Musik i Nordjylland - Januar 2019

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

to 10 19,30 HJALLERUP IDRÆTSCENTER NYTÅRS KONCERT MED ÅLBORG SYMFONIORKESTER

Året indvies med en storslået musikalsk oplevelse

Glæd dig til et sprudlende og festligt program, når både orkestret og solisterne slår sig løs i toner af Mozart, Bizet og Strauss.

Vores to solister overrasker på alle måder, ikke kun musikalsk, men også bogstavelig talt, når de påtager sig helt nye roller.

MEDVIRKENDE

Dirigent: Henrik Vagn Christensen 
Solister: Tuva Semmingsen, mezzosopran 
Joachim Knop, baryton/konferenci

arrangeret af hjallerup musikforening

fr 18 20 AKKC, aalborghallerne La Bohème Prag Statsopera opfører Giacomo Puccinis mesterværk!

Varighed: Ca. 2 timer og 15 min. inkl. pause

Oplev den prægtige opera La Bohème, når Prag Statsopera opfører Giacomo Puccinis mesterværk i et storslået setup med blandt andet 40 orkester-musikere og 20 korsangere.

Librettoen til La Bohème er baseret på den franske forfatter Henri Murgers roman Scènes de la vie de bohème fra 1851.

Handlingen udspiller sig i Paris omkring 1830 blandt fattige kunstnertyper, og her følger vi kunstnerne Rodolfo, Marcello, Colline og Schaunard, som lever under trange kår.

Rodolfo opsøges en aften af den ensomme nabo Mimi, som han øjeblikkeligt fascineres af. Det er kærlighed ved første blik.

De sorgløse dage slutter dog brat for det nyforelskede par, da de opdager, at Mimi er dødeligt syg af tuberkulose.

Da Puccini i sin tid skrev La Bohème, havde han ikke været i Paris, og komponisten måtte derfor støtte sig til sine egne ungdomserfaringer med, hvordan et fattigt, men muntert bohemeliv kunne udspille sig.

Uropførelsen af La Bohème fandt sted i Torino i 1869 på det prominente Teatro Regio med den dengang 28-årige Arturo Toscanini i rollen som dirigent. Operaen blev vel modtaget af publikum, og den vandt efterfølgende indpas i store dele af verden.

I dag udgør Giacomo Puccinis perle en del af standard-repertoiret i operaregi og er det tredjehyppigst opførte værk.

Operaen opføres på italiensk med danske overtekster.

LIBRETTO: Giuseppe Giacosa og Luigi IllicaIn

ISCENESÆTTELSE: Linda Keprtová

KOREOGRAFI: Renata Slámková

KORLEDELSE: Koloman Polák

DIRIGENT: Martin Doubravsky

40-mands orkester

to 24 20 AKKC, aalborghallerne Sinatra - historien om en legende

Varighed: Ca. 1 time og 50 min. inkl. pause

'Den gyldne stemme’ var bare et af flere kælenavne. Historien om 'Frankie Boy’ som blev til ‘Ol’ Blue Eyes’ er den dramatiske historie om et fantastisk, begivenhedsrigt og helt igennem enestående liv.

Jesper Lundgaard fortæller og fortolker med indlevelse, stor stemme, musikalsk overskud og i selskab med hans tætswingende trio det bedste fra Sinatras karriere. Fortolkningerne af Sinatras musik bindes sammen af anekdoter og fortællinger.

Publikum bliver guidet gennem karismatiske Sinatras lange liv, som var rigt på oplevelser både på og udenfor scenen.

Fra starten af karrieren til kæmpesucceserne, fra samarbejder med tidens største sangere, orkestre og komponister til livet udenfor musikkens verden - kvinderne, de mange film, venskabet med John F. Kennedy, den tætte forbindelse til mafiaen, opturene og nedturene, The Rat Pack med Dean Martin og Sammy Davis Jr. og livet i Las Vegas.

Men vigtigst af alt står Frank Sinatra tilbage i musikhistorien, som en ypperlig performer og sanger med all time evergreens som ‘New York New York’, ‘Fly me to the moon’, ‘My way’,‘I get a kick out of you’ og albums, som idag anses for at være milepæle.

Det bliver et show med charme, musikalsk særklasse, evergreens og nostalgi. Medvirkende

Medvirkende: Jesper Lundgaard: vokal Pojken Flensborg: klaver Kim Mikkelsen: bas John Riddell: trommer

26 15 det musiske hus, frederikshavn Prinsens Nytårskoncert 2019

Publikum kan glæde sig til fest og farver, når Prinsens Musikkorps spiller deres årlige nytårskoncert. I år har orkestret allieret sig med den musikalske spradebasse Niels Olsen, så der er i dén grad lagt i kakkelovnen til en underholdende og festlig koncert.

De færreste er nok i tvivl om Niels Olsens store musikalitet, og hans mange år som både sangskriver og sanger i ‘Ørkenens Sønner’ taler sit tydelige sprog. Han er et musikalsk menneske med tæft for skæve indfald og humoristiske twists.

Niels Olsen har også skrevet sig ind i den danske filmhistorie med sine roller i klassikere som ‘Den eneste ene’ og ‘Far til fire’. For tiden fylder han danskernes tv-skærme i underholdningsprogrammet ‘Rundt på gulvet’. Og til januar kan han således opleves som både solist og entertainer, når han sammen med Prinsens Musikkorps byder det nye år velkomment med en spektakulær og underholdende nytårskoncert med masser af god musik.

Prinsens Musikkorps er et af Forsvarets tre fuldtidsprofessionelle musikkorps, og orkestret er kendt for sin store musikalske spændvidde, der strækker sig over alt fra popklassikere til pompøse marcher. Orkesteret består af 16 fuldtidsprofessionelle musikere og har til huse på Skive Kaserne.

ti 29 20 AKKC, aalborghallerne Giselle - Det Kongelige Teater og Aalborg Symfoniorkester 

Varighed: Ca. 2 timer og 20 min. inkl. pause

Publikum kan se frem til en fortryllende aften, når Det Kongelige Teater blænder op for den smukke ballet Giselle, som er en berusende og besættende skæbnefortælling om forsmået kærlighed og om at elske ud over livet.

Med en gribende historie krydret med en udsøgt scenografi er Jean Coralli og Jules Perrots mesterstykke fra 1841 den perfekte introduktion til klassisk ballet.

Forestillingen, hvis koreografi instrueres af balletmester Nikolaj Hübbe og Silja Schandorff, er særligt berømt for sin æteriske måneskinsdans og sine dramatiske roller.

Balletten spejler romantikkens interesse for det mystiske, det overnaturlige og det grænseoverskridende og handler om den uskyldige bondepige, Giselle, der overgiver sig med krop og sjæl til adelsmanden Albrechts flirt og forførelse. Dog viser det sig, at hun har forelsket sig i en mand, som allerede er lovet væk til en anden kvinde, og da Albrechts forræderi går op for hende, mister Giselle både forstanden og livet.

Aalborg Symfoniorkester, med dirigent Garrett Keast i spidsen, står for ballettens musikalske ledsagelse.

Medvirkende

Den Kongelige Ballet

ORKESTER Aalborg Symfoniorkester under ledelse af Garrett Keast

KOREOGRAFI: Silja Schandorff og Nikolaj Hübbe

MUSIK: Adolphe Adam

KOSTUMER: Mia Stensgaard

SCENOGRAFI: Maja Ziska

to 31 20 det musiske hus, frederikshavn Lis Sørensen

Lis Sørensen begyndte at synge og optræde med eget band allerede som folkeskoleelev. Det var i begyndelsen af 1960’erne, hvor hun fik Holger Lauman som lærer. En mand, hun beskriver som ’en eksplosion i skolegården’. Siden gik vejen over bands som De fem, Shit & Chanel og Anne Linnet Band, inden hun mødte Sebastian, som gav hende sangen ’Stille før storm’.

I 1983 sprang hun ud som solist med albummet ’Himlen ned på jorden’ og har gennem årene føjet sange som ’Tæt på Ækvator’, ’Brændt’, ’Verden er i farver’ og ’Mine øjne de skal se’ til sit katalog. I sin karriere har hun med nysgerrighed over for nye input løbende søgt samarbejdspartnere, der delte hendes lyst til at lave de store, universelle sange, og det har ført til samarbejder med så forskellige producere som Soulshock, Rugsted & Kreutzfeldt og Kasper Winding.

– Folk spørger, om det snart ikke er en dag på kontoret for mig at være sangerinde. Og der kan jeg med hjertet svare, at det er det ikke. Jeg føler mig mere som en katalysator for nogle følelser end en iscenesat sangerinde, og derfor kan jeg blive ved 30 år mere. Jeg kan ikke undvære den søgen, siger Lis Sørensen.

         
       
   
         
Musik i Nordjylland - Februar 2019

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

fr 1 20 maskinhallen, skolegade, frederikshavn BRIAN DOWNEY’S ALIVE AND DANGEROUS – Thin Lizzy Tribute

Brian Downey’s ALIVE AND DANGEROUS er opkaldt efter det legendariske Thin Lizzy live album “Live and dangerous” fra 1978.

Et album der af mange betegnes som verdens bedste live album.

Brian Downey har fundet sammen med guitaristen Brian Grace fra hjembyen Dublin i Irland. Grace har tidligere spillet med bl.a Brush Shields (Skid Row) og Andrew Strong (The Commitments). Han betegnes som én af irlands bedste guitarister.

Ligheden mellem frontfigur Matt Wilson og Phil Lynott både musikalsk og visuelt er slående. Samtidig med at man tydeligt kan høre inspirationen fra Phil Lynott bidrager han bestemt også med et personligt udtryk. Matt Wilson og guitarist Phil Edgar er hentet i Belfast i Nordirland hvor de spiller sammen i det populære band El Dude Brothers.

Glæd dig til en aften med Lizzy klassikere som The Boys Are Back In Town, Cowboy Song, Dancing in the moonlight, Whisky in the jar, Rosalie, Still in love with you, Warrior, Jailbreak m.fl.

Medvirkende:
Brian Downey: trommer
Matt Wilson: vokal / bas
Brian Grace: guitar / kor
Phil Edgar: guitar / kor


Se mere på: https://www.briandowneysaliveanddangerous.com/ 

fr 1 19,30 Det musiske hus, rådhuspladsen, frederikshavn Krash og Chopin danser – Dobbeltforestilling med afsæt i 2 forskellige musiktraditioner

CHOPIN DANSER af Tim Rushton blev oprindeligt skabt til Operaens foyer i august 2017, som et forstudie til denne forestilling. Frédéric Chopin, også kaldet klaverets digter, var både teknisk nyskabende, fantasifuld og poetisk søgende. Han kunne om nogen få klaveret til at synge. Med udgangspunkt i Tim Rushtons store kærlighed til Chopins intime klavermusik udforsker han menneskets inderste romantiske relationer.

Det bragende energiske værk KRASH af den eftertragtede koreograf Alessandro Sousa Pereira er aftenens andet værk. KRASH er et værk fyldt med vild-skab og maskulin kropsenergi inspireret af sammenstødet mellem forskellige kulturer. Værket tager afsæt i digtet med samme titel forfattet af den danske poet Niels Frank, men KRASH er samtidig en ode til Pereiras brasilianske rødder, både hvad angår trin, udtryk og musik. Stjerneproduceren DJ Turkman Souljah har komponeret musikken med udgangspunkt i de sensuelle rytmer vi kender fra Latinamerikas folke- og populærmusik.

Pressen skriver: “Rushton lytter som koreograf til musikkens impulser, helt ned i detaljer, aldrig med et ironisk, distancerende forhold til Chopins elegante virtuositet.? Gregers Dirckinck? Holmfeld “…KRASH oser af sex, råstyrke og livsappetit” et herligt up-beat at gå hjem på.?WEEKENDAVISEN, Majbrit Hjelmsbo

Medvirkende: Internationale top proff. Dansere

Koreograf kunstnerisk leder og Reumertvinder Tim Rushton og koreograf Alessandro Sousa Pereira.

Varighed 80 min. inkl. pause

Arrangør: Frederikshavn Teaterforening
Intro fra kl. 18.30

2 20 maskinhallen, skolegade, frederikshavn Tim Lothar Roots 19 Koncert, Blues, Folk & Country, Jam & Hangout,Workshop 

Vi arbejder på at få et par udenlandske koncertartister til Frederikshavn – Tim’s koncertvirksomhed i Europa er grunden til, at det måske kan lade sig gøre. Og på jam-scenen kommer I til at opleve nogle regionale roots musikere – sammen med koncertartisterne.

Artikel fra Bluesnews.dk - Magi i Maskinhallen

Tekst: Jakob Wandam Foto: Frank Nielsen

Indimellem er man som koncertgænger så heldig at være vidne til, at magi opstår på scenen. Når alt går op i en højere enhed i en sådan grad, at det sågar overrasker musikerne, føler man som publikum, at man er nærmest urimeligt heldig at være netop på dét sted, på dét tidspunkt.

En sådan koncertoplevelse var Tim Lothar’s Roots i Maskinhallen, Frederikshavn den 3. februar – en nu årligt tilbagevendende begivenhed, hvor bysbarnet Tim Lothar trækker på sine kontakter fra rejser rundt på de europæiske bluesscener og inviterer udenlandske musikere til at komme og lege med.

Samtidig inddrages gerne musikere fra det regionale roots- og bluesmiljø, og alle deltager i mere og ofte mindre planlagte musikalske optrin og konstellationer.

Gæsterne ved dette års Roots-arrangement var det ungarske femmands-ensemble Mojo Workings, trækharmonikaspilleren Rasmus Mose og guitaristen, sangeren og sangskriveren Jesper Theis.

Solo-performance Tim Lothar lagde dog ud med en solo-performance af ”Another train song”. Togrejsen er et hyppigt tilbagevendende tema i bluesens sangkatalog, og det gælder ikke mindst i Tim Lothars sangskrivning – et produkt af hans mange rejser gennem især Tyskland med guitaren på ryggen.

Afslutningsnummeret blev Tim Lothar-favoritten, den gospel-influerede togblues(!) ”Ride train ride”. Atter blev der spillet soloer raden rundt – for første gang også af trommelageren István Mezofi, og dét gjorde han godt – og særligt Imre Olivér Honfi imponerede med, hvad man kunne kalde ”disciplineret vildskab” på den elektriske guitar.

Veloplagt og medrivende Efter en så veloplagt og medrivende optræden var et stående bifald uundgåeligt, og et ekstranummer måtte der naturligvis også til. Med Tamás Szabó på wacky, hikkende rock’n’roll-vokal festede hele ensemblet sig igennem et sidste nummer med fællessang og soloer på akkordeon, mundharpe, tuba og elguitar.

Tim Lothar’s Roots blev en opvisning i, hvordan musikalsk magi kan opstå, når musikere fra forskellige baggrunde mødes, improviserer og inspirerer hinanden. Det blev en demonstration af den glæde og vitalitet, der er iboende i roots-musikken, og et overbevisende vidnesbyrd til fordel for at spille og høre musik live.

Læs hele anmeldelsen på www.bluesnews.dk 

2 20 AKKC, aalborghallerne Fast Love - a Tribute to George Michael 

Varighed: Ca. 2 timer inkl. pause

Forbered dig på en uforglemmelig aften, når en af tidens største popmusikere, britiske George Michael, hyldes i et storslået koncertshow spækket med klassikere og musikalsk nostalgi.

Med flere end 85 millioner solgte albums på verdensplan og en kåring som den mest lyttede kunstner i britisk radio over en periode på 20 år (fra 1984-2004) kan der ikke sås tvivl om George Michaels status som en af popmusikkens helt store navne.

Popikonets glorværdige karriere markeres med koncertshowet Fast Love – A Tribute to George Michael, hvor publikum tages med på en musi-kalsk rejse, der blandt andet byder på et genhør med Wham!-klassikere og solohits som Careless Whisper, Freedom, Faith, Father Figure, One More Try og Outside.

Showets vokalpræstation leveres af sangeren Joseph Sansome, som ud over at være næsten identisk med hovedpersonen rent udseendemæssigt, også har en autencitet i sin stemme, der kan begejstre selv de mest inkarnerede George Michael-fans. 

Medvirkende

Joseph Sansome 
2 korsangere 
4 dansere 
5-mands band

to 7 20 Vendelbohus, Nørregade, Hjørring The Dublin Legends (medlemmer fra The Dubliners)

arrangør: Spar Event

www.Ticketmaster.dk 

fr 8 20 arena nord, frederikshavn George Michael Tribute – Fast Love

Forbered dig på en uforglemmelig aften, når vi hylder en af tidens største pop-musikere. Oplev alle klassikerne fra Wham! og George Michaels fantastiske solohits, med sange som Careless Whisper, Freedom, Faith, Father Figure, One More Try, Outside og mange flere, når det verdensomspændende show ‘Fast Love – A Tribute to George Michael’ kan opleves i Arena Nord. Du tror ikke dine egne øjne, men det er næsten som at se George Michael stå på scenen, og med et fantastisk band, kor og show i ryggen, vil Fast Love showet og forsangeren, Joseph Sansome blæse dig bagover af begejstring.

fr 8 20 Maskinhallen, skolegade, frederikshavn Folkeklubben

Når Folkeklubben i foråret 2019 over 18 koncerter drager på forårsturné, er det med nye sange i kufferten. Bandet er aktuelt i studiet med den Los Angeles-baserede producer Frederik Thaae for at arbejde på deres kommende fjerde album.

Folkeklubben har gennem 7 år markeret sig som et af landets bedste og mest flittige liveorkestre. Når trioen i foråret 2019 stævner ud på turné, vil rygtet vide, at det er med en hel stribe nye sange i ryggen. Producer Frederik Thaae er fløjet hjem fra Los Angeles for at bistå bandet, der i skrivende stund er i gang med at indspille det, der bliver bandets fjerde fuldlængdealbum – og som følger op på et i forvejen imponerende bagkatalog med hits som ”Fedterøv”, ”Danmarksfilm” og ”Torben Ulrich”. Titel og dato på det kommende album er endnu ukendt.

Turnéen består af 18 stående koncerter. Om de kommende koncerter siger bandet:

”Vi går efter at skabe et poetisk rockbrag af en aften! Og vi glæder os til at blande bagkataloget med spritnye og hårdtslående sange, der vil vise nye sider af klubben. Som Bob Dylan skriver hver gang han annoncerer nye koncerter til sin never ending turné: Don´t you dare miss it!”, lyder det fra Kjartan Arngrim, Rasmus Jusjong og Rasmus Dall.

Folkeklubben blev stiftet i 2011 og har siden da udgivet tre fuldlængdealbums – senest senest udgivelsen ”Slå Flint!”, der blev modtaget med en perlerække af flotte anmeldelser og gik direkte ind som nummer 1 på den danske albumhitliste. Albummet blev af musikmagasinet GAFFA kåret som årets danske udgivelse. Diskografi

Slå flint! – Album (ArtPeople, 2016) Danmarksfilm – Album (ArtPeople, 2014) Nye Tider – Album (ArtPeople, 2013) Popsang – EP (ArtPeople, 2012)

fr 8 20 Spillestedet Blokhus

(Hos Kulturhuset Blokhus, Vesterhavsvej 6, Blokhus

 

Dressed for Roxette

ROXETTE skrev soundtracket til de farverige 90’ere! Nu tager Danmarks bedste ROXETTE tribute band dig med på en nostalgisk rejse tilbage til da walkman var Gud, og du spillede luftguitar på dit værelse. Du får lyst til at spole kassettebåndet tilbage igen og igen for at skråle med på “The Look” og “Dressed for Success” -fuldstændig som du gjorde det, da du var teenager og Beverly Hills 90210 dikterede tøjstilen. 

Så frem med hårbørsten – det musikalske lydniveau og håret er nemlig ualmindelig lækkert og højt, når bandets syv topprofessionelle musikere leverer deres velsmurte sceneshow. I front som Maria Fredriksson og Per Gessle er sangerinde, Anja Møllerskov og sanger/guitarist Christian Visti, og de bringer sammen med resten af DRESSED FOR ROXETTE dansegulvet i kog, og sørger for at du svæver derfra på en sky af fed 90’er-eufori

fr 8 20,30 Hotel Hjallerup kro SKO & TORP - AKUSTISK

Den dansk poprock-duo bestående af sanger Søren Sko og guitarist Palle Torp, der i alt har solgt omkring 400.000 albums i Danmark. Har landet over gæstet mange koncertsteder med stor succes. Før duoen blev en realitet, havde Søren Sko bl.a. sunget kor for Poul Krebs og Sanne Salomonsen, mens Palle Torp havde haft en fortid i Elevatordrengene og Thomas Helmig Brothers. 

De mødtes under en jamsession på Aarhus Universitet, og blev dannet i 1989. Pladeselskabet Sonet var tilbageholdende med at udgive debutalbummet On a Long Lonely Night, men i 1990 blev albummet udgivet og blev et hit over hele landet. Albummet solgte omkring 200.000 eksemplarer, hvilket gør det til det bedst sælgende debutalbum i Danmark nogensinde. Succesen indbragte duoen to danske Grammy'er i 1991 for "Årets nye navn", og Søren Sko for "Årets danske sanger". 

Året efter udkom albummet Familiar Roads. Deres musik er inspireret af den amerikanske vestkystrock og blev en elsket musikgenre i Danmark, da Sko/Torp væltede landet med On a Long Lonely Night. Lækkert guitarspil, skønne tekster leveret med kærlighed af en fantastisk sangstemme gør musikken til noget helt unikt og en intim oplevelse.

arrangeret af hjallerup musikforening

fr 15 20 Vendelbohus, Nørregade, Hjørring Rasmus Walter

arrangør: Spar Event

www.Ticketmaster.dk 

         
       
   
         
Musik i Nordjylland - Marts 2019

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

2 19 Maskinhallen, skolegade, frederikshavn Hammer Smashed Face - Metalfestival i Maskinhallen

Sammen med lokale metalentusiaster inviterer vi endnu engang til en ond omgang metalmusik i Maskinhallen. Som altid hamres stemningen helt i bund med et musikprogram tilrettelagt sammen med arrangører fra det lokale metalmiljø. Der er smæk på fra start til slut, så glæd dig til en intens aften med hæsblæsende musik og kolde øl.

Programmet offentliggøres løbende, men én ting er sikkert: Der bliver plads til masser af headbangeri!

Du kan følge med i offentliggørelserne her: Hammersmashedface facebook Billetsalget starter d. 1. november.

2 20 Vendelbohus, Nørregade, Hjørring anne linnet

arrangør: Spar Event

www.Ticketmaster.dk 

fr 8 20 Spillestedet Blokhus

(Hos Kulturhuset Blokhus, Vesterhavsvej 6, Blokhus

 

The Rocking Ghosts

The Rocking Ghosts er bedre en nogensinde før på deres 50 Års Jubilæums turne. Du vil med garanti stifte bekendtskab med nr. 1 hits: Belinda og Oh Oh What A Kiss Pigtrådsmusikkens gentlemen gennem 40 år…

De har haft store Internationale hits og turneret over det meste af verden. De var med i de glade dage i Hit house og har oplevet tiden med hvinende piger ved scenekanten . Og så har de optrådt sammen med Cliff Richard & The Shadows og andre af rockens store koryfæer. Gennem 40 år har de været forbilledlige ambassadører for dansk pigtråd – og de har ikke tænkt sig at stoppe foreløbig – The Rocking Ghosts!

Pigtrådens pæne drenge – The Rocking Ghosts – kan efter 40 år i popmusikkens tjeneste se tilbage på en glorværdig karriere. Samtidig kan de glæde sig over, at de stadig er meget efterspurgte og nyder stor popularitet overalt, hvor de kommer.

I 90’erne fik de et forrygende comeback, og succes’en er fortsat ind i det nye årtusinde, hvor kalenderen afslører, at de noble pigtrådsambassadører har engagementer mere end et år frem i tiden. De kunne så glimrende leve af musikken som i 60’erne, men i dag foretrækker de, at have den som en dejlig hobby ved siden af deres civile erhverv.

Når man har sagt The Rocking Ghosts, må man også sige John Andersen, men det var først ved udgivelsen af gruppens fjerde singleplade, at det store publikum for alvor får øje på ham. Efter tre internationale instrumentalhits, produceret af guitarlegenden Jørgen Ingmann, kom det helt store gennembrud nemlig i 1965 med ”Belinda”, der blev sunget af John Andersen. Den lå højt placeret på den danske hitliste i 13 måneder og blev tillige udsendt i adskillige andre lande verden over, heriblandt Tyskland, USA og Japan.

Som gennem hele karrieren, så leverede John Andersen også en flot vokal, da gruppen i 1966-67 storhittede med ”Oh, oh what a kiss”. Men 10 år senere – i 1977 – besluttede den populære sanger sig for at lægge musikken på hylden. Og sådan blev det de næste 12 år, indtil han i april 1989 atter indtog sin vante plads i orkesteret.

Hitmelodierne ”Belinda” og ”Oh, oh what a kiss” er stadig fast på repertoiret – og de tager kegler hos det trofaste publikum hver gang. Begge melodier er i dag tilgængelige på forskellige Greatest Hits CD’er, ligesom de er at finde i danske versioner på den seneste CD ”På hjemmebane ”.

Trommeslageren Svend Bonavent var i 1962 med til at starte forløberen for The Rocking Ghosts, og bortset fra en længere pause fra musikken i 80’erne, har han – sammen med John Andersen – sat sit eftertrykkelige præg på gruppen gennem hovedparten af de 40 år.

Foruden de to tæller besætningen i dag guitaristerne Jørgen Mühlbrandt, der kom med aktivt i 1983, og Niels Werner i 1999, bassisten Michael Eckhausen i 1989, og keyboardspilleren Ole Trier i 1994. Dermed er det den udgave af The Rocking Ghosts, der har holdt sammen længst.

I årene 1964-68 tilhørte The Rocking Ghosts den absolutte pigtrådselite herhjemme. De spillede på alle de kendte steder som Giraffen og Hit House og i de mange popklubber i provinsen. Endvidere turnerede de i lange perioder over det meste af verden.

De har optrådt på alverdens TV-stationer og ved koncerter sammen med så store navne som The Rolling Stones, Hermans Hermits, The Swinging Blue Jeans, The Spotnicks og som nævnt Cliff Richard & The Shadows, og på plade- og CD-fronten er det blevet til ikke færre end 11 albums, 18 singler og medvirken på 22 forskellige Greatest hits-LP’er fra hele verden.

I dag koncentrerer de sig primært om at levere den rene vare til alle danseglade danskere; god gedigen popmusik uden dikkedarer…

9 20 Det musiske hus, rådhuspladsen, frederikshavn Manfred Mann’s Earthband

Bandet med de legendariske albums: ”The Roaring Silence”, ”Angel Station” og ”Chance” med hits som: Blinded By The Light, Don’t Kill It Carol og For You.

Nu er Manfred Mann på vej til Frederikshavn samme med sit band. I det nuværende lineup er følgende med på scenen:
Manfred Mann Keyboards
Mick Rogers Guitar
John Lingwood Drums
Steve Kinch Bass
Robert Hart Vocals

Manfred Manns karriere spænder over imponerende seks årtier. Han blev født i Johannesburg i Sydafrika i 1940, men har været aktiv i England siden 1962. Sammen med bandet, der også hed Manfred Mann, var han den musiker der i 60’erne havde flest hits i England med sin egen musik – bortset fra The Beatles.

I 1971 dannede han Manfred Mann’s Earth Band, der præsenterede en mere progressivt og rocket stil – i forlængelse af britiske navne som Cream og Traffic. Ligeledes i stil med The Byrds gjorde bandet sig som opfindsomme fortolkere af kollegaernes sange, heriblandt en storhittende version af Bruce Springsteens “Blinded by the Light”. Næsten 50 mio afspilninger på Spotify alene af den sang!

Siden er det blevet til utallige hitlisteplaceringer med klassikere som Ellie Greenwichs “Do Wah Diddy Diddy”, The Shirelles’ “Sha La La” og Bob Dylans “The Mighty Quinn”. Efter mere end 40 aktive år på musikscenen er alle fra Sting over Paul Weller og Del Amitri til Super Furry Animals blevet fortolket af Manfred Mann’s Earth Band.

on 13 20 AKKC, aalborghallerne Svanesøen - Den Russiske Nationalballet fra Moskva 

Varighed: Ca. 2 timer inkl. pause

Til foråret præsenterer Den Russiske Nationalballet fra Moskva en storslået udgave af Pjotr I.

Tjajkovskijs elskede balletklassiker Svanesøen, der kredser om kampen mellem ondskab og kærlighed.

Tjajkovskijs smukke musik, medrivende dans og eventyrlige handling fremføres på fortryllende vis af balletkompagniet, der har haft stor succes verden over, og med stjernesolister fra den legendariske Bolsjoj-Ballet er det et af de bedste ensembler, man netop nu kan opleve.

Den originale opsætning af Svanesøen havde premiere i 1877, og er siden blevet genskabt i adskillige nye opsætninger med stor succes, og kan derfor siges at være en af dansekunstens allerstørste succeser.

Prins Sigfried forelsker sig i svaneprinsessen Odette, der kun kan vise sin menneskelige skikkelse få timer om natten. En ond forbandelse hersker over Odette, og kun ægte kærlighed kan bryde den.

Balletten opføres til indspillet orkestermusik.

MEDVIRKENDE: 40 dansere

KOREOGRAFI, INSTRUKTION OG PRODUKTION: Den Russiske Nationalballet, Moskva

to 14 20 Det musiske hus, rådhuspladsen, frederikshavn Jacob Dinesen

De fleste musikelskere husker nok stadig 2017 som året, hvor den kun 22-årige Jacob Dinesen voksede ud af ingenting og erobrede de danske spillesteder – med en kæmpe fanskare til følge.

100 koncerter blev det dengang til, og ganske imponerende for en debuterende artist blev samtlige indendørs shows solgt ud. Siden har mange publikummer måtte se langt efter at opleve den unge Dinesen på landets lokale scener igen, da 2018 ”kun” bød på 2 stort anlagte arena shows i hhv. Jylland og København.

Men i foråret 2019 er ventetiden ovre, da Jacob og hans band igen er at finde ude på spillestederne. Her får det hungrende publikum endnu engang mulighed for at opleve den karismatiske sanger i lidt mere intime rammer. Samtidig får de lov til at høre nye sange fra hans kommende album – foruden selvfølgelig alle de velkendte ny-klassikere fra succespladen Brace Against the Storm.

fr 15 20 Vendelbohus, Nørregade, Hjørring michael learns to rock

arrangør: Spar Event

www.Ticketmaster.dk 

fr 15 21 Hotel Hjallerup kro MIRIAM MANDIPIRA, Generalforsamling

GENRALFORSAMLINGEN starter kl. 19.00

Medlemmer som deltager i generalforsamlingen , kommer GRATIS til koncert

Miriam Mandipira er Danmarks nye store jazzdronning. Det har hun bevist de sidste år, hvor hun har været rundt i landet og optrådt som jazzsolist med DR Big Band, Kjeld Lauritsen, Delta Blues band m.fl. I 2016 modtog hun en Danish Music Awards som årets bluessanger.

I 2010 dannede hun ” Her Danish Friends” og har sammen med dem, arbejdet målrettet på at fremelske et udtryk, hvor alle hendes musikalske talenter kommer på spil. Hun har et bredt repertoire med sine favoritnumre fra den traditionelle Jazz, amerikanske evergreens, soul, gospel, blues og sange fra Sydafrika og Zimbawe, hvor hun selv stammer fra.

Hvis man ikke har oplevet den store sangerinde, så har man virkelig en oplevelse til gode, og det er en oplevelse man vil huske, for med hendes som stemme med det enorme register, så er det musik der rører og berører med en indlevelse, en fortælling og en humor, der gør dybt indtryk.

arrangeret af hjallerup musikforening

fr 22 18 Spillestedet Blokhus

(Hos Jetsmark Idrætscenter Bredgade 140 9490 Pandrup)

Band Callinaz

Det er helt fantastisk, at Sveriges bedste danceband har valgt at gæste Spillestedet Blokhus, som en forpremiere på kommende koncerter i Danmark.

Det er et arrangement, vi forventer os meget af, og arrangementet er lavet i samarbejde med Kom og Dans Åbybro samt Jetsmark Idrætscenter, Pandrup. Idrætscenteret vil til denne aften undergå en forvandling til Dance og Party Hall. Sæt bare forventningerne højt, de skal nok blive indfriet.

fr 22 20,30 Hotel Hjallerup kro DODO AND THE DODOS - AKUSTISK

Dodo & The Dodos er et kendt dansk popband. I 1986 blev bandet dannet og hittede med de velkendte hits som ”Vågner i natten”, ”Sømand af verden”, ”Vi gør det vi ka' li”, ”Lev livet nu ”og ”Pigen med det røde hår”. ”Lev livet nu ” blev brugt af TV2 sporten under dækningen af Sommer-OL 1992.

Forsanger Dodo Gad har indspillet flere legendariske fodboldslagsange som Re-sepp-ten til VM i fodbold 1986 med fodboldlandsholdet, ”Vi vil ha' sejren i land”, som også blev en klassiker.

Dodo And The Dodos har i alt solgt over 1,5 millioner albums.

Dodo And The Dodos har udgivet seks albums, det seneste udkom i 2008. Bandet er stadigvæk et populært live-band, og det spiller ofte ved festivaler og udendørs koncerter rundt om i Danmark. Bandet er ikke kun musik til store udendørskoncerter, de mestrer nemlig også det akustiske og intime i musikken. Deres store musik- og koncerterfaring kan kun give en musiskoplevelse i særklasse.

arrangeret af hjallerup musikforening

23 20 Vendelbohus, Nørregade, Hjørring dodo & the dodos

arrangør: Spar Event

www.Ticketmaster.dk 

         
       
   
         
Musik i Nordjylland - April 2019

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

ti 2 20 huset, hasserisgade 10, aalborg KAYA BRÜEL synger JOMFRU ANE BAND

Hvem husker ikke “Plutonium" og "Rock Me Baby" fra det legendariske Jomfru Ane Teaters Jomfru Ane Band med tvillingerne Sanne og Rebecca Brüel i front.
Sange der med tidens 70’er ånd og musikalske overlegenhed, alle havde noget på hjerte. At forandre verden, redde jorden, forhindre atomkraftens indtog i Danmark, om individet, fælleskabet og kærligheden. Ikke siden bandet blev opløst i start 80'erne, har det været muligt at opleve sangene. Men nu har Kaya, datter af Sanne Brüel, nøje udvalgt de Jomfru Ane sange som har en særlig plads i hendes hjerte og som tåler en gentagelse i dagens Dansmark. Med en lille akustisk besætning bestående af guitar og klaver, spilles sangene på bedste højskole manér. Og man må gerne synge med!

Kom forbi Huset og få et genhør med Jomfru Ane bands poetiske og politiske sange fra 70’erne.
Kaya, datter af Sanne Brüel fra det oprindelige band, har nøje udvalgt de sange som har en særlig plads i hendes hjerte. Med Maria Køhnke og Sidse Holte på sang, guitar og klaver, giver den lille trio deres helt egen akustiske og personlige fortolkning af sangene.

Kaya Brüel - Vokal og klaver
Sidse Holte - Guitar, klaver og vokal
Maria Køhnke - Vokal og Omnichord

6 12 Kulturhus Kappelborg, skagen FROKOSTJAZZ m. NANCY HARMS QUARTET 

Glæd jer til FROKOSTJAZZ m. lækker jazz, sild og fiskefrikadeller fra Iscaféen Skagen

Pressen skrev: “…she engages the listener by seeming to put her whole soul completely forward… after hearing her you’ll never want to let her go.” – Will Friedwald, THE WALL STREET JOURNAL

Glæd jer til Skagen Forårsfestival 2019, hvor vi igen inviterer inden for til FROKOSTJAZZ, denne gang med Nancy Harms - et af de største stjerneskud på den amerikanske jazzhimmel og de 3 dygtige jazzmusikere Peter Rosendahl, Graig Earle og Janus Templeton.

Nancy Harms vil for mange danskere stadig være et ukendt navn, men ikke i Skagen, hvor hun har optrådt flere gange tidligere, - senest for en udsolgt sal i forbindelse med VinterJazz 2018.

Harms har ligeledes spillet flere gange på den kendte, københavnske jazzklub, The Standard, ligesom hun er godt i gang med en spændende international karriere.

Harms synger med en sjælden indlevelse, og fortolker de kendte jazz evergreens originalt og fornyende. Hun er desuden en dygtig komponist.

PROGRAM

Sild, snaps, fiskefrikadeller & ost kl. 12 - 13

Koncert kl. 13 - 15

ARRANGØR Kulturhus Kappelborg i samarbejde med Iscaféen / Skagen Bamsemuseum.

Koncerten er en del af Skagen Forårsfestival 2019.

6 20 Det musiske hus, rådhuspladsen, frederikshavn Sara Grabow & Den Gamle Sangskat

“Alle tiders danske klassikere” Den musikalske pigetrio bestående af Sara Grabow, Martine Madsen og Eva Skipper, genopfrisker kendte og elskede klassikere fra 30`erne til 60`erne.

Liva Weel, Otto Brandenburg, Grethe & Jørgen Ingemann, Gitte Hænning m fl. bliver på behørig vis mindet når Sara Grabow synger de skønne gamle sange flankeret af guitar, kontrabas og kor. Lyt med når pigerne spiller op med hjerteskærende, morsom og livlig tekst og musik, ganske enkelt nogle af danmarkshistoriens allerbedste kompositioner! Vug med i sædet eller tag en swing-om og få sat vores samtid i perspektiv af tidligere tiders populærmusik med intelligente, kreative og uforudsigelige sange, der hver især har noget på hjerte.

Sara Grabow, der er datter af Sebastian, har i mange år også fortolket sin fars fantastiske sange. Hun har de sidste 8 år også haft stor succes som sanger/skuespiller i teaterkoncerter som bl.a “Come Together”, “Teaterkoncert Beach Boys” og TV-2 teaterkoncert “Hele Verden Fra Forstanden” samt i foråret 2016 i RYTTERIET Live på Bellevue teatret og efterfølgende tourne og TV-optagelse.

on 10 20 Det musiske hus, rådhuspladsen, frederikshavn Michael Falch Solo

I foråret 2019 tager Michael Falch igen ene mand på en af sine intime, akustiske soloturnéer. Den 61-årlige Michael Falch har gennem årene udviklet sig til et fænomen, der går sine egne veje i dansk rock ved konstant at variere sit kunstneriske udtryk. Han har altid haft et meget trofast publikum, og en del danskere genopdagede ham nok i 2017-udgaven af seersuccesen Toppen af Poppen. Han udsendte for nylig sine ungdomserindringer, ‘Til grænsen’, og han var på en totalt udsolgt solotur foråret 2018.

Efter en elektrisk festivalsommer 2018, der vil blive hans mest omfattende siden MALURT, varierer Falchen så igen sit udtryk i 2019 med en række af de solooptrædender, der gennem 20 år er blevet berømmede for deres vekslen mellem bevægende livshistorier og løssluppen intensitet.

En stribe af hans sange er i tidens løb blevet en del af den store danske sangskat – Mød mig i Mørket, I et land uden høje Bjerge, Superlove, Ud af Mørket og Den Eneste i Verden. Hr. Falch har aldrig været bedre, lyder det alle steder fra, og han demonstrerer igen og igen, at han også ene mand kan få enhver sal til at grine og græde, synge og gynge.

Læs mere: www.falch.dk 

fr 12 20 Vendelbohus, Nørregade, Hjørring tørfisk & mcGuiness

arrangør: Spar Event

www.Ticketmaster.dk 

         
       
   
         
Musik i Nordjylland - Maj 2019

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

fr 3 20 Spillestedet Blokhus

(Hos Kulturhuset Blokhus, Vesterhavsvej 6, Blokhus)

 

Lollipops og The Walkers

Walkers:

Nostalgien vil komme i focus denne aften med 2 bands, der leverede tophits i hvert sit årti. Lollipops i 60’erne med Susie More, Naked When You Come og The Walkers i 70’erne med

Forever together og Sha-La-La-La-LA-LA som begge blev verdenshit.

Lollipops:

Lollipops var det første Boyband i Skandinavien. Helt tilbage i 1963 indtog de hitlisterne i både Sverige, Norge, Finland, med deres egne kompositioner. DO YOU KNOW. LOLLIPOPS SHAKE. Samt I’LL STAY BY YOUR SIDE.

De havde mere en 25.ooo medlemmer i deres fanklub alene i Malmø. Siden gjorde de deres indtog i Danmark med hits som LORNA, I FEEL THE SUN, FREIGT TRAIN STOP og ikke mindst SUSSY MOORE.

Af danske hits kan nævnes. KÆRLIGHED og JENNY som lå henholdsvis 26 og 22 uger på dansktoppen. Lollipops er stadig populære og samler ved sommerkoncerter i Sverige og Danmark flere tusinde tilskuere.

Besætningen er i dag:
Trommer. Mickael Spike
Keyboard Bjørn Petersen
Guitar Oliver Steffensen
Bas Sune Martini
Sang guitar Torben Lundgreen


Walkers er det danske band, fik deres enorme gennembrud i glam rock-perioden i halvfjerdserne.

Orkestret bestod af Torben Lendager (sang), Poul Dehnhardt (trommer), Jan Kanstrup Hansen (bas) og Gert Michelsen (guitar).

Walkers debuterede i ungdomsklubben på Smørumvej i Brønshøj i 1968 og udgav sin første plade året efter – singlen Bang-Shang-A-Lang. Blandt gruppens største singlepladehits kan nævnes: Marry Me, Sunshine, Fire, Little Kitty, Striptease og Forever together. Sha-la-la-la-la er gruppens største hit – og siden hen et verdenshit med Vengaboys. Under gruppens storhedstid i begyndelsen af halvfjerdserne blev især Torben Lendager et stort idol for skolepiger. Ofte var hans hjem under belejring af håbefulde unge piger. Stort set alle gruppens sange blev skrevet af Torben Lendager og Poul Dehnhardt. Walkers opløstes da glam rock-perioden ebbede ud i 1977. Torben Lendager fortsatte i musikbranchen og har skrevet en række dansktop- samt Melodi Grand Prix sange sidenhen (Kære lille mormor, Hallo, Hallo m.fl.). Poul Dehnhardt fortsatte en tid i bandet Boulevard.

Walkers gendannedes for en kort bemærkning i 1991, og på mere fast basis fra 2000, dog uden Jan Hansen. I juni 2006 stoppede Gert Michelsen i bandet.

Walkers gendannedes imidlertid i 2009 med Torben Lendager og Poul Dehnhardt til en 40. års jubilæums party tour, og den overvældende succes er nu fortløbende, med koncerter over hele Danmark. Poul Dehnhardt forlod bandet i 2014, og Torben Lendager har i dag således et helt nyt Walkers.

4 19,30 Det musiske hus, rådhuspladsen, frederikshavn Mød mig på Cassiopeia – Romantik, Komik og masser af evergreens

Arrangør: Frederikshavn Teaterforening

I den kendte og elskede operette-komedie Mød mig på Cassiopeia vikles Olympens guder og teatrets folk ind i hinanden og svøbes i både romantik og stjernestøv. På Alhambra Teatret har komponist Berger svært ved at finde inspiration til at færdiggøre sin seneste musical. Og med både teatrets direktør og sin ekskone – teatrets primadonna – på nakken, er han ved at give op, da han får kærkommen hjælp fra musikkens muse. Musikkens muse gjorde det også godt, da Kai Normann Andersen komponerede sangene til Mød mig på Cassiopeia. Mange kan nynne med: når den enlige lille muse, har det sværer’ end man tror; når den erotiske tante og selveste Zeus opfordrer til at gå ud og gå en tur; når der flyves med ud i det himmelblå; når det forelskede par tager den allersidste dans, før de går hjem; og når hele byen sang, da Titina gik til bal. Mød mig på Cassiopeia klinger af sjæler efter sjæler, hit efter hit, som får eroterne til at flagre på scenen, og – hvem ved – måske også temperaturen til at stige og latteren til at gjalde i salen. Stjernerne funkler i mere end én forstand omkring Mød mig på Cassiopeia.

Medvirkende: Amalie Dollerup, Trine Gadeberg, Carsten Svendsen, Christopher Læssø, Lone Hertz, Asger Reher, Troels Malling, Kristian Holm Joensen, Rasmus Faartoft, m.fl. 
i alt 15 medvirkende.

TEKST: Flemming Lynge og Børge Müller 
MUSIK: Kai Normann Andersen 

INSTRUKTION: Kasper Wilton 
SCENOGRAFI: Marie í Dali 
KOREOGRAFI: Jeanette Binderup-Schultz 
KAPELMESTER: Jens Krøyer – sidder på scenen

         
       
   
         
Musik i Nordjylland - Juni 2019

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

         
       
   
         
Musik i Nordjylland - Juli 2019

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

         
       
   
         
Musik i Nordjylland - August 2019

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

fr 23 20 Spillestedet Blokhus

(Hos Kulturhuset Blokhus, Vesterhavsvej 6, Blokhus)

 

The Roy Orbison Story

Det er endelig lykkedes os at få fat på The Roy Orbison Story Show fra England. Barry Steel er fantastisk som ”original” Roy Orbison. Se frem til kæmpe hits som: Pretty Woman, California Blue, Only the Lonely and In Dreams

The only show in the U.K. authorised by the late Barbara Orbison and Orbison enterprises.

Million hits: Only the Lonely In Dreams Oh, Pretty Woman Crying California Blue

Barry Steele is widely recognised as one of the world’s leading vocalists playing homage to legend Roy Orbison. He has stunned audiences across the globe with his uncanny ability to authentically revive the exquisite toe-tapping sound of this musical legend. Barry Steele and Friends are proud to present their new show for 2018, as they not only celebrate the 30th anniversary of the conception of the Traveling Wilburys, but commemorate the 30 years since The Big O passed away.

Many artistes over the years have either worked with or paid tribute to the legendary Roy Orbison, and the production observes not only the musical legacy of The Big O and The Traveling Wilburys, but also features chart busting hits originally performed made famous by George Harrison, Chris Isaak, The Spencer Davis Group, Jeff Lynne, Del Shannon and of course the Big O, all backed by a big screen and phenomenally talented musicians culminating in an incredible fusion of ‘60s solid gold classics and ‘80s contemporary musical genius all on one stage.

         
       
   
         
Musik i Nordjylland - September 2019

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

         
       
   
         
Musik i Nordjylland - Oktober 2019

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

on 30 20 huset, hasserisgade 10, aalborg Alberte Winding

Efter Albertes efterårs-bogudgivelse Kastevind - erindringsglimt fra barndom og ungdom, fortsætter historierne i musikken, live på scenen,

med nye og gamle numre fra Alberte Windings repertoire. Albertes sange om at finde kærligheden, om at holde gamle og nye venner i hånden, om de mørke dage og de lyse nætter, bliver kædet sammen af små anekdoter. Fra barndommens sodavand med brus og udi det voksne livs komplicerede dans med kærester, fester, børn og alt det der gudskelov kommer efter.

”Vi vil altid gerne sende folk varmt afsted, og vi gør os umage for at være sammen, der hvor stemningen har den rigtige tykkelse til musik. Der hvor det skrøbelige knækker og bliver til et smil.”
Alberte Winding

albertewinding.dk

         
       
   
         
Musik i Nordjylland - November 2019

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

         
       
   
         
Musik i Nordjylland - December 2019

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

         
       
   
         

tilmeld dit arrangement

Opdateret 30. september 2018 af Søren Berg Olesen