Musik i Nordjylland - April 2019

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

on 17 19,30 AKKC (Aalborghallerne) Syng Med Kim & Hallo, Ann-Mette Elten, Pernille Højmark og 'Bamse' Flemming Jørgensen Show 

Velkommen til sæson 44 - nye forrygende og livsbekræftende oplevelser.

I AOF Nord er vi utrolig glade og stolte over, at kunne byde velkommen til endnu en forrygende sæson med 'Syng Med'-oplevelser i Aalborg Kongres & Kultur Center.

AOF Nord står for viden, udvikling og samvær. Vi bestræber os hvert år på at sammensætte et spændende og alsidigt program, hvor vi sammen gennem sangen og dens glæder netop indfrier dét, vi står for.

Uden et medlevende og aktivt publikum kan 'Syng Med' ikke gennemføres. Derfor er det fra år til år en stor glæde, at så mange mennesker bakker op og i god tid sikrer sig billetter til arrangementerne.

Nu gælder det om at finde humøret frem og få rørt stemmebåndet i en herlig sang.

on 17 20 Vendelbohus, Nørregade, Hjørring Bryan Adams Tribute og Creedence tribute

arrangør: Spar Event

www.Ticketmaster.dk 

on 17 20 skråen, nordkraft, aalborg The Sandmen

Når et af Danmarks mest ikoniske rockbands tager på forårstur for at spille koncerter i Odense, Aalborg, Århus og København, bliver der med garanti: Mere guitar, mere garage, mere syre og mere rock'n'roll - i det hele taget bare MERE!! De heldige billetkøbere kan se frem til en aften med kendte Sandmen klassikere og et velvalgt udpluk af nye sange fra det kommende 2019 album.

“Et brag af en koncert fra et orkester som synes forynget og erfarent på en gang – The Sandmen har aldrig været bedre”. Gaffa.

fr 19 20 Studenterhuset, aalborg Lord Siva x Artigeardit x Fraads 

Påskeferien bliver taget til nye højder, når Lord Siva, Artigeardit og FRAADS tager på tour sammen og besøger Aalborg.

Med de to ep’er ’100’ og ’180’ samt albummet ’3’ skiller Lord Siva sig ud fra mængden på den danske urbanscene. Sangeren, der også rapper – og ikke omvendt – gør sig især bemærket med sine ærlige tekster og hans måde at skrælle sig helt ind til den rendyrkede melankoli.

Ungdomspoeten Artigeardit mener, at han nye udgivelse ’2.0 EP’, blot er en forsmag på en ny og opgraderet version af ham selv. Artigeardit er både lyrisk og poetisk en af de mest spændende stemmer på den danske hiphop scene lige nu. Tilbage i december måned sidste år, spillede han sit største headliner show, da han udsolgte Lille VEGA.

FRAADS er en dansksproget hiphopduo bestående af Papa Erotic og David Engelbrecht. Lyden er spydspids gennem luften, spiddende og kontrastfuld, svagelig og stærk, elektronisk og akustisk. FRAADS seneste ep fra oktober 2018, ’FRYYS’ er en helstøbt udgivelse, der i høj grad udtrykker en lyst til at gå nye veje med genren.

20 11 - 14 torvet, sæby sæby tyrolerorkester spiller
20 13 Kappelborg, skagen MADS MATHIAS kvartet: FROKOSTJAZZ 

Glæd jer til FROKOSTJAZZ m. lækker jazz, sild og fiskefrikadeller fra Iscaféen Skagen

Pressen skrev: "Danmarks førende mandlige jazzvokalist, lægger an til internationalt gennembrud." – Michael Bo, Politiken

"Truly gifted artist" - Brian Blain, London Jazz News

Glæd jer til påskeferien, hvor vi igen inviterer inden for til FROKOSTJAZZ, denne gang med Danmarks førende jazzvokalist MADS MATHIAS i godt selskab med de tre dygtige jazzmusikere Regin Fuhlendorf, Martin Schack og Janus Templeton.

Som singer/songwriter og saxofonist har MADS MATHIAS med sin karismatiske optræden, sin levende personlighed og sine kreative og originale sange erobret såvel danske som internationale musikhjerter de seneste år. I 2016 åbnede han således London Jazz festival sammen med Seal og Angelique Kidjo med så stor succes, at han efterfølgende optrådte i det legendariske Royal Albert Hall i forbindelse med BBC Proms. - Noget meget få danske jazzmusikere tidligere har oplevet.

Sin inspiration finder MATHIAS i de store jazzvokalister som Nat King Cole, Frank Sinatra og Harry Conninck Jr., så der er lagt op til en charmerende eftermiddag med iørefaldende og lækre melodier.

PROGRAM

Sild, snaps, fiskefrikadeller & ost kl. 12 - 13

Koncert kl. 13 - 15

inkl. frokost, jazz & en snaps

billettelefonen T: 7020 2096 kontaktes eller personlig henvendelse kan ske på Skagen Turistbureau. Skagens Bibliotek kan være behjælpelig med online-bestilling ved personlig henvendelse.

ARRANGØR Kulturhus Kappelborg i samarbejde med Iscaféen / Skagen Bamsemuseum

20 20 skråen, nordkraft, aalborg Emil Kruse

Emil Kruse har på trods af sine unge alder været en del af den danske musikscene i lang tid. Først som den ene halvdel af grime-duoen “Sleng”, og senere under navnet Aesthetic, hvor han lavede 90’er-inspireret hiphop. I 2016 udgav Emil Kruse debut EP’en “Slumromantiker” under eget navn, som blev rost til skyeerne af størstedelen af den danske anmelderstab. Kruses musikalske univers kan bedst beskrives som melodiøse vokalstrofer akkompagneret af ligedele sfæriske synth-flader og 80’er Moog-bas.

Support: KÅ

Københavnske Kailash William Chatterjee startede sit musikalske eventyr i 2011, som grimerapper, under aliasset Kay – et kunstnernavn han siden hen har ændret til Kå. Han skabte sig hurtigt et navn på den danske undergrunds-scene, som i 2017 sikrede ham en finaleplads i DR’s Karrierekanonen - nummeret “Være Sådan Her” blev Ugens Kanon.

Siden sin deltagelse i Karrierekanonen, har der været stille omkring Kå, men med god grund. Han har arbejdet på ny musik og har lige smidt første udspil "Ingen Stress" fra den kommende EP ”Skybrud” på gaden. Singlen er allerede blevet taget godt imod og er i fast rotation på P3.

on - sø 24 - 28 19,30 AKKC (Aalborghallerne) Terkel - The Motherfårking Musical 

Varighed: 1. akt 60 min & 2. akt 50 min

www.terkelthemusical.dk 

Hvem kender ikke filmen TERKEL I KNIBE? Animationsfilmen blev en milepæl i dansk filmhistorie, og succesen var ikke til at tage fejl af med mere end 375.000 solgte biografbilletter. De skøre, grove og forunderlige figurer fra Anders ”Anden” Matthesens univers vækkes til live i en ”motherfårking musical”, der er mindst lige så sjov, grov, respektløs og komplet politisk ukorrekt som filmhittet fra 2004.

Langkjær Entertainment & Live Nation er stolte af at kunne præsentere TERKEL I KNIBE – i en helt ny og revideret teaterversion med ”Andens” ikoniske filmsange samt ny fed musik af Clemens.

En stjernerække af selvfede sangere, grænseoverskridende komikere og skizofrene skuespillere indtager rollerne som: Terkel, Jason, Dorit, Sten, Saki, Silas, Gunnar, Arne, Quang, Johanna, Rita, Leon, Beate og Stewart Stardust samt artister, dansere og et stort orkester!

Titelrollen som Terkel spilles af Ruben Søltoft, der i musicalen har sin musical- og teaterdebut. Standupkomikeren spiller, ifølge Jyllands-Posten, rollen om Terkel "med så megen musikalitet, humor og sangstemme, at man må kvittere med UG med kryds og slange for hans debut i en musical".

I TERKEL - THE MOTHERFÅRKING MUSICAL bliver publikum forkælet med vanvittige og grænseoverskridende optrin og replikker, et stort og stjernespækket hold af skuespillere, komikere, dansere og sangere på scenen, fed musik med både nye sange og sange fra filmen samt en kreativ iscenesættelse, der blander brug af dukker og skuespillere i en scenografi, der gør brug af den nyeste teknologi.

Medvirkende:

Ruben Søltoft (Terkel) Thomas Bo Larsen (Stewart Stardust) Martin Brygmann (Arne) CLEMENS (Jason) Lea Thiim (Fede Dorit) Joel Hyrland og Hadi Ka-Koush fra Adam og Noah (Bøllerne Sten og Saki)

Artister Dansere Stort orkester

Instruktion: NIKOLAJ CEDERHOLM

Manuskript: CLEMENS

Musik: ANDERS MATTHESEN & CLEMENS

to 25 19,30 hirtshals kirke, Kirkevænget 3, 9850 Hirtshals Kammerkoncert med blæsere og klaver. 

Musik af Poulenc og Mozart. 

5 blæsere fra Aalborg Symfoniorkester

Judith Blauw, obo; 
Stephanie Lübke, klarinet; 
Erik Sandberg, horn; 
Sheila Popkin, fagot og 
Arne Jørgen Fæø, klaver.

Efterspil i Hirtshals kirkecenter efter koncerten.

to 25 19,45 rådhuscentret, frederikshavn johnny Hansen (Kandis) - solo

Underholder efter arrangementet "Danmark spiser sammen" med sine Kandis-hits og nogle få af sin fars hits.

Arrangør: Ældre Sagen

to 25 20 musikkens hus, aalborg HUSH og Danmarks Underholdningsorkester (Udsolgt)

Med over 100.000 solgte plader og 25.000 koncertbilletter i 2018, har HUSH i sandhed bevist sin position og er blevet folkeeje. Nu kan du opleve duoen i Musikkens Hus med det anerkendte Danmarks Underholdningsorkester.

Oplev de smukke americana- og pop-country-sange, der har solgt over 100.000 albums, i et helt nyt format, når et af Danmarks mest anerkendte symfoniorkestre drysser symfonisk magi og stjernestøv over HUSHs sange. En koncert, hvor publikum drages ind i en ny dimension af duoens univers. Hvor den karismatiske og humoristiske forsangerinde, vil tage publikum på en rejse fra start til slut - med både nyfortolkinger af deres egne sange samt glimt fra ”Toppen af Poppen”.

HUSH Sangerinden Dorthe Gerlach siger:

"Vi har turneret med vores eget band og senest helt akustisk her i efteråret. Men at stå på scenen med Underholdningsorkestret i ryggen bliver virkeligt en 'once in a lifetime' oplevelse! Det sus du mærker fra sådan et orkester, er helt ubeskriveligt, og jeg glæder mig til at udforske de mere filmiske farver i musikken"

At HUSH er et band som i dén grad skal opleves live, er velkendt på spillestederne og hos deres trofaste publikum, og det blev ikke mindst cementeret i år, hvor bandet spillede en udsolgt og succesfuld tour ovenpå udgivelsen af deres seneste album ”SAND”.

Koncertanmelderne skrev:

***** “Ren magi" Gaffa

***** “Hush flyver højere end nogensinde” Fyens Stiftstidende

**** “Decideret smertestillende" Aarhus Stiftstidende

***** “Dorthe Gerlach er et fund på en scene” Randers Amtsavis

Tilbage i 2011 mødtes HUSH og Underholdningsorkestret én enkelt magisk aften i DR Koncertsalen. Koncerten blev foreviget på et live album. Lige siden har de drømt om at arbejde sammen igen. Både for at komme længere ind i musikken og længere ud i landet med en fælles turné.

Siden tiden i DR har Danmarks Underholdningsorkester markeret sig med en række nyskabende koncertsamarbejder - blandt andet en flot anmeldt koncertrække med Mads Langer i løbet af sommeren 2018. 

Andreas Vetö, direktør for orkesteret, udtaler om samarbejdet med HUSH:
“Det er en kæmpe fornøjelse at skulle på turné med HUSH. Dorthe og Michael har lavet noget af de seneste års bedste danske folk-pop, og med vores fælles historie føles et samarbejde helt naturligt. Danmarks Underholdningsorkester glæder sig til at møde det danske publikum i selskab med HUSH og en masse fantastisk musik.”

to 25 20 skråen, nordkraft, aalborg Signe Svendsen

Med en stærk stemme og et helt særligt nærvær på scenen, står Signe Svendsen solidt som en vedkommende sangskriver på den danske musikscene.

Hendes tekster rammer publikum i hjertet og som entertainer er hun i stand til både at røre og underholde sit publikum.

Lige nu er hun i gang med at indspille sit fjerde studiealbum og det er bl.a. sange herfra, hun tager med ud på sin bandturné i april 2019.

”Det giver altid utrolig meget mening at tage nye sange med ud live – også før de er udgivet. Det er her, du virkelig kan mærke om sangene kan noget og hvor de evt. kan gøres bedre”, siger hun.

Hendes band tæller habile musikere som: Jesper Elnegaard (Søren Huss, Aura), Troels Skjærbæk (Poul Krebs, Michael Falch, MLTR, Baal). Disse mennesker er musikere ind til benet, med en utrolig evne til at give sangene det helt særlige præg, der får dem til at lette.

”De senere år har jeg turneret en del SOLO – helt alene på scenen – så jeg glæder mig til, sammen drengene, at sætte strøm til sangene og give folk en intens musikoplevelse” siger hun.

Singlen ”Det Forlyder”, som Signe sendte på gaden allerede i efteråret, er en sand fortælling om et knust hjerte, nogle gemte breve og en familiehemmelighed, gemt i 70 år i en undertøjsskuffe. Denne og mange andre historier, får publikum med hjem fra koncerten.

Genremæssigt bevæger Signe Svendsen sig i folk/pop/nordicana-stilen, hvor det håndspillede blander sig med et mere moderne udtryk. Teksterne er pådansk og er både inderlige, personlige og kommenterende påverden omkring os.

to 25 20,30 huset, hasserisgade 10, aalborg Lena Anderssen

Færøske Lena Anderssen er blevet kaldt skræmmende ærlig og en dybfølt, poetisk melankoliker. Der er ingen tvivl om, at hun skriver sange fra de inderste sider af sig selv. Lena er historiefortæller, og den nødvendighed og tyngde, der gennemsyrer hendes tekster, komplimenteres på smukkeste vis i let tilgængelige melodier og lækre, håndspillede indie-pop produktioner. Resultatet er sange, der har fundet vej til hjerterne hos fans over hele verden, og til amerikanske serier som Scrubs, Fecility og Nikita.

www.facebook.com/lenaanderssenmusic

to 25 21 Studenterhuset, aalborg Fire!

Mats Gustafsson – saxophones, electronics 
Johan Berthling – electric bass 
Andreas Werliin - drums and percussion

Out of the seemingly inexhaustible treasure chest that is the Scandinavian experimental scene comes this latest Swedish supergroup (the Milk Factory)

Fire! is a trio from Sweden with members from The Thing, Tape and Wildbirds & Peacedrums.

Fire! is all about burning up tradition and blazing new paths and fresh approaches in improvised music - approaches informed equally by free jazz, psychedelic rock, and noise.

fr 26 17 musikkens hus, aalborg HUSH og Danmarks Underholdningsorkester (Udsolgt)

Med over 100.000 solgte plader og 25.000 koncertbilletter i 2018, har HUSH i sandhed bevist sin position og er blevet folkeeje. Nu kan du opleve duoen i Musikkens Hus med det anerkendte Danmarks Underholdningsorkester.

Oplev de smukke americana- og pop-country-sange, der har solgt over 100.000 albums, i et helt nyt format, når et af Danmarks mest anerkendte symfoniorkestre drysser symfonisk magi og stjernestøv over HUSHs sange. En koncert, hvor publikum drages ind i en ny dimension af duoens univers. Hvor den karismatiske og humoristiske forsangerinde, vil tage publikum på en rejse fra start til slut - med både nyfortolkinger af deres egne sange samt glimt fra ”Toppen af Poppen”.

HUSH Sangerinden Dorthe Gerlach siger:

"Vi har turneret med vores eget band og senest helt akustisk her i efteråret. Men at stå på scenen med Underholdningsorkestret i ryggen bliver virkeligt en 'once in a lifetime' oplevelse! Det sus du mærker fra sådan et orkester, er helt ubeskriveligt, og jeg glæder mig til at udforske de mere filmiske farver i musikken"

At HUSH er et band som i dén grad skal opleves live, er velkendt på spillestederne og hos deres trofaste publikum, og det blev ikke mindst cementeret i år, hvor bandet spillede en udsolgt og succesfuld tour ovenpå udgivelsen af deres seneste album ”SAND”.

Koncertanmelderne skrev:

***** “Ren magi" Gaffa

***** “Hush flyver højere end nogensinde” Fyens Stiftstidende

**** “Decideret smertestillende" Aarhus Stiftstidende

***** “Dorthe Gerlach er et fund på en scene” Randers Amtsavis

Tilbage i 2011 mødtes HUSH og Underholdningsorkestret én enkelt magisk aften i DR Koncertsalen. Koncerten blev foreviget på et live album. Lige siden har de drømt om at arbejde sammen igen. Både for at komme længere ind i musikken og længere ud i landet med en fælles turné.

Siden tiden i DR har Danmarks Underholdningsorkester markeret sig med en række nyskabende koncertsamarbejder - blandt andet en flot anmeldt koncertrække med Mads Langer i løbet af sommeren 2018. 

Andreas Vetö, direktør for orkesteret, udtaler om samarbejdet med HUSH:
“Det er en kæmpe fornøjelse at skulle på turné med HUSH. Dorthe og Michael har lavet noget af de seneste års bedste danske folk-pop, og med vores fælles historie føles et samarbejde helt naturligt. Danmarks Underholdningsorkester glæder sig til at møde det danske publikum i selskab med HUSH og en masse fantastisk musik.”

fr 26 20 skråen, nordkraft, aalborg Rasmus Nøhr

Rasmus Nøhr seneste album ”Monas Butik” indeholder 10 historier, om skæbner der fletter sig ind og ud af hinanden, om hvor stor en rolle vi alle sammen spiller i vores lokale kvarter for mennesker der – hvis man evner at iagttage og give sig selv plads til eftertænksomhed og være et nærværende menneske.

Rasmus Nøhr har skiftet ud på pladserne i sit band, og får nu musikalsk opbagning af Jan Lysdahl, Rune Harder Olesen, Dan Hemmer, Søren Vestergaard, Hannibal Gustafsson, Rune Nissen- Petersen, Louise Norby, Annekei og Christoffer Stjerne, som både har været med i studiet til indspilningerne og følger med ud på koncerterne.

Det giver en ny musikalsk kraft, hvor der spilles med lige dele legesyge og tung melodisk overskud og fornemmelse.

fr - lø 26 - 27 > musikkens hus, aalborg

 

Musikkens Beat 

Musikkens Hus præsenterer Aalborgs nye festival - Musikkens Beat. Glæd dig til at opleve mere end 20 koncerter med en række af de fedeste og mest aktuelle kunstnere fra den danske musikscene.

Phlake / Bikstok / When Saints Go Machine / Skinz / Anya / AV AV AV / Alexander Oscar / Clara / Nicklas Sahl / Malte Ebert / KOPS / Søn / Aksglæde / Tundra / Mattis solo / Paller er blot nogle af de navne, som vil sparke gang i festen, når Musikkens Hus åbner dørene til Musikkens Beat.

Festivalen løber af stablen fredag den 26. og lørdag den 27. april. Og du kan godt allerede nu sætte kryds i kalenderen og ringe til vennerne, for det bliver en kæmpe fest, når de mange kunstnere indtager de i alt fem scener fordelt rundt i Musikkens Hus’ rå rammer.

Festivalens navne offentliggøres løbende her på siden. Så hold øje.

Vi ses til Musikkens Beat. Program 

fredag 26. april - fra kl. 18.00

Kl. 18.00: Nicklas Sahl, Indgangsfoyer Kl. 18.00: Caroline Marie, Rytmisk Sal Kl. 19.15: Amalie Thørholm, Rytmisk Sal Kl. 19.30: Malte Ebert, Intimsalen Kl. 19.30: Monstera, Indgangsfoyer Kl. 20.00: Mattis Solo, Klassisk Sal Kl. 20.30: NORISS, Rytmisk Sal Kl. 21.00: When Saints Go Machine, Koncertsalen Kl. 22.00: KETH, Rytmisk Sal Kl. 22.45: Skinz, Intimsalen Kl. 23.00: Søn, Klassisk Sal Kl. 23.00: Kops, Indgangsfoyer Kl. 23.15: 2N, Rytmisk Sal Kl. 00.00: Phlake, Koncertsalen Program 

lørdag 27. april - fra kl. 17.00

Kl. 17.00: Clara, Intimsalen Kl. 17.00: Marlou, Rytmisk Sal Kl. 17.45: Sili, Klassisk Sal Kl. 18.00: Roxor Loops & Jasmin, Indgangsfoyer Kl. 18.30: Vingard, Rytmisk Sal Kl. 19.15: In Caravans, Intimsalen Kl. 19.30: Tundra, Klassisk Sal Kl. 19.45: BYLJA, Indgangsfoyer Kl. 20.15: Ginne Marker, Rytisk Sal Kl. 21.30: ANYA, Intimsalen Kl. 21.45: Twisted Trio, Rytmisk Sal Kl. 22.00: Alexander Oscar, Indgangsfoyer Kl. 22.30: Aksglæde, Klassisk Sal Kl. 23.00: Bikstok, Koncertsalen Kl. 00.15: AV AV AV, Intimsalen Kl. 00.15: Paller, Klassisk Sal Kl. 00.45: Via Mala, Rytmisk Sal Billetsalg

Køb partout billet her Køb billet til fredag her Køb billet til lørdag her Festivalens scener har begrænset kapacitet

Musikkens Beat er en indendørs festival med fem forskellige scener med plads til alt fra 120 til 1.300 personer. Musikkens Hus kan derfor ikke garantere adgang for alle billetkøbere til alle koncerter.

27 13 Det musiske hus, rådhuspladsen, frederikshavn Snorre Kirk, Frokostjazz 

Trommeslageren og komponisten Snorre Kirk har i de seneste mange år været en fast gæst på de internationale jazzklubber og festivaler, hvor han har gjort sig bemærket som sideman med nogle af de mest prominente jazzartister fra Skandinavien, samt med internationale størrelser som Diane Schuur, Stephen Riley og Eric Reed.

Med det kritikerroste debutalbum “Blues Modernism” fra 2012, der løb afsted med både JazzSpecial- Prisen for årets udgivelse, samt to nomineringer til Danish Jazz Awards, trådte Snorre Kirk for alvor i karakter som komponist og orkesterleder. Med de to efterfølgende udgivelser Europa fra 2015 og Drummer & Composer fra 2017, blev der banet vej for et internationalt gennembrud, med optrædener på nogle af verdens førende jazzfestivaler, herunder den prestigetunge North Sea Jazz Festival, The Art of Swing Festival i Kansas City, samt Pori Jazz Festival i Finland.

Sommeren 2018 udkom Snorre Kirks fjerde album, BEAT, der med sin eklektiske blanding af eksotiske rytmer og farverige kompositioner, udgør Snorre Kirks mest ambitiøse og persolige projekt til dags dato.

Du kan spise kl. 12 i det musiske hus

27 20 Maskinhallen, frederikshavn SILVER & BLUES

Et nyt blues band har set dagens lys. Et orkester af absolut rutinerede kræfter på den danske blues-scene.

I årene 2017 og 2018 spillede den århusiansk trio Thomsen – Nello – Hansen og Kenn Lending Blues Band mere end 20 dobbelt-koncerter, hvor højdepunktet var en finale med begge bands samtidig på scenen.

Dette overflødighedshorn af solister og sangere sammen var så stor en succes og samtidig så sjovt for de medvirkende, at da idéen med dobbelt-koncerterne havde udspillet sin rolle, lå det lige til højrebenet at fortsætte netop den del – i et helt nyt orkester!

Den dynamik der opstår, når 3 sangere er i samme band, er helt speciel. Der bliver hygget og drillet gensidigt respektfuldt og inspirationen og det musikalske udtryk ender knivskarpt, ingen vil lade nogen noget tilbage at ønske.

Og når en sanger ”kun” synger ca 1/3 af repertoiret, kan han vælge de alle bedste fra listen og samtidig profilere sit udtryk i forhold til de to andre. Og det er netop hvad der skete under ”dobbelt-koncerterne”. Og præcis hvad der sker i SILVER & BLUE.

Musikken er først og fremmest ”The Blues”, og bandet og de tre frontfigurer kommer hele vejen rundt i deres fortolkninger af både gamle klassikere og egne kompositioner.

SILVER & BLUE er:

KENN LENDING (guitar, vokal):
Et af Danmarks største blues-navne de sidste 40 år. Grundlaget for Kenn Lending’s karriere blev lagt i 1978, da han mødte den amerikanske blues pianist og sanger Champion Jack Dupree. Sammen dannede de duo indtil Dupree’s død i 1992 og nåede at spille over 1000 koncerter i 35 lande og stater i Europa, Afrika, Canada og USA.
Kenn Lending Blues Band kunne i 2015, med 10 pladeudgivelser i bagagen fejre 35 års jubilæum og Kenn har i tidens løb spillet med bl.a. Memphis Slim, Louisiana Red, Luther Allison, Aron Burton, Lillian Boutté, Bobby Rush og ikke mindst ”The Band” hvor Kenn Lending kan høres på deres album fra 1996 “High On The Hog”.

HENRIK HANSEN (mundharpe, vokal):
Henrik er Danmarks måske bedste blues-mundharpespiller, og en inspirator for de fleste bluesharpe folk her i landet. Her mødes bluespower og stor musikalsk smag. Henrik Hansen er ud af Aarhus’s eksplosive blues-miljø tilbage i slut 80’erne. Sammen med Kent Thomsen og Niels Nello Mogensen og især Trouble Cats var Henrik og bandet et af de bærende kræfter der. Og Trouble Cats er stadig flyvende med 4 albums i bagagen. Henrik har spillet og indspillet med bl.a. Poul Krebs, Henning Stærk og Johnny Madsen.

NIELS NELLO MOGENSEN (bas, vokal):

Niels Nello Mogensen har musikalsk været hele vejen rundt. Han startede i 1980 i Danmarks første punk-band Lost Kids. Sidst i 80’erne mødte Nello ”The Blues” og bl.a. Henrik Hansen i Aarhus’s smeltedigel og de to spillede sammen med Kent Thomsen & The Rich Ones og senere som trio i T-N-H.

Niels Nello Mogensen kom derefter med Johnny Madsen i 1996 som han stadig spiller med. Han var med til at danne Grarup Allstars og spiller i dag også med Big Creek Slim og Peter Nande. Han har turneret med bl.a. Blues Lights m. Barrelhouse Chuck fra Chicago og senest med amerikanerne Ron Hacker og Hook Herrera.

RASMUS STENHOLM (orgel, klaver):
Rasmus spiller også med i Kenn Lending Blues Band og var et must til dette band. Rasmus Stenholm er en superdygtig og vituos musiker med tre solo-udgivelser på CV’et. Rasmus’ orgelspil beskrives af anmelderne som: ”hæsblæsende og virilt og med stor styrke… Stenholm spiller så fuglene synger, man rives med… Det er groovy, fermt og svedigt swingende…”

PER KOLLING (trommer):
Råswingende trommerslager også med dybe rødder i det aarhusianske blues miljø, bl.a. sammen med Niels Nello Mogensen i Kent Thomsen og De Dyre Drenge og senest med amerikanske Ron Hacker. Mangeårig trommeslager med bl.a. Ester Brohus, There Hoeymanns, På Slaget 12 og senest med multitalentet Jacob Venndt. Pers fantastiske trommelyd medvirker desuden på en lang række cd’er i vidt forskellige genrer.

27 20 skråen, nordkraft, aalborg Hit med 80'erne

Hit med 80’erne debuterede i julen 1992, og det der startede som en spøg blev større og større, publikum voksede, og pludselig var det landsdækkende tv, festivaler, open air-arrangementer og landets mest anerkendte spillesteder, der tog imod, når Hit med 80’erne kom forbi.

De senere år har Hit med 80’erne spillet en lang række udsolgte koncerter over hele Danmark. Også Skråen har hængt de røde lygter ud de sidste mange år. Faktisk er sangene fra Tøsedrengene, Dodo & The Dodo’s, Rocazino, RayDeeOhh, News, TV2, Danseorkestret mere populære i dag end nogensinde.

27 21 Studenterhuset, aalborg Lowly

Danske Lowly opnåede, både nationalt og internationalt, stor anerkendelse for deres legesyge albumdebut ‘Heba’ fra 2017. Herhjemme resulterede lovprisningerne blandt andet i en nominering i kategorien ‘Årets Album’ til Steppeulven, mens kvintetten uden for landets grænser fik ros i navnkundige musikmedier som Pitchfork og Uncut. Nu er Lowly klar med singlen ‘Baglæns’, som er første smagsprøve fra det kommende album ‘Hifalutin’, der er på gaden 12. april via det tidligere Cocteau Twins-medlem Simon Raymondes stilbevidste selskab Bella Union.

På ‘Baglæns’ demonstrerer Lowly, at gruppens kunstneriske ambitioner fortsat er tårnhøje og deres musikalske nysgerrighed mere end intakt. Her udfordrer kvintetten atter genrerammerne. Tonen er søgende. Ingen svar er givet på forhånd. Den stemningsrige sang, hvor teksten er en oversat parafrase over en skitse af Inger Christensen, er en grænseløs og sfærisk svævende komposition, hvis udtryk samtidig er forankret i en sikker melodisk sensibilitet.

‘Baglæns’ vidner om et band, som har udviklet sig siden debutalbummet. I processen med ‘Hifalutin’ er Lowly gået endnu mere radikalt til værks end førhen. Størstedelen af albummet er indspillet i en stor lagerhal uden for Aarhus. Kvintetten har med ‘Hifalutin’ skabt et kompromisløst musikalsk rum, hvor der i endnu højere grad gives frihed til søgen mod grænser og eksperimenter. Eksempelvis har bidder fra en koncert Lowly spillede sidste år i Brønshøj Vandtårn fundet vej til det færdige album.

28 15 skråen, nordkraft, aalborg Wafande Familiekoncert

Med kæmpe hits, strålende personlighed og en enestående stemme har Wafande sunget sig ind i danskernes hjerter. Wafande brød igennem med 2011's ultimativt største sommerhit: ’Gi’ mig et smil’. Året efter slog Wafande fast, denne gang med platinhittet ”Uartig”, at han var kommet for at blive. Siden er hele Danmark kommet på fornavn med Wafande.

Kærligheden til musikken er lige så tydelig som hans talent. Den kærlighed skinner igennem ikke bare i kompositioner og tekstskrivning, men i høj grad også på scenen med sit band i ryggen. For det er her, Wafande gang på gang viser, hvorfor han er en af Danmarks absolut stærkeste live-performere.

Vi har lagt koncerten om eftermiddagen så den yngre del af publikum, der måske har set Wafande i Voice Junior, også kan være med.

28 16 Sct. Catharinæ Kirke, Store Kirkestræde 13, Hjørring  Organist og cembalist Lars Colding Wolf - Buxtehude: Samtlige værker for tasteinstrument, 

1. koncert. Buxtehude: Samtlige værker for tasteinstrument

Lars Colding Wolf vil over en længere række af koncerter opføre Dietrich Buxtehudes (1637-1707) musik for tangenter - først og fremmest orgel og cembalo, men undervejs også de andre historiske instrumenter clavichord og claviorganum. Ved denne første koncert spilles bl.a. koralfantasien "Nun freut euch, lieben Christen g'mein" og Præludium i D-dur for orgel, og for cembalo Suiterne i C-dur og a-mol. Hvad skal det nu gøre godt for - at spille sig vej igennem 6 nodebøger med musik af én komponist.? Hvis man nu er optaget af en forfatter, er det vel naturligt at ville læse flere værker af samme. Ved at fordybe sig i en komponists samlede værker får man både fornøjelsen af en masse fremragende musik, men også en større forståelse for håndværket, der ligger bag. 

Buxtehude regnes for en af de vigtigste musikere og komponister i tiden før Bach. Efter sin opvækst i Helsingborg og Helsingør søgte og fik han den vigtige organiststilling i Lübecks Marienkirche, der genopbygget efter 2. verdenskrigs bombardementer stadig imponerer. Her fik Buxtehude opbygget en kirkemusiktradition, hvis ry spredte sig vidt omkring. Særligt den såkaldte "Abendmusik" - her udfoldede han sig med sin egen musik for sangere og instrumentalensembler og naturligvis orgel. Som lærer fik Buxtehude stor indflydelse på den nordtyske orgeltradition, og selv den unge Johann Sebastian Bach tog den lange rejse til Lübeck for at møde mesteren. Man sporer tydeligt den indflydelse i Bachs tidlige værker. Buxtehudes værker for orgel kan groft inddeles i - frie værker: toccata eller præludium, hvor den "fantastiske stil" kommer frit til udtryk. Her er vilde idéer, ekko-effekter, pedalsolo - alt hvad man kan finde på for at udnytte et stort og farverigt barokorgel, - koralbundne værker: mindre koralforspil med sirligt ornamenteret melodi, og de store koralfantasier, som gennemarbejder en koral linje for linje på alle tænkelige måder. 

Hertil kommer nogle variationsværker: ciacona eller passacaglia, hvor en basgang eller akkordrække bliver varieret. For cembalo er der først og fremmest 18 suiter og 6 variationsværker, hvor især La Capricciosa skiller sig ud: tonearten G-dur, 30 satser (en halv times spilletid!), det tilbagevendende Bro-bro-brille-tema - det leder tankerne hen på Bachs Goldbergvariationer. Endelig er der canzonaerne og flere andre små stykker, som kan spilles på hvad som helst med tangenter. Nu er der ikke mange historiske orgler på disse breddegrader, men Sct. Catharinæs hovedorgel er så stort, at mange af de klanglige forudsætninger er til stede. Et særligt træk ved det nordtyske barokorgel er det store pedalværk, og her er kirkens Marcussen-orgel godt med. Ved alle koncerterne spilles også på cembalo, hvor det er muligt at vise et andet karakteristisk træk, nemlig den gamle middeltonestemning, som giver akkorderne en helt særlig farve og renhed.

TI 30 19,30 Haverslev Kirke, Jyllandsgade, Haverslev, Nørager Koncert med Zenobia - Den danske sang på nye, stærke vinger

Koncert med Zenobia Zenobia, der består af sangerinden Louise Støjberg, harmonikaspilleren Mette Kathrine Jensen Stærk og Pianist Charlotte Støjberg er veletablerede fortolkere af den danske sang-, salme- og Visetradition. 

De har spillet hundredvis af koncerter siden 2007. Trioens koncerter er musikalske oplevelser, bundet sammen af fortællinger om sangene, refleksioner om at leve et liv i nutiden med et soundtrack af gamle ord og toner, og om balancen mellem fornyelse og bevarelse. Trioen har solgt over 10.000 eksemplarer af deres første tre plader. 

I marts 2018 modtog sangerinden Louise Støjberg Danish Music Award som 'Årets Folk Sanger 2017', for sit arbejde med Zenobia og 'en særlig fin kontakt til publikum og sin evne til både at være poetisk.og rå, når det skal være'. 

       
   
         

tilmeld dit arrangement

Opdateret 17. april 2019 af Søren Berg Olesen