Musik i Nordjylland - Februar 2018

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

18 20 Aalborg Kongres & Kultur Center, Europa Plads 4, Aalborg The 12 Tenors 

har begejstret fans i både Europa, Kina og Japan med deres kraftfulde stemmer, og nu er de klar med det største show i deres 10 år lange historie.

De 12 sangere, som kommer fra flere forskellige lande, forbinder på elegant vis den klassiske og moderne lyd på tværs af generationer, og de bevæger sig i alle musikkens genrer.

Publikum får derfor muligheden for at opleve de mest kendte arier, de største popsange, ballader og ikke mindst rockklassikere, som med garanti vil få alle op af stolene.

Den musikalske fortælling bakkes op af udtryksfuld koreografi og et lysshow, som gør oplevelsen til mere end en koncert.

Medvirkende: 12 tenorer, tre musikere

on 21 19,30 Musikkens Hus, Musikkens Plads 1, Aalborg Jerusalem Kvartetten 

De er blandt verdens bedste strygekvartetter med optrædener i prestigefyldte huse, som Wigmore Hall og Louvres auditorium på cv’et. Nu gæster de Musikkens Hus med et spændende program, der byder på både Beethoven og Bartok.

"Passion, præcision, varme, en guldblanding: disse er varemærkerne for denne fremragende israelske strengkvartett." - New York Times

Jerusalem Kvartetten er et ungt ensemble, som siden deres debut i 1996 har fået etableret en strålende karriere med optrædener på alle de store koncertsteder i Europa og USA samt opnået et ry som én af verdens allerbedste strygekvartetter.

Kvartetten består af fire israelske musikere, violinisterne Alexander Pavlovsky og Sergei Bresler, bratschisten Ori Kam og cellisten Kyril Zlotnikov, der alle har en betydelig karriere som solister og undervisere ved siden af deres virke som kammermusikere. Gennem 20-års intenst samarbejde har de udviklet den særlige varme og fyldige lyd og den perfekte balance mellem stemmerne, som er karakteristisk for Jerusalem Kvartetten. De har en eksklusiv kontrakt med pladeselskabet Harmonia Mundi, for hvem de har indspillet en lang række CD’er, bl.a. alle Haydns strygekvartetter og Schuberts ”Der Tod und das Mädchen”, som er blevet belønnet med adskillige internationale priser. Program

Ludwig van Beethoven: Kvartet nr. 11 i f mol, opus 95 (Quartetto serioso). Béla Bartok: Kvartet nr. 1 i a mol, opus 7. Ludwig van Beethoven: Kvartet nr. 16 i F dur, opus 135

Koncerten er arrangeret i et samarbejde mellem Aalborg Kammermusikforening og Musikkens Hus og er et led i en serie af koncerter med nogle af verdens betydeligste strygekvartetter, som arrangeres over to sæsoner, og som allerede har budt på en flot koncert med Borodin Kvartetten i oktober 2017.

to 22 20,30 huset, hasserisgade 10, aalborg Dangers Of The Sea + Kajsa Vala

Historien om DANGERS OF THE SEA er historien om et band, der var lige ved ikke at blive til noget. Det er ligeledes historien om et band, der har optrådt på Roskilde Festival og SPOT inden udgivelsen af debutalbummet - der i øvrigt er mixet af Nikolaj Nørlund. Andreas Bay Estrup, som er bandets forsanger og ophavsmand til sangene, har en baggrund som jazztrommeslager med fine eksamensbeviser fra konservatorier herhjemme og i udlandet, og havde egentligt tænkt sig at blive bag sit trommesæt. I smug havde han dog gået og puslet om en stak sange. Sangene var oprindeligt kun tænkt til skrivebordsskuffen og var en måde at få afløb for de melodier, der blev ved med at rumstere i Andreas’ baghoved. Gradvist opstod der dog et behov for at komme ud med dette udtryk, og lysten til at skabe et stærkt fællesskab voksede. Der skulle en god del overvindelse og gentagende opfordringer fra musikervenner til, før Andreas?tog mod til sig og samlede det, der skulle blive til DANGERS OF THE SEA. De første spæde skridt blev taget i sommeren 2010, hvor Andreas sendte demoer rundt til en lille håndfuld gode venner og venners venner fra musikermiljøet i København, alle med baggrund i forskellige bands. Jess Jensen (keys), som også spiller i Saybia, og Mike Juel Taagehøj (bas), som spiller i Slaraffenland, var begge to af Andreas’ tætteste venner og havde begge tidligere spillet i andre konstellationer med Andreas. Frederik Teige (guitar) var lige steget af Efterklang-karavanen, efter at have turneret med dem i 31/2 år og kendte Mike fra Slaraffenland og Efterklangs fælles turnéer. Rasmus Jusjong (trommer), som også spiller i Folkeklubben m.fl., kendte Frederik helt tilbage fra børnehaveklassen, og de havde praktisk talt lært at spille sammen og begge sunget i Københavns Drengekor.

KAJSA VALA Dansk / islandske Kajsa Vala er en vidunderlig blanding af rock, folk og country, men også med en snært af nordisk melankoli over sig - referencerne tæller alt fra Sheryl Crow til Lucinda Williams, Emmylou Harris og Patty Griffin. Hun er en rasende dygtig guitarist, som håndterer alt fra dobro til elguitar, og stemmen er stærk og sårbar på een gang. Live har hun et fabelagtigt velspillende band, og GAFFA kvitterede med en 5-stjernet anmeldelse da hun spillede koncert på SPOT Festival 2017. Kajsa Vala udgav i sommeren 2016 mini-albummet “Kajsa Vala”, som er indspillet dels i Nashville, hvor hun har boet i flere perioder, og dels i hjembyen Aarhus med Dennis Ahlgren (Tina Dickow) bag pulten. Balladen Saint Cecilia fra albummet blev udvalgt som soundtrack til ungdomsfilmen “EN-TO-TRE-NU”, og singlen Trail of Hearts fikt en flot modtagelse på DR P4. Siden da er det blevet til livekoncerter over hele landet og optrædener på bla. Jelling Musik Festival og SPOT Festival. Kajsa Vala er blevet kendt for sine fantastisk medrivende koncerter.

fr 23 19 herregården knivholt, hjørringvej 180, 9900 frederikshavn

Knivholts Venner har stiftet Knivholt Jazzklub som inviterer til 

East Harbour Jazz Band

 

Til alle musik-arrangementer kan man medbringe egen madkurv.
Øl, vand, vin og kaffe købes på stedet til meget fornuftige priser.

Du skal være medlem af Knivholts Venner samt melde dig til arrangementet hos: 


Mogens Nyeng Hansen, monyha2002@yahoo.dk eller Mobil: 40 76 56 00

fr 23 19,30 Det Musiske Hus, Rådhus Allé 98, Frederikshavn Jesper Lundgaard og 4 mands orkester: Elvis. 

Frederikshavn Teaterforening præsenterer: 

Elvis. En mand og hans musik. 

Det bliver en aften med alle de største hits og de bedste historier fra The King of Rock?n Roll.

Jesper fortolker med sin store stemme og intime nærvær det bedste fra Elvis' fantastiske karriere. Aftenen er fyldt med nostalgi, tempo, charme og sange, vi alle kender, og publikum synger hjertens gerne med. Vi skal omkring starten på Elvis? musikalske karriere, gospel rødderne, comeback special, hyldest til Las Vegas m.m. Koncerten bygges op på små fortællinger/anekdoter og fortolkninger af Elvis' musik. 

Medvirkende: Jesper Lundgaard og 4 mands orkester.

fr 23 20 Vendelbohus, Hjørring MICHAEL FALCH SOLO

Det er igen blevet tid for topaktuelle Michael Falch til at tage på en af sine intime, akustiske soloturnéer. Den danske rockveteran medvirker i årets udgave af seersuccesen Toppen af Poppen på TV2, og under en heftigt rockende periode med sit band udsendte han sidste år det dristige, moderne album, ‘Pludselig alting samtidig’, der blev lovprist overalt og præmieret af Statens Kunstfond som et af årets vigtigste albums. Den nu 61-årlige Michael Falch har gennem årene udviklet sig til et fænomen, der går sine egne veje i dansk rock ved konstant at variere sit kunstneriske udtryk. 

Han brugte sommeren 2017 på en stribe livsglade festivalshows med KrebsFalch, og i efteråret udgiver Gyldendal hans åbenhjertige ungdomserindringer, ‘Til grænsen’, ligesom Universal udsender et opsamlingsalbum ovenpå Toppen af Poppen. I februar-marts 2018 gælder det igen hans solo optrædender, der gennem 20 år er blevet berømmede for deres vekslen mellem bevægende livshistorier og løssluppen intensitet i sange, hvoraf en flere er blevet en del af den danske sangskat – tænk bare på Mød mig i Mørket, I et land uden høje Bjerge, Superlove, Ud af Mørket og Den Eneste i Verden. Michael Falch har aldrig været bedre, lyder det alle steder fra, og han demonstrerer igen og igen, at det passer, hvad man siger om ham: At han også ene mand kan få enhver sal til at grine og græde, synge og gynge.

Arrangør: I morgen er det jul, Mor

fr 23 20 huset, hasserisgade 10, aalborg Annika Aakjær (Solo) 

Annika Aakjær har skabt et stærkt og ganske særligt navn for sig selv på landets livescener. Hendes evne til at bevæge og underholde sit publikum er helt unik og sætter hende i kategori med nogle af den danske musikscenes største kapaciteter. Aakjær drager nu på landevejene igen, denne gang solo, for at præsentere publikum for sine sange – klar til at spille sange publikum kender og elsker, samt materiale som endnu ikke er spillet i offentligheden. Interessen for Annika Aakjærs koncerteret har været massiv – og publikums-tilstrømningen har resulteret i fulde huse over hele landet - således også sidste gang hun lagde vejen forbi Huset. 

Annika Aakjær er uddannet som sangskriver ved Rytmisk Musikkoncervatorium, albumdebuterede med den anmelderroste ”Lille Filantrop” i 2008. Siden har Aakjær udgivet ”Missionær” (2010) og ”Lykkens Gang” (2016) og medvirket i flere succesfulde film musikalske teaterstykker som ”Oliver med et Twist” på Nørrebro Teater og blockbusteren ”Come Together” på Øster Gasværk i 2009 og 2010. Hun har været nomineret til P3 Guld, DMA og modtaget DJBFAs hæderspris for sangen ”Gummi T” som hun også modtog en Robert for.

24 15 - 18 skagen bryghus Bach, larsen & thrane (BLT) - rock
24 19 herregården knivholt, hjørringvej 180, 9900 frederikshavn

Knivholts Venner har stiftet Knivholt Jazzklub som inviterer til 

P.S. Swingband

Til alle musik-arrangementer kan man medbringe egen madkurv.
Øl, vand, vin og kaffe købes på stedet til meget fornuftige priser.

Du skal være medlem af Knivholts Venner samt melde dig til arrangementet hos: 
Mogens Nyeng Hansen, monyha2002@yahoo.dk eller Mobil: 40 76 56 00

24 20 Det Musiske Hus, Frederikshavn tradish

Tradish blev dannet i 2009 og udgav kort efter deres første CD ”Beyond the Borders”.

Dette var kimen og spiren til nogle efterfølgende travle år med turneer og koncerter i ind- og udland. På deres rejser har de mødt mange nysgerrige musiknydere og –ydere på den levende europæiske folkscene møderne med publikum og andre musikere har givet næring og inspiration og deres seneste cd ”Roots and Shoots” er et resultat af denne udveksling.

Tradish er: John Pilkington: vokal, guitar, bouzouki, step Louise Ring Vangsgaard: violin, bratsch, vokal Brian Woetmann: bodhrán, percussion, vokal, step

Tradish: Trad- på grund af en dyb respekt for den stærke og alsidige irske musiktradition. -ish fordi de er en del af den levende tradition som er i konstant bevægelse, søgende efter nye retninger, åbne for nye idéer og nysgerrige efter nye inspirationer.

De har alle med mangeårig base i Aarhus bevæget sig i og på tværs af mange forskellige genrer og traditioner. På grund af deres erfaring med at spille alt fra små pub-sessions til store festival gigs, appellerer Tradish ikke kun til det irske ”hardcore trad publikum”, men rammer også folk der ikke normalt lytter til folkemusik.

Historien Den levende musikalske tradition som refererer til genren “Irsk Traditionel Musik”, har en lang og fascinerende udvikling. Af og til glemmes det at evolutionen af denne musik ikke udelukkende er foregået indenfor Irlands grænser. Den er også i høj grad sket blandt musikere født udenfor Irland eller irske emigranter, som har bragt deres kulturarv med rundt i verden.

Traditionel irsk musik har således gennem de sidste 200 år vokset sig til et kraftfuldt træ med forgreninger og spirer over hele verden. Emigration har bragt musikken vidt omkring og dens smittende energi har hjulpet den traditionelle musik til at blomstre op. Nu er den et globalt fænomen i fuldt flor. Den er et vidnesbyrd om at den irske musik lever i bedste velgående og holder tradition og fornyelse i ligeværdigt sammenspil.

Rejsen Igennem ”Roots and Shoots” tager de tre musikere i Tradish os med på en rejse, hvor brændstoffet hentes fra træets rødder og betragtninger af folks liv lige nu. Rejsen og CD’en starter med en vild nat igennem den vestirske by Galway til nogle af de steder, hvor levende irsk musik i øjenhøjde er velkommen og elsket. CD’en og musikken ender selvfølgelig trygt hjemme igen, der hvor musikken og historien startede.

Efter at ”Roots and Shoots” høstede begejstrede anmeldelser blev Tradish valgt som ét af 10 bands som repræsenterede Danmark i musikeksport projektet ”Danish Roots – Growing in the World”

24 20 Musikkens Hus, Musikkens Plads 1, Aalborg Koppel / Sonne / Binzer / Pasborg / Koppel 

Når fem af Danmarks mest velrenommerede musikere går på scenen i Musikkens Hus er der dømt musikalsk topmøde af den sjældne slags. Bliv blæst bagover af det musikalske dreamteam bestående af saxofonisten Benjamin Koppel, trommeslageren Stefan Pasborg, Anders Koppel på orgel og D*A*D* musikerne Jacob Binzer og Laust Sonne på guitar og trommer.

Alle har de spillet med store berømtheder fra såvel den internationale jazz-, rock- og popscene som den danske. Benjamin Koppel, Laust Sonne, Jacob Binzer, Stefan Pasborg og Anders Koppel har årelange venskaber og samarbejder på kryds og tværs bag sig – og nu står de fem stjerner på scenen sammen for første gang.

Elsker du god musik? Så kan dette meget vel blive årets musikalske højdepunkt. Uanset om du er inkarneret jazzer, overbevist rock-fan, elsker af world music, singer-song-writer-folk eller popmusik - musikken i hænderne på disse fem supermusikere vil blæse liv i håret og slå benene væk under de fleste.

Repertoiret tager afsæt i de fem stjerners musikalske baggage og kompositoriske klenodier - og der er lagt op til tungt swingende, medrivende og melodisk instrumentalmusik, der øjeblikkeligt vil rejse et folkeligt krav om både koncertgentagelse og indspilninger i fremtiden! De medvirkende

Jacob Binzer, guitar (har spillet med D*A*D* samt med topnavne som fx Chris Cornell)

Anders Koppel, hammond orgel (har spillet med bl.a. Savage Rose, Bazaar samt jazzstjerner som Kenny Werner og Miroslav Vitous)

Laust Sonne, trommer (har spillet med D*A*D*, været ankermand i bands som Dear og Bugpowder, og arbejdet med bl.a. Kira Skov, Eve, Tim Christensen, mv.)

Benjamin Koppel, saxofon (har spillet med bl.a. jazzstjerner som Phil Woods, Paul Bley, Joe Lovano, Brian Blade og i danske sammenhænge som Moonjam, Alberte Winding, Pede B, mv.)

Stefan Pasborg, trommer (har vundet et utal af jazz priser og spiller bl.a. i Ibrahim Electric og har lige modtaget Ken Gudmand Prisen

25 11 kappelborg, skagen MOTOR MILLE & BAND

De seneste år har vi grinet og fjollet med Motor Mille på Ramasjang - til februar skal vi fjolle med hende på Kappelborg - og vi glæder os!!!

Måske kender du Motor Mille allerbedst fra Monsters Busters, Cirkus Summarum eller Ramasjang Club, hvor hun elsker at danse.

Koncerten er for alle børn og voksne, der er klar på et fantastisk show, men den seje pige med de lyse fletninger! - Showet er fyldt med sange, musik, dans, sjov og ballade, og alle børn får rig mulighed for, at træde ind i dansens univers og hygge sig uden at snuble over krav og forventninger.

Med sig på Kappelborg har Motor Mille sit fantastiske band: 

Mikkel Fisker: Bas og kor 
Mads Fogt: Guitar og kor 
Jens Daugaard: Kapello, trommer og kor

25 13,30 rådhuscentret, frederikshavn Malurt hot lips (ole reichsteins jazztrio)

Ældre sagen Arrangerer. 
Tilmelding senest 3 dage før arrangementet til Gitte Funch, 3024 1207 eller Palle Mølholt, 2819 6932.
Meld afbud hvis du bliver forhindret.

25 16 Musikkens Hus, Musikkens Plads 1, Aalborg Det Kongelige Kapel 

Mærk romantikken og minderne om dit livs forelskelse skylle ind over dig, når Musikkens Hus slår dørene op til en aften i den romantiske musiks tegn. I flot selskab med Det Kongelige Kapel og den franske mesterdirigent Bertrand de Billy skal vi nyde tonerne af store romantiske værker af Wagner, Schubert og Brahms.

Tag din kære i hånden, sæt jer tilrette i Koncertsalens bløde stole og nyd, at I er ude sammen. Mærk orkestrets volumen og velklingende samspil, når koncerten begynder med forspillet til Wagners opera ”Lohengrin” efterfulgt af symfonier af Schubert og Brahms.

Første sats af Schuberts ”Symfoni nr. 8” – også kaldet ”Den Ufuldendte” – er én af den klassiske musiks mest iørefaldende melodier, og andensatsen følger lige så smukt op. Hvorfor Schubert afbrød sit arbejde med symfonien kun et par takter inde i den 3. sats, er forblevet en gåde. Nogle af gisningerne går på, at Schubert var intimideret af Beethovens bedrifter inden for symfonien som genre, herunder ikke mindst Beethovens prægtige finaler. Hvis det var tilfældet, var Schubert ikke alene.

Også én af 1870’ernes mest respekterede komponister - Johannes Brahms følte, at han stod i skyggen af Beethovens storhed, bl.a. fordi hans Symfoni nr. 1 til hans store irritation blev kaldt ”Beethovens tiende”. Det blev dog til hele fire symfonier fra Brahms egen hånd, hvoraf I kan glæde jer til at høre den fjerde, som er en af de mest storslåede af Brahms værker.

Når I forlader Musikkens Hus vil I være fyldt op af romantik og klar til at vende tilbage til hverdagen med fornyet energi og endnu et godt minde, som I kan huske tilbage på sammen. Program

Richard Wagner, Forspillet til operaen Lohengrin Franz Schubert, Symfoni nr. 8 (Den Ufuldendte), D.759 Johannes Brahms, Symfoni 4, opus 98

on  28 20 Det Musiske Hus, Rådhus Allé 98, Frederikshavn MARTIN BRYGMANN MED BAND & DANMARKS UNDERHOLDNINGSORKESTER

Bates Delight – om Martin Brygmann

Martin Brygmann er komponist, skuespiller og har en fortid som trommeslager. Som komponist og sangskriver har han i 20 år skrevet musik til solister, film, tv og teater og ofte på tværs af de kunstneriske genrer. Trods denne solide musikalske erfaring er det første gang Martin Brygmann udgiver et uafhængigt soloalbum. Martin Brygmann er blevet udnævnt af KODA til den mest spillede danske kunstner på radio i 15 år med sangen “Vent på mig” og at hans musik er blevet folkeeje var tydeligt, da han i 2006 fik 3 af sine melodier med i den nye højskolesangbog bl.a. “En kort en lang”. Seneste kompositioner som skabte offentlig opmærksomhed var 8 nye sange til musicalen ”En kort, En lang” på Ålborg teater. Forestillingen vandt en Reumert for Årets Musikteater/show 2014 og blev siden opført på Nørrebro Teater i 2015. I 2015 modtog Martin Brygmann DJBFA’s komponistpris og han har gennem årene vundet 4 danske Grammy’er bl.a. Årets Danske Hit og Årets Danske Radio Hit for sine kompositioner til Lex&Klatten og Det Brune Punktum. Om albummet ”Bates’ Delight” siger Martin Brygmann: ”Det handler om alle de følelser, livet fylder mig med – fra angst til fryd”. Titlen til albummet er taget fra sangen Driving, hvor det forelskede par i et kort glimt får deres lykkelige romance afbrudt af Hitchcock’sk uhygge.

Martin Brygmanns første solo album er produceret i et samarbejde mellem ham selv og den svenske arrangør Pål Svenre Musikken er indspillet fra grunden i det legendariske Atlantis Studio i Stockholm hvor ABBA i sin tid indspillede deres seks første albums. Udover hit-brødrene Ulf og Henrik Jansson har den 6 dobbelte amerikanske Grammy-vinder Vince Mendoza arrangeret strygerne til tre af albummets tolv sange og han tog oven i købet turen fra L.A. til Konservatoriets Koncertsal i København, hvor han dirigerede Danmarks Underholdningsorkester.

I forbindelse med udgivelsen af sit første solo album BATES DELIGHT tager Martin Brygmann på turné med Danmarks Underholdningsorkester samt albummets rytmegruppe fra Stockholm. Udover sange fra det nye album BATES DELIGHT vil koncert-repertoiret bestå af nye arrangementer af Martin Brygmanns mange hits: Vent på Mig, En Kort en lang, Ud i Det blå, Jeg er for kendt og mange flere kendinge. Martin Brygmann binder aftenen sammen med historier om hvad der drev ham, anekdoter og fortællinger om sangenes tilblivelse.

Med på turneen er udover Martin Brygmann, 
Pål Svenre (keys,perc. and backing vocals), 
Jesper Nordenström (keys), 
Henrik Janson (guitar), 
Tobias Gabrielson (bass), 
Ricard Hux Nettermalm (drums), 
Ole Kibsgaard (perc. backing vocals mm)

Danmarks Underholdningsorkester havde været en stærk dansk kulturinstitution i 75 år, da Danmarks Radio pga. sparekrav valgte at lukke orkestret. Der lød et ramaskrig i befolkningen! Heldigvis fandt stærke kræfter i dansk musikliv og dansk erhvervsliv sammen om, at orkestret kunne fortsætte i privat regi. Orkesteret er kendt for sit enestående kunstneriske niveau og som et af de få orkestre i Europa, der bygger bro mellem den klassiske og den rytmiske musik.

         
       
   
         

tilmeld dit arrangement

Opdateret 18. februar 2018 af Søren Berg Olesen