Musik i Nordjylland - Marts 2019

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

2 19 Maskinhallen, skolegade, frederikshavn Hammer Smashed Face - Metalfestival i Maskinhallen

LINE-UP

> Ferocity
> Crocell
> Electric Hellride
> Artillery

Sammen med lokale metalentusiaster inviterer vi endnu engang til en ond omgang metalmusik i Maskinhallen. Som altid hamres stemningen helt i bund med et musikprogram tilrettelagt sammen med arrangører fra det lokale metalmiljø. Der er smæk på fra start til slut, så glæd dig til en intens aften med hæsblæsende musik og kolde øl.

Programmet offentliggøres løbende, men én ting er sikkert: Der bliver plads til masser af headbangeri!

Du kan følge med i offentliggørelserne her: Hammersmashedface facebook Billetsalget starter d. 1. november.

2 20 Kappelborg, skagen MATHILDE FALCH M. BAND : KONCERT

**** GAFFA - om albummet "Som børn på ny" 2017

Mathilde Falch har alle dage været drevet af stærkt personlige sange, der også har antaget en uforsonlig karakter. Misbrug og kampen med dæmonerne har været en drivkraft hos sangskriveren, samtidig med at det har udgjort en destruktiv kraft i hendes eget liv. - Men med fire albums på bagen er Falch i dag en etableret artist, som har fundet sig selv og sin helt egen stil.

Falch omtales som en sjælden fugl i sin generation, og er af anmelderne blevet sammenlignet med den amerikanske musiker Lou Reed. Hun er desuden kendt som en sangerinde med ordene i sin magt, og for på scenen tydeligt at udvise sin store kærlighed til rockmusik.

Mathilde udgav i efteråret 2017 sit 4. album, "Som børn på ny", og i nov. 2018 singlen "Tiden feat. Søren Huss", der har fået flotte anmeldelser.

På Kappelborg får publikum en chance for at blive rørt af Mathilde Falch og hendes smukke og kompromisløse sange. Salen er stillet op med caféborde, så stemningen bliver hyggelig tæt og intim.

Line up: 
Adam Winberg, trommer 
Morten Puper, keyboards 
Jeppe Skovbakke, bas 
Christian Ki, guitar 
Charlotte Schultz, kor

billettelefonen T: 7020 2096 kontaktes eller personlig henvendelse kan ske på Skagen Turistbureau. Skagens Bibliotek kan være behjælpelig med online-bestilling ved personlig henvendelse.

ARRANGØR Kulturhus Kappelborg

2 20 Vendelbohus, Nørregade, Hjørring anne linnet

arrangør: Spar Event

www.Ticketmaster.dk 

ti 5 20 maskinhallen, skolegade, frederikshavn Nordic Songwriter Night

MARÍ (DK, Aalborg) Duo
Vi og Du (Norge) Duo
Lisa Wanloo (Sverige) Solo

Oplev tre nordiske sagskrivere denne aften i Værkstedet.

on 6 16,30 det musiske hus, frederikshavn Jesper Binzer & Thomas Geuken 
ROCK’N’ROLL BUSINESS – GIV DIN VIRKSOMHED OG DINE ANSATTE NERVE OG KANT

I rockbands kan man ikke overleve uden integritet, frihed, originalitet, drive og samspil. Det samme gælder fremtidens virksomheder. Erhvervshus Nord, Arena Nord og Frederikshavn Kommune inviterer til et spændende arrangement, hvor du kan møde forsanger Jesper Binzer fra D-A-D og fremtidsforsker Thomas Geuken i et forrygende foredrag om ledelse, passion, fiasko og ikke mindst making it big time. Foredraget

I foredraget ”Rock’n’Roll Business” introducerer Thomas Geuken publikum for rock’n’rolls grundregler overført til ledere, og det hele illustreres ved hjælp af anekdoter fra Jesper Binzers eget rock’n’roll liv som forsanger i bandet D-A-D. Virksomhedsledere har i mange år skævet til idrættens verden for inspiration til motivation og toppræstation, men der er mindst (hvis ikke mere) at hente i kulturens verden – nærmere betegnet rockens… Ledere kan lære af rockbands, at virksomhed og medarbejdere er hinandens råstof, mulighed og skæbne – at man indgår i et kollektivt fællesskab med hinanden.

Og at talent og drive er noget medarbejderne frivilligt giver eller holder tilbage afhængigt af, om lederen formår at skabe den rette ånd af loyalitet, dedikation og passioneret fællesskab – og samtidig evner at få virksomheden til at smelte sammen med medarbejderne til en produktiv organisatorisk enhed med drive, integritet og en tilpas portion oprør og vildskab, helt som i et rockband.

Jesper Binzer – D-A-D

Jesper Binzer er forsanger og guitarist i rockbandet D-A-D – dannet 1982 af førstnævnte m.fl. og med hvem, han har været med til at udgive i alt 11 albums og spillet et utal af koncerter på spillesteder og festivaler i både Danmark og udlandet. Jesper Binzer har en enorm passion for sit rockband og har på et tidspunkt udtalt, at han ikke kunne forestille sig et liv uden D-A-D.

Thomas Geuken – Erhvervspsykolog

Thomas Geuken er statsautoriseret erhvervspsykolog og associeret forskningschef og har i en årrække rådgivet topledere i virksomheder og organisationer som IKEA, United Nations, Novo Nordisk, Republik of Fritz Hansen, Deloitte, Google m.fl. samt været taler ved TED Talks. Han har skrevet bogen ”Rock’n’roll ledelse”, hvori han overfører rockens spontanitet, vildskab og kreativitet til fremtidens virksomheder i deres kamp for overlevelse.

fr 8 20 Maskinhallen, frederikshavn the white album

De skæggede sangere og guitarister i The White Album søger ind til den kerne, der samlede dem: Nærværende nordisk folk spillet af tre humørfyldte venner. 

Det sker på et spillested nær dig.

fr 8 20 Kappelborg, skagen big joe louis trio - bluesaften

big joe louis har modtaget prisen: Best male vocalist ved British Music Awards

billettelefonen T: 7020 2096 kontaktes eller personlig henvendelse kan ske på Skagen Turistbureau. Skagens Bibliotek kan være behjælpelig med online-bestilling ved personlig henvendelse.

ARRANGØR Kulturhus Kappelborg

fr 8 20 Spillestedet Blokhus

(Hos Kulturhuset Blokhus, Vesterhavsvej 6, Blokhus

 

The Rocking Ghosts

The Rocking Ghosts er bedre en nogensinde før på deres 50 Års Jubilæums turne. Du vil med garanti stifte bekendtskab med nr. 1 hits: Belinda og Oh Oh What A Kiss Pigtrådsmusikkens gentlemen gennem 40 år…

De har haft store Internationale hits og turneret over det meste af verden. De var med i de glade dage i Hit house og har oplevet tiden med hvinende piger ved scenekanten . Og så har de optrådt sammen med Cliff Richard & The Shadows og andre af rockens store koryfæer. Gennem 40 år har de været forbilledlige ambassadører for dansk pigtråd – og de har ikke tænkt sig at stoppe foreløbig – The Rocking Ghosts!

Pigtrådens pæne drenge – The Rocking Ghosts – kan efter 40 år i popmusikkens tjeneste se tilbage på en glorværdig karriere. Samtidig kan de glæde sig over, at de stadig er meget efterspurgte og nyder stor popularitet overalt, hvor de kommer.

I 90’erne fik de et forrygende comeback, og succes’en er fortsat ind i det nye årtusinde, hvor kalenderen afslører, at de noble pigtrådsambassadører har engagementer mere end et år frem i tiden. De kunne så glimrende leve af musikken som i 60’erne, men i dag foretrækker de, at have den som en dejlig hobby ved siden af deres civile erhverv.

Når man har sagt The Rocking Ghosts, må man også sige John Andersen, men det var først ved udgivelsen af gruppens fjerde singleplade, at det store publikum for alvor får øje på ham. Efter tre internationale instrumentalhits, produceret af guitarlegenden Jørgen Ingmann, kom det helt store gennembrud nemlig i 1965 med ”Belinda”, der blev sunget af John Andersen. Den lå højt placeret på den danske hitliste i 13 måneder og blev tillige udsendt i adskillige andre lande verden over, heriblandt Tyskland, USA og Japan.

Som gennem hele karrieren, så leverede John Andersen også en flot vokal, da gruppen i 1966-67 storhittede med ”Oh, oh what a kiss”. Men 10 år senere – i 1977 – besluttede den populære sanger sig for at lægge musikken på hylden. Og sådan blev det de næste 12 år, indtil han i april 1989 atter indtog sin vante plads i orkesteret.

Hitmelodierne ”Belinda” og ”Oh, oh what a kiss” er stadig fast på repertoiret – og de tager kegler hos det trofaste publikum hver gang. Begge melodier er i dag tilgængelige på forskellige Greatest Hits CD’er, ligesom de er at finde i danske versioner på den seneste CD ”På hjemmebane ”.

Trommeslageren Svend Bonavent var i 1962 med til at starte forløberen for The Rocking Ghosts, og bortset fra en længere pause fra musikken i 80’erne, har han – sammen med John Andersen – sat sit eftertrykkelige præg på gruppen gennem hovedparten af de 40 år.

Foruden de to tæller besætningen i dag guitaristerne Jørgen Mühlbrandt, der kom med aktivt i 1983, og Niels Werner i 1999, bassisten Michael Eckhausen i 1989, og keyboardspilleren Ole Trier i 1994. Dermed er det den udgave af The Rocking Ghosts, der har holdt sammen længst.

I årene 1964-68 tilhørte The Rocking Ghosts den absolutte pigtrådselite herhjemme. De spillede på alle de kendte steder som Giraffen og Hit House og i de mange popklubber i provinsen. Endvidere turnerede de i lange perioder over det meste af verden.

De har optrådt på alverdens TV-stationer og ved koncerter sammen med så store navne som The Rolling Stones, Hermans Hermits, The Swinging Blue Jeans, The Spotnicks og som nævnt Cliff Richard & The Shadows, og på plade- og CD-fronten er det blevet til ikke færre end 11 albums, 18 singler og medvirken på 22 forskellige Greatest hits-LP’er fra hele verden.

I dag koncentrerer de sig primært om at levere den rene vare til alle danseglade danskere; god gedigen popmusik uden dikkedarer…

9 20 Det musiske hus, rådhuspladsen, frederikshavn Manfred Mann’s Earthband

Bandet med de legendariske albums: ”The Roaring Silence”, ”Angel Station” og ”Chance” med hits som: Blinded By The Light, Don’t Kill It Carol og For You.

Nu er Manfred Mann på vej til Frederikshavn samme med sit band. I det nuværende lineup er følgende med på scenen:
Manfred Mann Keyboards
Mick Rogers Guitar
John Lingwood Drums
Steve Kinch Bass
Robert Hart Vocals

Manfred Manns karriere spænder over imponerende seks årtier. Han blev født i Johannesburg i Sydafrika i 1940, men har været aktiv i England siden 1962. Sammen med bandet, der også hed Manfred Mann, var han den musiker der i 60’erne havde flest hits i England med sin egen musik – bortset fra The Beatles.

I 1971 dannede han Manfred Mann’s Earth Band, der præsenterede en mere progressivt og rocket stil – i forlængelse af britiske navne som Cream og Traffic. Ligeledes i stil med The Byrds gjorde bandet sig som opfindsomme fortolkere af kollegaernes sange, heriblandt en storhittende version af Bruce Springsteens “Blinded by the Light”. Næsten 50 mio afspilninger på Spotify alene af den sang!

Siden er det blevet til utallige hitlisteplaceringer med klassikere som Ellie Greenwichs “Do Wah Diddy Diddy”, The Shirelles’ “Sha La La” og Bob Dylans “The Mighty Quinn”. Efter mere end 40 aktive år på musikscenen er alle fra Sting over Paul Weller og Del Amitri til Super Furry Animals blevet fortolket af Manfred Mann’s Earth Band.

on 13 20 AKKC, aalborghallerne Svanesøen - Den Russiske Nationalballet fra Moskva 

Varighed: Ca. 2 timer inkl. pause

Til foråret præsenterer Den Russiske Nationalballet fra Moskva en storslået udgave af Pjotr I.

Tjajkovskijs elskede balletklassiker Svanesøen, der kredser om kampen mellem ondskab og kærlighed.

Tjajkovskijs smukke musik, medrivende dans og eventyrlige handling fremføres på fortryllende vis af balletkompagniet, der har haft stor succes verden over, og med stjernesolister fra den legendariske Bolsjoj-Ballet er det et af de bedste ensembler, man netop nu kan opleve.

Den originale opsætning af Svanesøen havde premiere i 1877, og er siden blevet genskabt i adskillige nye opsætninger med stor succes, og kan derfor siges at være en af dansekunstens allerstørste succeser.

Prins Sigfried forelsker sig i svaneprinsessen Odette, der kun kan vise sin menneskelige skikkelse få timer om natten. En ond forbandelse hersker over Odette, og kun ægte kærlighed kan bryde den.

Balletten opføres til indspillet orkestermusik.

MEDVIRKENDE: 40 dansere

KOREOGRAFI, INSTRUKTION OG PRODUKTION: Den Russiske Nationalballet, Moskva

to 14 20 Det musiske hus, rådhuspladsen, frederikshavn Jacob Dinesen (Udsolgt)

De fleste musikelskere husker nok stadig 2017 som året, hvor den kun 22-årige Jacob Dinesen voksede ud af ingenting og erobrede de danske spillesteder – med en kæmpe fanskare til følge.

100 koncerter blev det dengang til, og ganske imponerende for en debuterende artist blev samtlige indendørs shows solgt ud. Siden har mange publikummer måtte se langt efter at opleve den unge Dinesen på landets lokale scener igen, da 2018 ”kun” bød på 2 stort anlagte arena shows i hhv. Jylland og København.

Men i foråret 2019 er ventetiden ovre, da Jacob og hans band igen er at finde ude på spillestederne. Her får det hungrende publikum endnu engang mulighed for at opleve den karismatiske sanger i lidt mere intime rammer. Samtidig får de lov til at høre nye sange fra hans kommende album – foruden selvfølgelig alle de velkendte ny-klassikere fra succespladen Brace Against the Storm.

fr 15 19,30 aalborghallerne Syng Med 

Med Tamra Rosanes, 
Bibi & Snif, 
'John Mogensen live' duo, 
'Ole Gas' - Kim Larsen

arrangør: AOF

fr 15 20 Kappelborg, skagen MICHELLE BIRKBALLE & BAND - special guest ROCK NALLE : KONCERT

To af landets absolut bedste rock'n'roll stemmer mødes, når Michelle Birkballe igen indtager scenen på Kappelborg i godt selskab med ingen mindre end Danmarks rock’n’roll konge Rock Nalle.

Det er 2 forskellige generationer, der mødes, men musikalsk er rødderne solidt plantet det samme sted - nemlig i den sorte amerikanske musik - rock’n’roll, soul og blues.

Det bliver endnu en hed aften i blues'ens tegn ...

Line up: 
Michelle Birkballe, vokal & guitar 
Rock Nalle, vokal 
Josef Baumgartner, piano 
Ulrik Bust, sax 
Jakob Skytte, bas 
Eddi Jarl, trommer

billettelefonen T: 7020 2096 kontaktes eller personlig henvendelse kan ske på Skagen Turistbureau. Skagens Bibliotek kan være behjælpelig med online-bestilling ved personlig henvendelse.

ARRANGØR Kulturhus Kappelborg

Koncerten er en del af BluesNights 2019

fr 15 20 Vendelbohus, Nørregade, Hjørring michael learns to rock

arrangør: Spar Event

www.Ticketmaster.dk 

fr 15 21 Hotel Hjallerup kro MIRIAM MANDIPIRA, Generalforsamling

GENRALFORSAMLINGEN starter kl. 19.00

Medlemmer som deltager i generalforsamlingen , kommer GRATIS til koncert

Miriam Mandipira er Danmarks nye store jazzdronning. Det har hun bevist de sidste år, hvor hun har været rundt i landet og optrådt som jazzsolist med DR Big Band, Kjeld Lauritsen, Delta Blues band m.fl. I 2016 modtog hun en Danish Music Awards som årets bluessanger.

I 2010 dannede hun ” Her Danish Friends” og har sammen med dem, arbejdet målrettet på at fremelske et udtryk, hvor alle hendes musikalske talenter kommer på spil. Hun har et bredt repertoire med sine favoritnumre fra den traditionelle Jazz, amerikanske evergreens, soul, gospel, blues og sange fra Sydafrika og Zimbawe, hvor hun selv stammer fra.

Hvis man ikke har oplevet den store sangerinde, så har man virkelig en oplevelse til gode, og det er en oplevelse man vil huske, for med hendes som stemme med det enorme register, så er det musik der rører og berører med en indlevelse, en fortælling og en humor, der gør dybt indtryk.

arrangeret af hjallerup musikforening

16 16 frederikshavn gymnasium
frederikshavnske kor holder korsangsfest med tage mortensen som omdrejningspunkt.

banketten, abildgård kirkes kor, fladstrandkoret, seniorkoret, bykoret, lungekoret, Blandede bolsjer, vox øst og børnekor fra privatskolen og nordstjerneskolen. kammerpigerne og stuepigerne m. fl. deltager.

arrangørgruppen: karen bagge-Nielsen, hanne boesen, birgitte og jens Kristian banke og birgit munch.

16 20 Lønstrup Cafébio Strandvejen 100, 9800 Hjørring Mikael K - DIT LIV ER EN SANG

Mikael K er en moderne folkesanger; – en farvestrålende singer/songwriter, der mestrer det danske sprog – og en underfundig storyteller. 

Han indtager scenen med sine instrumenter (guitar, banjo, mundharpe mm.) og sine vedkommende anekdoter og historiefortællende sange.

to 21 21 Det musiske hus, rådhuspladsen, frederikshavn Per Vers - Knus Kunst Tour

Per Vers har været her længe. I år er det femogtyve (!) år siden han som syttenårig vandt “Årets Rapper”, Danmarks første landsdækkende rap-battle. Senere blev “Årets Rapper” til “De 8 Bedste” og siden da “MC’s Fight Night” – som han vandt 1, 2, 3 gange og trak sig ubesejret tilbage for at fokusere på sine sange og egne shows. 

Han har været både DMA-nomineret og Ugens Uundgåelige, men har bibeholdt sit skæve hjerne som sit kunstneriske kompas. Med kongerigets måske højeste arbejdsmoral har han bare kløet på med sin egen lyd, og forfinet sit udtryk over syv offcielle album og i alt mere end tyve fuldlængde udgivelser.

fr 22 18 Spillestedet Blokhus

(Hos Jetsmark Idrætscenter Bredgade 140 9490 Pandrup)

Band Callinaz

Det er helt fantastisk, at Sveriges bedste danceband har valgt at gæste Spillestedet Blokhus, som en forpremiere på kommende koncerter i Danmark.

Det er et arrangement, vi forventer os meget af, og arrangementet er lavet i samarbejde med Kom og Dans Åbybro samt Jetsmark Idrætscenter, Pandrup. Idrætscenteret vil til denne aften undergå en forvandling til Dance og Party Hall. Sæt bare forventningerne højt, de skal nok blive indfriet.

fr 22 19 knivholt hovedgård, hjørringvej 180, frederikshavn


Knivholt Jazzklub arrangerer

CREOLE CATZ

https://www.youtube.com/watch?v=IH0noEptEuA 

Jazz: ring 40765600 Mogens Nyeng eller mail: monyha2002@yahoo.dk 

fr 22 20,30 Hotel Hjallerup kro DODO AND THE DODOS - AKUSTISK

Dodo & The Dodos er et kendt dansk popband. I 1986 blev bandet dannet og hittede med de velkendte hits som ”Vågner i natten”, ”Sømand af verden”, ”Vi gør det vi ka' li”, ”Lev livet nu ”og ”Pigen med det røde hår”. ”Lev livet nu ” blev brugt af TV2 sporten under dækningen af Sommer-OL 1992.

Forsanger Dodo Gad har indspillet flere legendariske fodboldslagsange som Re-sepp-ten til VM i fodbold 1986 med fodboldlandsholdet, ”Vi vil ha' sejren i land”, som også blev en klassiker.

Dodo And The Dodos har i alt solgt over 1,5 millioner albums.

Dodo And The Dodos har udgivet seks albums, det seneste udkom i 2008. Bandet er stadigvæk et populært live-band, og det spiller ofte ved festivaler og udendørs koncerter rundt om i Danmark. Bandet er ikke kun musik til store udendørskoncerter, de mestrer nemlig også det akustiske og intime i musikken. Deres store musik- og koncerterfaring kan kun give en musiskoplevelse i særklasse.

arrangeret af hjallerup musikforening

23 20 Det musiske hus, rådhuspladsen, frederikshavn Tradish

Tradish blev dannet i 2009 og udgav kort efter deres første CD ”Beyond the Borders”. Dette var kimen og spiren til nogle efterfølgende travle år med turneer og koncerter i ind- og udland. På deres rejser har de mødt mange nysgerrige musiknydere og –ydere på den levende europæiske folkscene og møderne med publikum og andre musikere har givet næring og inspiration og deres seneste cd ”Roots and Shoots” er et resultat af denne udveksling.

Tradish er:

John Pilkington: vokal, guitar, bouzouki, step 
Louise Ring Vangsgaard: violin, bratsch, vokal 
Brian Woetmann: bodhrán, percussion, vokal, step

23 20 Kappelborg, skagen CAROLINE HENDERSON duo NIKOLAJ HESS KONCERT

Caroline Henderson har gennem årene markeret sig som en af de stærkeste sangerinder i nyere dansk musikhistorie med et musikalsk udtryk, der henter inspiration i både jazz, blues pop og elektroniske toner.

Hendes kunstneriske formåen er imponerende med en karriere, der spænder fra prisvindende pladeudgivelser, massive radiohits, anmelderroste koncerter og udsolgte turnéer til film- og tv-optrædener samt anerkendte roller i teaterkoncerter.

Med sig på Kappelborg har Henderson den danske og internationalt anerkendte verdenspianist, Nikolaj Hess.

Det bliver smukt, storladent og forførende ...

Line up: 
Caroline Henderson, vokal 
Nikolaj Hess, flygel

Baren åbner kl. 19 Nummererede siddepladser Varighed: 2x40 min. + pause

billettelefonen T: 7020 2096 kontaktes eller personlig henvendelse kan ske på Skagen Turistbureau. Skagens Bibliotek kan være behjælpelig med online-bestilling ved personlig henvendelse.

ARRANGØR Kulturhus Kappelborg

23 20 Vendelbohus, Nørregade, Hjørring dodo & the dodos

arrangør: Spar Event

www.Ticketmaster.dk 

24 15 Det musiske hus, rådhuspladsen, frederikshavn Neighbours & Friends

Dørene åbner Kl. 14.00 Showstart: Kl. 15.00 Der er indlagt pause i showet.

Akustisk Forår 2019 - TURNÉ

*********

Neighbours & Friends, sommersangsorkester fra Mariehaven i Ansager er koncertaktuelle og på landevejen først i 2019 med koncerten Akustisk Forår.

Lørdag efter lørdag kan man følge Helge Engelbrecht & Co. på TV fra de de populære arrangementer ”Sommersang i Mariehaven”, der lokker tusindvis af publikummer til Helge´s baghave i Ansager.

to 28 20 kulturcenter vendsyssel, søby landevej 417, sæsing, 9830 tårs rasmus bjerg - John mogensen cover

mulighed for spisning kl. 17,30

Arrangør: www.bac.dk 

fr 29 20 Lønstrup Cafébio Strandvejen 100, 9800 Hjørring Strejf

(Check for en sikkerheds skyld om det er den 29. eller 30 marts)

I 2010 kunne en proppet biograf for første gang kunne opleve de to, nu verdensberømte, brasilianske percussionister, sprede brasiliansk rytmik og livsglæde – og bandet konkluderer, at det hver gang har været en fornøjelse at komme til Lønstrup!

Siden den franske bassist Brice Soniano kom med i bandet er musikken ikke længere bare brasiliansk, men musik i sin bredeste form og på højt internationalt plan.

Denne gang er det med gruppens anden udgivelse ”Via Mundi” i bagagen -mixet af den legendariske brasilianske producer/percussionist Marcus Suzano.

       
   
         

tilmeld dit arrangement

Opdateret 12. februar 2019 af Søren Berg Olesen