeret af Claudio Abbado, har hun spillet i prestigefulde koncerthuse verden over. Siden åbningen i år af Hamborgs nye vartegn Elbphilharmonie, har Iveta Apkalna været ansat som organist. David Orlowsky Trio

De er en af verdens mest succesfulde og innovative ensembler. Deres unikke stil er en blanding af klassisk, klezmer, pop, jazz og mellemøstlig musik og de har navngivet deres egne kompositioner “verdens kammermusik”. De har tiltrukket massevis af koncertgæster i både Carnegie Hall, New York, Berliner Philharmoniker og Concertgebouw Amsterdam. I 2015 modtog de deres tredje ECHO-Klassik award for albummet Klezmer Kings fra 2014. 

Medvirkende

Iveta Apkalna, organist 
David Orlowsky, klarinet 
Jens-Uwe Popp, guitar 
Florian Dohrmann, dobbelt bas

on 18 19,30 Klosterkirken, c v obels plads, 
9000 Aalborg
koncerter i Klosterkirken 

Suite nr. 3 i C-dur & Suite nr. 5 i c-mol

ORGANIST LARS COLDING WOLF spiller Triosonate nr. 6 i G-dur

on 18 20 maskinhallen, Frederikshavn Pligten Kalder: Johan Olsen, Torben Steno , Peter Jessen og Søren Mikkelsen

præsenterer original og frygtsom dansk musik. De gør det endda med et elakstikdrevet orgel fra en meget brun fortid. Optiganet er del af Pligten Kalders unikke grundstemning. Måske ligger det danske gemt i en dystert vibrerende balance mellem det storslåede og konkrete. Alvor for sjov og sjov med alvor. Pligten Kalder laver seriøse og sorte sange med underfundige understrømme, men man behøver ikke blive ked af det, og man må godt have det sjovt imens.

Torben Steno bestyrer orglets omdrejningshastighed (hvilket bestemmer tonearten) og øvrige tangenter med hård hånd.

Johan Olsen er tristesse-troubadouren med velkendt magtfuld vokal og ekstra godt grus i ganen, mens

Peter Jessen på hæsblæsende klarinet/mezzosopran-sax er det virtuost omfavnende imellem de to andre flaksende mandesjæle. Hans spil er i øvrigt det hele værd i sig selv.

Bunden lægges solidt af geniet fra Glamsbjerg, kontrabassisten, pianisten m.m. Søren Mikkelsen. 

ligner heldigvis ikke ret meget andet på den danske scene. De er kendt for at skabe magiske øjeblikke og komiske øjeblikke – ikke mindst mellem de triste sange. Her får Steno og Olsen sig som regel en anekdotisk snak om alt eller intet, mens Peter bevarer roen for alle. Pligten Kalder varsler nyt album inden jul

“Længst muligt i eget hjem” er arbejdstitlen på Pligten Kalders kommende album, der kun udkommer på vinyl. En side med studieversioner af nye sange og en side med livesekvenser fra et par muntre forårsaftener på Musikhuset Dexter i Odense. Siden “Du skulle have været der i går” har orkestret fået tilgang af producer og bassist, Søren Mikkelsen, der også sidder bag knapperne på det nye album. Flere af de nye sange som f.eks “Toves Galleri”, “Rotten” og “Havde jeg dine vinger” har allerede vist sig at være stærke nok til at dæmpe gemytterne ved de lige lovligt muntre koncerter, hvor Johan Olsen og Torben Steno ofte fortaber sig i verbale opgør om Pligten Kalders manglende kommercielle succes og deres meget forskellige forhold til dyr. Det høres tydeligt på det nye albums liveside, som kun kan høres ved at købe pladen. De studie-indspillede sange bliver dog også tilgængelige via de gængse streamingtjenester.

Muntert, melankolsk, komisk tristesse er nogen af de ord, der ofte bliver hæftet på Pligten Kalders koncerter, hvor virtuose Peter Jessens klarinet og saxofon sammen med Søren Mikkelsens kontrabas har udvidet orkestrets musikalske råderum.

Som noget nyt arbejder Pligten Kalder også på at tilfredsstille en stigende efterspørgsel på merchandise. Der er planer om salg af T-shirts og udviklingen af et “Pligten Kalder” haveurinal er på tegnebrættet.

Support: LAURA ILLEBORG, solo

Siden Laura Illeborg sidst udgav et soloalbum, er der gået ti år. Tiden flyver, når man har passeret de fyrretyve, og årene efter ”God Vagt” er for Illeborgs vedkommende brugt hurtigt, men fornuftigt. Dels på familie, børn, en efternøler og sygeplejeri, og dels på det musikalske samarbejde med Channe Nussbaum i duoen Illeborg & Nussbaum. Sammen har de udgivet to albums og spillet en lang række koncerter i perioden.

Men i foråret 2016 drak Laura en kop kaffe med bassisten Niels Dahl fra blandt andre Vildnis som har spillet bas på Illeborgs tre første soloplader. Pludselig satte Dahl sin kaffekop hårdt fra sig, og sagde: ”Jeg er klar!”. Illeborg vidste ikke helt præcis, hvad han var klar til – men det skulle vise sig at han var klar til at spille sammen igen. Og det var Laura Illeborg faktisk også. Sangene pressede sig ganske enkelt på. Tekster og melodier var allerede begyndt – med Illeborgs ord – ”at drysse ud af ærmet” i hidtil uset omfang. Da sangene havde fået nogenlunde form, blev Knud Møller kontaktet.

”Det Går Tit Godt” er indspillet med Flemming Rasmussen i Sweet Silence Studios. Resultatet er 11 smukke og eftertænksomme numre, der peger imod en mere afdæmpet vise- og singer/songwritertradition end tidligere. Nogle vil måske kalde det et mere modent udtryk.

on 18 21 studenterhuset, aalborg Jeffrey Lewis & Los Bolts (us) 
Support: STØJ SNAK 

Den anmelderroste indierock-musiker Jeffrey Lewis begyndte sin karriere med at optage kassettebånd hjemme i New York omkring 1998. Tre år efter udgav Rough Trade Records hans første album.

Flash forward til 2018 og Lewis og hans skiftende bandmedlemmer har udgivet syv officielle albums på det legendariske label og turneret verden tynd med navne som The Vaselines, The Fall, The Mountain Goats, Daniel Johnston og Pulp.

Jeffrey Lewis & Los Bolts’ nuværende konstellation består af Mem Pahl på bas og Brent Cole på trommer.

to 19 20 Det Musiske Hus, Frederikshavn VEGA’s sangskat - Kom og syng med!

Vi slår dørene op til en aften, hvor du kan synge med på tekster, der hylder dit, mit og vores Danmark og dets fabelagtige steder og beboere. Det gør vi sammen med vores svingende husorkester, musikerne Pernille Rosendahl og Peter Sommer og aftenens vært, skuespiller Charlotte Munck.

Kom og kræng din røst ud i rummet sammen med det store fælles-kor, som publikum denne aften vil danne. Alle kan være med, og vi håber, at du sammen med os har lyst til at dyrke den sammensmeltende oplevelse, som fællessang og musik giver: Når vi synger, tilpasser vi os vores omgivelser og medmennesker. Vi intonere en lille smule op eller en lille smule ned for at stemme med de andre, vi udtaler ordene korrekt for at opnåen fælles klang, og vi starter og slutter sammen for at opnåen helhed i musikken – og det er da egentligt smukt!

Den danske sangskat kan bruges til mere end højtider, Sankt Hans og fællesskrål til koncerter. Vi har i samarbejde udvalgte en række danske sange, som vi synes definerer den danske tone og stemning, og du behøver ikke at kunne teksterne udenad. Vi skal nok sørge for sanghæfter. Såtag din mormor, bedste ven, nabo eller kollega i hånden og kom og syng med os.

Baggrund

Spillestedet Vega startede fællessangsprojektet “Sangskatten i…”op i 2015 for at sætte fokus på, hvad fællessang og fællesskab kan gøre ved os som mennesker; for at grave dybt i den danske kulturarv og for at finde frem til en fælles dansk identitet. 

Medvirkende:

Pernille Rosendahl: vokal
Peter Sommer: vokal
Charlotte Munck: vært/musiker
Nikolaj Busk: accordion/klaver
Nikolaj Muldkjær: guitar/kor
Søren Koch: guitar/kor

to 19 20 Freddy's Bar, Havnegade, Frederikshavn  

H. P. Lange m. Band (Entre)

 

to 19 20 Jammerbugt Kultur- & ErhvervsCenter Søparken 2, Aabybro Dicte - Hempler

To af Danmarks mest markante sangere i international klasse slår igen talenterne sammen og tager på turne i november 2017. For første gang med helt nye sange i bagagen fra fællesalbummet "Uppers". DICTE / HEMPLER har siden 2010 markeret sig med årlige koncertrækker under navnet The Dark & Stormy Sessions og fornemt akkompagneret af guitaristen Mika Vandborg har de trukket fulde huse på de danske spillesteder. I 2012 udmøntedes det i en liveudgivelse fra en koncert i København, men "Uppers" er deres første reelle studio album, og en fortælling om to sjæle der har fundet ind til en fælles smag og ægthed. De er blevet rost til skyerne for deres fornemme samarbejde, som er i international klasse. Også hos anmelderne har samarbejdet skabt begejstring.

Om makkerparret skriver Berlingske: ”En ulastelig velklædt nydelse”… ”Dicte & Hempler leverede en forrygende intens, smuk dagdrøm af en koncert”. Og fortsætter: ”Dicte Madsen og Claus Hempler har hver for sig nogle af de mest sexede vokaler i dansk musik og sammen klæder de hinanden ypperligt”.

Deres nedtonede singer/songwriter-katalog er en sand nydelse at opleve og giver i denne omgang reminiscenser til stilarter mestret før af Cole Porter, Marilyn Monroe og Frank Sinatra. Tænk blå-tonet, forfinet elegance og fornem pulsen fra storbyens svedige natklubber kravle ind under huden og helt ind i hjertet. Fusionen af så karismatiske personligheder og kunstnere er nemlig i sig selv en garanti for, at man som lytter beruses af nærværet og den skrøbelige intensitet, der helt naturligt opstår på scenen.

to 19 20 skråen, nordkraft, aalborg Pligten Kalder Support: Laura Illeborg

Pligten Kalder varsler nyt album

”Længst muligt i eget hjem” er arbejdstitlen på Pligten Kalders kommende album, der kun udkommer på vinyl. En side med studieversioner af nye sange og en side med livesekvenser fra et par muntre forårsaftener på Musikhuset Dexter i Odense.

Siden ”Du skulle have været der i går” har orkestret fået tilgang af producer og bassist, Søren Mikkelsen, der også sidder bag knapperne på det nye album.

Flere af de nye sange som f.eks ”Toves Galleri”, ”Rotten” og ”Havde jeg dine vinger” har allerede vist sig at være stærke nok til at dæmpe gemytterne ved de lige lovligt muntre koncerter, hvor Johan Olsen og Torben Steno ofte fortaber sig i verbale opgør om Pligten Kalders manglende kommercielle succes og deres meget forskellige forhold til dyr. Det høres tydeligt på det nye albums liveside, som kun kan høres ved at købe pladen. De studieindspillede sange bliver dog også tilgængelige via de gængse streamingtjenester.

Muntert, melankolsk, komisk tristesse er nogen af de ord, der ofte bliver hæftet på Pligten Kalders koncerter, hvor virtuose Peter Jessens klarinet og saxofon sammen med Søren Mikkelsens kontrabas har udvidet orkestrets musikalske råderum.

Som noget nyt arbejder Pligten Kalder også på at tilfredsstille en stigende efterspørgsel på merchandise. Der er planer om salg af T-shirts og udviklingen af et ”Pligten Kalder” haveurinal er på tegnebrættet.

Laura Illeborg

LAURA ILLEBORG ER TILBAGE MED NYE SANGE OM EKSISTENS, UFORLØSTHED, BLÅ GAJOL OG KÆRLIGHED

Siden Laura Illeborg sidst udgav et soloalbum, er der gået ti år. Tiden flyver, når man har passeret de fyrretyve, og årene efter ”God Vagt” er for Illeborgs vedkommende brugt hurtigt, men fornuftigt. Dels på familie, børn, en efternøler og sygeplejeri, og dels på det musikalske samarbejde med Channe Nussbaum i duoen Illeborg & Nussbaum. Sammen har de udgivet to albums og spillet en lang række koncerter i perioden.

Men i foråret 2016 drak Laura en kop kaffe med bassisten Niels Dahl fra blandt andre Vildnis som har spillet bas på Illeborgs tre første soloplader. Pludselig satte Dahl sin kaffekop hårdt fra sig, og sagde: ”Jeg er klar!”. Illeborg vidste ikke helt præcis, hvad han var klar til – men det skulle vise sig at han var klar til at spille sammen igen.

Det blev til albummet ”Det Går Tit Godt” 11 smukke og eftertænksomme numre, der peger imod en mere afdæmpet vise- og singer/songwritertradition end tidligere. Nogle vil måske kalde det et mere modent udtryk, men nu er der jo også gået 10 år siden sidst.

to 19 20,30 huset, hasserisgade 10, aalborg Michael Møller & Foreign Lands

Michael Møller & Foreign Lands er et samarbejde mellem sanger og sangskriver Michael Møller og anerkendte navne på den danske folkemusikscene. Bandet kombinerer elementer fra dansk folke og traditions-musik med æstetikken fra moderne indie i en mørktonet eklektisk smeltedigel. Samarbejdet opstod i 2012, da World Music Denmark bad Møller og folkemusikgruppen Svøbsk om at lave musik til en eksklusiv SPOT-showcase. Ideen var at de i fællesskab skulle forsøge at skabe en musik, som integrerede elementer fra den danske folkemusik i Møllers melankolske indie-sangskrivning. Koncerten fik 5 stjerner i Gaffa og det blev starts skuddet til Michael Møller & Foreign Lands. I April 2017 udgav de deres anmelderroste debutudgivelse, Burning Waltz, og har spillet en række koncerter til stor begejstring for publikum og anmeldere.

Michael Møller er et etableret navn på den danske musikscene, bl.a. kendt for sine bandaktiviteter med Moi Caprice og The Mountains, samt for sit storstilede soloprojekt A Month of Unrequited Love, som resulterede i en Danish Music Award som Årets Innovatør og en Steppeulv som Årets komponist i 2012. Foreign Lands indeholder medlemmer fra bandet Svøbsk og Habadekuk - nogle af de mest anerkendte navne på den danske folkemusikscene.

to 19 21 budolfi kirke, aalborg Hymns From Nineveh (solo) - Unik akustisk solo-koncert i Budolfi Kirke!

Oplev sanger & sangskriver bag Hymns from Nineveh, Jonas H. Petersen i Budolfi Kirke. Alene på scenen, vil han afprøve nyskrevet materiale og spille både kendte og sjældne sange fra Hymns from Ninevehs bagkatalog.

Jonas H. Petersen, som er singleaktuel med kærlighedshymnen Lyskys, har gennem mange år markeret sig som en af Danmarks mest bemærkelsesværdige sangere og sangskrivere. Hans begavede, følsomme sange, som ofte kombinerer popsangens iørefaldende lethed med salmens tekstmæssige tyngde, har berørt publikum og anmeldere siden Hymns from Ninevehs debutalbum udkom for 7 år siden.

4 albums, flere priser og radiohits senere, tager Petersen nu på solotourné i kirker landet over. Her vil Petersen, som er kendt for at give intense og nærværende koncerter, fremføre akustiske versioner af Hymns from Ninevehs sange, samt afprøve helt nyskrevne sangskitser.

fr 20 19 rådhuscentrer, frederikshavn peter vesth og kristian rusbjerg

Ældre sagen Arrangerer. 
Tilmelding senest 3 dage før arrangementet til Gitte Funch, 3024 1207 eller Palle Mølholt, 2819 6932.
Meld afbud hvis du bliver forhindret.

fr 20 20 Det Musiske Hus, Frederikshavn Dicte + Claus Hempler

To af Danmarks mest markante sangere i international klasse slår igen talenterne sammen og tager på turne i november 2017! – Denne gang – og for første gang – med et fællesalbum med helt nye sange i flightcasen. Albummet vil kunne forventes ude 1. oktober 2017! Dicte og Claus Hempler er blevet rost til skyerne for deres sublime samarbejde. Publikum har været vidne til 6* koncerter med to sangere, som klæder hinanden helt fantastisk.

Bl.a. skrev Lars Rix, Berlingske, skrevet flg. om hans oplevelse på Smukfest: ”En ulastelig velklædt nydelse”… ”Dicte & Hempler leverede en forrygende intens, smuk dagdrøm af en koncert”. Og Lars Rix fortsætter: ”Dicte Madsen og Claus Hempler har hver for sig nogle af de mest sexede vokaler i dansk musik og sammen klæder de hinanden ypperligt”.

Live akkompagneres Dicte og Claus Hempler af den fabelagtige guitarist Mike Vandborg. 

Makkerparrets nedtonede singer/songwriter-katalog er en sand nydelse at lytte til, og giver i denne omgang reminiscenser til stilarter mestret før af Cole Porter, Marilyn Monroe og Frank Sinatra. Fornemt akkompagneret af Danmarks vel nok dygtigste guitarist i Mika Vandborg leverer trekløveret smukke og intense oplevelser: Musik og vokal går op i en højere enhed, når Hemplers talent for at skrive kærlighedssange direkte fra hjertet bliver fremført. Og Dictes ”übersensuelle” (citat; Lars Rix, Berlingske) stemme forfører. 

Hempler er en af Danmarks allerbedste sangskrivere og croonere og Dicte er en sublim og stilsikker fortolker. Fusionen af de karismatiske personligheder er i sig selv en garanti for, at man som lytter beruses af nærværet og den skrøbelige intensitet, der helt naturligt opstår på scenen. Tænk blå-tonet, forfinet elegance og fornem pulsen fra storbyens svedige natklubber kravle ind under huden og helt ind i hjertet!

fr 20 20 Vendelbohus, Nørregade 22, Hjørring Danser med Drenge

Jubilæumsalbum er klar - og jubilæumstour er klar !

Der er ikke mange bands, der får lov at fejre 25-års jubilæum, og vi er dybt taknemmelige for, at vores fans har ladet os eksistere så længe ...

TAK for det!

Vi kvitterer med jubilæumsalbummet "Så længe så godt ..." med DmD's største hits i ny, akustisk forklædning.

fr 20 20 huset, hasserisgade 10, aalborg Secret Oyster

Secret Oyster blev skabt på en musikalsk idé, der byggede på den instrumentale side af Burnin Red Ivanhoes repertoire. Især to musikalske forhold optog Karsten Vogel: For at musikken kunne udfolde sig i meningsfyldte, besættende soloforløb måtte et orkesters medlemmer alle være i stand til at improvisere på højeste plan og til at skabe sammenhængende og meningsfulde linjer i soloforløbene, og det krævede naturligvis, at alle orkestrets medlemmer på det nærmeste var virtuoser på deres instrumenter. Den anden tanke var ønsket om at sikre det rytmiske drive, den fremaddrivende rytmik, som den bedste jazz igennem tiderne havde kunnet byde på. Det forudsatte en fornemmelse for rytmik, der var ”løbende” snarere end ”trampende”. Karsten Vogel kontaktede derfor et hold musikere, som han var overbevist om kunne realisere de musikalske visioner, han havde dannet sig, for at skabe et nyt orkester. Navnet var allerede på plads. Det blev dannet ud fra sangtitlen ”Secret Oyster Service” på Burnin Red Ivanhoes anden lp.

Som trommeslageren var Bo Thrige Andersen oplagt. Han var den musiker i Burnin Red Ivanhoe, der bedst forstod og forstod at realisere disse tanker. Bassisten Mads Vinding havde leveret nogle meget jazz’ige basgange på flere af stykkerne på Burnins debutalbum ”M144” og var dermed ikke kun på grund af sit store talent den helt rigtige bassist. 
Pianisten Kenneth Knudsen havde ikke været knyttet til elektrisk musik på det tidspunkt men forstod, hvilke muligheder der lå i at kombinere jazz og rock. Guitaristen Claus Bøhling repræsenterede så netop rocksiden af musikken, men hans medrivende solistiske raga-forløb pegede hen imod den nyeste jazz.

I september 1972 kunne så Secret Oysters (endnu med -s) debutere med to aftener i det legendariske Montmartre. Mediernes interesse for gruppen var fra start positiv og stor. Poul Bruun fra CBS fik lyst til at afprøve gruppens bæredygtighed og sendte den til Nordjylland, hvor den hos Country-Palle i Nibe på to dage og 2 x 2 spor på Revox båndoptagere indspillede materialet til et album, der i Danmark blot fik orkestrets navn som titel, mens den i udlandet – hvoraf især USA jo var interessant – fik titlen ”Furtive Pearl”. Secret Oyster fik hurtigt stor succes ikke kun hos pressen men også hos et publikum, der nu var klar til at følge med på lange instrumentale rejser. Mere end 500 koncerter blev det til over de næste fire år, og ikke mindst i udlandet – især i Tyskland, UK og USA – fik gruppen et stort navn. Det blev således til længerevarende turneer med både Captain Beefheart og Herbie Hancock og koncerter sammen med blandt andre George Duke, Shakti og Weather Report. 

Uden ændringer i besætningen forløb det dog ikke. Efter et års tid overtog Ole Streenberg trommestolen og Jess Stæhr bassen. Balancen mellem jazz og rock var bevaret men opgaverne omvendt fordelt. Fire pladeudgivelser konsoliderede Secret Oyster som Danmarks største jazz/rock-navn i udlandet – en position, tiden kun har yderligere forankret. Alle fire vinyludgivelser blev således genudsendt på cd i USA i 2005 – 07.

På denne baggrund blev gruppen gendannet i 2007 med henblik på deltagelse i festivaler i USA (som efterfølgende er blevet udsendt på en live-cd) og har siden da jævnligt turneret i hjemlandet, nu med Assi Roar som bassist og Daniel Fridell på keyboardbænken. Og dette fører så gruppen forbi Hybrid, hvor de også tidligere har spillet fremragende koncerter og klart og tydeligt bevist, at Secret Oyster stadig har sin berettigelse her i 2017, 45 efter gruppens start!

fr 20 20 skråen, nordkraft, aalborg Turboweekend - Udsolgt

Turboweekend spiller deres sidste koncerter i 2018, inden de går hver til sit og skriver på Facebook:

“Kære venner! Vi har besluttet at den kommende forårs- og sommertour bliver vores sidste.

Vi har haft nogle fantastiske år sammen, og fået nogle af vores livs største oplevelser. Vi har mødt enormt mange søde mennesker, og er rørte og overvældede over I har taget så godt imod os hver gang. Det har betydet alt.

Vi mærker nu at bandet har spillet sin rolle. Derfor efterlader vi musikken hos jer og håber at I vil passe på den. For os er det er på tide at rykke videre, og vi glæder os hver især til nye horisonter og nye udfordringer.

Men først glæder vi os til at se flest muligt af jer en sidste gang. Det er på scenen, sammen med vores publikum, at vi har det allerbedst, og vi kommer til at lægge alle vores kræfter og al vores kærlighed i denne sidste tour.

Tak til hele Turbofamilien for 12 fantastiske år!

-Martin, Morten, Anders og Silas”

Den Københavnske gruppe, som siden 2006 har udgivet 4 studiealbums, 2 EP'er og et livealbum, samt givet mere end 500 koncerter i ind- og udland, har efter 12 år besluttet at stoppe samarbejdet for at hellige sig andre projekter.

Den allerede annoncerede forårstour, og udvalgte sommerfestivaler, vil således være gruppens farvel til publikum, og sidste chance for at opleve bandet live.

TURBOWEEKEND består af: 

Vokal: Silas Bjerregaard Lassen 
Bas: Morten Køie 
Trommer: Martin Øhlers Petersen 
Keyboards: Anders Stig Møller

fr 20 20 musikkens hus, aalborg Michael Learns to Rock - udsolgt

De er ét af dansk musiks mest succesfulde og populære bands. Nu kan du se frem til at opleve Michael Learns to Rock spille nogle af deres absolut største hits fra en 30 år lang karriere samt en række helt nye sange, når de går på scenen i Musikkens Hus’ Koncertsal.

Den 21. marts 2018 er det præcis 30 år siden Michael Learns to Rock mødtes for første gang i øvelokalet i Århus og dermed startede en fælles og uforudsigelig rejse ud i popmusikkens verden. Det eneste pejlemærke, og det som skulle føre bandet jorden rundt på utallige succesfulde turnéer, var bandmedlemmernes fælles kærlighed til musikken.

Michael Learns to Rock har i deres usædvanligt lange karriere toppet hitlisterne i mere end 15 lande og solgt millioner af albums og singler, først og fremmest i Skandinavien og Asien. Som ganske få andre danske bands har Michael Learns to Rock formået at bevare sammenholdet og energien til at fortsætte med at udgive ny musik og spille koncerter rundt om i verden.

For at levere et tydeligt bevis på bandets evne til fortsat at levere popmusik i verdensklasse, går Michael Learns to Rock i sommeren 2017 i studiet med en god håndfuld nyskrevne sange, skrevet af forsanger Jascha Richter, og begynder indspilningen af hvad der vil blive bandets 9. studiealbum. Det populære band forventer at kunne udgive albummet i første halvdel af 2018 som en gave til de mange fans verden rundt.

Glæd dig til at opleve Michael Learns to Rock i Musikkens Hus, hvor de vil levere en perlerække af de bedste sange fra deres lange karriere, og naturligvis også et par sange fra det kommende album.

fr 20 21 studenterhuset, aalborg BISSE 
Support: BESS 

Bisse har i foråret og sommeren haft mange anmelderes og koncertgængeres fulde opmærksomhed under sin marathonlange ’Tour de Smackdown’, der forrige weekend fik en smuk afrunding på Rakett Natt festivalen i nordnorske Tromsø.

Foruden en lang række spillesteder i Danmark har Bisse og hans bande lagt vejen forbi et udsolgt Store Vega samt festivaler som Northside, Musik i Lejet og Smukfest. Under overskriften ”Bisse bjergtog Store Vega med en livsbekræftende koncert” uddelte Soundvenue 6/6 stjerner til sangeren ved førstnævnte udsolgte koncert i maj. Med samme entusiasme anmeldte Berlingske Tidende Bisses koncert på Northside med ordene ”Kong Bisse af Northside” og ved årets Gaffapris udmærkede sangeren sig med en særpræget og intens liveperformance, der var på de flestes læber efterfølgende.

fr - lø 20 - 21 19 herregården knivholt, hjørringvej 180, 9900 frederikshavn


Knivholts Venner har stiftet Knivholt Jazzklub som inviterer til 

Second Line Jazz Band, Gøteborg

Til alle musik-arrangementer kan man medbringe egen madkurv.
Øl, vand, vin og kaffe købes på stedet til meget fornuftige priser.

Du skal være medlem af Knivholts Venner samt melde dig til arrangementet hos: 
Mogens Nyeng Hansen, monyha2002@yahoo.dk eller Mobil: 40 76 56 00

21 20 kappelborg, skagen STICKS & STRINGS - PERRY STENBÄCK & DEKADANSORKESTERN

"I tog os med på en flyvetur over Cornelisland, hvor jeres overskud, spilleglæde og mesterlig håndtering gjorde, at man trygt lænede sig tilbage og nød udsigten. Sangene var overlegent arrangeret og udøfrt med afmålt præcision. Tusind tak for en magisk eftermiddag!" - Jesper Feldager, efter koncert på Værket i Randers

Perry Stenbäck & DekadansOrkestern (S) vækker os af dvalen, og forbereder os på sommerens Festival, når bandet går på scenen på Kappelborg til april. - Publikum kan glæde sig til god stemning og viser af bl.a. Cornelis Vreeswijk, Evert Taube, Dan Andersen, Myhre/Hovland og Stenbäck selv.

Perrys entusiasme og instrumentale evner har ført ham rundt i Danmark og resten af verden som turnerende musiker, og han er særligt anerkendt for sit unikke guitarspil og ikke mindst for sit vindende væsen. - Måske oplevede du ham selv under Skagen Festivalen sidste år, hvor han med stor succes optrådte på både Havne- og Torvescenen.

På dette genvisit i Skagen bakkes Perry op af Dekadansorkestern, der består af Christine Dueholm på trommer og kor, Naja Storebjerg på kor og perkussion og Henrik Kunz på kontrabas. Det velspillende band er lutter rutinerede musikere, som har spillet sammen i mange år, så vi glæder os til en levende, legende, virtuos musikalsk oplevelse.

21 20 skråen, nordkraft, aalborg Danser med Drenge

Efter 12 albums og mere end 700 koncerter siden debuten i 1993 varmer Danser med Drenge nu op til sit 25-års jubilæum i 2018.

Det sker med den nye single, "Hun har fyret dig", som udsendtes 29. september. Samtidig er Rie Rasmussen, Onkel Stanley, Klaus Kjellerup og de andre i bandet i fuld gang med at forberede jubilæumsaktiviteterne: Et 25-års jubilæumsalbum med nye akustiske fortolkninger af gruppens store bagkatalog af ørehængere. Og 2018 vil naturligvis også byde på en 25-års jubilæumsturné.

Danser med Drenge debuterede i 1993 med hit-singlen, "Hvorlænge vil du ydmyge dig?" med afdøde sangerinde Philippa Bulgin. Siden dengang er det gået op og ned - men mest op - for Danser med Drenge. Bandet har bl.a. haft fire Grammy- nomineringer og lå otte uger i træk som nr. 1 på hitlisten i 2006.

21 21 studenterhuset, aalborg Jacob Bellens 
Support: MARIE ELINE 

Jacob Bellens udgiver sit fjerde soloalbum i marts 2018 og drager efterfølgende på turné rundt i Danmark, hvor han besøger 8 udvalgte byer. Her kan publikum se frem til at koncerter, der efter Bellens’ eget udsagn bliver mere uptempo end tidligere:

”Stilen bliver til dels mere elektronisk, der vil være mere fokus på bas og trommer og efter al sandsynlighed fire mand udover mig selv på hhv. trommer/pads, synth, el og synthbas samt guitar. Vi rammer øvelokalet i slutningen af oktober og til at begynde med er planen at omsætte den kommende plade til et udtryk der giver mening i livekontekst.”

Den danske sangerinde og sangskriver Marie Eline er en ener på den danske musikscene. Hun har sunget i en lang række sammenhænge og på forskellige udgivelser (Mit Nye Band, Traening, Thulebasen, Peter Peter & Peter Kyed etc.). Hun arbejder pt. med sangskrivning og melodiuniverser funderet i nordiske viser og popmusik fra sin egen opvækst videreført til nutiden. Marie Elines mål er at inspirere især unge kvinder (m/k) ved at lade det uperfekte og det uskolede stå som et værdigt bud på en udfoldelse og en afsøgning af nye elementer i dansksproget sangskrivning.

on 25 19,30 Klosterkirken, c v obels plads, 
9000 Aalborg
koncerter i Klosterkirken 

Suite nr. 2 i e-mol & Suite nr. 6 i D-dur

ORGANIST MARGRETHE T. ØSTERGAARD spiller Triosonate nr. 1 i Es-dur

to 26 19 Sæby Kirke, Strandgade 5, Sæby koncert med Sæbys kor. 

Foråret synges ind ved en koncert i Sæby kirke, hvor Sæby kirkes egne kor samt kor fra byen - bl.a. Sæby Gospelkor og Sæby Voksenkor - vil medvirke.

De enkelte kor vil hver optræde med en række numre, og i slutningen af koncerten vil korene forenes i et stort fælleskor. Foruden korsang vil koncerten også byde på fællessang og et festligt stykke orgelmusik. 

Der er gratis entré ved koncerten.

to 26 20 Det Musiske Hus, Frederikshavn Ida nielsen band

Det er en stor glæde at kunne præsentere en af de mest omtalte danske musikere de senere år, verdensstjernen PRINCE’s bassist Ida Nielsen og hendes band.

Ida Nielsen vendte hjem til Danmark i sommeren 2016 og selvom sorgen og chokket over læremesteren og vennen Prince’s tragiske bortgang ikke helt havde fortaget sig, færdiggjorde hun sit 3. soloalbum “Turnitup”, samlede et fantastisk band og drog på landevejen. Hun spillede koncerter her i landet, + udlandet med stop i bl.a. Tyskland, Holland, England og Zanzibar.

I 2017 slog hun sit navn fast på live-scenen med både en forårstur og eftertur der var rigtig godt besøgte, plus turnéer i både USA og Kina. Hun medvirkede desuden i Bergen Festspillene i maj 2017 hvor hun sammen med London Sinfonica spillede musik der var komponeret specielt til hende!

Og så kommer der også en ny cd til efteråret!

Musikken beskrives bedst som et mix af oldschool funk blandet med hiphop, reggae og verdensmusik. Det er solide grooves, tossede indfald, iørefaldende melodier, spillet med både attitude og sjæl.

Live lover Ida at levere et hårdtslående, høj-energi funkshow – pakket med gode vibes og stramme grooves.

– og selvfølgelig masser af bas!

Ida Nielsen har siden 2010 holdt den funky bund for den legendariske kunstner PRINCE indtil dennes meget sørgelige og tragiske død i april 2016. Kort efter den første jamsession kom hun med i hans band “the New Power Generation”og ca. en måned efter startede en næsten 2 år lang verdens turne. I 2013 blev hun dertil også en del af power kvartetten “Prince & 3rdeyegirl” og som medlem af 3rdeyegirl og NPG har hun lige siden turneret i hele verden, indspillet albums og optrådt i en lang række live tv-shows.

Ida beskriver det at spille med Prince som “en kæmpe gave og den mest magiske og lærerige musikalske rejse nogensinde”

LINEUP: - 
IDA NIELSEN: BASS + VOCAL 
MIKA VANDBORG: GUITAR + VOCAL 
KUKU AGAMI: RAP - 
PATRICK DORCEAN: DRUMS 
SOFIA HEJSLET: KEYS + VOCAL 
DJ AFRICANCUTS AMAZULU NANGA: SCRATCH + VOCAL

fr 27 20 musikkens hus, aalborg Shaka Loveless 

Med et dragende nærvær, to forrygende musikere og en række helt nye sange går Shaka Loveless på scenen i Musikkens Hus, hvor du kan glæde dig til at opleve en intim og akustisk koncert med smuk musik og gode historier.

Fredag 27. april 2018 kan du opleve Shaka Loveless i et akustisk baseret setup i Intimsalen i Musikkens Hus. I en stærk triokonstellation 

med multiinstrumentalisterne Carl-Erik Riestra og Lasse Boman, 

møder de kendte og elskede hits som “To Mod Verden” og “Tomgang” en masse nye numre bundet sammen af Shakas åbenhjertige og ærlige fortællinger om sangene og livet.

Efter sin medvirken I tv-programmet ”Toppen af poppen” og en efterfølgende stort set udsolgt akustisk tour med Lars Lilholt tog Shaka Loveless i studiet med nye sange og en masse historier, der skulle fortælles.

Med ny plade på plads er han nu klar til at genoptage sit imponerende koncertvirke med sine stærke melodiske sange og skarpe tekster. Og i foråret 2018 lægger han altså vejen forbi Aalborg og Musikkens Hus.

to 26 20 huset, hasserisgade 10, aalborg Grarup Allstars

Med superekvilibristen Uffe Steen på guitar, 
orgel-fænomenet Palle Hjorth fra Krebs/Falch og Savage Rose, 
Niels Mathiasen fra Gnags’s soulfyldte sax, 
Johnny Madsens bassist Niels Nello Mogensens bundsolide groove, 
Esben Bach’s virtuose trommespil og 
Margrete Grarups enestående vokal 

glæder vi os til igen at byde indenfor til noget der kun kan blive en helt speciel aften i Blues’ens tegn! I efteråret 2013 samledes nogle af Aarhus’ og landets bedste musikere i, hvad der med rette måtte kaldes et ”All Stars Band”. Dette drømmehold blæste alle omkuld og viste en håndfuld musikere der pressede og pirrede hinanden til et sammenspil helt i top. 

Orkesteret fik to år og 30 koncerter med sangerinden Birgitte Laugesen i front inden denne døde og udgav i 2015 cd'en "Playin' With My Friends - Live". Efter Birgittes alt for tidlige bortgang trådte Margrete Grarup til, og gav med sin kraftfulde stemme orkesteret en revitalisering, som på kryds og tværs af landet, har blæst publikum over ende. Glæd jer til et yderst kompetent orkester med stor solistisk styrke, sat sammen af den absolutte elite inden for dansk Blues!

fr 27 20 skråen, nordkraft, aalborg Hush

Hush med er tilbage i fineste form på Skråen i Aalborg.

Hush, Danmarks måske mest succesrige americanaband, har holdt en længere pause, men nu er de for alvor tilbage. Den 30. november gav de en udsolgt koncert på Skråen, og heldigvis er det lykkedes at booke dem til en ekstra koncert den 27. april.

Der er lagt op til en helt særlig og stemningsfuld oplevelse med et nyt, bredt, akustisk line up, og som altid er Dorthes smukke stemme og skæve historier i front.

For tiden arbejder Hush på et kommende album, så setlisten kommer både til at rumme nye sange og highlights fra karrieren såsom A Lifetime, If You Go Breaking My Heart, For All The Right Reasons, Wilder Girl etc

fr 27 21 studenterhuset, aalborg The Van 
Support: THE ELECTRIC ELEPHANTS 

The Blue Van holder pause fra Formel 1. Skræller malingen af og kører markræs og burnout bagved Kvickly Extra.

Sådan fortæller bandet om deres nye sideprojekt The Van. En variant af det oprindelige band, hvor der er plads til spontant opstået og spontant indspillet musik, og hvor bandet vender tilbage til rødderne i klassisk garagerock.

The Van udgav for nylig ‘P.O.P.’ – en psykedelisk klingende rocksang, hvor pigtrådsguitarerne, hammondorgelet, tamburinen og det flerstemmige kor får frit løb.

Københavner-kvartetten Electric Elephants har gennem de seneste par år fået en studie- og liveerfaring, der gør, at bandets spacede, psykedeliske univers, i den hårde ende af rockskalaen, står knivskarpt, hvor selvtilliden stråler ud fra både scene og højttalere. Med rødder i nyere stoner-rock som Turn Me On Deadman og Kyuss, og med intuitiv forståelse af magien i klassiske bands som Black Sabbath, Pink Floyd, T. Rex og Frank Zappa har de skruet deres helt eget udtryk sammen, hvor den kreative opfindsomhed er grænseløs i ord, lyd og billeder.

28 20 Basaren, Nørregade 58, Brønderslev Roll 'n Roll Circus

Roll 'n Roll Circus med Long Line Down, Superloader og Ford T

Døren åbnes kl. 19.00

28 20 skråen, nordkraft, aalborg Klumben & Raske Penge

Makkerparret Klumben & Raske Penge har samlet et nyt band, som de første gang står på scenen med ved fire koncerter i landets største byer til foråret.

Klumben & Raske Penge måtte desværre aflyse deres sidste turné i 2016 for at fokusere på arbejdet med ny musik. Den musik er de nu klar til at udgive i form af en stribe single. Allerede tidligere i år kom der dog en lille forsmag med singlen “Gadebrænder”, der udkom i anledningen af ti-året for rydningen af Ungdomshuset. Og hver for sig har Klumben udgivet et album med Humørekspressen, mens Raske Penge har sluppet singlerne “Blodsukker” og “Narko”, hvoraf den sidste har fået en del kærlighed fra P3.

Sammen har Klumben & Raske Penge vundet intet mindre end en Steppeulv for årets bedste live-navn. Deres hidtidige band 80’erne er opløst, og nu har de samlet et nyt band med en håndplukket besætning, som må siges at være eliten af danskere med reggae-erfaring.

De glæder sig meget til at præsentere dette nye kapitel i deres historie, når de rammer København, Aarhus, Odense og Skråen i Aalborg.

28 22,30 skråen, nordkraft, aalborg Sigurvin Sigurdssonen - Skråen By Night

Sigurvin Sigurdsson er måske byens mest interessante musiker lige pt. Sammen med hans elskede musiktrup frembringes den støvede bodegafolk og en snert af sydens country. 

Sigurvin er klar med sin længe ventede EP her i foråret, så det er en højaktuel troubadour, som kan opleves på Skråen denne aften. Oplev en unik lyd og stemning der ikke dagligdagsmusik i dagens Danmark.

28 21 studenterhuset, aalborg Rejsekort Tour Uffe Lorentzen 

Uffe Lorenzen er frontmand i Spids Nøgenhat og Baby Woodrose og nu også soloartist. Nu tager han på sin hidtil længste turné i Danmark i anledningen af sit soloalbum Galmandsværk, der udkom i november 2017.

Turnéen hedder Rejsekort Tour 2018, da Lorenzen tager rundt i landet med DSB og bipper rejsekortet. Uffe Lorenzen: ”Det med rejsekortet startede som et praktisk problem og endte som en joke, men det ændrer ikke på, at jeg rejser rundt i landet med et rejsekort i lommen. Men jeg ser det også som en slags metafor, fordi mange af mine nye sange handler om at rejse. Både i bogstavelig forstand og i overført betydning”.

Uffe Lorenzen har spillet i bands siden slutningen af 80’erne. Først i On Trial og siden i Baby Woodrose, Dragontears og Spids Nøgenhat. Nu er han alene på scenen, men det er ikke noget problem. Tværtimod. Uffe Lorenzen: ”Det er faktisk utroligt befriende at optræde alene. Der er meget færre ting, der kan gå galt og ingen andre jeg kan bebrejde, når det gør. Derudover kan jeg afveksle sætlisten fra aften til aften, sang til sang og fra minut til minut. Jeg ser det også som lidt af en udfordring, jeg lærer noget af”.

”Et magisk syrebad af følelser” lød overskriften i Politikens 6-stjernede anmeldelse af Uffe Lorenzens solo-koncert på Roskilde Festival 2017.

ma 30 19 Skråen i Nordkraft, Kjellerups Torv 5, Aalborg Snigpremiere på Lars Lilholts nye album "Drømmefanger"
ma 30 19,30 musikkens hus, aalborg Wiener Philharmonikerne 

Når et orkester af den absolutte verdenselite er på programmet, er det nærmest omsonst med en introduktion, men Musikkens Hus er stolt og fuld af forventning, som bare venter på at blive forløst, når det 175 år gamle Wiener Philharmonikerne indtager vores Koncertsal. Det bliver ikke større.

Når Wiener Philharmonikerne indtager scenen, spiller de ikke bare smuk klassisk musik. De formidler følelser af den helt store slags. Udgangspunktet er derfor Ludwig van Beethovens motto i forordene til Missa solemnis: “From the heart, to the heart”. Og det er præcis hvad publikum kan forvente sig, når de sætter sig i de bløde, røde stole i vores koncertsal. Om aftenens program

Ved dette års koncert kan publikum se frem til den altomfavnende og rodløse Bernstein og hans 1. Symfoni “Jeremiah” med mezzosopran Elisabeth Kulman. Den dengang kun 25-årige komponist skrev sin allerførste symfoni baseret på sin egen jødiske baggrund. Den skulle senere skænke ham New York Music Critics' Circle Award.

Efter Bernstein går turen til endnu en stor komponist langt forud for sin tid, Mahler. De smukke toner i hans 5. Symfoni, som er på programmet denne aften, skulle senere åbne mange filmentusiasters øjne, da den blev til filmmusik i ”Døden i Venedig” (1971) af Luchino Visconti. Hele verdens symfoniorkester

I 175 år har Wiener Philharmonikerne haft en umådelig indflydelse på den europæiske musikscene inden for klassisk musik. Deres enorme engagement, kunstneriske standarder af højeste kabliber og store alsidighed placerer dem i den absolutte verdenselite blandt symfoniorkestre.

Wiener Philharmonikerne spiller ca. 40 koncerter i Wien om året og 50 koncerter i de førende koncerthuse og til festivaller i hele verden. De har afholdt ”Wiener-Philharmoniker-Uger” i New York siden 1989 og i Japan siden 1993. De har deltaget i Salzburg Festivalen siden 1922, de er en permanent gæst ved festivalen ”Wiener Festwochen”, ”Mozart Ugen” i Salzburg eller og ”Luzern Festivalen”.

Orkestret organiserer Nytårskoncerten, som vi kender fra tv, og som i øvrigt transmitteres i over 90 lande, lige som de også står bag sommeraftenskoncerten ”Schönbrunn” i den stemningsfulde park omkring Schönbrunn paladset, som hvert år overværes af et publikum på op til 100.000. Lang vej til medlemsskab

For at blive medlem af Wiener Philharmonikerne skal man have spillet i Wiener Staatsopers orkester (oprindeligt hof-operaorkester) og først efter en 3-årig prøveperiode, kan man ansøge om optagelse i Wiener Philharmonikerne. Om dirigenten

Den 80-årige Zubin Mehta har i 50 år været tilknyttet Israel Philharmonic Orchestra. Blot fire år efter sin tiltræden blev han tildelt posten som chefdirigent på livstidd, men den aldrende dirigent har dog i år valgt at frasige sig erhvervet. Han har fem gange stået i spidsen for Wiener Philharmonikernes nytårskoncert og i 2001 udnævnte orkestret ham til æresdirigent.

         
       
   
         

tilmeld dit arrangement

Opdateret 16. april 2018 af Søren Berg Olesen