Musik i Nordjylland - Marts 2019

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

sø - sø 24 - 31 > Aalborg 23. Aalborg International Guitar Festival & Competition: 

PROGRAM 2019:

Concerts:

26.03.19. - 19.30 - Utzon Center - Cancelled
The concert with Duo Nihz is moved to Sunday the 24.03.2019 and thereby is canceled on this day. Reason for this change is that Rodolfo Perez Berrelleza has cancelled his participation.

27.03.19 - 19.30 - Center for Dansk Jazzhistorie
Jazz meets Classical with
Jens Christian Kwella & Frederik Munk Larsen, Denmark

28.03.19 - 19.30 - Utzon Center
Classical, World Music and Latin American Music.
Mak Grgic, Slovenia & Trip Trip Trip, Columbia

29.03.18 - 19.30 - Utzon Center
Classical Night
Prof Gérard Abiton,France

30.03.19 - 11.00 - Klaverstemmeren
Mikkel Lynggard, Denmark

30.03.19 - 15.00 - Utzon Center
Young stars - Prizewinners 2018:
Yuki Saito, Japan & Dmytro Omelchak, Ukraine.

30.03.19 - 20.00 - Huset
French Evening
Kevin Seddiki: Guitar - Jean-Louis Matinier: Harmonika

31.03.19 - 14.30 - Skipper Clement Skolen
PARTICIPATERS CONCERT &
AWARD CEREMONY

+ conferencer, workshops & exibition

ti 26 19,30 Sæbygårdskolen, Sæbygårdsvej, 9300 Sæby Les Lanciers - lær eller genopfrisk den gamle selskabsdans.

Lanciers er en gammel dans, der kom til Danmark omkring 1860, den har overlevet, modsat mange andre modedanse, og danses stadig især med unge mennesker til gallafest og hos de kongelige.

Der danses tre gange, den 26. marts, 2. og 5. april. kl. 19.30 på Sæbygårdskolen. 
bita ugilt instruerer og Bjarne Jensen styrer med sin harmonika.

Dansene vil blive gennemgået helt fra grunden af, så alle kan være med. Selvom man måske aldrig før har taget et dansetrin, vil man kunne finde glæde ved at opleve, at man 3. gang kan følge med og danse en selskabsdans i sammenhæng. Det er festligt og fornøjeligt.

man bliver i godt humør af at danse. Det er påvist at dans kan hjælpe mod smerter i ryg, nakke og stress. Musklerne i ryggen bliver trænet og du får en flot holdning, når du danser regelmæssigt. Dans bringer folk sammen og det gode humør smitter når man danser. Man forbrænder mange kalorier ved at danse og samtidig opleves det som sjovt. Balancen og koordinationen forbedres meget ved at danse.

Alle er meget velkommen til at være med, mød op på Sæbygårdskolen den 26. marts, instruktør er Vita Ugilt.

Har du ingen dansepartner, så prøv alligevel at møde op og vi vil prøve at finde en løsning. 
Ønsker du mere info kan du snakke med vores instruktør på 9846 2533.

on 27 20 huset, hasserisgade 10, aalborg Dicte & Frederik Vedersø feat. Line Felding

Poetisk som kammermusik - gennemslagskraft som et rockband

To af Danmarks mest anmelderroste sangere i nyt samarbejde med de smukke harmonier og den gode sang i fokus. Sangeren Dicte og Frederik Vedersø fra The White Album og The Eclectic Moniker samt cellist og sanger Line Felding drager afsted som trio. Med sig har de en lang række smukke kompositioner, hvor vægten er lagt på vokalharmonierne og det forfinede arrangement.

”Vi har hver især altid haft en stor kærlighed til de gennemarbejdede korharmonier og de storladne melodier, man finder i eksempelvis country- og folkmusikken. Både Frederik og jeg elsker, at harmonierne kan gå fra det blide og lyse over i det mørke og dunkle, så vi maler med den store, brede pensel”, fortæller Dicte.

Frederik Vedersø og Dicte mødte hinanden første gang i 2017, da de begge sang til en række David Bowie-hyldestkoncerter, og de var ikke i tvivl om, at de skulle arbejde sammen igen. Desuden har både Dicte og Frederik arbejdet med Line Felding i en række forskellige musikalske konstellationer og var enige om, at hun var den rette tredjemand med sin fløjlsbløde stemme og sit stilfulde cellospil.

”Det bliver en fantastisk konstellation. Frederik har en eminent stemme, der bevæger sig fra det glasklare til det mørke med ekstrem flair for smagfulde harmonier – og så spiller han sofistikeret lækkert guitar. Med Line Felding har vi den ultimative trio, hvor vi vil servere intimitet, poesi og groove til publikum. Med andre ord bliver det sange fra det levede liv. Det bliver gennemsigtigt som kammermusik og med gennemslagskraft som et rockband”, siger Dicte.

På repertoiret vil der være sange fra både Dictes og Frederik Vedersøs bagkatalog, men de vil også komponere nyt til trioen og fortolke andres.

”Vi holder begge meget af kunstnere som eksempelvis The Beatles, Bon Iver, David Bowie, Fleetwood Mac, Paul Simon og Neil Young, så vi lader os inspirere af deres måde at arrangere og komponere på. For os drejer det hele sig om den gode sang med det smukkest mulige arrangement; nøgenhed og skønhed i samklang med det rå og forrevne”, siger Frederik Vedersø.

Dicte og Frederik Vedersø er klar med en udgivelse i foråret 2019, der vil indeholde en velafstemt blanding af de to musikeres musikalske DNA.

to 28 19,30 musikkens hus, aalborg aalborg symfoniorkester - MESTERVÆRKER AF MOZART

Melodiøs skønhed og elegance kan nydes i Sinfonia Concertante med vores alt. koncertmester Yana Deshkova og artist in residence Lawrence Power som solister og i et smukt musikalsk sammenspil med orkestrets musikere. Orkestrets træblæsere, horn og kontrabas kan opleves i den smukke serenade Gran Partita.

Mozart: Sinfonia Concertante
Mozart: Serenade nr. 10 – Gran Partita

Koncertintroduktion kl. 18.30 v/Jan Mygind i Intimsalen, Musikkens Hus.

to 28 20 kulturcenter vendsyssel, søby landevej 417, sæsing, 9830 tårs rasmus bjerg - John mogensen cover

mulighed for spisning kl. 17,30

Arrangør: www.bac.dk 

to 28 20 skråen, nordkraft, aalborg Pligten Kalder

Johan Olsen
Torben Steno
Peter Jessen og 
Søren Mikkelsen

Ungt blod og ny lyd til gamle(s) klager Trods titlen kommer PK større og mere ud end før med “Længst muligt i eget hjem”. Produceren er blevet fast bassist og binder bodegaens døde blomster sammen over på den stadigt og stædigt bestående brune swag, der består af Torbens orgel fra en svunden tid, Johans tordentårer og Peter Jessens blæste poesi. Der er lys i mørket med sangerinden Laura Illeborg som gæst, hvor den eksotisk strategiske ’Mick Jagger-effekt’ samtidig introduceres. De, der holder depressionsdampen oppe, belønnes med ikke-kommunalt støttet jazz og lyrik til sidst på vinyludgivelsens B-side, indspillet live i Odense

Nyt ungt blod til de endnu ikke døde – produceren er blevet bassist Torben Steno har længe præsenteret ensemblets bassist som ”Den ”fjerde Beatle” (eller: ”geniet fra Glamsbjerg”), når PK optræder. Nu er det officielt.

Søren Mikkelsen fra Medley Studier har været musikalsk inspirationskilde for Pligten Kalder, siden han i 2014 producerede deres første hele album, ”Du skulle have været der i går”. Han tog efterfølgende med ud på jobs med kontrabassen. Mest for hyggens skyld, men det greb om sig. Han producerer stadig, men er nu fast medlem og bassist i det udvidede – muligvis fuldbyrdede – ’brune Beatles’, hvis man vil blive i Stenos billede.

Det nye album bærer klart præg af de muligheder, nye (og yngre) mennesker ofte fører med sig. Det bodega-ironiske univers har fået flere nuancer af brunt og de sorte huller mere dybde.

fr 29 20 Lønstrup Cafébio Strandvejen 100, 9800 Hjørring CARSTEN KÆR ”STREJF” 

Det er nu niende år de to brasilianske superpercussionister Bernardo Aguiar og Gabriel Policaro, kommer til Danmark for at turnere med ”Strejf”. Bernardo som blandt meget andet er en del af verdenskendte Pife Muderno, har bl.a indspillet med Snarky Puppy og Gabriel turnerer bl.a. med samba legenden Martinho da vila. Mest kendt er de måske for deres banebrydende samarbejde i ”Pandeirorepique duo”, så det er en stor glæde at kunne præsentere disse enestående musikere endnu engang. Det er også en stor glæde at præsentere Brice Soniano, denne unikke franske bassist der både har en klassisk og rytmisk uddannelse fra konservatoriet i Haag og har tilbragt 8 måneder i junglen i Cameroun hos bakaerne. Sammen med den danske pianist Carsten Kær, der mest er kendt fra den danske world og jazz scene, har de siden 2009 arbejdet sammen i dette meget specielle projekt.

Bandet er egentlig opstået omkring en fælles begejstring for brasiliansk musik og i særdeleshed Egberto Gismonti. Gismonti’s åbne, varme og på en gang naive og ekvilibristiske univers er stadig det gennemgående i musikken, men siden udgivelsen af vores første CD ”…a beleza que se teve” i 2014, består repertoiret nu mest af egne kompositioner.

Vi har lige indspillet materialet til vores anden CD, som vil blive udgivet i løbet af 2018.

Nu er der også spundet tråde til nordisk lyrik, free jazz, fransk troubadur musik, pygmæ musik, arabien og brasiliansk funk! Det hele bundet sammen af den unikke lyd og et til tider nærmest telepatisk sammenspil.

fr 29 20 musikkens hus, aalborg Jamie Cullum (Udsolgt)

Den verdensberømte engelske jazz-, pop- og singer-songwriter Jamie Cullum var en del af åbningsprogrammet i Musikkens Hus i 2014, og nu vender sangeren tilbage i anledningen af husets 5-års fødselsdag.

Han er blot 39 år, men har alligevel opnået langt mere end de fleste internationale musikere når gennem deres karriere. Med over ti millioner solgte albums, to Golden Globes, en Grammy og en lang række andre internationale priser er Jamie Cullum ubestridt en af vor tids mest talentfulde musikere.

Det er gennem jazzmusikken, at Jamie Cullum først etablerede sin karriere, men det er hans viden og kærlighed til al musik, der har hjulpet musikeren frem på den store verdensscene. Den karismatiske sanger og pianist har evnen og alsidigheden til at mikse genrer med sin unikke udnyttelse af jazz, pop og rock, og hans succes er global.

Da Jamie Cullum i 2003 udgav gennembrudsalbummet “Twentysomething” med en blanding af jazz standards, kendte ballader og egne numre, blev han med et slag den bedst sælgende jazzartist i Storbritannien nogensinde. Siden har den succesfulde sangskriver turneret i hele verden fra Seuol Jazz Festival til International Jazz Day i Det Hvide Hus i Washington, startet sit eget succesfulde radioprogram og arbejdet med en stjerneparade af popnavne som Kylie Minogue, Pharrell Williams, Sugababes, will.i.am, Burt Bacharach, samt utallige symfoniorkestre og big bands. I dag har han rundet mere end ti millioner solgte plader på verdensplan.

Jamie Cullum er en moderne performer, der gladeligt kaster sig over musikken af Duke Ellington, Nina Simone og Cannonball Adderley side om side med piano-versioner af The White Stripes, Kanye West, Massive Attack, Pharrell, Rihanna, Jimi Hendrix, Radiohead, Elton John, Justin Timberlake, Joy Division og Lady Gaga.

fr 29 20 skråen, nordkraft, aalborg Go Go Berlin 

Support: Pony Marshall

Det alternative indie rock ensemble Go Go Berlin er efterhånden et velkendt navn herhjemme med et velfortjent renommé som et af de mest hårdtarbejdende og intense live acts på den dansk scene. Ikke nok med det, så har bandet skabt sig et solidt omdømme i udlandet gennem flere års ustoppelig turnéren i både Tyskland og Danmark samt det meste af Europa, USA, Indien og Kina.

Med nye sange og udgivelse(r) klar i kulissen, er Go Go Berlin klar til at løfte sløret for deres nye lyd på

de danske spillesteder. En mørkere, vildere og mere ”klubbet” version af Go Go Berlin.

”The O.C.E.A.N - part 1 + 2” trækker sin reference til et af de nye numre, ”The Ocean” som publikum kunne opleve for første gang til bandets koncerter i marts 2018, der trak fulde huse i København & Aarhus.

Det skriver pressen om Go Go Berlin: * * * * * En rockåbenbaring på Northside

”Go Go Berlin har spillet flere hundrede koncerter siden begyndelsen i Silkeborg i 2010. De virker sammenspillede, ikke bare i det fælles lydrum, men også bevidsthedsmæssigt. (…) Vium synger som en mand, der både intuitivt og helt bevidst udmærket godt ved, at rock'n'roll er en krig, der skal vindes hver gang.” B.T.

* * * * * Ich bin ein Go Go Berliner

”Go Go Berlin har Danmarks måske bedste fans. Livslystne unge mennesker i alle aldre, der hurtigt får ømme håndflader og kridtede dansesko. Det er slet ikke svært at forstå, når man med egne øjne og ører oplever krudtuglen Christian Vium og hans kumpaner sætte ild til et ladt Magasinet.” GAFFA

PONY MARAHALL

Århusianske Pony Marshall, med karismatiske Isak Ruiz i front, debuterede under SPOT Festival 2018 og siden da er det, som BandsofTomorrow skrev i Dec. 2018, gået stærkere, end det gør for de fleste. De har formået at spill rover 25 koncerter, samt være på support på Go Go Berlins Danmarksturné, hvor Pony Marshall fik mange roser, blandt andet fra Brett Tootle, som mente at "Pony Marshall har elementer som de skarpeste indierock navne rummer.”

Bandets lyd folder sig ud som en storladen hybrid mellem apatisk croonerrock á la Iceage og poppede guitar - hooks, som dem Mew tidligere var mestre i.

fr 29 20 AKKC (Aalborghallerne) Elvis - the musical Aalborghallen

Varighed: Ca. 2 timer og 20 min. inkl. pause

Love Me Tender, Can’t Help Falling in Love, Jailhouse Rock og Heart-break Hotel er kun et lille udpluk af de mesterværker, der til marts vil tage publikum tilbage til Elvis Presleys uforglemmelige hoftesving og stemme.

Elvis lever stadig i sine fans’ hjerter, og i foråret vækkes han til live af irske Grahame Patrick, der er berømt for sine enestående Elvis-optrædener i Las Vegas og som betragtes som den bedste Elvis-performer siden Elvis selv.

Patrick tryllebinder publikum med sin uimodståelige charme og forbløffende lighed med Kongen af Rock’n’Roll, der med over en milliard solgte plader er verdens mest succesfulde soloartist.

Den medrivende og energiske forestilling tager publikum med på en rejse gennem Elvis’ musikalske liv, som både indeholder gospel, blues og selvfølgelig den rock’n’roll, der kendetegner Elvis’ musik.

Musicalen er produceret af Bernhard Kurz, der står bag en lang række succesfulde musical-produktioner og har modtaget flere priser for ”bedste producer” i USA.

fr 29 22 musikkens hus, aalborg Musikkens Udvalgte 

loungekoncerter i Musikkens Hus med nogle helt særlige talenter, som vi spår en stor fremtid inden for musikken.

Musikkens Udvalgte er et uformelt koncept, hvor vi giver vores gæster mulighed for en ekstra oplevelse efter forskellige koncerter i huset.

Der er fri entré og musik – også selvom man ikke har været til koncert tidligere på dagen.

Vi glæder os til at forkæle dig med uformel, hyggelig loungestemning med udsigt over fjorden og ikke mindst håndplukkede, lokale kunstnere.

OBS: Kl. 22.00 er et vejledende starttidspunkt. Musikken starter, når aftenens andre koncerter er færdige. Foyeren er dog åben hele aftenen. 

Om Frederikke Bohr

Frederikke Bohr er en dansk Soul-sangerinde og sangskriver, som skriver og synger om at kaste sig hovedkulds ud i livet, opleve både kærlighed og smerte, og komme igennem stærkere og klogere – og med fornyet livsgejst. Hun skaber sit eget unikke musikalske univers med stor inspiration fra genrer som Soul, R&B, Funk og Jazz, og på sin engelsksprogede debut EP ”Unbreakable” på seks sange fra 2018 går hun efter 70’ernes karakteristiske ”tætte” bandlyd, blæs, masser af kor og live-udtryk i sine sange. Med et stærkt hold musikere og en ekvilibristisk vokal sætter hun fokus på sangenes fortælling, der udtrykker en stærk blanding af styrke og sårbarhed.

Frederikke er i aften akkompagneret af den nordjyske guitarist Lasse Sandkamm, og publikum kan forvente en koncert med masser af sjæl, hvor de vil blive taget med ud på en musikalsk rejse båret af Frederikkes på én gang stærke og sårbare vokal, og hendes intensitet og nærvær på scenen.

30 11 skråen, nordkraft, aalborg MGP 19 Galla

Igen i 2019 blænder DR op for MGP. Finalisterne skal i gennem en lang udvælgelsesproces. Den 2. marts 2019 kåres vinderen af MGP 2019 ved et stort show i Herning.

Traditionen tro tager de dygtige og talentfulde deltagere ud og optræder sammen til en række fantastiske koncerter over hele landet, og også i 2019 gæster deltagerne Skråen i Nordkraft, Royal Stage.

Vært ved denne festlige koncert er Sofie Østergaard.

Vi kan garantere, at det vil blive en koncert fuld af sang, musik, fest, dans og glade børn – både på og foran scenen.

Som altid, vil det være muligt at få en autograf og en high-5 af deltagerne

30 20 skråen, nordkraft, aalborg Band Battle semifinale - med Sigurvin Sigurdsson

MED JACOB KUPFER, ASTON MALUM, VENUS FUTURE og IVORY PARK

Der går to bands videre til finalen. Et dommerpanel vælger det ene og publikum vælger det andet. Mød op og stem på din favorit!

Sigurvin Sigurdsson er en islandsk/aalborgensisk undergrundstroubadour som efterhånden er blevet en af byens ypperste sangskriver og showman. Sammen med hans elskede musiktrup frembringes den støvede bodegafolk og en snert af sydens country. 

På kort tid har Sigurvin Sigurdsson og folkekammeraterne smeltet sammen og spillet med gode folk som Lindsay Katt (us), Tim Kasher (us), Daniel Romano (can), The Burning Hell (can), Grant Lee Phillips (us), The Blue Van og Johnny Madsen. Oplev en unik lyd og stemning der ikke dagligdagsmusik i dagens Danmark.

30 20 huset, hasserisgade 10, aalborg Seddiki og Jean-Louis Matinier

stammer begge fra Frankrig og kommer med en klassisk baggrund og skoling og en lang historie indenfor improviseret musik – jazz og forskellige verdensmusikalske musikformer. Matinier spiller harmonika, og har tidligere spillet i Danmark med bassisten Renaud Garcia-Fons. Han har også indspillet med bl.a. den franske klarinettist Louis Sclavis, den tunesiske oudspiller Anouar Braham og sangerinden Juliette Gréco.

Kevin Seddiki, der udover guitaren også spiller den persiske tombaktromme, tildeltes i 2009 ”The European Guitar Award” i Dresden. Han spiller bl.a. med så forskellige folk som guitaristen Al di Meola, den argentinske bandoneónspiller Dino Saluzzi og operasangeren Philippe Jarrousky. Sammen har Kevin og Jean-Louis en CD på vej på det prestigefyldte tyske ECM-pladeselskab.

Det er ikke nemt at sætte etiket på duo’ens musik. Der er inspirationer fra såvel klassiske traditioner (fra Bach til Schumann), fra sydeuropæiske jazztraditioner og fra varianter af folkemusik fra hele Middelhavsområdet, inkl. Balkanområdet. Vi kan måske se duo’en som værende en del af den sydeuropæiske form for ”forestillet folklore” – moderne ”folklore”, der låner frit fra her og der.

Kevin Seddiki (guitar & tombak) & Jean-Louis Matinier (harmonika)

www.kevinseddiki.com 

30 20 musikkens hus, aalborg Mads Langer (Udsolgt)

Oplev Mads Langer i et helt særligt set up med strygere fra Aalborg Symfoniorkester helt eksklusivt i Musikkens Hus.

Den karismatiske singer-songwriter fra Skive vender tilbage til Musikkens Hus, og han indtager Koncertsalen med et helt særligt show, som ikke kan opleves andre steder.

Denne aften kan du nemlig helt eksklusivt opleve Mads Langer fremføre en række af sine største hits i et helt særligt set up sammen med strygere fra Aalborg Symfoniorkester.

Lad dig bevæge af sangerens mesterlige vokal, som spænder fra dybfølt inderlighed til energisk eksplosivitet. Om Mads Langer

Mads Langer har været aktuel og knækket hitlisterne utallige gange, siden han debuterede med "Attention Please" tilbage i 2006. “Fact-Fiction” og “Heartquake” kan vi udenad, og Langers version af Olives megahit “You’re Not Alone” giver stadig genlyd i både ind- og udland.

Mads Langer blev for alvor kendt i den brede befolkning, da han i 2012 medvirkede i “Toppen af Poppen” på TV2, hvor han sang nummeret “Overgi’r mig langsomt” for Sanne Salomonsen, som han selv har komponeret til hende.

Med stærke sange som "3AM" og "Tunnelvision" er Mads Langer fortsat i topform på sit nye album "Reckless Twin", som igen har vendt op og ned på det danske musiklandskab og placeret Mads Langer øverst på alle hitlister.

30 22 musikkens hus, aalborg Musikkens Udvalgte 

Musikkens Udvalgte er loungekoncerter i Musikkens Hus med nogle helt særlige talenter, som vi spår en stor fremtid inden for musikken.

Musikkens Udvalgte er et uformelt koncept, hvor vi giver vores gæster mulighed for en ekstra oplevelse efter forskellige koncerter i huset.

Der er fri entré og musik – også selvom man ikke har været til koncert tidligere på dagen.

Vi glæder os til at forkæle dig med uformel, hyggelig loungestemning med udsigt over fjorden og ikke mindst håndplukkede, lokale kunstnere.

Christine Aggerholm

Christine Aggerholm er en 19 år gammel sanger og sangskriver fra Brønderslev. Hun foretrækker soul-genren og tilføjer et twist af urbane-genren. Hun har spillet og sunget siden hun var 9 år gammel, og har gennem tiden deltaget i adskillige konkurrencer, sangskrivningscamps og musiske projekter.

Hun udmærker sig nu på scenerne rundt omkring i landet, hvor hun har blæst publikum væk med en unik og stærk, men følsom vokal. Derudover har hun optrådt for hendes majestæt Dronningen.

Hun har i samarbejde med pladeselskabet Sound Seduction lavet debut singlen ”Give It A Go”, som er blevet tilføjet til radio i Danmark og kan findes på virale playlister på Spotify.

Skulle man pege på en dansk efterkommer af de internationale retro-soul-queens som Duffy og Winehouse, skulle det være hende her. Du kan forvente at høre mere fra dette unge talent.

       
   
         

tilmeld dit arrangement

Opdateret 24. marts 2019 af Søren Berg Olesen