Musik i Nordjylland - Marts 2019

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

2 19 Maskinhallen, skolegade, frederikshavn Hammer Smashed Face - Metalfestival i Maskinhallen

Sammen med lokale metalentusiaster inviterer vi endnu engang til en ond omgang metalmusik i Maskinhallen. Som altid hamres stemningen helt i bund med et musikprogram tilrettelagt sammen med arrangører fra det lokale metalmiljø. Der er smæk på fra start til slut, så glæd dig til en intens aften med hæsblæsende musik og kolde øl.

Programmet offentliggøres løbende, men én ting er sikkert: Der bliver plads til masser af headbangeri!

Du kan følge med i offentliggørelserne her: Hammersmashedface facebook Billetsalget starter d. 1. november.

2 20 Kappelborg, skagen MATHILDE FALCH M. BAND : KONCERT

**** GAFFA - om albummet "Som børn på ny" 2017

Mathilde Falch har alle dage været drevet af stærkt personlige sange, der også har antaget en uforsonlig karakter. Misbrug og kampen med dæmonerne har været en drivkraft hos sangskriveren, samtidig med at det har udgjort en destruktiv kraft i hendes eget liv. - Men med fire albums på bagen er Falch i dag en etableret artist, som har fundet sig selv og sin helt egen stil.

Falch omtales som en sjælden fugl i sin generation, og er af anmelderne blevet sammenlignet med den amerikanske musiker Lou Reed. Hun er desuden kendt som en sangerinde med ordene i sin magt, og for på scenen tydeligt at udvise sin store kærlighed til rockmusik.

Mathilde udgav i efteråret 2017 sit 4. album, "Som børn på ny", og i nov. 2018 singlen "Tiden feat. Søren Huss", der har fået flotte anmeldelser.

På Kappelborg får publikum en chance for at blive rørt af Mathilde Falch og hendes smukke og kompromisløse sange. Salen er stillet op med caféborde, så stemningen bliver hyggelig tæt og intim.

Line up: 
Adam Winberg, trommer 
Morten Puper, keyboards 
Jeppe Skovbakke, bas 
Christian Ki, guitar 
Charlotte Schultz, kor

billettelefonen T: 7020 2096 kontaktes eller personlig henvendelse kan ske på Skagen Turistbureau. Skagens Bibliotek kan være behjælpelig med online-bestilling ved personlig henvendelse.

ARRANGØR Kulturhus Kappelborg

2 20 Vendelbohus, Nørregade, Hjørring anne linnet

arrangør: Spar Event

www.Ticketmaster.dk 

fr 8 20 Spillestedet Blokhus

(Hos Kulturhuset Blokhus, Vesterhavsvej 6, Blokhus

 

The Rocking Ghosts

The Rocking Ghosts er bedre en nogensinde før på deres 50 Års Jubilæums turne. Du vil med garanti stifte bekendtskab med nr. 1 hits: Belinda og Oh Oh What A Kiss Pigtrådsmusikkens gentlemen gennem 40 år…

De har haft store Internationale hits og turneret over det meste af verden. De var med i de glade dage i Hit house og har oplevet tiden med hvinende piger ved scenekanten . Og så har de optrådt sammen med Cliff Richard & The Shadows og andre af rockens store koryfæer. Gennem 40 år har de været forbilledlige ambassadører for dansk pigtråd – og de har ikke tænkt sig at stoppe foreløbig – The Rocking Ghosts!

Pigtrådens pæne drenge – The Rocking Ghosts – kan efter 40 år i popmusikkens tjeneste se tilbage på en glorværdig karriere. Samtidig kan de glæde sig over, at de stadig er meget efterspurgte og nyder stor popularitet overalt, hvor de kommer.

I 90’erne fik de et forrygende comeback, og succes’en er fortsat ind i det nye årtusinde, hvor kalenderen afslører, at de noble pigtrådsambassadører har engagementer mere end et år frem i tiden. De kunne så glimrende leve af musikken som i 60’erne, men i dag foretrækker de, at have den som en dejlig hobby ved siden af deres civile erhverv.

Når man har sagt The Rocking Ghosts, må man også sige John Andersen, men det var først ved udgivelsen af gruppens fjerde singleplade, at det store publikum for alvor får øje på ham. Efter tre internationale instrumentalhits, produceret af guitarlegenden Jørgen Ingmann, kom det helt store gennembrud nemlig i 1965 med ”Belinda”, der blev sunget af John Andersen. Den lå højt placeret på den danske hitliste i 13 måneder og blev tillige udsendt i adskillige andre lande verden over, heriblandt Tyskland, USA og Japan.

Som gennem hele karrieren, så leverede John Andersen også en flot vokal, da gruppen i 1966-67 storhittede med ”Oh, oh what a kiss”. Men 10 år senere – i 1977 – besluttede den populære sanger sig for at lægge musikken på hylden. Og sådan blev det de næste 12 år, indtil han i april 1989 atter indtog sin vante plads i orkesteret.

Hitmelodierne ”Belinda” og ”Oh, oh what a kiss” er stadig fast på repertoiret – og de tager kegler hos det trofaste publikum hver gang. Begge melodier er i dag tilgængelige på forskellige Greatest Hits CD’er, ligesom de er at finde i danske versioner på den seneste CD ”På hjemmebane ”.

Trommeslageren Svend Bonavent var i 1962 med til at starte forløberen for The Rocking Ghosts, og bortset fra en længere pause fra musikken i 80’erne, har han – sammen med John Andersen – sat sit eftertrykkelige præg på gruppen gennem hovedparten af de 40 år.

Foruden de to tæller besætningen i dag guitaristerne Jørgen Mühlbrandt, der kom med aktivt i 1983, og Niels Werner i 1999, bassisten Michael Eckhausen i 1989, og keyboardspilleren Ole Trier i 1994. Dermed er det den udgave af The Rocking Ghosts, der har holdt sammen længst.

I årene 1964-68 tilhørte The Rocking Ghosts den absolutte pigtrådselite herhjemme. De spillede på alle de kendte steder som Giraffen og Hit House og i de mange popklubber i provinsen. Endvidere turnerede de i lange perioder over det meste af verden.

De har optrådt på alverdens TV-stationer og ved koncerter sammen med så store navne som The Rolling Stones, Hermans Hermits, The Swinging Blue Jeans, The Spotnicks og som nævnt Cliff Richard & The Shadows, og på plade- og CD-fronten er det blevet til ikke færre end 11 albums, 18 singler og medvirken på 22 forskellige Greatest hits-LP’er fra hele verden.

I dag koncentrerer de sig primært om at levere den rene vare til alle danseglade danskere; god gedigen popmusik uden dikkedarer…

9 20 Det musiske hus, rådhuspladsen, frederikshavn Manfred Mann’s Earthband

Bandet med de legendariske albums: ”The Roaring Silence”, ”Angel Station” og ”Chance” med hits som: Blinded By The Light, Don’t Kill It Carol og For You.

Nu er Manfred Mann på vej til Frederikshavn samme med sit band. I det nuværende lineup er følgende med på scenen:
Manfred Mann Keyboards
Mick Rogers Guitar
John Lingwood Drums
Steve Kinch Bass
Robert Hart Vocals

Manfred Manns karriere spænder over imponerende seks årtier. Han blev født i Johannesburg i Sydafrika i 1940, men har været aktiv i England siden 1962. Sammen med bandet, der også hed Manfred Mann, var han den musiker der i 60’erne havde flest hits i England med sin egen musik – bortset fra The Beatles.

I 1971 dannede han Manfred Mann’s Earth Band, der præsenterede en mere progressivt og rocket stil – i forlængelse af britiske navne som Cream og Traffic. Ligeledes i stil med The Byrds gjorde bandet sig som opfindsomme fortolkere af kollegaernes sange, heriblandt en storhittende version af Bruce Springsteens “Blinded by the Light”. Næsten 50 mio afspilninger på Spotify alene af den sang!

Siden er det blevet til utallige hitlisteplaceringer med klassikere som Ellie Greenwichs “Do Wah Diddy Diddy”, The Shirelles’ “Sha La La” og Bob Dylans “The Mighty Quinn”. Efter mere end 40 aktive år på musikscenen er alle fra Sting over Paul Weller og Del Amitri til Super Furry Animals blevet fortolket af Manfred Mann’s Earth Band.

on 13 20 AKKC, aalborghallerne Svanesøen - Den Russiske Nationalballet fra Moskva 

Varighed: Ca. 2 timer inkl. pause

Til foråret præsenterer Den Russiske Nationalballet fra Moskva en storslået udgave af Pjotr I.

Tjajkovskijs elskede balletklassiker Svanesøen, der kredser om kampen mellem ondskab og kærlighed.

Tjajkovskijs smukke musik, medrivende dans og eventyrlige handling fremføres på fortryllende vis af balletkompagniet, der har haft stor succes verden over, og med stjernesolister fra den legendariske Bolsjoj-Ballet er det et af de bedste ensembler, man netop nu kan opleve.

Den originale opsætning af Svanesøen havde premiere i 1877, og er siden blevet genskabt i adskillige nye opsætninger med stor succes, og kan derfor siges at være en af dansekunstens allerstørste succeser.

Prins Sigfried forelsker sig i svaneprinsessen Odette, der kun kan vise sin menneskelige skikkelse få timer om natten. En ond forbandelse hersker over Odette, og kun ægte kærlighed kan bryde den.

Balletten opføres til indspillet orkestermusik.

MEDVIRKENDE: 40 dansere

KOREOGRAFI, INSTRUKTION OG PRODUKTION: Den Russiske Nationalballet, Moskva

to 14 20 Det musiske hus, rådhuspladsen, frederikshavn Jacob Dinesen

De fleste musikelskere husker nok stadig 2017 som året, hvor den kun 22-årige Jacob Dinesen voksede ud af ingenting og erobrede de danske spillesteder – med en kæmpe fanskare til følge.

100 koncerter blev det dengang til, og ganske imponerende for en debuterende artist blev samtlige indendørs shows solgt ud. Siden har mange publikummer måtte se langt efter at opleve den unge Dinesen på landets lokale scener igen, da 2018 ”kun” bød på 2 stort anlagte arena shows i hhv. Jylland og København.

Men i foråret 2019 er ventetiden ovre, da Jacob og hans band igen er at finde ude på spillestederne. Her får det hungrende publikum endnu engang mulighed for at opleve den karismatiske sanger i lidt mere intime rammer. Samtidig får de lov til at høre nye sange fra hans kommende album – foruden selvfølgelig alle de velkendte ny-klassikere fra succespladen Brace Against the Storm.

fr 15 20 Kappelborg, skagen MICHELLE BIRKBALLE & BAND - special guest ROCK NALLE : KONCERT

To af landets absolut bedste rock'n'roll stemmer mødes, når Michelle Birkballe igen indtager scenen på Kappelborg i godt selskab med ingen mindre end Danmarks rock’n’roll konge Rock Nalle.

Det er 2 forskellige generationer, der mødes, men musikalsk er rødderne solidt plantet det samme sted - nemlig i den sorte amerikanske musik - rock’n’roll, soul og blues.

Det bliver endnu en hed aften i blues'ens tegn ...

Line up: 
Michelle Birkballe, vokal & guitar 
Rock Nalle, vokal 
Josef Baumgartner, piano 
Ulrik Bust, sax 
Jakob Skytte, bas 
Eddi Jarl, trommer

billettelefonen T: 7020 2096 kontaktes eller personlig henvendelse kan ske på Skagen Turistbureau. Skagens Bibliotek kan være behjælpelig med online-bestilling ved personlig henvendelse.

ARRANGØR Kulturhus Kappelborg

Koncerten er en del af BluesNights 2019

fr 15 20 Vendelbohus, Nørregade, Hjørring michael learns to rock

arrangør: Spar Event

www.Ticketmaster.dk 

fr 15 21 Hotel Hjallerup kro MIRIAM MANDIPIRA, Generalforsamling

GENRALFORSAMLINGEN starter kl. 19.00

Medlemmer som deltager i generalforsamlingen , kommer GRATIS til koncert

Miriam Mandipira er Danmarks nye store jazzdronning. Det har hun bevist de sidste år, hvor hun har været rundt i landet og optrådt som jazzsolist med DR Big Band, Kjeld Lauritsen, Delta Blues band m.fl. I 2016 modtog hun en Danish Music Awards som årets bluessanger.

I 2010 dannede hun ” Her Danish Friends” og har sammen med dem, arbejdet målrettet på at fremelske et udtryk, hvor alle hendes musikalske talenter kommer på spil. Hun har et bredt repertoire med sine favoritnumre fra den traditionelle Jazz, amerikanske evergreens, soul, gospel, blues og sange fra Sydafrika og Zimbawe, hvor hun selv stammer fra.

Hvis man ikke har oplevet den store sangerinde, så har man virkelig en oplevelse til gode, og det er en oplevelse man vil huske, for med hendes som stemme med det enorme register, så er det musik der rører og berører med en indlevelse, en fortælling og en humor, der gør dybt indtryk.

arrangeret af hjallerup musikforening

fr 22 18 Spillestedet Blokhus

(Hos Jetsmark Idrætscenter Bredgade 140 9490 Pandrup)

Band Callinaz

Det er helt fantastisk, at Sveriges bedste danceband har valgt at gæste Spillestedet Blokhus, som en forpremiere på kommende koncerter i Danmark.

Det er et arrangement, vi forventer os meget af, og arrangementet er lavet i samarbejde med Kom og Dans Åbybro samt Jetsmark Idrætscenter, Pandrup. Idrætscenteret vil til denne aften undergå en forvandling til Dance og Party Hall. Sæt bare forventningerne højt, de skal nok blive indfriet.

fr 22 20,30 Hotel Hjallerup kro DODO AND THE DODOS - AKUSTISK

Dodo & The Dodos er et kendt dansk popband. I 1986 blev bandet dannet og hittede med de velkendte hits som ”Vågner i natten”, ”Sømand af verden”, ”Vi gør det vi ka' li”, ”Lev livet nu ”og ”Pigen med det røde hår”. ”Lev livet nu ” blev brugt af TV2 sporten under dækningen af Sommer-OL 1992.

Forsanger Dodo Gad har indspillet flere legendariske fodboldslagsange som Re-sepp-ten til VM i fodbold 1986 med fodboldlandsholdet, ”Vi vil ha' sejren i land”, som også blev en klassiker.

Dodo And The Dodos har i alt solgt over 1,5 millioner albums.

Dodo And The Dodos har udgivet seks albums, det seneste udkom i 2008. Bandet er stadigvæk et populært live-band, og det spiller ofte ved festivaler og udendørs koncerter rundt om i Danmark. Bandet er ikke kun musik til store udendørskoncerter, de mestrer nemlig også det akustiske og intime i musikken. Deres store musik- og koncerterfaring kan kun give en musiskoplevelse i særklasse.

arrangeret af hjallerup musikforening

23 20 Kappelborg, skagen CAROLINE HENDERSON duo NIKOLAJ HESS KONCERT

Caroline Henderson har gennem årene markeret sig som en af de stærkeste sangerinder i nyere dansk musikhistorie med et musikalsk udtryk, der henter inspiration i både jazz, blues pop og elektroniske toner.

Hendes kunstneriske formåen er imponerende med en karriere, der spænder fra prisvindende pladeudgivelser, massive radiohits, anmelderroste koncerter og udsolgte turnéer til film- og tv-optrædener samt anerkendte roller i teaterkoncerter.

Med sig på Kappelborg har Henderson den danske og internationalt anerkendte verdenspianist, Nikolaj Hess.

Det bliver smukt, storladent og forførende ...

Line up: 
Caroline Henderson, vokal 
Nikolaj Hess, flygel

Baren åbner kl. 19 Nummererede siddepladser Varighed: 2x40 min. + pause

billettelefonen T: 7020 2096 kontaktes eller personlig henvendelse kan ske på Skagen Turistbureau. Skagens Bibliotek kan være behjælpelig med online-bestilling ved personlig henvendelse.

ARRANGØR Kulturhus Kappelborg

23 20 Vendelbohus, Nørregade, Hjørring dodo & the dodos

arrangør: Spar Event

www.Ticketmaster.dk 

         
       
   
         
Musik i Nordjylland - April 2019

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

ti 2 20 huset, hasserisgade 10, aalborg KAYA BRÜEL synger JOMFRU ANE BAND

Hvem husker ikke “Plutonium" og "Rock Me Baby" fra det legendariske Jomfru Ane Teaters Jomfru Ane Band med tvillingerne Sanne og Rebecca Brüel i front.
Sange der med tidens 70’er ånd og musikalske overlegenhed, alle havde noget på hjerte. At forandre verden, redde jorden, forhindre atomkraftens indtog i Danmark, om individet, fælleskabet og kærligheden. Ikke siden bandet blev opløst i start 80'erne, har det været muligt at opleve sangene. Men nu har Kaya, datter af Sanne Brüel, nøje udvalgt de Jomfru Ane sange som har en særlig plads i hendes hjerte og som tåler en gentagelse i dagens Dansmark. Med en lille akustisk besætning bestående af guitar og klaver, spilles sangene på bedste højskole manér. Og man må gerne synge med!

Kom forbi Huset og få et genhør med Jomfru Ane bands poetiske og politiske sange fra 70’erne.
Kaya, datter af Sanne Brüel fra det oprindelige band, har nøje udvalgt de sange som har en særlig plads i hendes hjerte. Med Maria Køhnke og Sidse Holte på sang, guitar og klaver, giver den lille trio deres helt egen akustiske og personlige fortolkning af sangene.

Kaya Brüel - Vokal og klaver
Sidse Holte - Guitar, klaver og vokal
Maria Køhnke - Vokal og Omnichord

6 20 Det musiske hus, rådhuspladsen, frederikshavn Sara Grabow & Den Gamle Sangskat

“Alle tiders danske klassikere” Den musikalske pigetrio bestående af Sara Grabow, Martine Madsen og Eva Skipper, genopfrisker kendte og elskede klassikere fra 30`erne til 60`erne.

Liva Weel, Otto Brandenburg, Grethe & Jørgen Ingemann, Gitte Hænning m fl. bliver på behørig vis mindet når Sara Grabow synger de skønne gamle sange flankeret af guitar, kontrabas og kor. Lyt med når pigerne spiller op med hjerteskærende, morsom og livlig tekst og musik, ganske enkelt nogle af danmarkshistoriens allerbedste kompositioner! Vug med i sædet eller tag en swing-om og få sat vores samtid i perspektiv af tidligere tiders populærmusik med intelligente, kreative og uforudsigelige sange, der hver især har noget på hjerte.

Sara Grabow, der er datter af Sebastian, har i mange år også fortolket sin fars fantastiske sange. Hun har de sidste 8 år også haft stor succes som sanger/skuespiller i teaterkoncerter som bl.a “Come Together”, “Teaterkoncert Beach Boys” og TV-2 teaterkoncert “Hele Verden Fra Forstanden” samt i foråret 2016 i RYTTERIET Live på Bellevue teatret og efterfølgende tourne og TV-optagelse.

6 12 Kulturhus Kappelborg, skagen FROKOSTJAZZ m. NANCY HARMS QUARTET 

Glæd jer til FROKOSTJAZZ m. lækker jazz, sild og fiskefrikadeller fra Iscaféen Skagen

Pressen skrev: “…she engages the listener by seeming to put her whole soul completely forward… after hearing her you’ll never want to let her go.” – Will Friedwald, THE WALL STREET JOURNAL

Glæd jer til Skagen Forårsfestival 2019, hvor vi igen inviterer inden for til FROKOSTJAZZ, denne gang med Nancy Harms - et af de største stjerneskud på den amerikanske jazzhimmel og de 3 dygtige jazzmusikere Peter Rosendahl, Graig Earle og Janus Templeton.

Nancy Harms vil for mange danskere stadig være et ukendt navn, men ikke i Skagen, hvor hun har optrådt flere gange tidligere, - senest for en udsolgt sal i forbindelse med VinterJazz 2018.

Harms har ligeledes spillet flere gange på den kendte, københavnske jazzklub, The Standard, ligesom hun er godt i gang med en spændende international karriere.

Harms synger med en sjælden indlevelse, og fortolker de kendte jazz evergreens originalt og fornyende. Hun er desuden en dygtig komponist.

PROGRAM

Sild, snaps, fiskefrikadeller & ost kl. 12 - 13

Koncert kl. 13 - 15

ARRANGØR Kulturhus Kappelborg i samarbejde med Iscaféen / Skagen Bamsemuseum.

Koncerten er en del af Skagen Forårsfestival 2019.

on 10 20 Det musiske hus, rådhuspladsen, frederikshavn Michael Falch Solo

I foråret 2019 tager Michael Falch igen ene mand på en af sine intime, akustiske soloturnéer. Den 61-årlige Michael Falch har gennem årene udviklet sig til et fænomen, der går sine egne veje i dansk rock ved konstant at variere sit kunstneriske udtryk. Han har altid haft et meget trofast publikum, og en del danskere genopdagede ham nok i 2017-udgaven af seersuccesen Toppen af Poppen. Han udsendte for nylig sine ungdomserindringer, ‘Til grænsen’, og han var på en totalt udsolgt solotur foråret 2018.

Efter en elektrisk festivalsommer 2018, der vil blive hans mest omfattende siden MALURT, varierer Falchen så igen sit udtryk i 2019 med en række af de solooptrædender, der gennem 20 år er blevet berømmede for deres vekslen mellem bevægende livshistorier og løssluppen intensitet.

En stribe af hans sange er i tidens løb blevet en del af den store danske sangskat – Mød mig i Mørket, I et land uden høje Bjerge, Superlove, Ud af Mørket og Den Eneste i Verden. Hr. Falch har aldrig været bedre, lyder det alle steder fra, og han demonstrerer igen og igen, at han også ene mand kan få enhver sal til at grine og græde, synge og gynge.

Læs mere: www.falch.dk 

fr 12 20 Vendelbohus, Nørregade, Hjørring tørfisk & mcGuiness

arrangør: Spar Event

www.Ticketmaster.dk 

20 20 Kappelborg, skagen MADS MATHIAS kvartet: FROKOSTJAZZ 

Glæd jer til FROKOSTJAZZ m. lækker jazz, sild og fiskefrikadeller fra Iscaféen Skagen

Pressen skrev: "Danmarks førende mandlige jazzvokalist, lægger an til internationalt gennembrud." – Michael Bo, Politiken

"Truly gifted artist" - Brian Blain, London Jazz News

Glæd jer til påskeferien, hvor vi igen inviterer inden for til FROKOSTJAZZ, denne gang med Danmarks førende jazzvokalist MADS MATHIAS i godt selskab med de tre dygtige jazzmusikere Regin Fuhlendorf, Martin Schack og Janus Templeton.

Som singer/songwriter og saxofonist har MADS MATHIAS med sin karismatiske optræden, sin levende personlighed og sine kreative og originale sange erobret såvel danske som internationale musikhjerter de seneste år. I 2016 åbnede han således London Jazz festival sammen med Seal og Angelique Kidjo med så stor succes, at han efterfølgende optrådte i det legendariske Royal Albert Hall i forbindelse med BBC Proms. - Noget meget få danske jazzmusikere tidligere har oplevet.

Sin inspiration finder MATHIAS i de store jazzvokalister som Nat King Cole, Frank Sinatra og Harry Conninck Jr., så der er lagt op til en charmerende eftermiddag med iørefaldende og lækre melodier.

PROGRAM

Sild, snaps, fiskefrikadeller & ost kl. 12 - 13

Koncert kl. 13 - 15

inkl. frokost, jazz & en snaps

billettelefonen T: 7020 2096 kontaktes eller personlig henvendelse kan ske på Skagen Turistbureau. Skagens Bibliotek kan være behjælpelig med online-bestilling ved personlig henvendelse.

ARRANGØR Kulturhus Kappelborg i samarbejde med Iscaféen / Skagen Bamsemuseum

         
       
   
         
Musik i Nordjylland - Maj 2019

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

fr 3 20 Spillestedet Blokhus

(Hos Kulturhuset Blokhus, Vesterhavsvej 6, Blokhus)

 

Lollipops og The Walkers

Walkers:

Nostalgien vil komme i focus denne aften med 2 bands, der leverede tophits i hvert sit årti. Lollipops i 60’erne med Susie More, Naked When You Come og The Walkers i 70’erne med

Forever together og Sha-La-La-La-LA-LA som begge blev verdenshit.

Lollipops:

Lollipops var det første Boyband i Skandinavien. Helt tilbage i 1963 indtog de hitlisterne i både Sverige, Norge, Finland, med deres egne kompositioner. DO YOU KNOW. LOLLIPOPS SHAKE. Samt I’LL STAY BY YOUR SIDE.

De havde mere en 25.ooo medlemmer i deres fanklub alene i Malmø. Siden gjorde de deres indtog i Danmark med hits som LORNA, I FEEL THE SUN, FREIGT TRAIN STOP og ikke mindst SUSSY MOORE.

Af danske hits kan nævnes. KÆRLIGHED og JENNY som lå henholdsvis 26 og 22 uger på dansktoppen. Lollipops er stadig populære og samler ved sommerkoncerter i Sverige og Danmark flere tusinde tilskuere.

Besætningen er i dag:
Trommer. Mickael Spike
Keyboard Bjørn Petersen
Guitar Oliver Steffensen
Bas Sune Martini
Sang guitar Torben Lundgreen


Walkers er det danske band, fik deres enorme gennembrud i glam rock-perioden i halvfjerdserne.

Orkestret bestod af Torben Lendager (sang), Poul Dehnhardt (trommer), Jan Kanstrup Hansen (bas) og Gert Michelsen (guitar).

Walkers debuterede i ungdomsklubben på Smørumvej i Brønshøj i 1968 og udgav sin første plade året efter – singlen Bang-Shang-A-Lang. Blandt gruppens største singlepladehits kan nævnes: Marry Me, Sunshine, Fire, Little Kitty, Striptease og Forever together. Sha-la-la-la-la er gruppens største hit – og siden hen et verdenshit med Vengaboys. Under gruppens storhedstid i begyndelsen af halvfjerdserne blev især Torben Lendager et stort idol for skolepiger. Ofte var hans hjem under belejring af håbefulde unge piger. Stort set alle gruppens sange blev skrevet af Torben Lendager og Poul Dehnhardt. Walkers opløstes da glam rock-perioden ebbede ud i 1977. Torben Lendager fortsatte i musikbranchen og har skrevet en række dansktop- samt Melodi Grand Prix sange sidenhen (Kære lille mormor, Hallo, Hallo m.fl.). Poul Dehnhardt fortsatte en tid i bandet Boulevard.

Walkers gendannedes for en kort bemærkning i 1991, og på mere fast basis fra 2000, dog uden Jan Hansen. I juni 2006 stoppede Gert Michelsen i bandet.

Walkers gendannedes imidlertid i 2009 med Torben Lendager og Poul Dehnhardt til en 40. års jubilæums party tour, og den overvældende succes er nu fortløbende, med koncerter over hele Danmark. Poul Dehnhardt forlod bandet i 2014, og Torben Lendager har i dag således et helt nyt Walkers.

4 19,30 Det musiske hus, rådhuspladsen, frederikshavn Mød mig på Cassiopeia – Romantik, Komik og masser af evergreens

Arrangør: Frederikshavn Teaterforening

I den kendte og elskede operette-komedie Mød mig på Cassiopeia vikles Olympens guder og teatrets folk ind i hinanden og svøbes i både romantik og stjernestøv. På Alhambra Teatret har komponist Berger svært ved at finde inspiration til at færdiggøre sin seneste musical. Og med både teatrets direktør og sin ekskone – teatrets primadonna – på nakken, er han ved at give op, da han får kærkommen hjælp fra musikkens muse. Musikkens muse gjorde det også godt, da Kai Normann Andersen komponerede sangene til Mød mig på Cassiopeia. Mange kan nynne med: når den enlige lille muse, har det sværer’ end man tror; når den erotiske tante og selveste Zeus opfordrer til at gå ud og gå en tur; når der flyves med ud i det himmelblå; når det forelskede par tager den allersidste dans, før de går hjem; og når hele byen sang, da Titina gik til bal. Mød mig på Cassiopeia klinger af sjæler efter sjæler, hit efter hit, som får eroterne til at flagre på scenen, og – hvem ved – måske også temperaturen til at stige og latteren til at gjalde i salen. Stjernerne funkler i mere end én forstand omkring Mød mig på Cassiopeia.

Medvirkende: Amalie Dollerup, Trine Gadeberg, Carsten Svendsen, Christopher Læssø, Lone Hertz, Asger Reher, Troels Malling, Kristian Holm Joensen, Rasmus Faartoft, m.fl. 
i alt 15 medvirkende.

TEKST: Flemming Lynge og Børge Müller 
MUSIK: Kai Normann Andersen 

INSTRUKTION: Kasper Wilton 
SCENOGRAFI: Marie í Dali 
KOREOGRAFI: Jeanette Binderup-Schultz 
KAPELMESTER: Jens Krøyer – sidder på scenen

11 12 Kulturhus Kappelborg, skagen THE BLUES TRAIN FESTIVAL

Det er intet mindre end en verdensnyhed på Kappelborg, når vi i 2019 slår dørene op til Skagens egen "The Blues Train Festival 2019". Glæd jer til en hel aften fyldt med den bedste blues. Musikere fra nær og fjern. Lokale og internationale i en herlig blanding. Sammen og hver for sig, og masser af good feeling!

Kl. 19:30 - 20:15 Chris “Blacksmith” Andersen & Friends 
Den lokale smed og bluesman Chris Andersen har samlet en hold af garvede blues folk. Det bliver udadvendt Delta Blues med en masse “Ramasjang”, rytme og godt humør. 
Chris Andersen (vokal/guitar) - Jesper Theis (vokal/guitar) - Peter Nande (mundharpe m.m) - Big Creek Slim (vokal/gultar) - Troels Jensen (guitar) - Mikko Peltola (percussion).

Kl. 20:30 - 21:15 Jump & The Blue Note 
Skagens bandet spiller dejligt swingende Rythm N’ Blues samt solid Chicago Blues det hele med et twist af Rock N` Roll. Med fødderne dybt begravet i blues musikken, har disse gutter en nerve for bluesen ud over det sædvanlige. Som et publikum født og opvokset i New Orleans udtalte ”Damm you make me feel like I`m at home, This is the real deal !!!”. 
Carl "Jump" Nielsen (Vocal/Guitar/Harmonica) Martin "The Mad Man" Gunge (Upright & Sandberg Bass/Vocal) Thomas "Hacksaw" Nielsen (Drums/Vocal) Kurt "The Fingers" Jørgensen (Guitar).

Kl. 21:30 - 22:15 Troels Jensen & Miriam Mandipira duo 
Her er nok tidens fornemste blueskonstellation. Troels Jensen er landets ukronede blueskonge med en historie der går helt tilbage til 1967, hvor han startede Delta Blues Band. Og lige siden har han dyrket den blues, han elsker så højt. I 2016 mødte han Miriam Mandipira fra Zimbabwe - en gudsbenådet sangerinde som elsker blues lige så højt. Hun synger så hjertet smelter, eller så man bobler over af lykke. 
Troels Jensen (vokal/klaver/guitar) - Miriam Mandipira (vokal).

Kl. 22:30 - 24:00 Big Creek Slim Band feat. Miriam Mandipira (Chicago Blues) 
Med dundrende stemme og feelin’ uden lige, stormer Big Creek Slim frem i Europa. Han tryllebinder sit publikum med sin rå og pågåenden stil. Big Creek Slim er lavet af blues eller så er blues lavet af ham… - og har et toptunet band med sig. Den udadvendte mundharpe virtuos Peter Nande, dansk blues Grand Old man Troels Jensen på klaver og sang, samt en super stærk rytmegruppe bestående af Henrik Poulsen på bass, og finnen Mikko Peltola på trommer. Den fantastiske sangerinde Miriam Mandipira vil gæste scenen og synge nogle af hendes sange samt duetter med Big Creek Slim. 
Big Creek Slim (vokal/guitar) - Peter Nande (mundharpe) - Troels Jensen (klaver) - Henrik Poulsen (Bas) - Mikko Peltola (trommer) - Special guest: Miriam Mandipira (vokal).

Baren åbner kl. 18.30 Ikke nummererede pladser Varighed: All night long ... and then some ...

billettelefonen T: 7020 2096 kontaktes eller personlig henvendelse kan ske på Skagen Turistbureau. Skagens Bibliotek kan være behjælpelig med online-bestilling ved personlig henvendelse.

ARRANGØR Kulturhus Kappelborg

25 12 Kulturhus Kappelborg, skagen FROKOSTJAZZ m. BEN CHAWES & band : KONCERT 

Pressen skrev: “Totally impressed!.” Berlingske Tidende

"You made my night!" Ray Charles

Glæd jer til sæsonens sidste FROKOSTJAZZ, hvor vi får besøg af den amerikanske sanger og crooner Ben Chawes m. band.

Chawes kombinerer jazzens finesser og improvisationer med pop’ens tilgængelighed og soulmusikkens varme glød. Stilen er cool, nærværende og helt sin egen, og som publikum drages man af den dybe varme stemme, og Chawes forunderlige nærværende sange. Chawes har blandt andet som en af de få, sunget sin vej ind til Ray Charles' hjerte ...

Sit indlysende croonertalent kombinerer Chawes desuden med sin helt egen musiske ingrediens: instrumenter-med-stemmen. Hans talent for at lyde som et helt band, alene med sin mund, er usammenligneligt, og en helt særlig oplevelse!

Chawes har vundet flere priser, bl.a. "Artist of the Year" og "Best Jazz Album", Care Recording Awards, USA, og er pt. på tour i Europa.

Line up: følger

PROGRAM

Sild, snaps, fiskefrikadeller & ost kl. 12 - 13

Koncert kl. 13 - 15

billettelefonen T: 7020 2096 kontaktes eller personlig henvendelse kan ske på Skagen Turistbureau. Skagens Bibliotek kan være behjælpelig med online-bestilling ved personlig henvendelse.

ARRANGØR Kulturhus Kappelborg i samarbejde med Iscaféen / Skagen Bamsemuseum.

         
       
   
         
Musik i Nordjylland - Juni 2019

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

1 21 Kulturhus Kappelborg, skagen BLUES JAMBOREE 

Blues og roots uden filter med nogle af Danmarks bedste musikere inden for genren. Spontant, råt og upoleret - her lægges ingen faste planer på forhånd - der spilles og jammes uden sætliste, som man gjorde den gang blues'en var ung og farlig - og det er den stadig! Forvent musikalske overraskelser, og mesterlig blues, spillet med virtuositet og hjerte, når de disker op med deres roots blues'n boogie, gospel & rag.

En aften med nogle af de bedste musikere på den danske bluesscene:

Knut Eide (N).I mere end 20 år har han vært frontmand i et af Norges førende og anmelderroste bluesband "Tiger City Jukes", og har sammen med bandet utallige turnémiles på kilometertælleren. - Her under flere gange i Danmark.

Troels Jensen. Danmarks Mr. Blues! - Velklingende og velkrydret vokal, guitar og klaver, og frontman Delta Blues Band.

Thyge Van Dassen. Feline-fearing folkfiddler. Ny på Kappelborg, men et velklingende navn i branchen ...

Paul Banks (US/DK). En mester på en akustisk guitar – nærmere præsentation er vel overflødig. Rag, blues og roots mm på internationalt topniveau – fås ganske enkelt ikke bedre.

Mik Schack. En sand tusindkunstner. Her spiller han på vaskebræt mm – men mon ikke også hans skarpe tunge lader sig høre til publikums blanding af moro og forargelse.

Peter Nande er kendt som en udadvendt entertainer, sanger og mundharpespiller, som her også spiller på vaskebalje bas, skeer, jug og percussion. "Årets Danske Blues Navn" i 2007. Har gennem mange år dyrket den tidlige og mere rå og upolerede “juke joint” blues og boogie.

Olav Poulsen har huseret på den danske musikscene de sidste 25 år, primært inden for bluesmiljøet. Han har som en af kun få i Danmark specialiseret sig i slide guitaren, både den elektriske og den akustiske, og bevæger sig ubesværet indenfor genrer som blues, rock og country – ind imellem med en snert af orientalske og indiske overtoner.
Varighed ca. 2 x 50 min.

billettelefonen T: 7020 2096 kontaktes eller personlig henvendelse kan ske på Skagen Turistbureau. Skagens Bibliotek kan være behjælpelig med online-bestilling ved personlig henvendelse.

ARRANGØR Kulturhus Kappelborg

8 12 - midnat knivholt, frederikshavn
rock i frederikshavn 2019

oplyst i november 2018:

queen machine
østre gasværk
Lars lilholt band
Sko/Torp
Rasmus nøhr
birthe kjær
wafande
shaka loveless
Double D

Sidste navn senere

Forsalg fra 23, november 2018

 
fr 28 19,30  Scandinavium - Göteborg
bob dylan med band

Vi är glada och stolta över att kunna berätta att Nobelpristagaren Bob Dylan och hans band kommer till Sverige för två konserter i sommar. Det blir en konsert på Ericsson Globe i Stockholm onsdag den 26 juni och en konsert på Scandinavium i Göteborg fredag den 28 juni.

Biljetterna släpps fredag den 30 november kl 09.00 via www.Livenation.se 

Bob Dylan behöver ingen närmare presentation. Han är just nu aktuell med sitt senaste album, kritikerrosade More Blood, More Tracks Vol. 14 vilket släpptes i början på november.

         
         
Musik i Nordjylland - Juli 2019

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

ti 9 18,45 ullevi, gøtebog
Metallica

Metallica behöver knappast någon närmare introduktion. Heavy metal-giganterna är ett av världens största och mest tongivande band i alla kategorier med en mängd sålda album och trogna fans.

De bildades i Kalifornien 1981 av trummisen Lars Ulrich och sångaren och gitarristen James Hetfield. Två år senare gav de ut sitt debutalbum ”Kill `Em All” då även med nuvarande medlemmen Kirk Hammett på gitarr. Sista nuvarande medlemmen, basisten Robert Trujillo kom med i bandet 2003.

Efter en mängd vunna priser och utmärkelser av alla slag valdes de in i Rock and Roll Hall of Fame 2009. 2014 headlineade de den första Sthlm Fields-festivalen inför fler än 50 000 besökare och sommaren 2015 intas Ullevi i Göteborg. 

Billetter: https://www.ticketmaster.se/event/metallica-worldwired-tour-vip-packages-biljetter/525091 

       
   
       
   
         
Musik i Nordjylland - August 2019

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

fr 23 20 Spillestedet Blokhus

(Hos Kulturhuset Blokhus, Vesterhavsvej 6, Blokhus)

 

The Roy Orbison Story

Det er endelig lykkedes os at få fat på The Roy Orbison Story Show fra England. Barry Steel er fantastisk som ”original” Roy Orbison. Se frem til kæmpe hits som: Pretty Woman, California Blue, Only the Lonely and In Dreams

The only show in the U.K. authorised by the late Barbara Orbison and Orbison enterprises.

Million hits: Only the Lonely In Dreams Oh, Pretty Woman Crying California Blue

Barry Steele is widely recognised as one of the world’s leading vocalists playing homage to legend Roy Orbison. He has stunned audiences across the globe with his uncanny ability to authentically revive the exquisite toe-tapping sound of this musical legend. Barry Steele and Friends are proud to present their new show for 2018, as they not only celebrate the 30th anniversary of the conception of the Traveling Wilburys, but commemorate the 30 years since The Big O passed away.

Many artistes over the years have either worked with or paid tribute to the legendary Roy Orbison, and the production observes not only the musical legacy of The Big O and The Traveling Wilburys, but also features chart busting hits originally performed made famous by George Harrison, Chris Isaak, The Spencer Davis Group, Jeff Lynne, Del Shannon and of course the Big O, all backed by a big screen and phenomenally talented musicians culminating in an incredible fusion of ‘60s solid gold classics and ‘80s contemporary musical genius all on one stage.

       
   
         
       
   
         
Musik i Nordjylland - September 2019

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

28 20 Kulturhus Kappelborg, skagen WOODSTOCK'69 : KONCERT

I 2015 og igen i 2016 fik superbandet Urban Stöjband taget til at lette, da de præsenterede os for "The Last Waltz". I 2019 kommer en del af samme besætning igen - denne gang med hyldestkoncerten "WOODSTOCK '69".

I sensommeren ’69 samledes 450.000 mennesker foran en scene på en mark et par timer nord for New York. På scenen stod en nærmest endeløs række af tidens – og eftertidens - største musikalske ikoner, herunder Jimi Hendrix, Joe Cocker, Janis Joplin, Santana, The Who, The Band, Creedence Clearwater Revival og Crosby, Stills & Nash – for blot at nævne nogle få. De kommende tre dages koncerter og kaos skulle gå over i historien som en af vor tids største og mest skelsættende kulturelle begivenheder.

Koncerten WOODSTOCK '69 er en musikalsk hyldest fra en række af landets bedste musikere til musikken og tidsånden fra en af nyere tids vigtigste musikalske milepæle, og publikum kan glæde sig til endnu et brag af en fest!

Line-up: 
Louise Støjberg: vokal 
Signe Juhl: vokal Rasmus Madsen: vokal & guitar 
Martin Rauff Nielsen: vokal & guitar 
Casper Mikkelsen: trommer 
Niels Kvist: bas 
N.O. Thorning: keys 
Johan Bylling Lang: saxofon 
Bjarke Nikolajsen: trompet

billettelefonen T: 7020 2096 kontaktes eller personlig henvendelse kan ske på Skagen Turistbureau. Skagens Bibliotek kan være behjælpelig med online-bestilling ved personlig henvendelse.

ARRANGØR Kulturhus Kappelborg

         
       
   
         
Musik i Nordjylland - Oktober 2019

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

on 30 20 huset, hasserisgade 10, aalborg Alberte Winding

Efter Albertes efterårs-bogudgivelse Kastevind - erindringsglimt fra barndom og ungdom, fortsætter historierne i musikken, live på scenen,

med nye og gamle numre fra Alberte Windings repertoire. Albertes sange om at finde kærligheden, om at holde gamle og nye venner i hånden, om de mørke dage og de lyse nætter, bliver kædet sammen af små anekdoter. Fra barndommens sodavand med brus og udi det voksne livs komplicerede dans med kærester, fester, børn og alt det der gudskelov kommer efter.

”Vi vil altid gerne sende folk varmt afsted, og vi gør os umage for at være sammen, der hvor stemningen har den rigtige tykkelse til musik. Der hvor det skrøbelige knækker og bliver til et smil.”
Alberte Winding

albertewinding.dk

         
       
   
         
Musik i Nordjylland - November 2019

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

16 20 Kulturhus Kappelborg, skagen HANNE BOEL TRIO - akustisk KONCERT

Hanne Boel slog igennem som sanger i slutningen af 1980'erne, og har siden da befundet sig på toppen af den danske soul-pop-scene med flere priser og mange udgivelser bag sig.

Hanne er nyforelsket eller måske snarere genforelsket. Genforelsket i at gøre det, hun er god til og elsker, nemlig at synge sammen med dejlige musikere for et publikum, som hun gerne vil give en god oplevelse og en lille smule at tænke over. Publikum kan forvente en kombination af det prøvede, det nye, det soulede, det bluesede og det jazzede – alt det, som Hanne Boel er gjort af.

Line up: 
Hanne Boel, vokal 
Jens Runge, guitar 
Jacob Funch, guitar

billettelefonen T: 7020 2096 kontaktes eller personlig henvendelse kan ske på Skagen Turistbureau. Skagens Bibliotek kan være behjælpelig med online-bestilling ved personlig henvendelse.

ARRANGØR Kulturhus Kappelborg

         
       
   
         
Musik i Nordjylland - December 2019

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

         
       
   
         

tilmeld dit arrangement

Opdateret 05. december 2018 af Søren Berg Olesen