Musik i Nordjylland - Februar 2019

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

on - lø 20 - 23 19,30 Skråen i Nordkraft, Kjellerups Torv 5,
9000 Aalborg
Niels Hausgaard - Tryk Min Danske Hånd (Udsolgt alle 4 dage)

Haicam Hviini har interviewet Niels Hausgaard:

Niels Hausgaard, hvorfor TRYK MIN DANSKE HÅND?

Jamen, håndtryksdebatten for pokker - den er da sjov. Vi må jo glæde os over, det sjove der er.

Hvorfor er det sjovt? Havde vi f.eks. været hunde, skulle vi alle tvinges til at snuse hinanden bagi og slikke hinanden i mundvigen. Det er da sjovt.

Vi er jo ikke hunde... Nej.

Er du ikke bange for at støde nogen? Nej.

Synes du, det er god stil med Dannebrog på din plakat? Jeg er ikke ret sentimental. For mig er et nationalt flag fint til højtider og i bordbomber, men det er også et stykke stof, der er badet i meget blod.

Har du overhovedet ingen nationalfølelse? Jo da. Jeg er lykkelig over, at jeg tilfældigvis er født i Danmark og ikke i Liberia. Her har jeg rod, her fra min verden går - men nationalist, det er jeg ikke.

Hvad forstår du ved nationalisme? Nationalisme er, ifølge ordbogen, pervers dyrkelse af det nationale. Det må være det nationales værste fjende.

Nationalismen skal latterliggøres, hånes og bekæmpes, hvor vi møder den.

Handler showet kun om det? Langt fra, men det var det, du spurgte ind til.

Er der noget, du gerne vil tilføje? Synes du ikke, jeg har sagt nok?

Jo.

fr 22 21 Freddy's bar, havnegade, frederikshavn beefeaters - live 2019

gendannet version af 1960'er bandet med det originale medlem, morten kjerumgaard reumert ved orglet)

fr 22 21 studenterhuset, aalborg KATINKA - Vokseværk tour

Krads ærlighed og musikalsk eventyrlyst har etableret KATINKA som et elsket band blandt kritikere, radiolyttere og koncertgængere. Den københavnske kvartet har bl.a. vundet en Steppeulv i kategorien ’Årets håb’ (2017) og Carl Prisen i kategorien ’Årets Komponist – pop’ (2018).

I foråret 2017 kom debutalbummet fra et egenrådigt band, som uden hensyn til at lave hits eller se hotte ud, har kastet sig ud i stormfulde højder af lyd og ned i lyriske afgrunde, hvor alle de små forbitrede følelser flyder fortvivlede rundt. I efteråret 2018 udkom efterfølgeren ’Vokseværk’, hvorfra første single ’2000 meter i frit fald’ allerede er i heftig rotation på både P6 Beat og P4. Bandets poetiske og eksperimenterende popmusik har ikke bare ramt radiostationernes playlister, men også landets spillesteder, hvor bandet har spillet for fulde huse over hele landet.

23 12 huset, hasserisgade 10, aalborg Jazz For Kids feat. Papa Kotji + Sax Kontra Bas + Rune Thorsteinsson

Vinterjazz 2019 byder på den populære koncertrække for børnejazz ‘Jazz for Kids’ på udvalgte spillesteder rundt i landet. Formålet er at udvide scenen for børnejazzen lokalt, at give de yngste mulighed for at komme helt tæt på musikken som kunstart og samtidig åbne op for tværæstetiske improvisationer med blandt andet leg og dans. Arrangementerne udgøres af to orkestre samt en medrejsende vært(inde), som kyndigt vil guide børnene og deres voksne gennem koncerterne.

Vært: Rune Thorsteinsson

Jazz for Kids-vært Rune Thorsteinsson er også komponist, musiker og underviser. Han har skrevet musik til Copenhagen Phil, modtaget Danish Music Awards og Carl Prisen, og så har han rejst jorden rundt med Body Rhythm Factory og Globale Kompositioner, hvor han har mødt og indspillet med musikere fra Johannesburg, Kathmandu, Chennai, Torshavn, Rio de Janeiro, Buenos Aires og Havana. I forbindelse med Jazz for Kids viser Rune veje...

24 13,30 rådhuscentret, frederikshavn søndagscafe med strandby-Bælsene

Ældresagen arrangerer, alle er velkomne - også uden tilmelding

ti 26 19,30 kappelborg, skagen STØTTEKONCERT FOR SKAGEN NÆRRADIO

For et års tid siden måtte Skagen Nærradio lukke for signalet på FM-båndet og stoppe al aktivitet. D. 23/11 fik radioen endelig tilladelse til at sende igen. Desværre blev det en opstart med et større minus på bankbogen, da de faste udgifter såsom husleje stadig skulle betales, selvom radioen ikke havde sendt i et års tid. Derfor har Mads Toghøj i samarbejde med Kulturhus Kappelborg og Skagen Nærradio valgt at afholde en støttekoncert for radioen, der trods alt er Danmarks ældste lokalradio! Alle entréindtægter samt en del af barsalget går ubeskåret til radioen. Desuden skal det nævnes, at alle musikere spiller gratis og Kappelborg ligger bl.a. lokaler til uden beregning.

Aftenen byder på et væld af dygtige, lokale musikere, der ønsker at bakke op om radioen, og det imponerende line-up ser således ud:

Martin Lykke Band 
Torben Noe & Kim Jørgensen 
Chris Andersen 
Mads Toghøj med Venner 
Jan Michael 
Jump & the Blue Note 
Grace James ( Stine Flyvholm og Jimmy Guldbæk) 
Klaus Thrane 
Ole Jørgensen 
Knud Erik Thrane

BILLETSALG 
billettelefonen T: 7020 2096
eller personlig henvendelse kan ske på Skagen Turistbureau. 
Skagens Bibliotek kan være behjælpelig med online-bestilling ved personlig henvendelse.

ARRANGØR Kulturhus Kappelborg i samarbejde med Mads Toghøj og Skagen Nærradio

ti 26 19,30 musikkens hus, Musikkens Plads 1, aalborg Artemis Strygekvartet 

Oplev tyske Artemis Strygevartet i en rørende koncert i Musikkens Hus

Den amerikanske komponist Samuel Barbers mest kendte og elskede stykke er Adagio. Vi hører det ofte i version for strygeorkester, men her får vi opleve originalen, den langsomme sats fra hans strygekvartet komponeret i midten af 1930-årene. I arrangementet for strygere blev denne musik spillet ved Franklin D. Roosevelt. John F. Kennedy og Albert Einsteins begravelser. Barber havde overhovedet ikke forestillet sig, at dette skulle være begravelsesmusik men blot et sangbart og meditativt adagio. Inspirationen hentede han fra et digt af den romerske digter Vergilius.

Der findes en uophørlig fascination for hemmelige meddelelser i musik. Indledningstemaet i Johannes Brahms’ anden varme og udtryksfulde strygekvartet består af tonene A-F-A-E, hvilket er blevet tolket som en hilsen og kommentar til vennen og violinisten Joseph Joachims personlige motto: Frei aber einsam – Fri men ensom.

Tyske Artemis Kvartet fremfører også Benjamin Brittens strygekvartet nr. 2 ved denne koncert, komponeret til minde om landsmanden Henry Purcell ved hans 250 års fødselsdag.

Program

Franz Joseph Haydn 1732 – 1809: String Quartet No. 59 in G minor, Op. 74/3 Hob.III:74, "The Rider" [20'] Allegro Largo assai Menuetto: (Allegretto) Finale: Allegro con brio

Samuel Barber 1910 – 1981: Adagio for Strings

Pause

Franz Schubert 1797 – 1828: String Quartet No. 14 in D minor, D. 810, "Death and the Maiden" [47'] Allegro Andante con moto Scherzo: (Allegro molto) Presto

Koncerten er i samarbejde med Aalborg Kammermusikforening

on 27 19 rådhuscentret, frederikshavn ole gas synger kim larsen

Ældresagen arrangerer, alle er velkomne. tilmelding senest den 24. på 3024 1207 eller 2819 6932

on 27 19,30 folkekirkens hus,
gammel torv, aalborg
GUNNERTOFT GOSPEL SINGERS

Blev etableret i 2009 og har på kort tid markeret sig som et af Europas bedste gospelkor.

Gunnertoft Gospel Singers består af sangere fra hele landet, hvoraf de fleste har en konservatoriebaggrund som studerende eller undervisere.

Flere har en solokarriere med egne koncerter og CD-udgivelser.

Der er kort sagt tale om et sprudlende gospelkor spækket med en perlerække af talentfuldesolister.

Gunnertoft Gospel Singers henvender sig bredt til et publikum i alle aldre med et repertoire, der bl.a. byder på kendte gospelsange og evergreens i bedste gospelstil.

Krydret med fællessange, hvor publikum inddrages så det er lige før “taget letter”.

Gunnertoft Gospel Singers ledes af gospelpianisten Jakob Gunnertoft.

on 27 20 Skråen i Nordkraft, Kjellerups Torv 5,
9000 Aalborg
Niels Roos - Manden de kaldte Niarn

Niels ”Niarn” Roos præsenterer nyt underholdningsshow: Manden de kaldte Niarn

I vinteren 2019 tager Niels Roos (Niarn) på turné med sit nye underholdningsshow, Manden de kaldte Niarn. Det nye show kombinerer et nyt format for Niarn med både musik og historiefortællinger fra hans liv som musiker og misbruger.

Du kender Niels Roos som den aalborgensiske rapper Niarn, der står bag hits som "Dobbelt A" og "Antihelt". For fem år siden droppede Niels karrieren som Niarn, efter han

var døden nær af sit massive alkohol- og stofmisbrug.

Niels har dog kun lagt Niarn, og ikke musikken, på hylden, og er nu tilbage med et underholdningsshow, der kombinerer musik og historiefortælling.

Udover indlevelsesrige og humoristiske historier indeholder showet også både nye, såvel som ældre musiknumre krydret med anekdoter om Niels´ tid på toppen af hitlisterne og forrest i baren.

Med sig på scenen har Niels de to musikere og brødre Eirikur og Heini Corfitz, der tidligere var en del af det dansk/færøske punkband ”The Dreams”, som Niarn ved flere lejligheder har arbejdet sammen med.

Hvis du er Niarn-fan, var det for 10 år siden, eller bare er glad for musik og gode historier fra et indholdsrigt - og til tider vanvittigt - liv som rap-stjerne, så er dette showet, du helt sikkert ikke vil gå glip af.

to 28 19,30 musikkens hus, Musikkens Plads 1, aalborg Aalborg Symfoniorkester - Mahlers 7.

Med sin musik ville Gustav Mahler ikke blot skabe toner og klange, han ville beskrive livet. Han ville diskutere, hvordan vi lever det. Derfor taler Mahlers musik i høj grad til mennesket af i dag, og derfor går ingen upåvirket fra en koncert, hvor Mahlers musik er på programmet. 

Vi præsenterer Mahlers syvende symfoni, der veksler mellem en tilstand af henholdsvis ekstase og fortvivlelse som et udtryk for, at symfonien ifølge Mahler skal rumme alt det, der hører livet til. En stor og magisk symfoni, der tager os med på en underbevidst rejse ind i en verden af nattestemninger.

I samarbejde med Randers Kammerorkester og studerende fra Det Jyske Musikkonservatorium

Dirigent: Rafael Payare

to 28 20 Sømandskirken, Skagerakvej 2, Hirtshals Kajsa vala. 

Musik Under Trappen præsenterer et særdeles spændende dansk upcoming navn fra Århus: Sangerinden Kajsa Vala + band. »Det er vidunderligt at mærke et publikum, der bakker så godt op om vores koncerter. Vi får så god respons og så megen kærlighed tilbage, at det svært ikke at smile hele tiden«, siger Kajsa

Nu skruer hun yderligere op for musikken. Og det er AMERICANA, hun spiller. En genre, der sjældent synes at lykkes for andre end netop amerikanerne selv. Med en islandsk mor og en dansk far har Kajsa Valas musik rødderne plantet i den nordiske muld. Men hun har i flere omgange boet i Nashville for at dykke dybt ned i sangskriver-håndværket, og det har formet hendes eget take på den amerikanske musiktradition.

Hvis man skal placere hende i referencernes land, rammer hun skævt ind et sted imellem Alison Krauss, Gillian Welch og Cat Power. Ikke noget dårligt sted at ligge... Kajsa Vala udbygger frygtløst Americana-traditionen med antydninger af pop.

Kajsa Vala er en fremragende tekstforfatter, en sanselig vokalist og en kvindelig guitarist, der mestrer sit instrument, fra akustisk og dobro til en stærk, tung elguitar.Omkring sig har hun musikerne Anders Thorborg, Astrid Steen Noringriis, og brødrene Nis og Kristian Hybel.

NB: DØRENE ÅBNES FRA KL. 19.00

https://www.billet.dk/order/tickets/13260315/kajsa-vala-kulturhuset-
den-svenske-somandskirke-2019-02-28-20-00-00
 

         
       
   
         

tilmeld dit arrangement

Opdateret 22. februar 2019 af Søren Berg Olesen