Musik i Nordjylland - Januar 2019

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

fr - sø 25 - 27 20 musikkens hus, Musikkens Plads 1, aalborg Tina Dickow (Totalt udsolgt)

Til januar kan du opleve Tina Dickow på scenen i Musikkens Hus, når hun drager på turné med sit nyeste album FASTLAND.

Det er fire år siden, Tina Dickow udgav albummet Whispers. Fire år, hvor hun har spillet et væld af koncerter, senest i Hamburgs berømte koncertsal Elbphilharmonien, som Dickow solgte ud på blot fire minutter. Nu er Tina Dickow atter pladeaktuel med sit nye album FASTLAND, og den 25. januar lægger hun vejen forbi Musikkens Hus, hvor publikum kan se frem til en aften med hits fra sangerindens nyeste album, som blandt andet indeholder singlerne ”Adams House”, ”Fancy” og ”Devil’s Door”.

FASTLAND

FASTLAND, der udkom i september, er Tina Dickows 11. studiealbum, men ikke desto mindre er der masser af nyt under solen. Den akustiske guitar er trådt i baggrunden på FASTLAND, der har fængende omkvæd, energi og varme klange og ikke mindst Dickows vokal i fokus.

Den århusianske sangerinde fortæller om albummet:

"Det nye denne gang har været, at guitaren ikke talte til mig, da jeg skulle i gang med at udvikle de sangidéer, jeg havde. For at arbejde mig ud af den skriveblokade, det affødte, satte jeg mig i stedet bag trommesættet eller med en synthesizer. Jeg måtte gentænke alle mine idéer og finde nye veje frem. Det har gjort, at vi, hvis jeg selv skal sige det, har ramt en fed balance mellem det skarpe og energiske og så det dybe og emotionelle. Der er faktisk en hudløshed i, at jeg ikke har haft guitaren at "gemme mig bag", hvis man kan sige det sådan".

FASTLAND er Tina Dickows til dato mest ambitiøse udgivelse internationalt, hvor hun har et af de største selskaber, BMG, i ryggen, og hun rejser i øjeblikket rundt og laver presse i diverse lande, hvor hun også spiller koncerter dette efterår.

27 15 - 18 Nordjyllands Idrætshøjskole, Parkvej 61, Brønderslev Nytårskoncert 2019 

Prinsens Musikkorps sender en venlig hilsen til 2018 og byder samtidig 2019 velkommen med et brag af en koncert på Nordjyllands Idrætshøjskole.

Denne gang har orkestret allieret sig med den musikalske spradebasse Niels Olsen, så der er i dén grad lagt i kakkelovnen til en underholdende og festlig koncert.

Koncerten er arrangeret i samarbejde med Kulturskolen i Brønderslev Kommune.

Dørene åbnes en time før arrangementet.

27 16 Center for Dansk Jazzhistorie, Kjellerups Torv 2, Aalborg BAD & GOOD - Rites of Passage or Lydia's Naughty Kids. 

"And it was written in the hoily book of Franz, the sad mole, in the year 71.805.691 before Lydia time: "The day will come when they find Lyzirien!".

And so they did. After this long journey around the most peculiar places and his quest to find the fairytale book, the Griffen and his friends finally remembered the land they all came from: Lyzirien.

"Vi er fra byen Lydia som ligger i Lyzirien et land hvor alt er svømning og vokset fra et løg.

Griffen greb pyjamas han håber på en drøm ikke på Bahamas men i en nyttestrøm.

I Lyzirien er alt omvendt og ingen er regent og spørger du mig "hvorfor" så råber jeg "DERFOR" (Frida, Oana & Ditlev)

All of a sudden theu could distinguish the veils between the different layers of the worlds, and after all the years the times for the Rites og Passage came near. What would happen and which tools, wisdom or craziness will they come up with? The signs, games and messages will be revealed to us common mortals on Sunday the 27th of January at 16.00 at the Jazzcenter

You don't want to miss the revelation and the new adventures! Ditlev, Frida and Oana will share their journey with you and "Franz, the sad mole", will do his appearance in the depth of the dark earth. Welcome! Willkommen" Bienvenue! 

Medvirkende: 
Marius Ungureanu - viola and voice 
Edgars Cirulis -piano 
Jakob Mygind - sax 
Kenneth Dahl Knudsen - bass.

27 18 Hotel Hirtshals, Havnegade 2, Hirtshals Nytårskoncert. 

Skyd det nye år ind med Vendsyssel Symfoniorkester på Hotel Hirtshals i et brag af en nytårskoncert. 

Vendsyssel Symfoniorkester er fast ingrediens i denne nytårstradition i Hirtshals, som altid trækker et stort og trofast publikum.

Dette 35 mand store orkester under ledelse af dirigent Arthur Vetvik, spiller som altid værker af tidens allerstørste komponister. Glæd dig til et krydret musikalsk festfyrværkeri af klassiske og moderne toner.

igen i år en lækker 2 retters koncert-menu komponeret af Hotel Hirtshals. 

ti 29 20 AKKC, aalborghallerne Giselle - Det Kongelige Teater og Aalborg Symfoniorkester 

Varighed: Ca. 2 timer og 20 min. inkl. pause

Publikum kan se frem til en fortryllende aften, når Det Kongelige Teater blænder op for den smukke ballet Giselle, som er en berusende og besættende skæbnefortælling om forsmået kærlighed og om at elske ud over livet.

Med en gribende historie krydret med en udsøgt scenografi er Jean Coralli og Jules Perrots mesterstykke fra 1841 den perfekte introduktion til klassisk ballet.

Forestillingen, hvis koreografi instrueres af balletmester Nikolaj Hübbe og Silja Schandorff, er særligt berømt for sin æteriske måneskinsdans og sine dramatiske roller.

Balletten spejler romantikkens interesse for det mystiske, det overnaturlige og det grænseoverskridende og handler om den uskyldige bondepige, Giselle, der overgiver sig med krop og sjæl til adelsmanden Albrechts flirt og forførelse. Dog viser det sig, at hun har forelsket sig i en mand, som allerede er lovet væk til en anden kvinde, og da Albrechts forræderi går op for hende, mister Giselle både forstanden og livet.

Aalborg Symfoniorkester, med dirigent Garrett Keast i spidsen, står for ballettens musikalske ledsagelse.

Medvirkende

Den Kongelige Ballet

ORKESTER Aalborg Symfoniorkester under ledelse af Garrett Keast

KOREOGRAFI: Silja Schandorff og Nikolaj Hübbe

MUSIK: Adolphe Adam

KOSTUMER: Mia Stensgaard

SCENOGRAFI: Maja Ziska

on 30 19,30 Budolfi Kirke (Aalborg Domkirke), Algade 40, Aalborg Koncert - Concerto Copenhagen & Lars Ulrik Mortensen, cembalo. 

Bachs Brandenburg-koncert nr. 3 samt 
koncerter af Muffat, Telemann og Vivaldi 

on 30 19,30 Center for Dansk Jazzhistorie, Kjellerups Torv 2, Aalborg Guitarama - Uffe Steen & Kwella Duo. 

Så er det tid til et genhør med de to danske topguitarister Uffe Steen og Jens Christian Kwella, som senest gæstede Jazzcentret i maj sidste år, hvor de leverede en forrygende koncert.

Også denne gang vil duoen udforske og rokke ved den elektriske guitars endeløse klanglige muligheder. Repertoiret vil dels være egne værker, dels originale arrangementer af andres kompositioner. 

Uffe Steen har i sin lange karriere, spillet med et stort antal anerkendte jazz- og bluesnavne, og han er kendt for sin unikke teknik og indfølte og medrivende spil. Hans 3 seneste albums har opnaet stor international anerkendelse. 

Kwella har i mere end 25 år været en af de bærende kræfter i det aarhusianske jazzmiljø, og har udgivet seks anmelderroste albums i eget navn.

Medvirkende:
Uffe Steen – guitar 
Jens Christian Kwella – guitar.

to

31 19 frederikshavn gymnasium elevgruppen TeaterTorden opfører deres selvskrevne musical: Lige nu og her

Skolebandet ledet af Lise sørensen akkompagnerer

to

31 20 det musiske hus, frederikshavn Lis Sørensen

Lis Sørensen begyndte at synge og optræde med eget band allerede som folkeskoleelev. Det var i begyndelsen af 1960’erne, hvor hun fik Holger Lauman som lærer. En mand, hun beskriver som ’en eksplosion i skolegården’. Siden gik vejen over bands som De fem, Shit & Chanel og Anne Linnet Band, inden hun mødte Sebastian, som gav hende sangen ’Stille før storm’.

I 1983 sprang hun ud som solist med albummet ’Himlen ned på jorden’ og har gennem årene føjet sange som ’Tæt på Ækvator’, ’Brændt’, ’Verden er i farver’ og ’Mine øjne de skal se’ til sit katalog. I sin karriere har hun med nysgerrighed over for nye input løbende søgt samarbejdspartnere, der delte hendes lyst til at lave de store, universelle sange, og det har ført til samarbejder med så forskellige producere som Soulshock, Rugsted & Kreutzfeldt og Kasper Winding.

– Folk spørger, om det snart ikke er en dag på kontoret for mig at være sangerinde. Og der kan jeg med hjertet svare, at det er det ikke. Jeg føler mig mere som en katalysator for nogle følelser end en iscenesat sangerinde, og derfor kan jeg blive ved 30 år mere. Jeg kan ikke undvære den søgen, siger Lis Sørensen.

to 31 20 Skråen i Nordkraft, Kjellerups Torv 5,
9000 Aalborg
Michael Falch Solo (Udsolgt)

I foråret 2019 tager Michael Falch igen ene mand på en af sine intime, akustiske soloturnéer.

Den 61-årlige Michael Falch har gennem årene udviklet sig til et fænomen, der går sine egne veje i dansk rock ved konstant at variere sit kunstneriske udtryk. Han har altid haft et meget trofast publikum, og en del danskere genopdagede ham nok i 2017-udgaven af seersuccesen Toppen af Poppen. Han udsendte for nylig sine ungdomserindringer, ‘Til grænsen’, og han var på en totalt udsolgt solotur foråret 2018.

Efter en elektrisk festivalsommer 2018, der vil blive hans mest omfattende siden MALURT, varierer Falchen så igen sit udtryk i 2019 med en række af de solooptrædender, der gennem 20 år er blevet berømmede for deres vekslen mellem bevægende livshistorier og løssluppen intensitet.

En stribe af hans sange er i tidens løb blevet en del af den store danske sangskat - Mød mig i Mørket, I et land uden høje Bjerge, Superlove, Ud af Mørket og Den Eneste i Verden.

Hr. Falch har aldrig været bedre, lyder det alle steder fra, og han demonstrerer igen og igen, at han også ene mand kan få enhver sal til at grine og græde, synge og gynge.

         
       
   
         

tilmeld dit arrangement

Opdateret 26. januar 2019 af Søren Berg Olesen