Musik i Nordjylland - April 2018

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

to 5 20 Jammerbugt Kultur- & ErhvervsCenter Søparken 2, Aabybro Hanne Boel Trio

Den danske sangerinde har samlet en akustisk trio bestående af hende selv og de to guitarister Jens Runge og Jacob Funch, når hun i starten af det nye år gæster en række koncertsale og kulturhuse rundt om i landet. Hanne er nyforelsket eller måske snarere genforelsket. Genforelsket i at gøre det, hun er god til og elsker, nemlig at synge sammen med dejlige musikere for et publikum som hun gerne vil give en god oplevelse og en lille smule at tænke over. Publikum kan forvente en kombination af det prøvede, det nye, det soulede, det bluesede og det jazzede - alt det, som Hanne Boel er gjort af.

På sin akustiske tour i foråret 2018 nyfortolker hun egne hits fra fortid såvel som nutid. Boel kombinerer eget bagkatalog med personlige og karakterfulde fortolkninger af sange, som står hendes hjerte nær.

Hanne Boel slog igennem som sanger i slutningen af 1980’erne og har siden da befundet sig på toppen af den danske soul-popscene med diverse priser og omkring 20 udgivelser bag sig. Senest blev hun inviteret til at dele ud af sin musikalske kunnen og erfaringer, da hun i efteråret 2016 deltog i den sjette udgave af TV2’s ’Toppen af Poppen’.

7 12 Aalborg Teater, Jernbanegade 11, Aalborg Larsens Teatersuppe.

Suppe, sang og samvær i Teatercaféen Aalborg Teater byder publikum velkommen til Larsens Teatersuppe - en ny og tilbagevendende begivenhed i teatrets hyggelige Teatercafé.

Skuespiller Jørgen W. Larsen er vært ved to timers hygge med musikalsk samvær, en god historie, spændende gæster og ikke mindst fællessange. Vi slår stemningen an med at nyde en stor og varmende skål af Teatercaféens hjemmelavede lækre supper.

Otte lørdage i teatersæsonen er der mulighed for at nyde et par uformelle og uhøjtidelige timer i fællesskabets og samværets ånd

Medvirkende: Jørgen W Larsen.

8 15 Hjørring Gymnasium & HF Kursus, Festsalen Copenhagen Piano Quartet 

er en ung klaverkvartet med base i København, men rødder i Danmark, Tjekkiet og Polen bestående af Benedikte Damgaard: violin, Kristina Fialova: bratsch, Adam Stadnicki: cello og Neel Bramsnæs Teilmann: klaver. 

Kvartetten er vinder af Val Tidone International Chamber Music Competition i Italien 2013 og Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums kammermusikkonkurrence 2012 og prismodtager ved P2s kammermusikkonkurrence 2014 i København og den internationale Johannes Brahms konkurrence i Østrig 2012. 

I 2015 udgav kvartetten deres første CD med klaverkvartetter af dansk/ tyske Friedrich Kuhlau. CPQ er modtager af et stipendium fra Léonie Sonnings Musikfond i 2013, og Jacob Gades store legat ligeledes i 2013 samt udtaget til Den Unge Elite af Statens Kunstfond i 2015.

arrangeret af hjørring musikforening

on 11 19,30 Klosterkirken, c v obels plads, 
9000 Aalborg
koncerter i Klosterkirken – med koncertmester i Aalborg Symfoniorkester, cellisten Francisco Vila-Haas

Johann Sebastian Bach: SUITER for SOLO CELLO med FRANCISCO VILA-HAAS

Suite nr. 1 I G-dur & Suite nr. 4 I Es-dur

ORGANIST MARGRETHE T. ØSTERGAARD spiller Triosonate nr. 4 i e-mol

to 12 16 Det Musiske Hus, Frederikshavn jo and the mofos
fr 13 20 maskinhallen, Frederikshavn blues night
14 19,30 Folkekirkens Hus, Gammel Torv 4, 
9000 Aalborg
JOHN CLAYTON OG NORDKRAFT BIG BAND I FOLKEKIRKENS HUS

Nordkraft Big Band får igen besøg af den amerikanske bigbandleder og jazzbassist, men denne gang vender John Clayton tilbage som kunstnerisk leder for Nordkraft Big Band. Han vil være tilknyttet Nordkraft Big Band i 2018 og 2019 og skal arbejde med og udvikle det musikalske og kunstneriske niveau i bigbandet. I den forbindelse skal der naturligvis også spilles koncerter!

Den 23. april er der således koncert i Folkekirkens Hus på Gammel Torv i Aalborg. Orkestret har tidligere – netop sammen med John Clayton – spillet en succesrig koncert i Folkekirkens Hus, så både orkester, solist og arrangør glæder sig til gensynet.

– Vi er meget stolte af, at kunne gentage sidste års succes med Nordkraft Big Band og John Clayton. Det var en fantastisk koncert, som vi glæder os til at kunne præsentere publikum for igen, siger lederen af Folkekirkens Hus, Henrik Thorngaard.

Repertoiret vil bestå af Claytons egne bigband-arrangementer, der trækker på Count Basies, Duke Ellingtons og Thad Jones legendariske farver og lydbilleder. Det hele krydres med interessante indslag på kontrabassen fra mesteren selv.

-Vi lover, at det endnu engang bliver et brag af en koncert, med en af de største nulevende jazzmusikere på den internationale bigband-scene, siger manager for Nordkraft Big Band, Peter Lund Paulsen, der glæder sig til det fremtidige samarbejde med Joh Clayton

14 20 Det Musiske Hus, Frederikshavn ale möller
14 20 Jammerbugt Kultur- & ErhvervsCenter Søparken 2, Aabybro Ida Nielsen & Band

en af de mest omtalte danske musikere de senere år nemlig verdensstjernen PRINCE’s bassist Ida Nielsen og hendes band.

Ida Nielsen er vendt hjem til Danmark og selvom sorgen og chokket over læremesteren og vennens tragiske bortgang ikke helt har fortaget sig, har hun færdiggjort sit 3. soloalbum ”Turnitup”, samlet et fantastisk band og draget på landevejen. Musikken beskrives bedst som et mix af oldschool funk blandet med hiphop, reggae og verdensmusik. Det er solide grooves, tossede indfald og iørefaldende melodier spillet med både attitude og sjæl.

Hun betegner sin egen musik som “rigtige sange – i funky indpakning”. Debutalbummet ’Marmelade’ (udgivet under pseudonymet “Bassida”) var en succes og førte til en lang række sponsorater og samarbejdsmuligheder med virksomheder som TC Electronic, Yamaha Guitars og Sandberg Guitars i Tyskland. Musikken kan bedst beskrives som et mix af oldschool funk blandet med hiphop, reggae og verdensmusik – med meget iørefaldende melodier på toppen. Og selvfølgelig masser af bas. Hver sang har sin egen karakter men forenes i et samlet helhedsindtryk – en hyldest til funk.

Ida Nielsen lover at levere et dundrende energifuldt show pakket med gode vibes og stramme grooves. You can’t fake the funk!

ti 17 19,30 Folkekirkens Hus, Gammel Torv 4, 
9000 Aalborg
Pyndts samtale-salon – med sanger og sangskriver Allan Olsen (OBS! – Dette er ikke en koncert)

Allan Olsen blev født og voksede op i Frederikshavn. Han har selv fremhævet ikke mindst to forhold – stedet og tiden, som afgørende for hans sangunivers. Stedet, fordi hans hjemby som en del af landets yderste provins – set i forhold til hovedstaden – var indbegrebet af at tilhøre de udstødte, de oversete. Og tiden, fordi han blev født direkte ind i rockens og poppens tilbliven.

Han har ofte fremhævet netop disse to forhold, som rockens egentlige væsen og forudsætning. For hvis ikke rockmusikken skal relatere sig til teenageårenes usikkerhed, skam og bitterhed over, ” ikke at være noget ” -hvad skal rock’en så?

Det er ud fra denne betragtning forståeligt, at Allan Olsens første musikalske inspiration lå tæt op ad, især den engelske rock. Den udsprang fra fra byer, der mindede om hans – Sheffield, Liverpool og Manchester. Jernindustri og afsondrethed fra større og ” finere ” metropoler som London eller København.

Allan Olsen er en dansk sanger, sangskriver, guitarist og forfatter født i 1956 i Frederikshavn.

Allan Olsen kan være svær at genre-bestemme eller sammenligne med nogen anden dansk kunstner. Hans udgivelser er meget forskelligartede svingende fra det relativt mainstream rockede (Norlan, Gajo, Pindsvin I Pigsko) over det mere eksperimenterende (Jern og Onomatopoietikon) ti-delt roots/folk-orienterede, (Gæst, Sange For Rygere, JØWT). Også på de enkelte udgivelser er genre, lydunivers og tradition ofte blandede.

Allan Olsen har, med undtagelse af sit samarbejde i trioen Dalton, hele karrieren optrådt og udgivet i eget navn.

on 18 19,30 Klosterkirken, c v obels plads, 
9000 Aalborg
koncerter i Klosterkirken 

Suite nr. 3 i C-dur & Suite nr. 5 i c-mol

ORGANIST LARS COLDING WOLF spiller Triosonate nr. 6 i G-dur

on 18 20 maskinhallen, Frederikshavn pligten kalder
to 19 20 Det Musiske Hus, Frederikshavn vegas sangskat - syng med
to 19 20 Jammerbugt Kultur- & ErhvervsCenter Søparken 2, Aabybro Dicte - Hempler

To af Danmarks mest markante sangere i international klasse slår igen talenterne sammen og tager på turne i november 2017. For første gang med helt nye sange i bagagen fra fællesalbummet "Uppers". DICTE / HEMPLER har siden 2010 markeret sig med årlige koncertrækker under navnet The Dark & Stormy Sessions og fornemt akkompagneret af guitaristen Mika Vandborg har de trukket fulde huse på de danske spillesteder. I 2012 udmøntedes det i en liveudgivelse fra en koncert i København, men "Uppers" er deres første reelle studio album, og en fortælling om to sjæle der har fundet ind til en fælles smag og ægthed. De er blevet rost til skyerne for deres fornemme samarbejde, som er i international klasse. Også hos anmelderne har samarbejdet skabt begejstring.

Om makkerparret skriver Berlingske: ”En ulastelig velklædt nydelse”… ”Dicte & Hempler leverede en forrygende intens, smuk dagdrøm af en koncert”. Og fortsætter: ”Dicte Madsen og Claus Hempler har hver for sig nogle af de mest sexede vokaler i dansk musik og sammen klæder de hinanden ypperligt”.

Deres nedtonede singer/songwriter-katalog er en sand nydelse at opleve og giver i denne omgang reminiscenser til stilarter mestret før af Cole Porter, Marilyn Monroe og Frank Sinatra. Tænk blå-tonet, forfinet elegance og fornem pulsen fra storbyens svedige natklubber kravle ind under huden og helt ind i hjertet. Fusionen af så karismatiske personligheder og kunstnere er nemlig i sig selv en garanti for, at man som lytter beruses af nærværet og den skrøbelige intensitet, der helt naturligt opstår på scenen.

fr 20 19 rådhuscentrer, frederikshavn peter vesth og kristian rusbjerg

Ældre sagen Arrangerer. 
Tilmelding senest 3 dage før arrangementet til Gitte Funch, 3024 1207 eller Palle Mølholt, 2819 6932.
Meld afbud hvis du bliver forhindret.

fr 20 20 Det Musiske Hus, Frederikshavn dicte + hempler
fr - lø 20 - 21 19 herregården knivholt, hjørringvej 180, 9900 frederikshavn


Knivholts Venner har stiftet Knivholt Jazzklub som inviterer til 

Second Line Jazz Band, Gøteborg

Til alle musik-arrangementer kan man medbringe egen madkurv.
Øl, vand, vin og kaffe købes på stedet til meget fornuftige priser.

Du skal være medlem af Knivholts Venner samt melde dig til arrangementet hos: 
Mogens Nyeng Hansen, monyha2002@yahoo.dk eller Mobil: 40 76 56 00

on 25 19,30 Klosterkirken, c v obels plads, 
9000 Aalborg
koncerter i Klosterkirken 

Suite nr. 2 i e-mol & Suite nr. 6 i D-dur

ORGANIST MARGRETHE T. ØSTERGAARD spiller Triosonate nr. 1 i Es-dur

28 20 Det Musiske Hus, Frederikshavn ida nielsen band
28 20 Basaren, Nørregade 58, Brønderslev Roll 'n Roll Circus

Roll 'n Roll Circus med Long Line Down, Superloader og Ford T

Døren åbnes kl. 19.00

         
       
   
         

tilmeld dit arrangement

Opdateret 18. februar 2018 af Søren Berg Olesen