Musik i Nordjylland - April 2019

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

ti 2 20 huset, hasserisgade 10, aalborg KAYA BRÜEL synger JOMFRU ANE BAND

Hvem husker ikke “Plutonium" og "Rock Me Baby" fra det legendariske Jomfru Ane Teaters Jomfru Ane Band med tvillingerne Sanne og Rebecca Brüel i front.
Sange der med tidens 70’er ånd og musikalske overlegenhed, alle havde noget på hjerte. At forandre verden, redde jorden, forhindre atomkraftens indtog i Danmark, om individet, fælleskabet og kærligheden. Ikke siden bandet blev opløst i start 80'erne, har det været muligt at opleve sangene. Men nu har Kaya, datter af Sanne Brüel, nøje udvalgt de Jomfru Ane sange som har en særlig plads i hendes hjerte og som tåler en gentagelse i dagens Dansmark. Med en lille akustisk besætning bestående af guitar og klaver, spilles sangene på bedste højskole manér. Og man må gerne synge med!

Kom forbi Huset og få et genhør med Jomfru Ane bands poetiske og politiske sange fra 70’erne.
Kaya, datter af Sanne Brüel fra det oprindelige band, har nøje udvalgt de sange som har en særlig plads i hendes hjerte. Med Maria Køhnke og Sidse Holte på sang, guitar og klaver, giver den lille trio deres helt egen akustiske og personlige fortolkning af sangene.

Kaya Brüel - Vokal og klaver
Sidse Holte - Guitar, klaver og vokal
Maria Køhnke - Vokal og Omnichord

fr 5 20 Maskinhallen, frederikshavn Grønt Lys - Feat. Mads La Cour & Heine Hansen

Pludselig pibler en frisk kilde op af jorden i Svendborg, hvor den musikalske udgave af Bonderøven – Anders Andersen har fundet en original vinkel på dansk sangskrivning. Med udspring i folk/roots genren flyder musikken let og ubesværet ud i det store hav af pop- og rockmusik, hvor spilleglæden slår benene væk under publikum. 

Grønt Lys er sprunget i på dybt vand, og med titler som Skibet går ned, Havet er fuld af fisk og Som en sten smidt i vandet er der lagt op til en rejse på oceanerne.

6 20 Det musiske hus, rådhuspladsen, frederikshavn Sara Grabow & Den Gamle Sangskat

“Alle tiders danske klassikere” Den musikalske pigetrio bestående af Sara Grabow, Martine Madsen og Eva Skipper, genopfrisker kendte og elskede klassikere fra 30`erne til 60`erne.

Liva Weel, Otto Brandenburg, Grethe & Jørgen Ingemann, Gitte Hænning m fl. bliver på behørig vis mindet når Sara Grabow synger de skønne gamle sange flankeret af guitar, kontrabas og kor. Lyt med når pigerne spiller op med hjerteskærende, morsom og livlig tekst og musik, ganske enkelt nogle af danmarkshistoriens allerbedste kompositioner! Vug med i sædet eller tag en swing-om og få sat vores samtid i perspektiv af tidligere tiders populærmusik med intelligente, kreative og uforudsigelige sange, der hver især har noget på hjerte.

Sara Grabow, der er datter af Sebastian, har i mange år også fortolket sin fars fantastiske sange. Hun har de sidste 8 år også haft stor succes som sanger/skuespiller i teaterkoncerter som bl.a “Come Together”, “Teaterkoncert Beach Boys” og TV-2 teaterkoncert “Hele Verden Fra Forstanden” samt i foråret 2016 i RYTTERIET Live på Bellevue teatret og efterfølgende tourne og TV-optagelse.

6 12 Kulturhus Kappelborg, skagen FROKOSTJAZZ m. NANCY HARMS QUARTET 

Glæd jer til FROKOSTJAZZ m. lækker jazz, sild og fiskefrikadeller fra Iscaféen Skagen

Pressen skrev: “…she engages the listener by seeming to put her whole soul completely forward… after hearing her you’ll never want to let her go.” – Will Friedwald, THE WALL STREET JOURNAL

Glæd jer til Skagen Forårsfestival 2019, hvor vi igen inviterer inden for til FROKOSTJAZZ, denne gang med Nancy Harms - et af de største stjerneskud på den amerikanske jazzhimmel og de 3 dygtige jazzmusikere Peter Rosendahl, Graig Earle og Janus Templeton.

Nancy Harms vil for mange danskere stadig være et ukendt navn, men ikke i Skagen, hvor hun har optrådt flere gange tidligere, - senest for en udsolgt sal i forbindelse med VinterJazz 2018.

Harms har ligeledes spillet flere gange på den kendte, københavnske jazzklub, The Standard, ligesom hun er godt i gang med en spændende international karriere.

Harms synger med en sjælden indlevelse, og fortolker de kendte jazz evergreens originalt og fornyende. Hun er desuden en dygtig komponist.

PROGRAM

Sild, snaps, fiskefrikadeller & ost kl. 12 - 13

Koncert kl. 13 - 15

ARRANGØR Kulturhus Kappelborg i samarbejde med Iscaféen / Skagen Bamsemuseum.

Koncerten er en del af Skagen Forårsfestival 2019.

on 10 20 Det musiske hus, rådhuspladsen, frederikshavn Michael Falch Solo

I foråret 2019 tager Michael Falch igen ene mand på en af sine intime, akustiske soloturnéer. Den 61-årlige Michael Falch har gennem årene udviklet sig til et fænomen, der går sine egne veje i dansk rock ved konstant at variere sit kunstneriske udtryk. Han har altid haft et meget trofast publikum, og en del danskere genopdagede ham nok i 2017-udgaven af seersuccesen Toppen af Poppen. Han udsendte for nylig sine ungdomserindringer, ‘Til grænsen’, og han var på en totalt udsolgt solotur foråret 2018.

Efter en elektrisk festivalsommer 2018, der vil blive hans mest omfattende siden MALURT, varierer Falchen så igen sit udtryk i 2019 med en række af de solooptrædender, der gennem 20 år er blevet berømmede for deres vekslen mellem bevægende livshistorier og løssluppen intensitet.

En stribe af hans sange er i tidens løb blevet en del af den store danske sangskat – Mød mig i Mørket, I et land uden høje Bjerge, Superlove, Ud af Mørket og Den Eneste i Verden. Hr. Falch har aldrig været bedre, lyder det alle steder fra, og han demonstrerer igen og igen, at han også ene mand kan få enhver sal til at grine og græde, synge og gynge.

Læs mere: www.falch.dk 

to - lø 11 - 13 ? nordkraft, aalborg ordkraft 2019

Ordkraft har naturligvis fokus på forfattere.

bl.a. kommer bent haller, allan olsen, Lars Lilholt

der er også musik ved lise westzynthius.
Master fatman kommer også.

fr 12 19 knivholt hovedgård, hjørringvej 180, frederikshavn
Knivholt Jazzklub arrangerer

JAZZ BUFFETTEN

https://www.youtube.com/watch?v=rApGr-HF7jc 

Jazz: ring 40765600 Mogens Nyeng eller mail: monyha2002@yahoo.dk 

fr 12 20 Vendelbohus, Nørregade, Hjørring tørfisk & mcGuiness

arrangør: Spar Event

www.Ticketmaster.dk 

13 20 Det musiske hus, rådhuspladsen, frederikshavn Niels Skousen

Niels Skousen, en af Danmarks vigtigste kulturpersonligheder med en lang karriere i film- og musikbranchen, fylder 75 år den 28. januar 2019. Det bliver bl.a. fejret med en flot fødselsdagskoncert i Skuespilhuset, Store Scene, Det Kgl. Teater, d. 27. januar 2019, hvor Skousen selv står på scenen, en bandturné i april og en ny albumudgivelse i foråret 2019.

I et på en gang intimt, moderne og ikke mindst unikt lydunivers fortæller Skousen de historier og betragtninger, der kendetegner ham og har gjort det siden begyndelsen med Skousen & Ingemann. Hans smukke sprog, rørende historier og bidske kommentarer gør ham helt uundværlig på den danske musikscene, for den slags erfaring og nærvær kommer ikke gratis, og derfor rækker hans publikum også ud over flere generationer. Det er sange, der går til hjertet

niels skousen, voc, mundharpe, guitar spiller med bandet:

Kristoffer Munck Mortensen, gui, voc 
Mads Brinch Nielsen, gui, keys 
Bjørn Heebøll, trommer 
Anders Mathiasen, bas, gui, voc

13 20 Maskinhallen, frederikshavn Flow – Urban Rap Fest

Flow præsenterer en række af Nordjyllands mest spændende talenter på rap- og urbanscenen. Forvent et intenst og levende endags-event, hvor Flows eget husorkester ‘YoungGifted’ vil spille med en række af de offentliggjorte acts i Maskinhallens rå rammer. 

Når live- musikken ikke spiller, sørger vi selvfølgelig for DJ-set og kolde øl i pausen. Line-up

Zjakalen

WOLFF X EL PELIGRO

ZenTiakho X De Roo

Inzult X Caicedo

More 

20 20 Kappelborg, skagen MADS MATHIAS kvartet: FROKOSTJAZZ 

Glæd jer til FROKOSTJAZZ m. lækker jazz, sild og fiskefrikadeller fra Iscaféen Skagen

Pressen skrev: "Danmarks førende mandlige jazzvokalist, lægger an til internationalt gennembrud." – Michael Bo, Politiken

"Truly gifted artist" - Brian Blain, London Jazz News

Glæd jer til påskeferien, hvor vi igen inviterer inden for til FROKOSTJAZZ, denne gang med Danmarks førende jazzvokalist MADS MATHIAS i godt selskab med de tre dygtige jazzmusikere Regin Fuhlendorf, Martin Schack og Janus Templeton.

Som singer/songwriter og saxofonist har MADS MATHIAS med sin karismatiske optræden, sin levende personlighed og sine kreative og originale sange erobret såvel danske som internationale musikhjerter de seneste år. I 2016 åbnede han således London Jazz festival sammen med Seal og Angelique Kidjo med så stor succes, at han efterfølgende optrådte i det legendariske Royal Albert Hall i forbindelse med BBC Proms. - Noget meget få danske jazzmusikere tidligere har oplevet.

Sin inspiration finder MATHIAS i de store jazzvokalister som Nat King Cole, Frank Sinatra og Harry Conninck Jr., så der er lagt op til en charmerende eftermiddag med iørefaldende og lækre melodier.

PROGRAM

Sild, snaps, fiskefrikadeller & ost kl. 12 - 13

Koncert kl. 13 - 15

inkl. frokost, jazz & en snaps

billettelefonen T: 7020 2096 kontaktes eller personlig henvendelse kan ske på Skagen Turistbureau. Skagens Bibliotek kan være behjælpelig med online-bestilling ved personlig henvendelse.

ARRANGØR Kulturhus Kappelborg i samarbejde med Iscaféen / Skagen Bamsemuseum

27 13 Det musiske hus, rådhuspladsen, frederikshavn Snorre Kirk Frokostjazz 

Trommeslageren og komponisten Snorre Kirk har i de seneste mange år været en fast gæst på de internationale jazzklubber og festivaler, hvor han har gjort sig bemærket som sideman med nogle af de mest prominente jazzartister fra Skandinavien, samt med internationale størrelser som Diane Schuur, Stephen Riley og Eric Reed.

Med det kritikerroste debutalbum “Blues Modernism” fra 2012, der løb afsted med både JazzSpecial- Prisen for årets udgivelse, samt to nomineringer til Danish Jazz Awards, trådte Snorre Kirk for alvor i karakter som komponist og orkesterleder. Med de to efterfølgende udgivelser Europa fra 2015 og Drummer & Composer fra 2017, blev der banet vej for et internationalt gennembrud, med optrædener på nogle af verdens førende jazzfestivaler, herunder den prestigetunge North Sea Jazz Festival, The Art of Swing Festival i Kansas City, samt Pori Jazz Festival i Finland.

Sommeren 2018 udkom Snorre Kirks fjerde album, BEAT, der med sin eklektiske blanding af eksotiske rytmer og farverige kompositioner, udgør Snorre Kirks mest ambitiøse og persolige projekt til dags dato.

Du kan spise kl. 12 i det musiske hus

         
       
   
         

tilmeld dit arrangement

Opdateret 12. februar 2019 af Søren Berg Olesen