Musik i Nordjylland - Februar 2019

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

fr 1 20 maskinhallen, skolegade, frederikshavn BRIAN DOWNEY’S ALIVE AND DANGEROUS – Thin Lizzy Tribute

Brian Downey’s ALIVE AND DANGEROUS er opkaldt efter det legendariske Thin Lizzy live album “Live and dangerous” fra 1978.

Et album der af mange betegnes som verdens bedste live album.

Brian Downey har fundet sammen med guitaristen Brian Grace fra hjembyen Dublin i Irland. Grace har tidligere spillet med bl.a Brush Shields (Skid Row) og Andrew Strong (The Commitments). Han betegnes som én af irlands bedste guitarister.

Ligheden mellem frontfigur Matt Wilson og Phil Lynott både musikalsk og visuelt er slående. Samtidig med at man tydeligt kan høre inspirationen fra Phil Lynott bidrager han bestemt også med et personligt udtryk. Matt Wilson og guitarist Phil Edgar er hentet i Belfast i Nordirland hvor de spiller sammen i det populære band El Dude Brothers.

Glæd dig til en aften med Lizzy klassikere som The Boys Are Back In Town, Cowboy Song, Dancing in the moonlight, Whisky in the jar, Rosalie, Still in love with you, Warrior, Jailbreak m.fl.

Medvirkende:
Brian Downey: trommer
Matt Wilson: vokal / bas
Brian Grace: guitar / kor
Phil Edgar: guitar / kor


Se mere på: https://www.briandowneysaliveanddangerous.com/ 

fr 1 19,30 Det musiske hus, rådhuspladsen, frederikshavn Krash og Chopin danser – Dobbeltforestilling med afsæt i 2 forskellige musiktraditioner

CHOPIN DANSER af Tim Rushton blev oprindeligt skabt til Operaens foyer i august 2017, som et forstudie til denne forestilling. Frédéric Chopin, også kaldet klaverets digter, var både teknisk nyskabende, fantasifuld og poetisk søgende. Han kunne om nogen få klaveret til at synge. Med udgangspunkt i Tim Rushtons store kærlighed til Chopins intime klavermusik udforsker han menneskets inderste romantiske relationer.

Det bragende energiske værk KRASH af den eftertragtede koreograf Alessandro Sousa Pereira er aftenens andet værk. KRASH er et værk fyldt med vild-skab og maskulin kropsenergi inspireret af sammenstødet mellem forskellige kulturer. Værket tager afsæt i digtet med samme titel forfattet af den danske poet Niels Frank, men KRASH er samtidig en ode til Pereiras brasilianske rødder, både hvad angår trin, udtryk og musik. Stjerneproduceren DJ Turkman Souljah har komponeret musikken med udgangspunkt i de sensuelle rytmer vi kender fra Latinamerikas folke- og populærmusik.

Pressen skriver: “Rushton lytter som koreograf til musikkens impulser, helt ned i detaljer, aldrig med et ironisk, distancerende forhold til Chopins elegante virtuositet.? Gregers Dirckinck? Holmfeld “…KRASH oser af sex, råstyrke og livsappetit” et herligt up-beat at gå hjem på.?WEEKENDAVISEN, Majbrit Hjelmsbo

Medvirkende: Internationale top proff. Dansere

Koreograf kunstnerisk leder og Reumertvinder Tim Rushton og koreograf Alessandro Sousa Pereira.

Varighed 80 min. inkl. pause

Arrangør: Frederikshavn Teaterforening
Intro fra kl. 18.30

2 20 Kappelborg, skagen BILLY CROSS BAND : KONCERT

Ikke mange kan konkurrere med Billy Cross, når det gælder den seksstrengede gun, og med et utal af solide hits i bagagen tilført 4 ypperlige musikere, er der lagt op til en gedigen rock'n'roll-fest, når Billy Cross Band går på scenen på Kappelborg til februar.

Vi glæder os til det nye og overraskende, men bestemt også de gode gamle som "Blues Suede Shoes" og "Six Days On The Road" - ren rock'n'roll-nostalgi!

Line up: 
Billy Cross, vokal & guitar 
Flemming "The Legend" Ostermann, vokal & bas 
Henrik Askou, trommer 
Mads Wegner, guitar

Baren åbner kl. 19 Unummererede sidde- og ståpladser

billettelefonen T: 7020 2096 kontaktes eller personlig henvendelse kan ske på Skagen Turistbureau. Skagens Bibliotek kan være behjælpelig med online-bestilling ved personlig henvendelse.

ARRANGØR Kulturhus Kappelborg

2 20 AKKC, aalborghallerne Fast Love - a Tribute to George Michael

Varighed: Ca. 2 timer inkl. pause

Forbered dig på en uforglemmelig aften, når en af tidens største popmusikere, britiske George Michael, hyldes i et storslået koncertshow spækket med klassikere og musikalsk nostalgi.

Med flere end 85 millioner solgte albums på verdensplan og en kåring som den mest lyttede kunstner i britisk radio over en periode på 20 år (fra 1984-2004) kan der ikke sås tvivl om George Michaels status som en af popmusikkens helt store navne.

Popikonets glorværdige karriere markeres med koncertshowet Fast Love – A Tribute to George Michael, hvor publikum tages med på en musi-kalsk rejse, der blandt andet byder på et genhør med Wham!-klassikere og solohits som Careless Whisper, Freedom, Faith, Father Figure, One More Try og Outside.

Showets vokalpræstation leveres af sangeren Joseph Sansome, som ud over at være næsten identisk med hovedpersonen rent udseendemæssigt, også har en autencitet i sin stemme, der kan begejstre selv de mest inkarnerede George Michael-fans. 

Medvirkende

Joseph Sansome 
2 korsangere 
4 dansere 
5-mands band

to 7 20 Vendelbohus, Nørregade, Hjørring The Dublin Legends (medlemmer fra The Dubliners)

arrangør: Spar Event

www.Ticketmaster.dk 

fr 8 20 arena nord, frederikshavn George Michael Tribute – Fast Love

Forbered dig på en uforglemmelig aften, når vi hylder en af tidens største pop-musikere. Oplev alle klassikerne fra Wham! og George Michaels fantastiske solohits, med sange som Careless Whisper, Freedom, Faith, Father Figure, One More Try, Outside og mange flere, når det verdensomspændende show ‘Fast Love – A Tribute to George Michael’ kan opleves i Arena Nord. Du tror ikke dine egne øjne, men det er næsten som at se George Michael stå på scenen, og med et fantastisk band, kor og show i ryggen, vil Fast Love showet og forsangeren, Joseph Sansome blæse dig bagover af begejstring.

fr 8 20 Maskinhallen, skolegade, frederikshavn Folkeklubben

Når Folkeklubben i foråret 2019 over 18 koncerter drager på forårsturné, er det med nye sange i kufferten. Bandet er aktuelt i studiet med den Los Angeles-baserede producer Frederik Thaae for at arbejde på deres kommende fjerde album.

Folkeklubben har gennem 7 år markeret sig som et af landets bedste og mest flittige liveorkestre. Når trioen i foråret 2019 stævner ud på turné, vil rygtet vide, at det er med en hel stribe nye sange i ryggen. Producer Frederik Thaae er fløjet hjem fra Los Angeles for at bistå bandet, der i skrivende stund er i gang med at indspille det, der bliver bandets fjerde fuldlængdealbum – og som følger op på et i forvejen imponerende bagkatalog med hits som ”Fedterøv”, ”Danmarksfilm” og ”Torben Ulrich”. Titel og dato på det kommende album er endnu ukendt.

Turnéen består af 18 stående koncerter. Om de kommende koncerter siger bandet:

”Vi går efter at skabe et poetisk rockbrag af en aften! Og vi glæder os til at blande bagkataloget med spritnye og hårdtslående sange, der vil vise nye sider af klubben. Som Bob Dylan skriver hver gang han annoncerer nye koncerter til sin never ending turné: Don´t you dare miss it!”, lyder det fra Kjartan Arngrim, Rasmus Jusjong og Rasmus Dall.

Folkeklubben blev stiftet i 2011 og har siden da udgivet tre fuldlængdealbums – senest senest udgivelsen ”Slå Flint!”, der blev modtaget med en perlerække af flotte anmeldelser og gik direkte ind som nummer 1 på den danske albumhitliste. Albummet blev af musikmagasinet GAFFA kåret som årets danske udgivelse. Diskografi

Slå flint! – Album (ArtPeople, 2016) Danmarksfilm – Album (ArtPeople, 2014) Nye Tider – Album (ArtPeople, 2013) Popsang – EP (ArtPeople, 2012)

fr 8 20 Spillestedet Blokhus

(Hos Kulturhuset Blokhus, Vesterhavsvej 6, Blokhus

 

Dressed for Roxette

ROXETTE skrev soundtracket til de farverige 90’ere! Nu tager Danmarks bedste ROXETTE tribute band dig med på en nostalgisk rejse tilbage til da walkman var Gud, og du spillede luftguitar på dit værelse. Du får lyst til at spole kassettebåndet tilbage igen og igen for at skråle med på “The Look” og “Dressed for Success” -fuldstændig som du gjorde det, da du var teenager og Beverly Hills 90210 dikterede tøjstilen. 

Så frem med hårbørsten – det musikalske lydniveau og håret er nemlig ualmindelig lækkert og højt, når bandets syv topprofessionelle musikere leverer deres velsmurte sceneshow. I front som Maria Fredriksson og Per Gessle er sangerinde, Anja Møllerskov og sanger/guitarist Christian Visti, og de bringer sammen med resten af DRESSED FOR ROXETTE dansegulvet i kog, og sørger for at du svæver derfra på en sky af fed 90’er-eufori

fr 8 20,30 Hotel Hjallerup kro SKO & TORP - AKUSTISK

Den dansk poprock-duo bestående af sanger Søren Sko og guitarist Palle Torp, der i alt har solgt omkring 400.000 albums i Danmark. Har landet over gæstet mange koncertsteder med stor succes. Før duoen blev en realitet, havde Søren Sko bl.a. sunget kor for Poul Krebs og Sanne Salomonsen, mens Palle Torp havde haft en fortid i Elevatordrengene og Thomas Helmig Brothers. 

De mødtes under en jamsession på Aarhus Universitet, og blev dannet i 1989. Pladeselskabet Sonet var tilbageholdende med at udgive debutalbummet On a Long Lonely Night, men i 1990 blev albummet udgivet og blev et hit over hele landet. Albummet solgte omkring 200.000 eksemplarer, hvilket gør det til det bedst sælgende debutalbum i Danmark nogensinde. Succesen indbragte duoen to danske Grammy'er i 1991 for "Årets nye navn", og Søren Sko for "Årets danske sanger". 

Året efter udkom albummet Familiar Roads. Deres musik er inspireret af den amerikanske vestkystrock og blev en elsket musikgenre i Danmark, da Sko/Torp væltede landet med On a Long Lonely Night. Lækkert guitarspil, skønne tekster leveret med kærlighed af en fantastisk sangstemme gør musikken til noget helt unikt og en intim oplevelse.

arrangeret af hjallerup musikforening

9 12 Kappelborg, skagen FROKOSTJAZZ m. INDRA : KONCERT

Glæd jer til FROKOSTJAZZ m. lækker jazz, sild og fiskefrikadeller fra Iscaféen Skagen

Pressen skrev: “Her name may be unfamiliar, but that surely is about to change... She possesses a hauntingly pure voice and a knack for unearthing provocatively unorthodox material.” Clive Davis, The Sunday Times

Glæd jer til vinterferien, hvor vi igen inviterer inden for til vores populære FROKOSTJAZZ.

Vi får denne gang besøg af den amerikanske sangerinde Indra Rios-Moore, der sammen med de 3 store danske, musikalske kapaciteter Benjamin Trærup, Thomas Sejthen og Uffe Steen præsenterer publikum for et samspil, som er ganske unikt.

Repertoiret indeholder både egne sange og nye personlige fortolkninger af bl.a David Bowie, Pink Floyd, Steely Dan og Duke Ellington, og der er lagt op til en musikalsk oplevelse i international topklasse.

Line up: 
Indra Rios-Moore, vokal 
Benjamin Trærup, sax 
Thomas Sejthen, bas 
Uffe Steen, guitar

PROGRAM

Sild, snaps, fiskefrikadeller & ost kl. 12 - 13

Koncert kl. 13 - 15

Inkl. frokost, jazz & en snaps

billettelefonen T: 7020 2096 kontaktes eller personlig henvendelse kan ske på Skagen Turistbureau. Skagens Bibliotek kan være behjælpelig med online-bestilling ved personlig henvendelse.

ARRANGØR Kulturhus Kappelborg i samarbejde med Iscaféen / Skagen Bamsemuseum.

Koncerten er en del af VinterJazz 2019

fr 15 20 Kappelborg, skagen LAURA MO trio : KONCERT 

Laura Mo - som oprindelig er fra Hjørring i Nordjylland - er en af Danmarks mest originale sangerinder, og til februar indtager hun Kappelborg for første gang.

Da Mo optrådte på Tønder Festival i 2017, skrev Gaffa skrev efterfølgende meget rammende: “Laura Mos særkender er hendes smukke, lyse ungpige-stemme og hendes velskrevne danske tekster, hvor poesi møder humor på et hverdagspræget, mundret dansk.” - Og teksterne er godt nok danske, men i musikken hører man en stor kærlighed til den amerikanske klang og Mo's rejser på de store highways "over there". Kærligheden til de amerikanske rødder skinner således igennem og musikken har strejf af rhythm and blues, ubekymrethed og længsel ...

Ud over sangen behersker Mo bl.a. guitar, 5-strenget banjo, klaver og stortromme, og når hun optræder på Kappelborg er der også er plads til en anekdote eller to.

Hendes sange har det for vane at snige sig ind under huden og gøre et uudsletteligt indtryk, så glæd jer til en aften, som ikke sådan lige går i glemmebogen ...

Line up: følger

Salen er stillet op med caféborde, så stemningen bliver hyggelig tæt og intim.

billettelefonen T: 7020 2096 kontaktes eller personlig henvendelse kan ske på Skagen Turistbureau. Skagens Bibliotek kan være behjælpelig med online-bestilling ved personlig henvendelse.

ARRANGØR Kulturhus Kappelborg

fr 15 20 Vendelbohus, Nørregade, Hjørring Rasmus Walter

arrangør: Spar Event

www.Ticketmaster.dk 

to 21 20 Kappelborg, skagen DODO & THE DODO'S - "hvor kom vi fra ..." : KONCERT

Dodo & The Dodos har siden 1986 været leverandører af dansk kvalitetspop og har i dag et bagkatalog med sange, der så velkendte og elskede, at de for længst har fået titlen som ”evergreens” i dansk musikhistorie. - Glæd jer til et genhør med "Vågner i natten", "Sømand af verden", "Vi gør det, vi kan li’" og "Pigen med det røde hår", når bandet gæster Kappelborg i forbindelse med deres akustiske tour "Hvor Kom Vi Fra”.

På Kappelborg spilles de allerstørste sange af de 5 originale musikere – helt akustisk, og helt tæt på.

Line up: 
Dodo Gad, vokal 
Jens Rud, vokal 
Steen Christiansen, guitar 
Anders Valbro, guitar 
Lars Thorup, trommer

billettelefonen T: 7020 2096 kontaktes eller personlig henvendelse kan ske på Skagen Turistbureau. Skagens Bibliotek kan være behjælpelig med online-bestilling ved personlig henvendelse.

ARRANGØR Kulturhus Kappelborg

         
       
   
         

tilmeld dit arrangement

Opdateret 05. december 2018 af Søren Berg Olesen